Svogūnų pyragas
labai skaniai atrodo,reiks kada prisiruošt ir man
nelabai seniai valgiau svogunu pyraga
gamino mum Vokiete, pas juos ten regione tradicnis rudens patiekalas. buvo nerealiai skanu - tesla minkstutele, skanutele
daug kumpio, svogunu viduje
o as siandien idedu versienos kauliuku troskinys
: o pyragas dar orkaitej

versiena uzmarinavau, kelias valandas pastovejo su marinatu (zoleles, druska, pipiru misinys);
bulves;
morkytes ir vandenukas su druska.
apkepiau kauliukus, o darzoves apviriau, paskui viska i orkaite ir super minksta ir skanu
o as siandien idedu versienos kauliuku troskinys

versiena uzmarinavau, kelias valandas pastovejo su marinatu (zoleles, druska, pipiru misinys);
bulves;
morkytes ir vandenukas su druska.
apkepiau kauliukus, o darzoves apviriau, paskui viska i orkaite ir super minksta ir skanu
kaip noreciau tokiu kauliuku pagriauzt
Neryte, tokie minksti, net nesitikejau
o cia pyragu vaisinu

8 obuoliai (butinai nors viena dedu alyvyni);
4 kiausiniai;
1 stikline cukraus;
puse stiklines grietines;
1 eksta miltu;
1 saukstelis sodos;
siek tiek sviesto istepti skarda
susipjaustyti obuolius, su cukrum ir cinamonu palaikyti;
isplakti kiausinius su cukrum, tada ideti grietine, miltus, viska isplakti, ir sudeti i onuolius
kepti apie 40min - 200 karstyje
papuosiau grietinele
skanaus
(o receptas is galvos, kiek ko turiu, tiek mazdaug ir dedu

8 obuoliai (butinai nors viena dedu alyvyni);
4 kiausiniai;
1 stikline cukraus;
puse stiklines grietines;
1 eksta miltu;
1 saukstelis sodos;
siek tiek sviesto istepti skarda
susipjaustyti obuolius, su cukrum ir cinamonu palaikyti;
isplakti kiausinius su cukrum, tada ideti grietine, miltus, viska isplakti, ir sudeti i onuolius
kepti apie 40min - 200 karstyje
papuosiau grietinele
(o receptas is galvos, kiek ko turiu, tiek mazdaug ir dedu
Marinuotos stintos su bulvytemis:
Marinatas: vanduo, actas, druska, ivairius pipiriukai, lauro lapelis, cukrus. Viska dejau "ish akies", marinatas turi buti gan stiprokas.. Ataushusiu marinatu uzpilame stintas ir laikome shaldytuve bent 48 val. Valgom su karshtom bulvem
.. (Ishvirtas su lupena bulves pakepiau shaukshte aliejaus su ivairiom dziovintom zolelem)

Idaryti vynuogiu lapai (dolma)
Nusiperkam stiklaineli vynuogiu lapu
, tada pasigaminam idara: megiamas farshas, daug cesnako, prieskoniu, galima ideti shaukshteli pomidoru pastos, sauja ryziu.
Vyniojam panashiai kaip balandelius, aishku daugiau terliones, nes lapai visai nedideli:)..
Keptuveje, shaukshte aliejaus pakepinam supjaustyta svoguna su keliom skiltelem cesnako, kol kepa, blenderyje sumalam 5-6 pomidorus (ish skardines-savo sultyse, arba zalius), kartu su pora skilteliu cesnako.
Vynuoginius suktinukus sudedam i keptuve, uzpilam pomidorine mase, pabarstom shaukshtu cukraus, prieskoniais ir troshkinam apie 30 min.
Skanu valgyti su ryziais, bulvem arba tiesiog vienus..
Pabandziau troshkinti ir kitokiam padaze: suktinukus sudejau i puoda ir uzpyliau grietinele- buvo taip pat labai skanu:


Zuvies kepsniukai:
Zuvies file (cia- tilapija) , kartu su riekele batono, pora skilteliu cesnako sudedame i blenderi, ipilam puse stiklines sultinio (kaip tik viriau sriuba
ir sumalam i vientisa mase. Pilam sauja manu, imusham viena kiaushini, dedam megiamu prieskoniu ir formuojam kepsnelius. Lengvai pabarstom dziuveseliais ir kepam keptuveje..Valgem su cous cous kruopytem- skanu..Cia dar butu tikes koks padaziukas..(bet ir taip neblogai
):

