Įkraunama...
Įkraunama...

Padekite mamai su 7 vaikuciais

Zinokit as jau nebeskaitau ka cia tiek pridiskutavote... Cia daugiau postringavimu nei paramos... Bendros nuomones vistiek nerasite o visoki astresni pasisakymai niekam cia nepades. Jei manote kad reikia mamai patarimais o ne materialine pagalba padet eikite pakalbekite su ja. Apie tai kad daugiau vaiku nereik, kad saugotusi ir panasiai.
O kas mano kad padet nereik tegul nepadeda, juk cia visi tik laisva valia tai mamai pagelbeja. o sneket tam kad sneket.... Kaip daug kas ir raso ne ta tema cia.
Atsakyti
QUOTE(Jankeliukas @ 2009 01 07, 17:18)
Tai  kam uzdaryt ta  fabrikeli g.gif tegu  gimdo  toliau unsure.gif kiek  dievas  duos teguaugina unsure.gif cia  jusu  dauguma taip  galvoja  as  irgi  noreciau  gal  dar  keliu  vaiku,bet  kazkaip  i  ateiti  reikia  galvot,kad  juos i  mokykla  reikes  leist,aprengt  padoriai  vaikai  dabar  ziaurus  tyciojasi is  prasciau gyvenanciu.
Ir  gimde  ji  tuos  vaikus  tikrai  ne  del  to  kad  labai  norejo,o  kaip dauguma pragyvent  is  to  galvojo.Visa  gyvenima  jai  neteiks  zmones  paramos,ka  toliau  darys g.gif .
Cia  tos  moters  apsileidimas  ne  kitaip doh.gif

drinks_cheers.gif
BUKET geri atidariket deskusijos tema:ar reike ir kaip padet seimo kuri gumdo ir nepaege susitvarkit.
As vel su klaidom, blush2.gif
Buzulkaa ar jus kiek laiko pdesite butent sitai seime? po metu as tapati jus paklausiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzulkaa @ 2009 01 07, 19:19)
bet tikrai ne sitoje temoje,kituose reikskit savo nuomone kiek sirdis geidzia..
visi cia ramus,man rodos jus cia bandot kazka iteigti zmonem,nors ir visai ne i sia tema,man rodos yra temu apie tokias problemas..
Papildyta:
susigincyjo dvi bobeles del kitos moters bedos,ir kiek tai tesis? geriau padetumet netauske nieku cia..

Noriu parasit kaip ir kam as padedu :turiu ir turejau jaunu paneliu,kuri per kvailuma naivuma pastove ir gymdu vaikus(neteciukus).As per SM,per drauges pazistamu renkau rubeliu,daiktus,zislus :no tik vaikam(mesinukus) ir nekada nedodu pinegu. Kaip vaikam sueina 1.5 metu verciu eskot darbo ir darzelius.A panam aiskinu kaip apsisaugutis nuo nestumu (buvau davus pinegu spiralem) ir viskas, a jau saldainius ir duona cia rupestis tevu.Ir aiskinu kad pagalbos bus tik vienkartines kad pasitiketum savo jagom. Kol kas man sekase su jaunom panom.
Atsakyti
na,nebesivelsiu aš į šią beprasmę diskusiją-visos turi savo tiesą ir jos laikosi įsikibę 4u.gif

Atėjau su patarimais smile.gif juos man davė porą moterų,mačiusių ne patį geriausią gyvenimą smile.gif

Taigi:
1) sakė neremti Zufijos pinigais ax.gif Arba jei remti,tai prižiūrėti-kaip ji juos leidžia. 2) Taip pat mokinti Zufiją pačiai susiveikti paramą. Viena moteris pasakojo,kaip ji su soc. darbuotoja rašė mailus į agro firmas ir stambiems ūkininkams-jie tą moterį paremdavo kas bulvių maišu,kas svogūnais,kas mėsos šmotu smile.gif Taip pat rašydavo ir į kitas maistą tiekiančias įones,taip susirinkdavo maistelio -miltų, makaronų, kruopų ir pan. Sakė jokiu būdu nepirkti užpilamų sriubų rolleyes.gif Ta moteris sakė,kad tos savo soc. darbuotojos dėka išmoko naudotis kompu-siųsti mailus,rašyti juos,taip pas kaip susirasti info kompiuteryje,kur kokios imonės,jų kontaktus,kaip pasiekti tašką B iš taško A (maps.lt padėjo). Tik va,galvoju-ar daug tokių soc. darbuotojų,kurios taip užssima g.gif Bet ta moteris sakė,kad jos soc. darbuotoja sakė,kad jų toks darbas smile.gif o aš tai pirmą kartą girdžiu apie tokią pagalbą rolleyes.gif Tai sakė,kai paplušėjo rašydama mailus ir pan - supratus,kad tas paramos ieškojimas nėra toks paprastas ir malonus dalykas.
3) dar pasakojo apie alimus darbelius namuose. Tipo visokie karolių vėrimai, siuvenyrų klijavimai ir visa kita smile.gif Sakė iškart pasiruošt pasipriešinimui smile.gif nes darbas kruopštus ir prastai mokamas,bet... nuo to reikia ir pradėt, karoliukus pavert gali ir vaikai wink.gif

