Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(zwezda0702 @ 2008 12 14, 19:30)
oi jusu cia paklausius,net baisu pasidare blink.gif tai rekomenduojat kuo greiciau ispjaut ta tulzi?tai gal nors pirma pabandyt is pradziu istirpint,o po to jei ka tada ir ispjaut? unsure.gif blamba man tas pasalinymas organo is organizmo net baisiai skamba,kaip gyvent be tulzies?

NIEKAS ČIA NESITAIKO PAGĄSDINT, SAKOMA NEPAGRAŽINTA REALYBĖ IR TIEK , AIŠKU DĖDE MALACHOVAS SU SAVO ARBATOM GALI STEBUKLŲ PRIŽADĖT ..BET STATISTIKA KITOKIA ŠIEK TIEK.. AR ŽINOT KAD PŪSLĖ NET SUVEŽĖT GALI?? TURBŪT NELABAI. SIŪLYČIAU NE FORUMUOSE IEŠKOT INFO O PANARŠYT MOKSLINIUS STRAIPSNIUS PASIKONSULTUOT SU KELIAIS RIMTAIS MEDIKAIS GAL TADA KITAIP ATRODYS VISKAS..

NEMAČIAU KAD CAPSAS PASISPAUDES BET JAU NEPERAŠYNĖSIU..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 14 gruodžio 2008 - 19:39
[/QUOTE]Mane operaves chirurgas sake, kad jeigu nebutu tokie mazi akmenukai, jis nerekomenduotu operuotis. Va dabar pvz. jis sako, kad gali tekt ir lataka operuot. Bet jis nerekomenduoja. Ne visi chirurgai tokie kuriems bi tik pjaustyt.[QUOTE]

Nesuprantu, kur pavojus, kad jie mazi? Juk visiems is pradziu buna mazi. Taip iseina, kad turime tirtis dar nepradejus skaudeti ir issipjauti tulzi tik susiformavs akmenim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medium: 14 gruodžio 2008 - 19:46
QUOTE(medium @ 2008 12 14, 19:39)
Nesuprantu, kur pavojus, kad jie mazi? Juk visiems is pradziu buna mazi. Taip iseina, kad turime tirtis dar nepradejus skaudeti ir issipjauti tulzi  tik susiformavs akmenim.

Tuom kad jie lb lengvai pralenda ir juda latakais kai yra mažučiai , nors dideli irgi didelių rūpesčių gali sukelt .
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 12 14, 20:38)
NIEKAS ČIA NESITAIKO PAGĄSDINT, SAKOMA NEPAGRAŽINTA REALYBĖ IR TIEK , AIŠKU DĖDE MALACHOVAS SU SAVO ARBATOM GALI STEBUKLŲ PRIŽADĖT ..BET STATISTIKA KITOKIA ŠIEK TIEK.. AR ŽINOT KAD PŪSLĖ NET SUVEŽĖT GALI?? TURBŪT NELABAI. SIŪLYČIAU NE FORUMUOSE IEŠKOT INFO O PANARŠYT MOKSLINIUS STRAIPSNIUS PASIKONSULTUOT SU KELIAIS RIMTAIS MEDIKAIS GAL TADA KITAIP ATRODYS VISKAS..

NEMAČIAU KAD CAPSAS PASISPAUDES BET JAU NEPERAŠYNĖSIU..

tai va beda,kad nieko ir nezinau apie pasekmes,apie malaxova as patyliu,bet zinau kad tirpdo akmenukus vaistais/ na viena priepoliuka skausssmo turejau,po aprymo,vaika pagymdziau,ir uzsimirso apie tos akmenukus,va netycia cia ta temele paskaiciau cia,tai susimasciau kad visai cia ne juokai,reikia ryztys gydymui,tai yra pasalinimui verysad.gif
Atsakyti
As vistiek pradeciau nuo naturalios medicinos Kaune ar Vilniuje.

