Įkraunama...
Įkraunama...

DNR tyrimas tėvystei nustatyti

sveikos,gal zinot kur daromi DNR tyrimai kaune smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstee @ 2011 02 06, 11:48)
sveikos,gal zinot kur daromi DNR tyrimai kaune smile.gif

o tau reikia del saves ar teismui?
Atsakyti

Sveikos mamytes. Turiu klausima ir niekur nerandu atsakymo. Pamaniau gal jus ka zinosit ar bent nukreipsit .
Sklando gandai kad pagal kazkoki nauja istatyma, nesusituokusi moteris pagimdziusi vaikeli privalo jam suteikti savo pavarde, o jei nori suteikti tecio pavarde turi padaryti dnr tevystei. Gal zinot ar tai tiesa ? Tiesiog tokia kvaila situacija tarp man artimu zmoniu : mergina laukiasi ir isvyko gimdyti i Lietuva, tetis (lietuvis) liko laukti gimdymo cia, Airijoje. Santykiu prasme viskas grazu ir gerai, tiesiog nenori tuoktis pora. Tai negi dabar reiks irodineti tevyste nors tetis pats ja neabejoja, kad suteikt vaikuciui tecio pavarde???
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2011 02 24, 21:21)
Sveikos mamytes. Turiu klausima ir niekur nerandu atsakymo. Pamaniau gal jus ka zinosit ar bent nukreipsit .
Sklando gandai kad pagal kazkoki nauja istatyma, nesusituokusi moteris pagimdziusi vaikeli privalo jam suteikti savo pavarde, o jei nori suteikti tecio pavarde turi padaryti dnr tevystei. Gal zinot ar tai tiesa ? Tiesiog tokia kvaila situacija tarp man artimu zmoniu : mergina laukiasi ir isvyko gimdyti i Lietuva, tetis (lietuvis) liko laukti gimdymo cia, Airijoje. Santykiu prasme viskas grazu ir gerai, tiesiog nenori tuoktis pora. Tai negi dabar reiks irodineti tevyste nors tetis pats ja neabejoja, kad suteikt vaikuciui tecio pavarde???

pasiskambinkit is civilines metrikacijos skyriu. ten paaiskins kokio dokumneto reikia (tures abu kreipti pas notara) norint vaika iforminti tecio pavarde mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2011 02 24, 20:21)

Tikrai ne schmoll.gif Reikia tik patvirtinimo notaro,kad As V.P. pripazystu savo sunu/dukra gimusi 2000.01.01 ir noriu duoti savo pavarde tokia ir tokia ir parasas,toliau raso mama vaikucio,As V.P. sutinku,kad toks ir toks duotu mano sunui/dukrai savo pavarde . Parasas. Ir notaras patvirtina dokumenta,tada su situo dokumentu einat i civilines metrikacijos skyriu ir i gimimo liudijima daro irasa,kad pas mama viena pavarde,o teti iraso su kita,automatiskai vaikuciui duoda tecio pavarde 4u.gif Tikiuosi padejau. Tik reikia dabar susizinoti kaip Jums padaryt teisingiau,nes kaip suprantu tetis Airijoj,o mama jau Lietuvoj,tai turbut per faxa kaz kaip sius ar dar kaip g.gif Manau paskambinkit i notaru kontora ir pasikonsultuokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal biskeli ne i tema, bet noriu papasakot juokinga istorija susijusia su DNR testu.(Veiksmas vyksta Anglijoje)
Taigis liepos pabaigoje 2010, susipazinau su labai simpatingu juoduku. Kazkaip neilgai laukus, sukritome i lovyte. Vaikinuks tvirtino, kad issiskyre su paskutine mergina pries puse metu... na man tai tiko... veiksmas vyksta labai greit, prabunda jausmai ir staiga...mano berniukas prisimena, kad vis delto jis turi mergina ir su ja jau kartu 9 metai. Na ka, sunku buvo, bet issiskyrem. Rugpjucio gale pasijuntu nescia, pranesu naujiena teveliui ir pareiskiu, kad aborto as nedarysiu, nieko man is jo nereikia. Jis spaudzia mane darytis aborta, is to isgascio pasipersa savo merginai...
Uz poros menesiu jis man paskambina ir pareiskia, kad vis delto jis rupinsis vaikiuku ir jo fiance apie viska zino.
Man aisku is kart klausimas iskilo: idomu ka jinai zino?!
Pavyko veliau issiaiskinti, kad jis jai nupasakojo istorija mazdaug taip: apie rugpjucio 18d ivyko vienos nakties nuotykis ir as pastojau.
Na mergycka pasirode nekvaila ir pareiske, kad nori DNR testo. As ja kaip ir suprantu... tik vat tevelis biski sukvailiojo-jis gis zino, kad vaikas jo tik is to strioko 10-cia dienu pavelino data. Man teko susipazint su jo fiance, tai ta i mane klausiamu zvilgsniu ziurejo, kaip cia as gimdysiu anksciau ax.gif
Dabar laukiam vaikiuko gimimo ir jau begsim visu dnr testu darytis 4u.gif
Atsakyti
ar galiu as daryti DNR jai as nepilnamete ar reikia kokiu dokumentu ten?
Atsakyti
QUOTE(Ramiii @ 2011 06 16, 16:59)
ar galiu as daryti DNR jai as nepilnamete ar reikia kokiu dokumentu ten?

