Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikos, jusu tokie tempai temu, kad nezinau ar rasiu info. mano gelytes lapas vienas nukrito, o kitas ziuriu irgi geltonuot pradejo, kas negerai?
Atsakyti
Merginos, galite pykti, bet Makalius vienu klausimu tikrai teisus - SM pliurpaliukams ir pletkams skirtas bendraminčių subforumas. Mūsų namai - turėtų būti patirties kaupyklė, vieta, kur gaunamos žinios, o ne vieta, kur tema priplepama per parą ir nieko naujo išskyrus uch ach cha cha cha nerandi. Turiu pasakyt, kad tarp tų plepalų pasimeta postai, kuriais esate bandomos įspėti ar raginamos pergalvoti savo veiksmus su gėlėmis, bandoma atsakyti kuriai į klausimą... Tikrai ne viena iš senųjų orchidėjų augintojų net nebekiša nosies pas jus - prasmės nebėr. O va Makalius įsiterpė - nu gal neaugina ir neaugins vaikinukas kvietkų - supuolėt visos siaubingai pasipiktinusios... Aš galvoju, kad tikrai ne vieno iš forumiečių mintis jis išdėstė, sakykit ką norit.

Ir dar - jei jau sakysit, kad dalinatės patirtimi ir tema duoda naudą - pamąstymui - kodėl tada orchidėjų temos nėra saugomos ilgą laiką ir vis ištrinamos mirksiukas.gif Jau prieš porą metų temas pratrynė, motyvuojant kad jose temos kartojasi ir nieko gero nerašoma, niekas senų ir neskaito - bet visgi čia ne Bendraminčiai, jei ką. Atsidarykit palatą ten, kaip rimtų temų senbuvės daro, ir pliurpkit apie alų ir svorį, OT sumažės kokius penkis kartus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 20:50)
Sveikos, jusu tokie tempai temu, kad nezinau ar rasiu info. mano gelytes lapas vienas nukrito, o kitas ziuriu irgi geltonuot pradejo, kas negerai?

O gal gali įkelti nuotrauką,ir parašyti ,kaip tu ją prižiūrėjei,kokia temp,pas tave namuose....
Kurie lapai krenta?
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 10 16, 20:06)
O Rena,nuostabioji, uz nauja tema orchideja dovanoju:

QUOTE(gekoniuke @ 2008 10 16, 20:18)
Rena čia visos tau jei neturėjai 4u.gif

prasau man jas pristatyt i namus biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 16 spalio 2008 - 20:37
temperatura namuose apie 18-19. nera labai salta, tik ji pas mane stovejo prie duru ant komodos, gal skersvejis pratrauke. dabar pastaciau ant stalo. nukrito pats apatinis maziukas lapas, ir dabar salia jo geltonuoja per viduri toks kaip susiraukslejes darosi. laistau i lekstele. tik vat nezinau ar per daug ar per mazai. nes 1 karta savaiteje, bet lekstelej vanduo beveik pastoviai buna, nes ji tokia gilesne nelabai siekia pacio vazonelio. neseniai nusipirkau, tai dar netresiau nieko nedariau
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 21:38)
temperatura namuose apie 18-19. nera labai salta, tik ji pas mane stovejo prie duru ant komodos, gal skersvejis pratrauke. dabar pastaciau ant stalo. nukrito pats apatinis maziukas lapas, ir dabar salia jo geltonuoja per viduri toks kaip susiraukslejes darosi. laistau i lekstele. tik vat nezinau ar per daug ar per mazai. nes 1 karta savaiteje, bet lekstelej vanduo beveik pastoviai buna, nes ji tokia gilesne nelabai siekia pacio vazonelio. neseniai nusipirkau, tai dar netresiau nieko nedariau

pas tave phaleonopsis? ar kita rusis g.gif
Papildyta:
Phal prieziura gali pasiskaityti cia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 21:38)

Pirmiausia tai laistyti reikia ne į lėkštelę,o per viršų arba mirkymo būdu.O kas lieka būtinai nuvarvinti gerai,o paskui tik statyti į nuolatinę vietą.Kad apatinis lapas nugelto tai nieko,bet kiti požymiai tai perlaistymo,skersvėjo ir vėsaus oro padariniai.

Dabar bandyk nelaistyti,ir stebėk kas darosi,jeigu nėra šita tai tik atsargiai papuršk substrato paviršių.
Atsakyti
paskaiciau tai mano saknys zalios zalios. ir tikrai apacioj laikosi didele dregme
Papildyta:
Nesipykit, juk tokiu graziu geliu myletojos turi but labai geros.
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 21:55)
paskaiciau tai mano saknys zalios zalios. ir tikrai apacioj laikosi didele dregme

tik tavo laistymas negeras, jau mamyte rase, negali saknys mirkti vandenyje, atsiras puvinys doh.gif
Atsakyti
o galima persodinti i stikline vaza? ar butinai reikia kad nuteketu vanduo, ar uztektu tik didelio sluoksnio drenazo?
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 22:00)
o galima persodinti i stikline vaza? ar butinai reikia kad nuteketu vanduo, ar uztektu tik didelio sluoksnio drenazo?

reikia, kad butinai nubegtu vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 16, 22:00)

18-19 falenopsiui šaltoka, ypač laistant net kartą per savaitę. Drėgmę jie myli, kai +25 rolleyes.gif

Stiklinė vaza nebus praktiška - jei vandens perteklius nenutekės, truks šaknims vėdinimo, nekvėpuos, ims mestis pelėsiai ir grybai. Beje, koks bebūtų drenažo sluoksnis, šaknis falenopsis žemyn augins ir per drenažą kiaurai rolleyes.gif
Atsakyti