Kikaxx..... koki " sita aguonini pyraga ", cia tu pyragu daug ???
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 14:34)
Kikaxx..... koki " sita aguonini pyraga ", cia tu pyragu daug ???
daividijos pyraga


QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 27, 16:14)
Todėl ,kad matyt soda suaktyvina spalvą daugiau.Ten kur receptas, taip pat sakė ,kad juodas gavosi


QUOTE(Katu @ 2008 10 27, 12:22)
Idedu savo baisiai sumaitota Daugiasluoksnio torto nuotraukyte:

Karamelinis diskas:

Plikytas kremas:

Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut
Kita karta darysiu (jei kada nors turesiu tris dienas laisvo laiko) be karamelinio disko, nes jis vis tiek neatsipjauna kartu su tortu, lieka sau. Dar visa torta dariau i suverziama forma, ne ant padeklo, tad netepiau sonu kremu. Biskvitai man gavos normalaus dydzio, tad pjoviau i dvi nelygias dalis, is didesniu ruosiau torta, o mazesnes bus bulvytems. Dar nepatiko, kad biskvitai kazkaip susitrauke, ir gavosi tikrai mazesni, nei mano forma (dariau 26 cm). Nu bet cia techniniai nesklandumai 

Karamelinis diskas:

Plikytas kremas:

Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut


Mums irgi apatinis sluoksnis nesipjovė.. Tai vieną valgėm - puikus griljažas.
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 27, 13:44)
Ech kaip grazu -skanu

QUOTE(Katu @ 2008 10 27, 09:22)
Idedu savo baisiai sumaitota .
Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut
Kita karta darysiu (jei kada nors turesiu tris dienas laisvo laiko) be karamelinio disko, nes jis vis tiek neatsipjauna kartu su tortu, lieka sau. Dar visa torta dariau i suverziama forma, ne ant padeklo, tad netepiau sonu kremu. Biskvitai man gavos normalaus dydzio, tad pjoviau i dvi nelygias dalis, is didesniu ruosiau torta, o mazesnes bus bulvytems. Dar nepatiko, kad biskvitai kazkaip susitrauke, ir gavosi tikrai mazesni, nei mano forma (dariau 26 cm). Nu bet cia techniniai nesklandumai 
Tortas skanus, bet prie jo darbo tikrai daug, plius begales indu, puodu, saukstu ir kiti nesamoniu, kurias reik suplaut


As uztai iskarto nedariau karamelinio sluoksnio,bet dariau riesutini baltymini,tai tie riesutukai ten labai tiko


Cipciuk,kaip visada nerealus pyragas

O cia mano riesutiniai rageliai
250g miltu,
0,5 pakelio kepimo milteliu(as uzmirsau ideti,bet ir be ju buvo skanu)

truputis druskos,
1 kiausinis,
60ml grietines,
250g sviesto,
1 citrinos nutarkuota zievele,
1/8l pieno,
80g cukraus,
1pakelis vanilinio cukraus,
cinamono,
200g maltu bet kokiu riesutu,
2v.s. romo,
Salta sviesta sutarkuoti i miltus,sudeti kepimo miltelius,citrinos zievele,druska,kiausini,grietine ir suminkyti vienalyte mase.Tesla 30min padeti i saldytuva.
Piena,vanilini cukru,cinamona,cukru uzvirti,tada ten sudeti riesutus ir roma.Atvesinti.
Tesla iskocioti,supjaustyti trikampiais,ant kiekvieno trikampio deti idaro ir susukti ragelius.Ragelius patepti kiausiniu ir kepti 200C orkaiteje apie 20min.pabarstyti cukraus pudra.
Kepiau pora skanių obuolinių pyragiukų:
Tarte Tatin

100 g sviesto
kiaušinis
250 ml stiklinė miltų
vanilinio cukraus
druskos
ĮDARUI:
6-8 obuoliai
pora šaukštų sviesto
pusė st. cukraus
kiaušinį išplakti su cukrum, įtarkuoti sviestą, supilti miltus, druską ir suminkyti tešlą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Nuluptus obuolius supjaustyti nemažomis skiltelėmis. Sviestą ir cukrų tirpinti maišant ant vidutinės ugnies, kol gražiai parus. Sudėti sviesto ir cukraus mišinį į stiklinės kepimo formos dugną, paskirstyti, sudėti obuolius, ant jų gražiai uždėti iškočiotą tešlą. Kepti apie 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį palaikyti skardoje 5 minutes, o po to ant skardos uždėti lėkštę ir apversti - obuoliai turi būti viršuje.
Labai skanus klasikinis prancūziškas pyragas su daug obuolių karamelėje
Obuolių pyragas su morenginiais bokšteliais

Tešla ta pati kaip Tarte Tatin.
Įdarui:
6 rūgštūs obuoliai
sviesto
truputį vandens
3 v.š. cukraus
2 v.š. krakmolo
Bokšteliams:
3 kiaušinių baltymai
pusė stiklinės cukraus
Tešlą iškloti apvalioje skrdoje, subadyti šakute ir pakepti 10-15 min. iki 180 laipsnių orkaitėje. Obuolius nulupti, supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti truputį sviesto, sudėti obuolius ir pakepinti. Užpilti vandens, krakmolo ir cukraus tirpalu, kiek pakaitinti. Masę sukrėsti ant tešlos skardoje.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Ant pyrago išspuasti bokštelius. Kepti 15 min.
(receptas iš "Virtuvės paslaptys")
Tarte Tatin

100 g sviesto
kiaušinis
250 ml stiklinė miltų
vanilinio cukraus
druskos
ĮDARUI:
6-8 obuoliai
pora šaukštų sviesto
pusė st. cukraus
kiaušinį išplakti su cukrum, įtarkuoti sviestą, supilti miltus, druską ir suminkyti tešlą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Nuluptus obuolius supjaustyti nemažomis skiltelėmis. Sviestą ir cukrų tirpinti maišant ant vidutinės ugnies, kol gražiai parus. Sudėti sviesto ir cukraus mišinį į stiklinės kepimo formos dugną, paskirstyti, sudėti obuolius, ant jų gražiai uždėti iškočiotą tešlą. Kepti apie 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį palaikyti skardoje 5 minutes, o po to ant skardos uždėti lėkštę ir apversti - obuoliai turi būti viršuje.
Labai skanus klasikinis prancūziškas pyragas su daug obuolių karamelėje

Obuolių pyragas su morenginiais bokšteliais

Tešla ta pati kaip Tarte Tatin.
Įdarui:
6 rūgštūs obuoliai
sviesto
truputį vandens
3 v.š. cukraus
2 v.š. krakmolo
Bokšteliams:
3 kiaušinių baltymai
pusė stiklinės cukraus
Tešlą iškloti apvalioje skrdoje, subadyti šakute ir pakepti 10-15 min. iki 180 laipsnių orkaitėje. Obuolius nulupti, supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti truputį sviesto, sudėti obuolius ir pakepinti. Užpilti vandens, krakmolo ir cukraus tirpalu, kiek pakaitinti. Masę sukrėsti ant tešlos skardoje.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Ant pyrago išspuasti bokštelius. Kepti 15 min.
(receptas iš "Virtuvės paslaptys")

QUOTE(Sentinel @ 2008 10 26, 22:25)
Laba,šiandien pirmąkart kepiau drėgną šokoladinį pyragą
Mum sitas irgi labai patinka