Lera, paaiskinai cia man kaip nulinukui mirksiukas.gif . Suprandu, kad mazi-landus, bet tai faktas, kad jau mes juos turime isoperuoti su tulzimi tik jiems susiformavus blink.gif .
Na, galiu as cia priestarauti, kol paciai nera "kaip butu, jeigu butu...".
Sveikatos! smile.gif
Atsakyti
nu kaip paklausei taip ir atsakiau .
Atsakyti
QUOTE(zwezda0702 @ 2008 12 14, 21:30)
oi jusu cia paklausius,net baisu pasidare blink.gif tai rekomenduojat kuo greiciau ispjaut ta tulzi?tai gal nors pirma pabandyt is pradziu istirpint,o po to jei ka tada ir ispjaut? unsure.gif blamba man tas pasalinymas organo is organizmo net baisiai skamba,kaip gyvent be tulzies?

as kadangi esu nestuke.gif ir pasitarus su gydytojais, nusprendziau nesioperuoti! kol konsultavausi su chirurgais, tol situacija buvo nepavydetina.... nes mane beprotiskai prigazdino... valgiau tik koses, o priepoliai kartojosi kas savaite... doh.gif veliau mano ir musu stebuklelio laimei papuoliau pas puikia gastroenterologe... ji man paskyre gydyma, nuramino ir iki siol jauciuosi puikiai, dietos laikausi bet jau su visokiom isimtim blush2.gif o kaip bus po to kai musu dziaugsmas ateis i pasauli nzn... ar akmenukai bus istirpe, ar ne bus matyti po echoskopijos, kuriai laiko manau tikrai rasiu po gimdymo... jei akmenukai bus istirpe labai dziaugsiuosi, o jei ne, tai tikrai rysiuosi operacijai... nes savo gimineje turiu puiku, bet deja liudna pavyzdi kuo baigiasi ilgas akmenu laikymas tulzyje...
Atsakyti
QUOTE(medium @ 2008 12 14, 20:39)

Nesuprantu, kur pavojus, kad jie mazi? Juk visiems is pradziu buna mazi. Taip iseina, kad turime tirtis dar nepradejus skaudeti ir issipjauti tulzi  tik susiformavs akmenim.

Reikalas toks, kad mazesni akmenukai gali lengvai uztrigti latake, dideli neilenda. Man chirurgai (ne vienas) paaiskino taip - mano tulzies pusle pilna, jau vietos ne tik akmenims, bet ir paciai tulziai nebera. Todel mano akmenys aktyvus. Tai yra man jie vis judedavo. Nereikedavo nei kazko riebaus suvalgyt. Tiesiog imdavo ir sukildavo priepolis ir su tokiais skausmais, kad vis i ligonine tekdavo vaziuot.
As kai konsultavausi del operacijos, paklausiau gal dar visgi bandyt tirpdyt. Tai man pasake, kad jie ir taip vaikstantys, tai su tirpinimu garantuotai jie pajudes ir uztrigs. Manau medikai vadovaujasi savo ilgamete patirtimi, o ne bobuciu pasakomis.
O aklas tikejimas liaudies metodais...hm, na taip kazkada liaudis tik taip ir gydesi. Ir koks mirtingumas buvo? Didesnis.
Nemanau, kad jeigu butu galima sita problema isspresti arbatelimis, tiek daug zmoniu operuotusi. Negi tikrai manot, kad vietoj arbatos lengviau rinktis skalperi?
Nemanau, kad visi taip ir bega operuotis neapsvarste visu uz ir pries...
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2008 12 14, 21:49)
as  kadangi esu  nestuke.gif  ir pasitarus su gydytojais, nusprendziau nesioperuoti! kol konsultavausi su chirurgais, tol situacija buvo nepavydetina.... nes mane beprotiskai prigazdino... valgiau tik koses, o priepoliai kartojosi kas savaite...  doh.gif  veliau mano ir musu stebuklelio laimei papuoliau pas puikia gastroenterologe... ji man paskyre gydyma, nuramino ir iki siol jauciuosi puikiai, dietos laikausi bet jau su visokiom isimtim blush2.gif o kaip bus po to kai musu dziaugsmas ateis i pasauli nzn... ar akmenukai bus istirpe, ar ne bus matyti po echoskopijos, kuriai laiko manau tikrai rasiu po gimdymo... jei akmenukai bus istirpe labai dziaugsiuosi, o jei ne, tai tikrai rysiuosi operacijai... nes savo gimineje turiu puiku, bet deja liudna pavyzdi kuo baigiasi ilgas akmenu laikymas tulzyje...

