Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Kikaxx..... koki " sita aguonini pyraga ", cia tu pyragu daug ???
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 14:34)
Kikaxx..... koki " sita aguonini pyraga ", cia tu pyragu daug ???


daividijos pyraga ax.gif ups neparasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sentinel @ 2008 10 26, 21:25)
user posted image

o kodel jis juodas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 27, 16:14)
o kodel jis juodas? blink.gif


Todėl ,kad matyt soda suaktyvina spalvą daugiau.Ten kur receptas, taip pat sakė ,kad juodas gavosi ax.gif Tikrai čia nesudegęs schmoll.gif
Atsakyti
Man irgi beveik juodas gavosi tas pyragas. Bet skonis labai savotiskas, gal nuo sodos. Antra karta nekepiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 10 27, 12:22)
Idedu savo baisiai sumaitota Daugiasluoksnio torto nuotraukyte:

user posted image

Karamelinis diskas:
user posted image

Plikytas kremas:
user posted image

Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut  doh.gif  Kita karta darysiu (jei kada nors turesiu tris dienas laisvo laiko) be karamelinio disko, nes jis vis tiek neatsipjauna kartu su tortu, lieka sau. Dar visa torta dariau i suverziama forma, ne ant padeklo, tad netepiau sonu kremu. Biskvitai man gavos normalaus dydzio, tad pjoviau i dvi nelygias dalis, is didesniu ruosiau torta, o mazesnes bus bulvytems. Dar nepatiko, kad biskvitai kazkaip susitrauke, ir gavosi tikrai mazesni, nei mano forma (dariau 26 cm). Nu bet cia techniniai nesklandumai  ax.gif


Mums irgi apatinis sluoksnis nesipjovė.. Tai vieną valgėm - puikus griljažas.
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 13:44)
user posted image
CIA JAU ISKEPIAS
user posted image
O CIA  VIDURIUKAS ..... PRASAU VAISINTIS smile.gif

Ech kaip grazu -skanu thumbup.gif
Atsakyti
Kaip skaniai atrodo Tavo pyragas, Cipciuke smile.gif reikes ismeginti kada ...
Ir kitos meginos tikros šaunuolės mirksiukas.gif

O stai dar vienas mano kepiniukas smile.gif)

Ši karta Sonatinos

prasom skanaus, super gavosi thumbup.gif
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Laaaaabai fainuolis tavo pyragiukas , taip graziai apkepias , i kokia skardele ( cm.) dejai kad toks aukstas , man patinka aukstesni pyragai ???
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 10 27, 09:22)
Idedu savo baisiai sumaitota .
Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut  doh.gif  Kita karta darysiu (jei kada nors turesiu tris dienas laisvo laiko) be karamelinio disko, nes jis vis tiek neatsipjauna kartu su tortu, lieka sau. Dar visa torta dariau i suverziama forma, ne ant padeklo, tad netepiau sonu kremu. Biskvitai man gavos normalaus dydzio, tad pjoviau i dvi nelygias dalis, is didesniu ruosiau torta, o mazesnes bus bulvytems. Dar nepatiko, kad biskvitai kazkaip susitrauke, ir gavosi tikrai mazesni, nei mano forma (dariau 26 cm). Nu bet cia techniniai nesklandumai  ax.gif

As uztai iskarto nedariau karamelinio sluoksnio,bet dariau riesutini baltymini,tai tie riesutukai ten labai tiko thumbup.gif man labai labai patiko sis tortas,nu triju dienu nereikejo lotuliukas.gif ,bet gera pusdieni sugaisau.Siandien vel pasiskolinau situos kremus ir pertepiau sokoladini biskvita,nezinau kas gausis,ne sau dariau,bet turetu buti neblogai.
Cipciuk,kaip visada nerealus pyragas thumbup.gif
O cia mano riesutiniai rageliai
250g miltu,
0,5 pakelio kepimo milteliu(as uzmirsau ideti,bet ir be ju buvo skanu) lotuliukas.gif
truputis druskos,
1 kiausinis,
60ml grietines,
250g sviesto,
1 citrinos nutarkuota zievele,
1/8l pieno,
80g cukraus,
1pakelis vanilinio cukraus,
cinamono,
200g maltu bet kokiu riesutu,
2v.s. romo,
Salta sviesta sutarkuoti i miltus,sudeti kepimo miltelius,citrinos zievele,druska,kiausini,grietine ir suminkyti vienalyte mase.Tesla 30min padeti i saldytuva.
Piena,vanilini cukru,cinamona,cukru uzvirti,tada ten sudeti riesutus ir roma.Atvesinti.
Tesla iskocioti,supjaustyti trikampiais,ant kiekvieno trikampio deti idaro ir susukti ragelius.Ragelius patepti kiausiniu ir kepti 200C orkaiteje apie 20min.pabarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Kepiau pora skanių obuolinių pyragiukų:
Tarte Tatin
user posted image
100 g sviesto
kiaušinis
250 ml stiklinė miltų
vanilinio cukraus
druskos
ĮDARUI:
6-8 obuoliai
pora šaukštų sviesto
pusė st. cukraus

kiaušinį išplakti su cukrum, įtarkuoti sviestą, supilti miltus, druską ir suminkyti tešlą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Nuluptus obuolius supjaustyti nemažomis skiltelėmis. Sviestą ir cukrų tirpinti maišant ant vidutinės ugnies, kol gražiai parus. Sudėti sviesto ir cukraus mišinį į stiklinės kepimo formos dugną, paskirstyti, sudėti obuolius, ant jų gražiai uždėti iškočiotą tešlą. Kepti apie 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį palaikyti skardoje 5 minutes, o po to ant skardos uždėti lėkštę ir apversti - obuoliai turi būti viršuje.
Labai skanus klasikinis prancūziškas pyragas su daug obuolių karamelėje wub.gif

Obuolių pyragas su morenginiais bokšteliais

user posted image

Tešla ta pati kaip Tarte Tatin.

Įdarui:
6 rūgštūs obuoliai
sviesto
truputį vandens
3 v.š. cukraus
2 v.š. krakmolo
Bokšteliams:
3 kiaušinių baltymai
pusė stiklinės cukraus

Tešlą iškloti apvalioje skrdoje, subadyti šakute ir pakepti 10-15 min. iki 180 laipsnių orkaitėje. Obuolius nulupti, supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti truputį sviesto, sudėti obuolius ir pakepinti. Užpilti vandens, krakmolo ir cukraus tirpalu, kiek pakaitinti. Masę sukrėsti ant tešlos skardoje.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Ant pyrago išspuasti bokštelius. Kepti 15 min.
(receptas iš "Virtuvės paslaptys") 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 27 spalio 2008 - 21:57
QUOTE(Sentinel @ 2008 10 26, 22:25)
Laba,šiandien pirmąkart kepiau drėgną šokoladinį pyragą

Mum sitas irgi labai patinka thumbup.gif As ji kartai naudoju kaip biskvita kokiam nors tortuke, jei surasiu foto, ikelsiu ax.gif
Atsakyti