Ai, tai jeigu kaip zvyro kruopeles tai aisku. Mnieji tai tokie padorus, kaip zirniai, net spalva tokia. Ir tai sake man, kad mazi.
Del gaminimo atskirai tai mane irgi siek tiek vargina ir erzina. Vyrui ir dukrai atskirai darau. Kartais jie prie manes prisijungia, visai jiems nieko mano garu puode mesyte ir bulves isvirti. Pradzioj buvo sunkiau, noredavosi to jiems kepamo maisto. O dabar tai viak, nenoriu visai tu riebiu, keptu ar rukytu nesamoniu. Tik vat pinigine ta jaucia. Kai visai seimai is vieno katilo maistas dalyjamas ir kai reik atskirai dar sau pirktis tai jau pasijaucia. Ir isvis pradejau labiau ziuret ka perku. Kuo maziau visokiu E ir pan.
sveikos,
as dar paskaitinesiu temas-nes TIK vakar suzinojau sia diagnoze ir tik vakar siek tiek internete pasiskaiciau. Butinai visa tema perskaitysiu, tiesiog norejosi is kart rasyti apie savo proeblma, nes seip lengvas sokas man..
O sokas dar po to, ka perskaiciau sioje temoje: vien operacijos. Man gydytoja nieko neminejo. Kai pklausiau apie ju isvalyma, tai pasake, kad pirma reiketu pora menesiu visisko vegetarizmo, tada kepenu, zarnyno valymas ir tada jau kazkaip isvarytu..
Seip dar man pries pasakant, kad mato akmenis, daktare manes paklause "Tu tikriausiai tas zmogus, kuris sunkiai priima sprendimus". Na tikrai-man labai sunku apsispresti.
Tai gydytoja ir sako" tai va visi tavo apmastymai gula tulzyje ir kuo tu labaiu juos ten laikai - tuo akmenys kaupiasi" na panasiai.
Ideja ta, kad apie ju atsiradima man pasake, kad turiu keisti savo mastyma.. ir apie maista nieko nesake..
Tik kazkokiu vaistu israse Rowachol ir kitu neperskaitau (i knygute irase). Po 2sav pasirodyti pas ja..
Seip prasysiu kad mano seimos gydytoja paaiskintu zemiskiau kas ir kaip..
tad labai noriu suzinoti apie sia liga daugiau..
as dar paskaitinesiu temas-nes TIK vakar suzinojau sia diagnoze ir tik vakar siek tiek internete pasiskaiciau. Butinai visa tema perskaitysiu, tiesiog norejosi is kart rasyti apie savo proeblma, nes seip lengvas sokas man..
O sokas dar po to, ka perskaiciau sioje temoje: vien operacijos. Man gydytoja nieko neminejo. Kai pklausiau apie ju isvalyma, tai pasake, kad pirma reiketu pora menesiu visisko vegetarizmo, tada kepenu, zarnyno valymas ir tada jau kazkaip isvarytu..
Seip dar man pries pasakant, kad mato akmenis, daktare manes paklause "Tu tikriausiai tas zmogus, kuris sunkiai priima sprendimus". Na tikrai-man labai sunku apsispresti.
Tai gydytoja ir sako" tai va visi tavo apmastymai gula tulzyje ir kuo tu labaiu juos ten laikai - tuo akmenys kaupiasi" na panasiai.
Ideja ta, kad apie ju atsiradima man pasake, kad turiu keisti savo mastyma.. ir apie maista nieko nesake..
Tik kazkokiu vaistu israse Rowachol ir kitu neperskaitau (i knygute irase). Po 2sav pasirodyti pas ja..
Seip prasysiu kad mano seimos gydytoja paaiskintu zemiskiau kas ir kaip..
tad labai noriu suzinoti apie sia liga daugiau..
QUOTE(Lera @ 2009 01 10, 16:58)
aš 3 metus atskirai visiems gaminau , sau vaikui ir vyrui , retkarčiais tik nutaikydavom kad visiems tiktu , maniau nupušiu tai dabar stengiuosi daryt daug maž kad visiems tiktu 

Imk balioną.

QUOTE(vovere74 @ 2009 01 10, 18:14)
Ai, tai jeigu kaip zvyro kruopeles tai aisku. Mnieji tai tokie padorus, kaip zirniai, net spalva tokia. Ir tai sake man, kad mazi.
Del gaminimo atskirai tai mane irgi siek tiek vargina ir erzina. Vyrui ir dukrai atskirai darau. Kartais jie prie manes prisijungia, visai jiems nieko mano garu puode mesyte ir bulves isvirti. Pradzioj buvo sunkiau, noredavosi to jiems kepamo maisto. O dabar tai viak, nenoriu visai tu riebiu, keptu ar rukytu nesamoniu. Tik vat pinigine ta jaucia. Kai visai seimai is vieno katilo maistas dalyjamas ir kai reik atskirai dar sau pirktis tai jau pasijaucia. Ir isvis pradejau labiau ziuret ka perku. Kuo maziau visokiu E ir pan.
Manieji akmenukai kaipt 3-4 zirniai vienoj vietoj...

