Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 17, 14:11)
Ir vėl aš ax.gif
O kaip Pragmoj išrašyti sąskaitą faktūra be PVM? MAn PVM suskaičiuoja ir niekaip neišeina jo nunaikint. Įmonė yra ne PVM mokėtoja.
Ačiū 4u.gif

Čia jūs ne PVM mokėtojai ar pirkėjai, jei pirkėjai tai su PVM rašyk, jie patys susitvarkis kaip jiems reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2008 10 17, 14:59)
Bet kaip aptarnausit klientus, kai patalpose nebus šviesos?  g.gif

Užtenka dienos šviesos, elektros nebus per patį vidurdienį- beje, tada klientų daugiausiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 17, 14:11)
Ir vėl aš ax.gif
O kaip Pragmoj išrašyti sąskaitą faktūra be PVM? MAn PVM suskaičiuoja ir niekaip neišeina jo nunaikint. Įmonė yra ne PVM mokėtoja.
Ačiū 4u.gif

Eini i saskaitos fakturos nustatymus kur surasytos korespondencijos ten pazymi kad PVM 0 procentu ir tau jau automatiskai ant visu saskaitu nerodys PVM 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 10 17, 14:29)

Dabar pasakykit man. Gavom pranešimą iš VST, kad nuo pusiaudienio kelias val. nebus elektros. Vadinasi, kasos aparatas negalės veikti. Nutraukti prekybos neleidžia specifika, neapskaityti pajamų taip pat nusižengimas, o kiekvienam klientui rašyt sąskaitą ir KPO juo labiau. Ką tokiu atveju daryt?

Nezinau kaip pas jus bet pas mus kasos aparatas su akumuliatoriu , kurio porai valandu dingus elektrai tikrai uztenka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 16, 14:15)
Laba 4u.gif
Turiu klausimėlį ax.gif
Vyr. buhalterė išėjo gimdymo atostogų, po to aišku seks vaikučio priežiūros atostogos. Tokiu atveju į jos vietą yra priimama nauja buhalterė. Taigi reikia sudaryti terminuotą darbo sutartį, taip? O kokiam laikui? (Ji išėjo nuo rugpjūčio 25d.)
Labai ačiū! mirksiukas.gif

Darbo kodekse parašyta, kad "darbo sutarties terminas gali būti nustatomas iki tam tikros kalendorinės datos arba iki tam tikrų aplinkybių atsiradimo, pasikeitimo arba pasibaigimo". Taigi, kiek suprantu, negali rašyti 1 metai. Reikia arba konkrečią datą, arba, kaip kažkas ir sakė, nurodyti "iki to ir to sugrįžimo iš vaiko priežiūros atostogų". "Jeigu darbo sutartyje jos terminas nenurodytas arba netinkamai nustatytas, laikoma, kad sudaryta neterminuota darbo sutartis."
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 18, 11:31)
Darbo kodekse parašyta, kad "darbo sutarties terminas gali būti nustatomas iki tam tikros kalendorinės datos arba iki tam tikrų aplinkybių atsiradimo, pasikeitimo arba pasibaigimo". Taigi, kiek suprantu, negali rašyti 1 metai. Reikia arba konkrečią datą, arba, kaip kažkas ir sakė, nurodyti "iki to ir to sugrįžimo iš vaiko priežiūros atostogų". "Jeigu darbo sutartyje jos terminas nenurodytas arba netinkamai nustatytas, laikoma, kad sudaryta neterminuota darbo sutartis."

o gal ką radai ir dėl atlyginimo dydžio ax.gif
Man įdomu ar išlaikydama darbo vietą įmonė įsipareigoja išlaikyti ir algą g.gif
kiek girdėjau, privaloma tą pačią darbo vietą išlaikyti metus, jei vaiko priežiūrą užtruka ilgiau, tai privalai priimti bent į panašias pareigas, ar aš čia svaigstu ar tikrai taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 18, 11:57)
o gal ką radai ir dėl atlyginimo dydžio  ax.gif
Man įdomu ar išlaikydama darbo vietą įmonė įsipareigoja išlaikyti ir algą  g.gif
kiek girdėjau, privaloma tą pačią darbo vietą išlaikyti metus, jei vaiko priežiūrą užtruka ilgiau, tai privalai priimti bent į panašias pareigas, ar aš čia svaigstu ar tikrai taip  doh.gif

Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Taigi gaunasi, kad terminas - 3 metai (o ne vieneri). Turi išlaikyti darbo vietą.

Kiek žinau, darbo užmokesčio darbuotojui sumažinti negalima (nežinau, kur taip parašyta).

