Įkraunama...
Įkraunama...

1m. 3 mėn. - ar moka valgyti pats?

jau mokejo smile.gif pati norejau ,jog ismoktu nes anksti i darziuka isejo smile.gif
Atsakyti
Mums 1, 4 men. Nori valgyti pats su saukstu. Tenka sodinti ant keliu ir duoti saukstuka, kad pats i burna detu. Kedutej savo atsisako valgyt.. Vargstam... doh.gif
Atsakyti
Pradeda su įrankiais, baigia rankomis doh.gif Atsibosta, pamato, kad lengviau sriubą valgyt pakėlus rankom lėkštę ir geriant, ar kad pirštais paimt greičiau nei pasmeigt - meta į šoną tuos šaukštus, šakutes ir primityviuoju būdu bando. Aš nemaitinu jau senai ir net nesėdžiu šalia. Kartais būna suvalgo viską ir normaliai. Su laiku tie įgūdžiai vis tobulės, vis mažiau reiks skalbti ar namus tvarkyt smile.gif
Atsakyti
Labai norėčiau šia tema paklausti. Mano sūneliui 1m4 mėn. Bet jis visai nenori valgyti pats. Gal mes praleidom tą laiką, kad norėtų pats valgyti? Kaip mokyti , kad norėtų pats valgyti. Internete mačiau vaikutis metų ir trijų mėnesiu taip gražiai valgo net su šakute verysad.gif Gal ką ne taip mes darom blush2.gif
Atsakyti
Maniskiui dar tik 13 men beveik. Bet ir dar rankom valgyt patogiau jam nei saukstu doh.gif po to tenka ir ji praust ir jo vieta sutvarkyt kur valge doh.gif idomiau kai ant zemes viskas krenta lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vaikui 1,8 m. pats valgyti nenori visai. Maitinu, o ką daryti. Reiktų gal pasodint, nori valgyk, nori ne, bet man gaila, jog vaikas paskui viską šaltą valgys. Nebūčiau mama ax.gif tikiu, ateis laikas ir valgys pats smile.gif
Atsakyti
Aš maniau, kad mes vieni čia nevalgom patys. Bet turbūt teks išlaukti gal kada ir pats norės pabandyti valgyti ax.gif Prieš porą savaičių pirmą kartą susirgom rimtai, tai dabar išvis tik trintą maistą valgo, viską ką mėgo iki šiol tenka blenderiu trinti, tik tada valgo schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Mano mažulytei 1m.8mėn. Jūsiškiai daugumoj jau puikiai valdo stalo įrankius tokio amžiaus, o mes vargstam. Noro turi, tik va nemoka taisyklingai paimti šaukšto, šakutės, tidėl viskas krenta atgal į lėkštę. Bandom parodyti kaip laikyti, tai labai pyksta ir vis tiek ima kaip jai atrodo patogu doh.gif
Atsakyti
1.3 m dar reikėjo pagalbos valgant, o nuo 1.6 mėn pati valgo, nenori būti maitinama biggrin.gif
Atsakyti
Moka imti šaukštą ir dėti šaukštą į burną, bet valgymu to nepavadinčiau, nes į burną nukeliauja tik kokia 1/6 maisto.
Atsakyti
Pusantru metuku mano dar nevalge
Atsakyti
Maniškiui 1 metai ir 2 mėnesiai tuoj bus labai stengiasi valdyti pats, šaukštelis puikiai burnytę pasieke, tik pakabinti maistą iš bliūduko sunkoka. Vis neįsigyjam šakutės vaikiškos manau su ja turėtų gerai sektis smile.gif aišku kiek pavargęs su šaukštu valgyt ima rankom arba visą bliūduką prie burnytės kelia smile.gif manau svarbiausia šiuo momentu, kad jis pats gerai kramto, nes kiek kieme kalbėjome su mamytėm kai kurie vaikiukai jei jiems leidžia valgyti patiems prisikiša pilną burnytę bet nekramto
Atsakyti