
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 11:02)
Na Masiania* , tenka is anksciau prisiminti , bet buna atveju , kad ir nusiperki koki patikusi " skaniai " atrodanti kepyneli 

Cipciuk, HELP! kepiau biskvita pagal ananasinio torto recepta. Bet koks idomus jis man gavosi. Na viskas ok, bet jo virsus kietas


QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 11:02)
Na Masiania* , tenka is anksciau prisiminti , bet buna atveju , kad ir nusiperki koki patikusi " skaniai " atrodanti kepyneli 

Man kazkaip vos ne visi pyragai ir tortai parduotuvese vieno skonio

Tai stengiuos namie kazka padaryt, tik ne visada progu atsiranda

Vakar rasiau apie dregna sokoladini pyraga sita, tai radau kelias nuotraukas (baisiai nekokybiskas

Pyrago pavidalu

Ir kazkoki ale torciuka bandziau daryt (kremas pertrinta varske+jorurtas+cukrus+truputi zelatinos)

Na ko cia panikuoji , su astriu peiliu nupjausi ploooona ruozely nuo virsaus m o be to as tau patariu ji dar dedant sulieti , nes kai as dariau marskapones torta , tai man biskvitas buvo sausas , nes ta mase labai greitai stinksta ir nespeja susigerti .
O kietas gavosi , nes plona kepiai
Nepergivenk , viskas bus gerai
Papildyta:
JOOOOOOO...... kokybe siaip sau
, bet jeigu namie daryti , tai tikrai tikiu buvo skanus
O kietas gavosi , nes plona kepiai
Nepergivenk , viskas bus gerai

Papildyta:
JOOOOOOO...... kokybe siaip sau


QUOTE(editamm @ 2008 10 28, 09:47)
mamkaa - o jau spurgų grožis - turiu tik kelis klausimus - kokios dydžio, kiek gramų varškės pakeliuose ir kokioje temperatūroje fritiūrinėje kepama?
Ačiū
Ačiū

Varske pakelyje buna po 200 gramu jei neklystu, o dydzio darau kokiu noriu, nuo nuotaikos priklauso, tai didesnes tai mazesnes, sitos buvo vyro uzsakytos, jis megsta tik dideles, nors man tai jokiop skirtumo, o temp tai net nezinau, mano fritiurine sena, nu labai sena, tai net nezinau kokia temp ten buna, nerodo niekur, na kiap cia tau pasakius, gerai ikaitinu alieju, po to primazinu ugni (cia keptuveje kaip kepui) ir metu spurgas, pati matysi kad graziai gelstu o kad nedektu reikia ir kai kepu dideles tai kepu ilgokai, kad iskeptu.
cipciukas gaila kad nematai foto, visos lyg ir mato.
As kaip tik ruosiuosi daryt mascarpones tortuka. Tai reiks suliet dar kuo nors. Biskvito tik pavirsius apkietejes, ir itariu nuo vanilinio cukraus

Aij kazkaip pagalvojau, kad gal nuo vaniles, nes siaip niekad nededu. O sita recepta emiau todel, kad lengvai dalinasi is triju viskas

QUOTE(cipciukas @ 2008 10 28, 10:33)
Noriu to AMBASADORIAUS pyrago
Na , o as sunaikinau likucius nuo kepiniu , padariau bulbikiu, vaisinkites prie kavutes

Na , o as sunaikinau likucius nuo kepiniu , padariau bulbikiu, vaisinkites prie kavutes
Prašau vaišinkitės... tik gaila, kad realiai jau jo nebėra



Mamkaa, spurgos fantastiškos, kaip iš paveiksliuko, nepyk, receptą nugvelbiau


Zebra, aš ambasadorių irgi iš ten pat nusirašiau


Merginos, gal kuri žinot kokiu santykiu sausas mieles keisti šlapiom? Jei man reikia 7 g sausų mielių - tai kiek imt šlapių? Kokių gal 20 g?
Va dar vienas mano ir MISELES kurinys
"MORENGINIS TORTAS SU LAZDYNO ( FUNDUKO) RIESUTAIS "
Nezinau ar deti receptuka , nes jau visos zino kur ta MISELE , bet jei bent viena panores -as momentaliai parasau
Vaizdelis toks ( nieko nekeiciau , net papuosime
)
Taip atrode beze pries dedant kepti