o apie pačia Zufiją, paskaičiusios tą straipsnį abi mano kalbintos moertys atpažino save-naivos,vis tikinčios,kad po vaiko gimino vyras nebegers,uždirs ir išlaikys šeimą...Taip pat sakė,kad Zufijai tikrai reikia ir psichologinės pagalbos-tai nebūtinai psichologas,bet turi būti labai stiprus ir griežtas žmogus, sugebantis nemoralizuoti ir eskaičiuoti kaip būtų,jei tų vikų nebūdų,kad jos nekaltintų ir nesmerktų dėl didelio būrio vaikų,kuries nėra suteikiama materialinė gerovė... Abidvi tvirtino,kad baisiausias dalykas yra kaltinimai dėl to,kad tipo "ko tiek prisigimdei"...Geriausia būtų,kad koks soc. darbuotojas tuo užsiimtų...Kažiin įmanoma gaut kokį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 01 07, 21:44)
na,nebesivelsiu aš į šią beprasmę diskusiją-visos turi savo tiesą ir jos laikosi įsikibę  4u.gif

Atėjau su patarimais smile.gif juos man davė porą moterų,mačiusių ne patį geriausią gyvenimą smile.gif

prisigimdei"...Geriausia būtų,kad koks soc. darbuotojas tuo užsiimtų...Kažiin įmanoma gaut kokį? g.gif

tokio nebus. Čia tik svajonėse tokie yra, arba užsienyje. Ir visgi mažiausius tos šeimos vaikus reikia stengtis laikinai atiduoti globoti. Taigi Kaune yra Pastogė, ten tas bendravimas su motinom vaikams yra taip suorganizuotas, galų gale vaikaine itin tą aplinką ir pakeičia ir Kaune, ir kartą per savaitę matosi su tėvais, tėvai , teisingiau su tėvais bendrauja psichologai, socialiniai darbuotojai. Tai tikrai yra reali pagalba.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 07, 21:07)
tokio nebus. Čia tik svajonėse tokie yra, arba užsienyje. Ir visgi mažiausius tos šeimos vaikus reikia stengtis laikinai atiduoti globoti. Taigi Kaune yra Pastogė, ten tas bendravimas su motinom vaikams yra taip suorganizuotas, galų gale vaikaine itin tą aplinką ir pakeičia ir Kaune, ir kartą per savaitę matosi su tėvais, tėvai , teisingiau su tėvais bendrauja psichologai, socialiniai darbuotojai. Tai tikrai yra reali pagalba.

gerai,o kas toliau? manai ras dabar Zufija darbą? jei taip manai,tai pasiskambink į darbo biržą mirksiukas.gif ir jei tuos vaikus tipo atiduot-tai kuriam laikui? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 01 07, 22:20)
gerai,o kas toliau? manai ras dabar Zufija darbą? jei taip manai,tai pasiskambink į darbo biržą mirksiukas.gif ir jei tuos vaikus tipo atiduot-tai kuriam laikui? unsure.gif

įvairiai gi ten būna, būna pasirašo sutartį tokiam tai laikui. O tai ji darbo neras tai jau juo labiau atiduot.Ramunita, ar tu ne arčiau socialinių mokslų? Man vis kažkaip taip atrodė? Norės ras- nenorės neras. Gelbėti reikia tuos kurie prieš situaciją yra patys bejėgiškiausi, kkkurie niekaip negali savim pasirūpinti ir kito kelio tiesiog nėra. Valytoja, kiemsarge, nu vis dar tokių skelbimų yra- tik ar dirbs? Va čia jau klausimas.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 07, 21:25)
įvairiai gi ten būna, būna pasirašo sutartį tokiam tai laikui. O tai ji darbo neras tai jau juo labiau atiduot.Ramunita, ar tu ne arčiau socialinių mokslų? Man vis kažkaip taip atrodė? Norės ras- nenorės neras. Gelbėti reikia tuos kurie prieš situaciją yra patys bejėgiškiausi, kkkurie niekaip negali savim pasirūpinti ir kito kelio tiesiog nėra. Valytoja, kiemsarge, nu vis dar tokių skelbimų yra- tik ar dirbs? Va čia jau klausimas.

