Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

vi_ Lera
Kazkiek geriau, bet priepoliai vis istinka. Karta darbe taip suriete, kad maniau greitaja kviesiu doh.gif Labai blogai buvo verysad.gif Tik dabar kitaip reaguoju. Pati save raminu, kad man cia nieko tokio, kad tuoj praeis. Ir aisku praeina.
Valgau jau ivairesni maista, bet jau taip pripratau prie virto, garinto, lengvo maisto, kad kitoks man net ir neskanus atrodo. Todel ir nenoriu. Vat pries ka negaliu atsilaikyti tai silkute blush2.gif Nesuprantu pati kodel. Niekada gyvenime jos nevalgiau, slykstu buvo, fui... O dabar tai kazkas tokio nerealaus skanaus atrodo lotuliukas.gif Tai truputi pavalgau jos. Mmmm, niam niam... Per savo gimtadieni as ir torto valgiau blush2.gif Siek tiek. Bet po to tokia kalta pries save pacia jauciausi, kaip siuksliu kruva suvalgius hihihi.gif Daznai uzeina toks jausmas pries ka nors dedant i burna - sito neimk, fui, cia i siuksliu deze ne i skrandi...
Atrodo nekimsau visokiu nesamoniu i save ir anksciau, bet kai pagalvoju...Na man uosvijoje pradzioj buvo sunku priprast prie maisto. Mat mano uosviene is Latvijos rusu kilusi. Tai ju virtuve tokia gan astri, riebi, kaloringa. O dabar as vat darau revoliucija lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes,

man tik siadnien diagnozavo tulzies akmenlige. Sake kokie 6akmenukai 1,5cm.

visos temos neperskaiciau, bet jau isisgandau...

Ejau tirtis skrandzio, nes prdejo kartotis priepuoliai: vemdavau nakti, su skausmais. Bet viska nurasiau skrandzio opaligei.
Pasirodo opos neturiu tik skrandzio uzdegima ir akmenlige. Kuri, pasag gydytojos, galejo sukelti ir skrandzio uzdegima.

Seip man labai skauda desine puse, bet labaiusiai tai aplink bamba. T.y. paspaudus aplink bamba-toooks skausmas. Ar tai nuo tos akmenliges gali buti? ar prasyti kad toliau tirtu. Nes is jusu paskojimu susidariau vaizda, kad skauda po sonkauliais desineje puseje: man skauda, bet aspaudus aplink bamba-skausmas plinta visur.

Dekui, jei pasidalinsite patirtimi.
Atsakyti

QUOTE(chica @ 2009 01 09, 23:44)

sveika,kad ta patirtim jau ne pirma temą prisidailinta jei aktualu nepatingėk pavartyt , daug naudingos info rasi smile.gif

nenoriu gąsdint bet tai jau gali būti kasos problemos , nuo akmenų tokių atveju jei kartojasi priepuoliai kodėl tu dar neoperuota????? ko lauki??? galiu pasakyt savaime nepraeina , jei jau pasakė kad turi akmenų - nėra laiko laukt jei taip darosi ,o sakyk mitybą derini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 09 sausio 2009 - 23:57
QUOTE(chica @ 2009 01 10, 00:44)
sveikutes,

man tik siadnien diagnozavo tulzies akmenlige. Sake kokie 6akmenukai 1,5cm.

visos temos neperskaiciau, bet jau isisgandau...

Ejau tirtis skrandzio, nes prdejo kartotis priepuoliai: vemdavau nakti, su skausmais. Bet viska nurasiau skrandzio opaligei.
Pasirodo opos neturiu tik skrandzio uzdegima ir akmenlige. Kuri, pasag gydytojos, galejo sukelti ir skrandzio uzdegima.

Seip man labai skauda desine puse, bet labaiusiai tai aplink bamba. T.y. paspaudus aplink bamba-toooks skausmas. Ar tai nuo tos akmenliges gali buti? ar prasyti kad toliau tirtu. Nes is jusu paskojimu susidariau vaizda, kad skauda po sonkauliais desineje puseje: man skauda, bet aspaudus aplink bamba-skausmas plinta visur.

Man irgi per priepuolius skaudėdavo labiau ne tulžiapūslę, o 12-pirštę, skrandį ir kiek į kairę nuo skrandžio, turbūt, kasą. Taip gaudavosi todėl, jog 12-pirštė dėl tulžiapūslės durnysčių (su akmenukais lengva proto netekti...) gaudavo tulžį ne laiku – kai joje būdavo maisto, ji tulžies negaudavo, o kai nebūdavo – še, turėk. Nuo tokių dalykų prasideda maisto arba grynos tulžies stūmimas iš 12-tės į skrandį, ko pasėkoje, vėmimas, skrandžio ir kasos susierzinimas. Šitą reikalą reikia kuo greičiau sustabdyti (t.y. operuotis), kad nesusigadinti visos virškinimo sistemos. Susigadinus, operacija padės tik iš dalies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 10 sausio 2009 - 00:09
Po kokių 3-4 priepuolių naktinių kai iš proto ėjau nuo buko skausmo, paskutinįjį kartą išsikviečiau greitąją nes keturiom ėjau tiek skaudėjo tai sakiau pjaukit darykit ką norit ,kad tik greičiau viskas pasibaigtų. Išvežė į ligoninę padarė tyrimus tai mažyčių akmenukų tulžies pūslėj rado, poto sekė operacija ir ačiū dievui vskas baigėsi - gavau ryšulėlį kuriame suskaičiavau tokis mažyčius mažyčius 237 vnt akmenukus kurie mane ir skausmindavo naktimis. Tačiau ir po operacijos po šiai dienai būna ,kad užeina skaudėti, na bet gal pati kalta nes neprisižiūriu maisto, ir keptą ir rūkytą valgau ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 01 10, 11:19)
Po kokių 3-4 priepuolių naktinių kai iš proto ėjau nuo buko skausmo, paskutinįjį kartą išsikviečiau greitąją nes keturiom ėjau tiek skaudėjo tai sakiau pjaukit darykit ką norit ,kad tik greičiau viskas pasibaigtų. Išvežė į ligoninę padarė tyrimus tai mažyčių akmenukų tulžies pūslėj rado, poto sekė operacija ir ačiū dievui vskas baigėsi  - gavau ryšulėlį kuriame suskaičiavau tokis mažyčius mažyčius 237 vnt akmenukus kurie mane ir skausmindavo naktimis. Tačiau ir po operacijos po šiai dienai būna ,kad užeina skaudėti, na bet gal pati kalta nes neprisižiūriu maisto, ir keptą ir rūkytą valgau  ir t.t.  doh.gif