patikek manim,pom gymdymo tam laiko tikrai nebus,pas mane tokia situacija,nes prepuolis buvo kai buvau 8 men nescia,galvojau gymdau,o diagnoze akmenukai,aisku tik laselinem padejo,poto pasake po gymdymo daryt operacija,bet dabar jau mazei menuo,o man tikrai ne iki operacijos schmoll.gif gal gali rekomenduot ta daktara kuris paskyre gydyma?is kokios lygonynes?
Atsakyti
mane ekstra išoperavo kai sūnui buvo 1,5 mėn . buvo laiko nebuvo kai susuks jau dzin viskas pasidaro ekstra guldo ir išpjauna , ir jei viskas gerai užporyt gali keliaut namo pas vaiką atgal. jei ne veniša mama visada atsiras kas tokiu momentu pasirūpins vaikų . mūsų situacija buvo beviltiška bet nieko išsisukom , nes nebuvo kur detis ir viskas.

jei neatsiras laiko geruoju operacijai atsiras blioguoju ( kai su priepuoliu išveš) štai ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(zwezda0702 @ 2008 12 14, 23:46)
patikek manim,pom gymdymo tam laiko tikrai nebus,pas mane tokia situacija,nes prepuolis buvo kai buvau 8 men nescia,galvojau gymdau,o diagnoze akmenukai,aisku tik laselinem padejo,poto pasake po gymdymo daryt operacija,bet dabar jau mazei menuo,o man tikrai ne iki operacijos schmoll.gif gal gali rekomenduot ta daktara kuris paskyre gydyma?is kokios lygonynes?

as suprantu, kad vaikutis mazas, sunku isokti i vezes, bet rupintis turi ne tik maziuliu bet ir savim... jei temsi i nakti, nieko gero nelauk... o laiko atradimas manau priklauso ir nuo zmogaus, jei noresi, tai ir rasi...
O as gyvenu Alytuje, taigi cia ejaus pas gastroenterologe Venciene. Beje ji sake, jei akmenukai po nestumo bus nesumazeje, reiskiasi jie susidare dar iki nestumo, taigi operacijos neisvengsiu... taip kad siulau nelaukti ir greiciau rasti laiko ir sau 4u.gif

QUOTE(Lera @ 2008 12 15, 02:01)
mane ekstra išoperavo kai sūnui buvo 1,5 mėn . buvo laiko nebuvo kai susuks jau dzin viskas pasidaro ekstra guldo ir išpjauna , ir jei viskas gerai užporyt gali keliaut namo pas vaiką atgal. jei ne veniša mama visada atsiras kas tokiu momentu pasirūpins vaikų . mūsų situacija buvo beviltiška bet nieko išsisukom , nes nebuvo kur detis ir viskas.

jei neatsiras laiko geruoju operacijai atsiras blioguoju ( kai su priepuoliu išveš) štai ir viskas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
palauksiu koki menesiuka ,tegul mazile biski paauga,tada eisiu operuotis.na tiesa Lera sakai kai priepolis uzeis,tai jau niekur nesidesi,teks,bet kad tie priepoliai nepridarytu daugiau bedos,na tikiuosi tai neivyks. unsure.gif
Atsakyti