Jau rašiau, kad mūsų šeimynos mityba nelabai skiriasi nuo manosios, todėl lengviau. Būna tik išimtis per mėnesį, kai dukrom kepu mažiukus karbonadėlius iš kiaulienos, o šiaip jos nėra mūsų racione. Kalakutiena, jautiena, žuvis. Jau seniai žiūrim ką perkam ir tikrai iš kišenės daugiau iškrenta nei pirktum paprasčiau. Bet reikia savim rūpintis ir bet ko nesinori įsave sumesti.

Žinokit, kai prieš visas šventes vyras nupirko rūkytą dešrą, tai net negalėjom pamanyti, kad ji iki šiol gulės nepaliesta šaldytuve.

Va, man labai patinka tokie prieskoniai, be jokių E ir druskos. Labai gerai ir troškiniams. Gal kas ir žino juos, o kas nežino, lai pabando.

http://www.santamari...article_id=1095
chica, būtinai perversk visas temas, daug naudingo rasi, nes, kai man rado akmenukus, tai labai nenustebau ir tik parėjusi namo suvokiau, kad laukia operacija, todėl natūraliai šiek tiek išsigandau, po to buvo viskas gerai. Ypač padėjo merginų patarimai.

QUOTE(chica @ 2009 01 10, 20:28)
na tau greiciausiai paskyre salia rowacholio koki ursofalka arba ursosana... as cia vienintele buvau neoperuta, o dabar jau dviese... siaip linkiu nezaisti su tais
akmenukasi... as geriu tuos vaistukus ir prisiziuriu maistuka tol kol laukiuosi, o paskum pirmai progai pasitaikius tikrai operuosiuosi... nors vis dar turiu maza maza vilti, kad po nestumo tie akmenukai sunyks...

man sita temele tai tikra paguoda nuo pat tos dienos kai suzinojau kad turiu akmenukus ir iki siol... kai prisimenu tuos priepolius tai o vaikyti...

JasVita nenoriu nuvilt bet deja . tie akmenukai niekur nedings tau.... smagu kad gerai jautiesi
paja žinau šios aš tik santa marijos bendrai ir naudoju
chica jei tau taip darosi nieko nelaukus operuokis nelauk komplikacijų ..
taip voverė brangiau maistą gamintis atskirai

QUOTE(Lera @ 2009 01 10, 22:19)
JasVita nenoriu nuvilt bet deja . tie akmenukai niekur nedings tau.... smagu kad gerai jautiesi

ech... as tai zinau... bet taip norisi dar ta maza vilti tureti... Manau tai naturalu...

aha natūralu .. bet deja..
As cia kazkada ir dziaugiaus atrastais skaniais prieskoniais. Santa Maria malunelis misko misinys. Pasirodo jame irgi tu E yra. Ir kiek po to parduotuvese ieskojau prieskoniu tai visi tos firmos su E. Be jokiu konservantu, be jokiu E radau tik vienus kazkokius lietuviskus, nezinomos visai firmos. Is atskiru pakeliu,visokiu skirtingu zoleliu susimaisiau sau prieskoniu indeli. Bet tie misko man vistiek labai skanu. Tai kartais, po labai labai mazai uzberiu. Ne del skonio net, o bent del kvapo. As kai garu puode verdu mesyte tai ant skirtos vyrui ir dukrai uzberiu, tai mano gabaleliai bent kvapo tada igauna

aš naudoju su E nes ne visi E yra blogis - pasidomėkit .
QUOTE(Lera @ 2009 01 11, 00:31)
aš naudoju su E nes ne visi E yra blogis - pasidomėkit .
Zinau, kad ne visi. Ir siaip kuo toliau tuo sunkiau atrasti ka nors be konservantu ar kitu priedu. Tokiu laikmeciu gyvenam, vis maziau naturaliu dalyku lieka.
taip ir nieko čia nepadarysi , per daug sau dėl to nekvaršinu galvos

Nu, kiba, aš jau nebemoku skaityt, bet tikrai nėra jokių saldiklių, dažiklių, aromatų tuose prieskoniuose. Va, sudėtis: svogūnai, juodieji pipirai, petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, bazilikai, kalendros, mairūnai, raudonėliai, dašiai, čiobreliai.
Dar vyrui vakar prieš nosį pastūmėjau pokelį, kad perskaitytų. Abudu nerandam nieko įtartino. O ir seniai jau juos naudoju.

Dar vyrui vakar prieš nosį pastūmėjau pokelį, kad perskaitytų. Abudu nerandam nieko įtartino. O ir seniai jau juos naudoju.