kaip ir bet kokia kitai medicininei procedurai - tevu/globeju sutikimas
Atsakyti
turiu ir as labai nestandartini klausima, o jei vaiko tevas yra ikalinimo istaigoje, jis netiki kad vaikas jo, kokiu budu is jo paimti dnr jei jis is ten isvykti negali smile.gif jei kas susidurete su tokia situacija papasakokit kaip yra, o jei ne, tai gal nefantazuokit smile.gif g.gif
Atsakyti
Ar gali teismas paskirti atlikti DNR ekspertizę Valstybinės teismo medicinos tarnybos padalinyje Klaipėdos skyriuje

http://www.vtmt.lt/p...dos-skyrius.php
Atsakyti
QUOTE(pamaivyte @ 2011 06 21, 15:54)
turiu ir as labai nestandartini klausima, o jei vaiko tevas yra ikalinimo istaigoje, jis netiki kad vaikas jo, kokiu budu is jo paimti dnr jei jis is ten isvykti negali smile.gif  jei kas susidurete su tokia situacija papasakokit kaip yra, o jei ne, tai gal nefantazuokit smile.gif  g.gif

Tikriausiai atsakau jau per vėlai, tačiau, galbūt ši informacija pagelbės kitiems.
DNR tyrimus galite atlikti SORPO laboratorijoje. tai vienintelė privati įstaiga Lietuvoje, turinti licenzija tokiems tyrimams. Visos kitos juos kažkur veža, per ar pan. smile.gif . Jei esate vilnietė - nuvykite į A.J. Povilaičio g. 18, arba į J. Baltrušaičio g. 11-119 (čia yra šitos laboratorijos filialai), pasakykite kokia yra sutuacija. Laboratorijoje jums bus išduotos DNR tyrimo paėmimo priemonės (seilių mėginiui), ir paaiškinta kaip jį paimti. paėmusi DNR ėminį atvešite jį į laboratoriją ir kartu atsivešite vaiką, kurį norite ištirti. laboratorijoje bus paimtas vaiko ėminys.

Tiesa, toks tyrimas yra traktuojamas kaip anoniminis, kadangi laboratorijos darbuotojas neatsako kokio žmogaus ėminį Jūs paėmėte, tačiau, jei tyrimas reikalingas dėl "žinojimo", tokia išeitis būtų geriausia, greičiausia ir paprasčiausia.

Aišku, Jūsų vaiko tėvas gali nesutikti su tyrimo išvadomis, jei jos nebus joms palankios, ir gali prašyti pakartotinės ekspertizės, tačiau, gavęs tokį pat atsakymą (o kitokio jis gauti ir negali, nebet būtų pilnatis ir jam atrodytų kitaip smile.gif ), tyrimą apsimoka pats.

jei esate ne Vilnietė, nuorodoje pažiūrėkite kontaktus, kuriais tuo pačiu klausimu galite kreiptis kituose Lietuvos miestuose SORPO kontaktai

Sėkmės!!!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanele23 @ 2012 01 04, 19:41)
tai kad siais laikais DNR testa galima pasidaryti ir namuose. Nusiperki testa vaistinese ar internete (www.pharmadna.com) ir viskas

Jus nelabai suprantat apie ka cia kalba eina. Tai nera testas, panasus i nestumo testa. I ta rinkini ieina tamponai (vienkartiniai vatos tamponai) na ir paskui zmogus gali patrinti sau burnos gleivine sitais tamponai pvz. atskiri 3 tamponai: mama, vaikas, tevas. Ir siusti i laboratorija DNR tyrimui. Pvz. Vilniuje tokius testus atlieka SORPO, Lietuvos policijos Kriminalistiniu tyrimu centras,Teismo medicinos institutas. tyrimo atsakyma galima gauti ir po 4 dienu.
Atsakyti