Įkraunama...
Įkraunama...

Naktipuodis

As ir visad galvodavau,kad mano mazoji niekad nesedes ant puoduko:ir sodindavau,ir prasydavau,bet ji pasedi ir salia puodo padaro savo reikalus doh.gif Bet stai jau savaite,kaip ji pati atsinese puoduka(as ji laikydavau kambary,kad ji visad matytu)atsisedo,ir atliko savo reikaliukus thumbup.gif Nakti ir jei kur vaziuojam dar dedames pampersa,bet diena po namus jau lakstom be jo biggrin.gif ,buna ir avariju,bet greit tikiuosi jos pasibaigs ax.gif
Tad tik kantrybes mamytes,ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Vyresniąją dukrytę pradėjau pratinti nuo metukų - sužinojau, kad laukiuosi antro leliuko - nutariau bent vieną atpratinti nuo sauskelnių smile.gif Ir mums pavyko thumbup.gif 1m.8mėn. jau pati eidavo ant puoduko - net nebereikėdavo priminti, nors nakčiai dėjom iki 2.5 metukų - daug naktimis gerdavo tongue.gif O vieną vakarą pareiškė, kad jau didelė ir nebereikia pamperso thumbup.gif Tuom ir baigėsi naktiniai sisiojimai smile.gif
Mažę sesės pavyzdžiu nuo metų bandžiau - niekaip nenorėjo sėdėti verysad.gif Po mėnesio pati pradėjo dpmėtis, ką ten sesė ant puodo daro - ir viskas apsivertė 180 laipsnių. Dabar kartais pamperso užtenka dviem parom - net naktį sausa išmiega thumbup.gif
Atsakyti
Mums 1,4 beveik,tai jau bandom su tuo puoduku rasti bendrą kalbą...bet sunkokai. Leidžiasi sodinama ant puodo,kantriai sėdi,aš ją visokiais ten dalykiukais ir žaisliukais vis užimu,kad tik ilgėliau pasėdėtų ir kaip nors padarytų tą reikaliuką... Finale pradeda muistytis,stotis,triukšmauti...Nieko nepasidaro. Tik aš užsegu pampersą,po poros minučių- ne daugiau, doh.gif - jau sako "mama kaka"....Ir tikrai- pampersas pakrautas.....Sakau,gal vis laiko nepataikau turbūt,kuomet geriausiai būtų sodint.
Atsakyti
nezinau ka daryt jis net nusupranta ka cia kalbi jis net nekarto nebande pasisioti ir kaip o jam jau 2,7 bandziau be sauskelniu laikyt kai apsikakoneleia ar apsisisioja neleidzia keisti nusprendem kad jis vaikscios su sauskelnem verysad.gif ir mokykloj vyresnelis ismoko visiskai 2

Atsakyti
Na mano mazytei jau 1.2men.,bet i puoduka padaro dar retai,siaip jau pradeda suprast,nes kai padaro mes nesam kartu puoduka i toleta sutvarkyt,o tai jai labai patinka tongue.gif Kartais kai nenori sedet,tai mes turim tokia lelyte kudiki,kuris taip pat turi puoduka ir daro sisiuka,pastatau salia tada maze ziuri i ja ir sedi ax.gif Siaip per daug neimu i galva,nes manau anksciau ar truputi veliau vistiek darys i puoduka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 11, 13:26)
nezinau ka daryt jis net nusupranta ka cia kalbi jis net nekarto nebande pasisioti ir kaip  o jam jau 2,7 bandziau be sauskelniu laikyt kai apsikakoneleia ar  apsisisioja neleidzia keisti nusprendem kad jis vaikscios su sauskelnem  verysad.gif ir  mokykloj vyresnelis ismoko visiskai 2

Pabandykit pasodint ant podo zaidymo forma..is pradziu su kelnytem..as ir pati sesdavau ant puoduko, kad tik parodyti maziui lotuliukas.gif Dar sodindavau ant puodo,leisdavau paimti daug masinyciu knyguciu,skaitem,as jam pasakojau pasakeles juokingas,dainavom..oj daug reikejo pastangu oj daud is pradziu...
Atsakyti
musu mazylis net nesiseda ant puoduko,ziuri i ji purto galvyte ir saukia ne-ne,bet manau atejus vasarelei susidraugausim.taip buvo su vyresnele,lauke zaide be sauskelniu kai pradejo sisioti labai sutriko,po to karto naktipuodis buvo geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama-ruta @ 2008 12 11, 15:07)
Na mano mazytei jau 1.2men.,bet i puoduka padaro dar retai,siaip jau pradeda suprast,nes kai padaro mes nesam kartu puoduka i toleta sutvarkyt,o tai jai labai patinka  tongue.gif  Kartais kai nenori sedet,tai mes turim tokia lelyte kudiki,kuris taip pat turi puoduka ir daro sisiuka,pastatau salia tada maze ziuri i ja ir sedi  ax.gif Siaip per daug neimu i galva,nes manau anksciau ar truputi veliau vistiek darys i puoduka  4u.gif

Aš irgi savo mažytei duodu kokį žaisliuką palaikyti rankytėj - bežaisdama ir pasisioja - ir labai džiaugiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmaaha @ 2008 12 09, 16:29)
Mano mergytei 1.5 ir puodukas visai nedraugas  schmoll.gif net nežinau ką daryti  verysad.gif  Man teks grįžti į darbą, o dukrytei - keliauti į darželį, bet kaip gi ten eisim jei nemokės ant puodelio sėdėti? Tikiausiai net nepriims. Išmokti puoduko reikalus liko pusė metų, bet kol kas labai nesisieka.....  unsure.gif

žiūrint kokia tvarka darželyje
mus pvz nuramino....kad jei dar nedarys, nieko tokio...išmoks darželyje, pamatys, kaip kiti vaikai su puoduku draugauja mirksiukas.gif
Atsakyti
iki 1.8 metukų visai nekibau prie dukrytės su puodu. nuio 2 metukų pradėjau sodint rimčiau, bet sekėsi sunkiai. po poros mėnesių ledai pajudėjo- pati atsisėda sysiu. o ir aš pati įpratau dažniau sodint, tai iki vakaro miego pavyksta sausas kelnes išlaikyt thumbup.gif tik su kaku sunkiau, bet viskam savas laikas.
Atsakyti
Mano dukryte jau virs 2metuku,bet dar vis su pampiu unsure.gif Neseda ant puodo visai doh.gif Nupirkau ta toky rata,kur ant klozeto dedasi,tai ant jo sedi,bet nieko nedaro,nors ir pati rodziau ir supranta puikiai,bet isidirbineja ir viskas biggrin.gif manau,kad iki triju vistiek ismoka daryt doh.gif
Atsakyti
Sveikos... na mano mazajai 2,4m ir su puoduku niekada nedraugavo, bet dabar jau kokius du menesius pasipraso i tualeta, pampersa nakti dar dedames, neverciau draugauti su puoduku, manau kiekvienam vaikuciui ateina metas, kada jis tampa tam pasiruoses, ir nereiketu kol kas nerimauti drinks_cheers.gif
Atsakyti