tai tada reik pirma darbą jai susirast,nes... tikrai situacija sunki,tenka lankytis man darbo biržoj,tai...žmonės (čia Vilniuj) eilėj laukia po parą doh.gif tol tipo numeriukas jų ateina unsure.gif tokių, žemiausios kategorijos,daugiausia doh.gif Kaune darbo birža nebeturi pinigo pašalpom išmokėt,jos vėluoja po mėnesį ir daugiau unsure.gif Tiesiog žinau apie darbinę situaciją šiuo metu,tai tikrai,afija,patikėk, labai nekas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 01 07, 22:44)
tai tada reik pirma darbą jai susirast,nes... tikrai situacija sunki,tenka lankytis man darbo biržoj,tai...žmonės (čia Vilniuj) eilėj laukia po parą doh.gif tol tipo numeriukas jų ateina unsure.gif tokių, žemiausios kategorijos,daugiausia doh.gif Kaune darbo birža nebeturi pinigo pašalpom išmokėt,jos vėluoja po mėnesį ir daugiau unsure.gif Tiesiog žinau apie darbinę situaciją šiuo metu,tai tikrai,afija,patikėk, labai nekas unsure.gif

darbo ieškoti yra lengviau, kai neturi jokio pasiteisinimo , kad kažkas trukdo to darbo ieškoti. Mažais vaikais pasirūpinta, kiti daugiau mažiau didesni save apsitarnauti gali patys- pirmyn. Laiškininke, slauge, padiene darbininke kur nors kokiuose nors šiltnamiuose. Per dieną neras, bet per kelis mėnesius galima. Galų gale bendraujant, va kaipPastogėj yra ten tikrai jų socialinės darbuotojos labai rimtai užsiima pagalba būtent šeimai, gal jos galės kur nors įdarbinti. Pastogė yra Lietuvos yra ir kažkurių skandinavų kūrinys, tų užsieniečių rimtai kontroliuojama ,atsiskaitymas ir už motinų socializaciją ten yra. Vaikai būna globojami namų aplinkoj po kelis šeimoje.
Atsakyti

www.pastoge.lt tikrai turėtų padėti - kreipkitės.
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2009 01 07, 19:03)
:Buzulkaa ar jus kiek laiko pdesite butent sitai seime? po metu as tapati jus paklausiu  mirksiukas.gif

jei tik galesiu padesiu,ir ne karta..
QUOTE(cudo @ 2009 01 07, 19:20)
Noriu parasit kaip ir kam as padedu :turiu ir turejau jaunu paneliu,kuri per kvailuma naivuma pastove ir gymdu vaikus(neteciukus).As per SM,per drauges pazistamu renkau rubeliu,daiktus,zislus  :no tik vaikam(mesinukus) ir nekada nedodu pinegu. Kaip vaikam sueina 1.5 metu verciu eskot darbo ir darzelius.A panam aiskinu kaip apsisaugutis nuo nestumu (buvau davus pinegu spiralem) ir viskas, a jau saldainius ir duona cia rupestis tevu.Ir aiskinu kad pagalbos bus tik vienkartines kad pasitiketum savo jagom. Kol kas man sekase su jaunom panom.

prasom isversti,nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Ryt bus rodoma laida apie šios šeimos problemas, kas, kaip ir kodėl... Todėl protingiausia būtų pirma susipažinti su tomis problemomis ir, tik tuomet diskutuoti apie tai, atiduoti ar neatiduoti vaikus į globos namus, sociali ar asociali ta mama. Alfija, nežinot pilnai situacijos , o jau siūlot vaikus atiduoti. Manau visom aktyviom diskusijos dalyvėm reikėtų pažiūrėti tą laidą ir tik tada dskutuoti. Man ta diskusija labiau primena kalbas apie vėjo gaugymą laukuose...
Atsakyti