Marinuotos stintos su bulvytemis:
Marinatas: vanduo, actas, druska, ivairius pipiriukai, lauro lapelis, cukrus. Viska dejau "ish akies", marinatas turi buti gan stiprokas.. Ataushusiu marinatu uzpilame stintas ir laikome shaldytuve bent 48 val. Valgom su karshtom bulvem

.. (Ishvirtas su lupena bulves pakepiau shaukshte aliejaus su ivairiom dziovintom zolelem)

Idaryti vynuogiu lapai (dolma)
Nusiperkam stiklaineli vynuogiu lapu

, tada pasigaminam idara: megiamas farshas, daug cesnako, prieskoniu, galima ideti shaukshteli pomidoru pastos, sauja ryziu.
Vyniojam panashiai kaip balandelius, aishku daugiau terliones, nes lapai visai nedideli:)..
Keptuveje, shaukshte aliejaus pakepinam supjaustyta svoguna su keliom skiltelem cesnako, kol kepa, blenderyje sumalam 5-6 pomidorus (ish skardines-savo sultyse, arba zalius), kartu su pora skilteliu cesnako.
Vynuoginius suktinukus sudedam i keptuve, uzpilam pomidorine mase, pabarstom shaukshtu cukraus, prieskoniais ir troshkinam apie 30 min.
Skanu valgyti su ryziais, bulvem arba tiesiog vienus..
Pabandziau troshkinti ir kitokiam padaze: suktinukus sudejau i puoda ir uzpyliau grietinele- buvo taip pat labai skanu:


Zuvies kepsniukai:
Zuvies file (cia- tilapija) , kartu su riekele batono, pora skilteliu cesnako sudedame i blenderi, ipilam puse stiklines sultinio (kaip tik viriau sriuba

ir sumalam i vientisa mase. Pilam sauja manu, imusham viena kiaushini, dedam megiamu prieskoniu ir formuojam kepsnelius. Lengvai pabarstom dziuveseliais ir kepam keptuveje..Valgem su cous cous kruopytem- skanu..Cia dar butu tikes koks padaziukas..(bet ir taip neblogai

):

Bandeles:
Prisipazinsiu- tingiu terliotis su teshla (plius nesu megeja tokiu patiekalu), tad

labai smagu, kad yra tokia Pillsbury teshla.
Taigi, teshla ishimam ish dezutes, suskirstom i dalis ir dedam idara:
Mesos idaras: keptas farshas su cesnakais, dar permaltas blenderiu ir sumaishytas su suriu (mozarella).
Grybu idaras: pievagrybius susmulkinam ir pakepam kartu su cesnakais.
Bandeles sulipdom, sudedam i skarda ir kepam (visai neilgai, apie 15 min). Baigiant kepti galime uztepti kiaushinio baltymu..:

Troshkinys (ka randam shaldytuve):
I shpizini puoda sudejau: virtos mesytes gabalelius, shviezia pjaustyta kopusta, kelias bulves, kelis pomidorus (ish skardines), imbiero shaknies gabaleli, sutryniau kelias skilteles cesnako, priberiau prieskoniu, raudonos paprikos milteliu, lauro lapa ir kt zoleliu, uzpyliau stikline vandens ir patroshkinau..:

Grikiu koshe kitaip:
Grikius ishbrinkinam per nakti. I puoda sudedam cukinijos gabalelius, pora pomidoru, cesnako, tarkuota morka, ir jei turim, galima virtos vishtienos..patroshkinam darzoviu sultyse apie 15 min, tada suberiam grikius, dedam prieskoniu, shaukshta sviesto ir dar kelias minutes troshkinam..Paprasta, skanu..