Taip išeina, kad turėsite priimti į tas pačias pareigas už ne mažesnį atlyginimą nei buvo.

Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 18, 12:57)
o gal ką radai ir dėl atlyginimo dydžio  ax.gif
Man įdomu ar išlaikydama darbo vietą įmonė įsipareigoja išlaikyti ir algą  g.gif
kiek girdėjau, privaloma tą pačią darbo vietą išlaikyti metus, jei vaiko priežiūrą užtruka ilgiau, tai privalai priimti bent į panašias pareigas, ar aš čia svaigstu ar tikrai taip  doh.gif

Dėl grįžimo į tas pačias pareigas, tai jau kaip čia pasakius. Darbo kodekse pareigos nurodytos skliaustuose, tai reiškia, kad nėra būtinybės palikti pareigų. Privaloma palikti darbo vietą. Jei grįžta į tas pačias pareigas, tai darbo sutartis nesikeičia, lieka ir tas pats atlyginimas (jei darbdavys nesusitaria kitaip), jei grįžta į kitas pareigas, keičiasi darbo sutartis, dėl to gali būti pakeistas ir atlyginimas.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 10 19, 12:07)
Taigi gaunasi, kad terminas - 3 metai (o ne vieneri). Turi išlaikyti darbo vietą.
Kiek žinau, darbo užmokesčio darbuotojui sumažinti negalima (nežinau, kur taip parašyta).
Taip išeina, kad turėsite priimti į tas pačias pareigas už ne mažesnį atlyginimą nei buvo.

QUOTE(Jurgitak @ 2008 10 19, 13:08)
Dėl grįžimo į tas pačias pareigas, tai jau kaip čia pasakius. Darbo kodekse pareigos nurodytos skliaustuose, tai reiškia, kad nėra būtinybės palikti pareigų. Privaloma palikti darbo vietą. Jei grįžta į tas pačias pareigas, tai darbo sutartis nesikeičia, lieka ir tas pats atlyginimas (jei darbdavys nesusitaria kitaip), jei grįžta į kitas pareigas, keičiasi darbo sutartis, dėl to gali būti pakeistas ir atlyginimas.

tai vat vat... jei pareigos nesikeičia, tai darbo sutartis toliau galioja su tuo pačiu atlyginimu g.gif vadinasi jis keičiamas bendru susitarimu grįžus jei keičiamos kitos sulygtos pareigos... nu ką... per tris metus daug kas gali pasikeist ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 19, 18:39)
tai vat vat... jei pareigos nesikeičia, tai darbo sutartis toliau galioja su tuo pačiu atlyginimu  g.gif vadinasi jis keičiamas bendru susitarimu grįžus jei keičiamos kitos sulygtos pareigos... nu ką... per tris metus daug kas gali pasikeist  ax.gif

eini atostogaut? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2008 10 19, 17:42)
eini atostogaut?  smile.gif

ne... aiškinuosi situaciją, nes turiu įtarimą dėl vienos darbuotojos mirksiukas.gif o kadangi nebuvau su tuo susidūrusi tai nežinau kaip ten viskas blush2.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli, dirbu imoneje daug metu vienose pareigose 0,5 etato , nuo sio menesio mene priime toje pacioje imoneje kitoms anraeilems pareigos pilnu etatu (bandomasis laikotarpis 3 men.) pirmose pareigose turiu nepanaudotu atostogu uz siuos metus, suprantu, kad bandomuoju laikotarpiu tu atostogu panaudoti negalesiu, bet pasibaigus bandomajam ar galesiu abejose pareigose atostogauti, ar turiu pirmose pareigose imti atostogas dabar o antrose igysiu teises tik po puses metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2008 10 19, 19:31)
Turiu klausimeli, dirbu imoneje daug metu vienose pareigose 0,5 etato , nuo sio menesio mene priime toje pacioje imoneje kitoms anraeilems pareigos pilnu etatu (bandomasis laikotarpis 3 men.) pirmose pareigose turiu nepanaudotu atostogu uz siuos metus, suprantu, kad bandomuoju laikotarpiu tu atostogu panaudoti negalesiu, bet pasibaigus bandomajam ar galesiu abejose pareigose atostogauti, ar turiu pirmose pareigose imti atostogas dabar o antrose igysiu teises tik po puses metu g.gif

šiaip turi atostogauti vienu metu visose darbovietėse, o ypač tavo atveju, kai darbovietė viena - tai ir abiejuose pareigose ax.gif o ar išleis atostogų antrose pareigose čia tik derybų su darbdaviu klausimas ax.gif
Atsakyti