Bandeles:
Prisipazinsiu- tingiu terliotis su teshla (plius nesu megeja tokiu patiekalu), tad
labai smagu, kad yra tokia Pillsbury teshla.
Taigi, teshla ishimam ish dezutes, suskirstom i dalis ir dedam idara:
Mesos idaras: keptas farshas su cesnakais, dar permaltas blenderiu ir sumaishytas su suriu (mozarella).
Grybu idaras: pievagrybius susmulkinam ir pakepam kartu su cesnakais.
Bandeles sulipdom, sudedam i skarda ir kepam (visai neilgai, apie 15 min). Baigiant kepti galime uztepti kiaushinio baltymu..:

Troshkinys (ka randam shaldytuve):
I shpizini puoda sudejau: virtos mesytes gabalelius, shviezia pjaustyta kopusta, kelias bulves, kelis pomidorus (ish skardines), imbiero shaknies gabaleli, sutryniau kelias skilteles cesnako, priberiau prieskoniu, raudonos paprikos milteliu, lauro lapa ir kt zoleliu, uzpyliau stikline vandens ir patroshkinau..:

Grikiu koshe kitaip:
Grikius ishbrinkinam per nakti. I puoda sudedam cukinijos gabalelius, pora pomidoru, cesnako, tarkuota morka, ir jei turim, galima virtos vishtienos..patroshkinam darzoviu sultyse apie 15 min, tada suberiam grikius, dedam prieskoniu, shaukshta sviesto ir dar kelias minutes troshkinam..Paprasta, skanu..
Marinatas: vanduo, actas, druska, ivairius pipiriukai, lauro lapelis, cukrus. Viska dejau "ish akies", marinatas turi buti gan stiprokas.. Ataushusiu marinatu uzpilame stintas ir laikome shaldytuve bent 48 val. Valgom su karshtom bulvem

Idaryti vynuogiu lapai (dolma)
Nusiperkam stiklaineli vynuogiu lapu
Vyniojam panashiai kaip balandelius, aishku daugiau terliones, nes lapai visai nedideli:)..
Keptuveje, shaukshte aliejaus pakepinam supjaustyta svoguna su keliom skiltelem cesnako, kol kepa, blenderyje sumalam 5-6 pomidorus (ish skardines-savo sultyse, arba zalius), kartu su pora skilteliu cesnako.
Vynuoginius suktinukus sudedam i keptuve, uzpilam pomidorine mase, pabarstom shaukshtu cukraus, prieskoniais ir troshkinam apie 30 min.
Skanu valgyti su ryziais, bulvem arba tiesiog vienus..
Pabandziau troshkinti ir kitokiam padaze: suktinukus sudejau i puoda ir uzpyliau grietinele- buvo taip pat labai skanu:


Zuvies kepsniukai:
Zuvies file (cia- tilapija) , kartu su riekele batono, pora skilteliu cesnako sudedame i blenderi, ipilam puse stiklines sultinio (kaip tik viriau sriuba

Bandeles:
Prisipazinsiu- tingiu terliotis su teshla (plius nesu megeja tokiu patiekalu), tad
Taigi, teshla ishimam ish dezutes, suskirstom i dalis ir dedam idara:
Mesos idaras: keptas farshas su cesnakais, dar permaltas blenderiu ir sumaishytas su suriu (mozarella).
Grybu idaras: pievagrybius susmulkinam ir pakepam kartu su cesnakais.
Bandeles sulipdom, sudedam i skarda ir kepam (visai neilgai, apie 15 min). Baigiant kepti galime uztepti kiaushinio baltymu..:

Troshkinys (ka randam shaldytuve):
I shpizini puoda sudejau: virtos mesytes gabalelius, shviezia pjaustyta kopusta, kelias bulves, kelis pomidorus (ish skardines), imbiero shaknies gabaleli, sutryniau kelias skilteles cesnako, priberiau prieskoniu, raudonos paprikos milteliu, lauro lapa ir kt zoleliu, uzpyliau stikline vandens ir patroshkinau..:

Grikiu koshe kitaip:
Grikius ishbrinkinam per nakti. I puoda sudedam cukinijos gabalelius, pora pomidoru, cesnako, tarkuota morka, ir jei turim, galima virtos vishtienos..patroshkinam darzoviu sultyse apie 15 min, tada suberiam grikius, dedam prieskoniu, shaukshta sviesto ir dar kelias minutes troshkinam..Paprasta, skanu..
http://www.ipix.lt/desc/64280948/
cia mano nuraityti cicinskai tik dar nepakepti bus rytdienai, t.y. siandienai ant veliau
gavosi is tos jusu normeles 20 man tai puse uzsaldziau,o tuos nuraitytus palikau nakciai saldytuve paprastai tikiuos visi nesukibs man i gumuli...jei nesues zmogedros namie tai gal dar spesiu nufotkinti pakeptus
cia mano nuraityti cicinskai tik dar nepakepti bus rytdienai, t.y. siandienai ant veliau
Zuvies kepsniukai labai gardziai atrodo
Tilapia:
Zuvies file barstom dziovintu zoleliu prieskoniais, pipirais ir kepam shaukshte aliejaus..Baigiant kepti ishspaudziam citrinos sulciu, pabarstom druska.
Pora virtu bulviu sutarkuojam ir pakepam su prieskoniais. I lekshte dedam bulves, tada zuvyte, valgom su padazu (majonezas, pomidoru padazas, dauuug cesnakoo).
Skanaus:

Ryziu troshkinys:
Turejau virtos mesytes (liko po sriubos virimo)- supjausciau kubeliais, sumeciau i shpizini puoda kartu su pora tarkuotu morkyciu ir trintu cesnaku. Troshkinau kelias minutes, tada ipyliau stikline ryziu su ivairiom kruopytem (buna pirkti ryziu mishinys su keliu rushiu kruopom), priberiau prieskoniu, raudonosios paprikos ir ipyliau stikline vandens..Troshkinam apie 20 min. Valgem su marinuotais patisonais

Makaronu troshkinys:
Ishverdam megiamu makaronu (patinka visi Barilla firmos
), nusunkiam ir dedam pakeptu rukytu lashinuku, zaliu shaldytu zirneliu, pomidoru (shvieziu ar ish skardines), prieskoniu ir dar viska patroshkinam..
Zuvies file barstom dziovintu zoleliu prieskoniais, pipirais ir kepam shaukshte aliejaus..Baigiant kepti ishspaudziam citrinos sulciu, pabarstom druska.
Pora virtu bulviu sutarkuojam ir pakepam su prieskoniais. I lekshte dedam bulves, tada zuvyte, valgom su padazu (majonezas, pomidoru padazas, dauuug cesnakoo).
Skanaus:

Ryziu troshkinys:
Turejau virtos mesytes (liko po sriubos virimo)- supjausciau kubeliais, sumeciau i shpizini puoda kartu su pora tarkuotu morkyciu ir trintu cesnaku. Troshkinau kelias minutes, tada ipyliau stikline ryziu su ivairiom kruopytem (buna pirkti ryziu mishinys su keliu rushiu kruopom), priberiau prieskoniu, raudonosios paprikos ir ipyliau stikline vandens..Troshkinam apie 20 min. Valgem su marinuotais patisonais

Makaronu troshkinys:
Ishverdam megiamu makaronu (patinka visi Barilla firmos
6663 per naktį, kad padirbėjo
mane labai sudomino stintos, jos marinatu užpilamos Žalios
nes mes tai užpilinėjam marinatu keptas.... O skonis tada turbūt panašus į silkės tik su agurkėlių kvapu
Laukiu žiemos ir pas mus atplaukiančių stintų
mane labai sudomino stintos, jos marinatu užpilamos Žalios
Laukiu žiemos ir pas mus atplaukiančių stintų
QUOTE(davija @ 2008 10 25, 23:35)
6663 per naktį, kad padirbėjo
mane labai sudomino stintos, jos marinatu užpilamos Žalios
nes mes tai užpilinėjam marinatu keptas.... O skonis tada turbūt panašus į silkės tik su agurkėlių kvapu
Laukiu žiemos ir pas mus atplaukiančių stintų
mane labai sudomino stintos, jos marinatu užpilamos Žalios
Laukiu žiemos ir pas mus atplaukiančių stintų
hm, galima marinuoti ir zalias..(mama irgi taip darydavo, pamenu ish vaikystes
ir aciu uz komplimentus
6663, šiiitiek šaunių receptų
, man šokas, net nežinau kurio labiau noriu - visi SUPER