Kiek kiek akmenuku buvo??? blink.gif Nieko sau doh.gif Ir kaip po viso to gali vel valgyti tai ko negalima? Nebaisu? Juk jeigu jau turejai akmenukus tai reikia prisiziureti maista. Akmenukai gali ir kitur susiformuoti, ne tik tulzies pusleje. Jeigu prades tulzies latake formuotis tai bus dar blogiau. Bent jau taip man aiskino mane operaves chirurgas.
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 01 10, 10:19)
suskaičiavau tokis mažyčius mažyčius 237 vnt akmenukus kurie mane ir skausmindavo naktimis. Tačiau ir po operacijos po šiai dienai būna ,kad užeina skaudėti, na bet gal pati kalta nes neprisižiūriu maisto, ir keptą ir rūkytą valgau  ir t.t.  doh.gif

237??? g.gif Gal vienas koks skaičiukas nereikalingas?
O dėl maisto, tai gi ir drąsumas-rūkyto aš vengiu kaip velnias kryžiaus, kaip ir kepto. Nebent apkepta ir patroškinta. ax.gif Nors kūgelio neseniai valgiau truputį, nes gal šimtą metų jau nesu jo valgiusi.
Po operacijos nesu jautusi jokio skausmelio, tfu,tfu,tfu, prieš operaciją man skaudėjo skrandį, jokių skausmų šone nebuvo. Net gydytojas nenorėjo iškart pasitikėti foto su akmenukais, tai dar buvau nusiųsta tirtis skarndžio. Dabar, kai jau po visko, galvoju, kad tik pajautusi kažką neaiškaus iškart nubėgau pas gydytoją ir mano bėda buvo greitai pašalinta, todėl baisių priepuolių ir neteko kęsti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 10 sausio 2009 - 15:51
taip gali but tiek akmenuku jei lb smulkus . arba vienas didžiulis ... pas mane buvo 42 .
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 01 10, 15:51)
taip gali but tiek akmenuku jei lb smulkus . arba vienas didžiulis ... pas mane buvo 42 .

O, tai irgi su neblogu bagažu buvai. bigsmile.gif
Einu pažiūrėsiu kiek manųjų buvo.
7 vidutinio dydžio gražuoliai. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 10 sausio 2009 - 15:53
QUOTE(vovere74 @ 2009 01 10, 15:07)
Kiek kiek akmenuku buvo??? blink.gif  Nieko sau doh.gif  Ir kaip po viso to gali vel valgyti tai ko negalima? Nebaisu?

taip taip tiek suskaičiavau tebeturiu maišelyje, tik jūs neįsivaizduokite kad kaip tikri akmenukai gal ne taip išsireiškiau nežinau kaip čia apibūdinti MB sako jam kaip į žvyrą užneša na tokie mažučiai visai. O valgyt valgau ką ir šeimynai gaminu, operavo mane kai pirmagimui 1 mėnesiukas buvo tai praėjo jau šiek tiek daugiau nei 5 metai. Žinau kad reik prisižiūrėti tą maistą nu negaliu atsisakyt to ką mėgstu, aišku jei vėl drąskytų tokie skausmai kaip kad prieš operaciją turbūt praeitų noras valgyti tai ko negalima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 01 10, 15:53)
taip taip tiek suskaičiavau tebeturiu maišelyje, tik jūs neįsivaizduokite kad kaip tikri akmenukai gal ne taip išsireiškiau nežinau kaip čia apibūdinti MB sako jam kaip į žvyrą užneša na tokie mažučiai visai. O valgyt valgau ką ir  šeimynai gaminu, operavo mane  kai pirmagimui 1 mėnesiukas buvo tai praėjo jau šiek tiek daugiau nei 5 metai.  Žinau kad reik prisižiūrėti tą maistą nu negaliu atsisakyt to ką mėgstu, aišku jei vėl drąskytų tokie skausmai kaip kad prieš operaciją turbūt praeitų noras valgyti tai ko negalima  doh.gif

Dabar aiškus akmenukų kiekis. smile.gif
Supratau, kad operuota ne taip ir seniai, todėl dėl rūkytų ir nustebau. Na, jei saikingai, gal ir nieko. Bet, jei skausmelių yra, tai verta sureguliuot mitybą. mirksiukas.gif Mano šeimyna valgo tą patį, ką ir aš, tikrai negaminu sau atskirai.
Atsakyti
aš 3 metus atskirai visiems gaminau , sau vaikui ir vyrui , retkarčiais tik nutaikydavom kad visiems tiktu , maniau nupušiu tai dabar stengiuosi daryt daug maž kad visiems tiktu smile.gif
Atsakyti