Cia jau sulipdytas

VAISINKITES

Ai parasau , tai dar gausiu barti
BEZE:
5 kiausiniu baltymai
1 stikline cukraus
1/2 vyno akmens ( as dejau tiek citrinos rugsteles) arbatinio saukstelio
2/3 stiklines pakeptu lazdyno riesutu ( maltu)
APTEPIMUI :
300 g. sokolado ( man pritruko 100g.)
KREMUI :
1 1/2 stiklines grietineles( plakamos)
1 saukstas cukraus
1 saukstas likerio ( rase , kad riesutinio ?)
APIBARSTYMUI :
1 stikline smulkintu lazdyno riesutu.
Baitimus gerai isplakame ,pilame po pora saukstu cukraus ir vis plakame , kitus du saukstus cukraus pilame tik tada , kai anas jau istirpes, taip supilame visa cukru.
Skarda isklojame popieriumi , nusipaisome 10 ant 20 cm. staciakampius ( pagal jos ismatavimus gavosi neproporcingai aukstas tortas
tai as patariu juos daryti didesnius ) ju turi buti keturi .
Kur ispaisete -uztepate beze , tokiu storumu , kad uztektu keturiems stociakampiams .
Kepame 95 c . 1 - 1,5 val. ( man iskepe per 5 val. 110 c. )
Jie turi graziai parusti .
Islydome sokolada ( as ipyliau 4 saukstus vandens) .
Dar karstu aptepame beze is visu pusiu , tik vieno apacia paliekame netepta , ten bus apacia torto .
Atsaldome saldytuve .
Isplakame standziai grietinele su vienu saukstu cukraus ir likeriu ( as pyliau sokoladini) .
Pertepame kremu lakstus ir sudedame viena ant kito .
Aptepame sonus ir virsu , apibarstome riesutais .
Is popierines tuteles puoseme lydytu , karstu sokoladu , is truputi pasiliktos grietineles padarome dzibukus , uzdedame riesutukus .
Dedame saltai .
Man asmeniskai .... pasakiskas skonis
labai megstu morenginius tortus , tik bijau , kad per nakty is morengu nepasidarytu tysalas del grietineles , jeigu taip atsitiktu , vistiek as ji darysiu , tik su kokiu nors sviestiniu kremu

"MORENGINIS TORTAS SU LAZDYNO ( FUNDUKO) RIESUTAIS "
Nezinau ar deti receptuka , nes jau visos zino kur ta MISELE , bet jei bent viena panores -as momentaliai parasau

Vaizdelis toks ( nieko nekeiciau , net papuosime

Taip atrode beze pries dedant kepti

Cia jau sulipdytas

VAISINKITES


Ai parasau , tai dar gausiu barti

BEZE:
5 kiausiniu baltymai
1 stikline cukraus
1/2 vyno akmens ( as dejau tiek citrinos rugsteles) arbatinio saukstelio
2/3 stiklines pakeptu lazdyno riesutu ( maltu)
APTEPIMUI :
300 g. sokolado ( man pritruko 100g.)
KREMUI :
1 1/2 stiklines grietineles( plakamos)
1 saukstas cukraus
1 saukstas likerio ( rase , kad riesutinio ?)
APIBARSTYMUI :
1 stikline smulkintu lazdyno riesutu.
Baitimus gerai isplakame ,pilame po pora saukstu cukraus ir vis plakame , kitus du saukstus cukraus pilame tik tada , kai anas jau istirpes, taip supilame visa cukru.
Skarda isklojame popieriumi , nusipaisome 10 ant 20 cm. staciakampius ( pagal jos ismatavimus gavosi neproporcingai aukstas tortas

Kur ispaisete -uztepate beze , tokiu storumu , kad uztektu keturiems stociakampiams .
Kepame 95 c . 1 - 1,5 val. ( man iskepe per 5 val. 110 c. )
Jie turi graziai parusti .
Islydome sokolada ( as ipyliau 4 saukstus vandens) .
Dar karstu aptepame beze is visu pusiu , tik vieno apacia paliekame netepta , ten bus apacia torto .
Atsaldome saldytuve .
Isplakame standziai grietinele su vienu saukstu cukraus ir likeriu ( as pyliau sokoladini) .
Pertepame kremu lakstus ir sudedame viena ant kito .
Aptepame sonus ir virsu , apibarstome riesutais .
Is popierines tuteles puoseme lydytu , karstu sokoladu , is truputi pasiliktos grietineles padarome dzibukus , uzdedame riesutukus .
Dedame saltai .
Man asmeniskai .... pasakiskas skonis

