Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

QUOTE(Klajokle @ 2009 10 28, 17:57)
Pas mumis kosmaras!Nesitvarko visiskai  blink.gif Kur rengias ten ir sumeta viska belekur belekaip...Apie zaislus jau nekalbu...Oj kiek barames ir grazuoju prasau,neimanoma...Neklauso verysad.gif Niekad nieko i vieta nepadeda... blink.gif

pas mus irgi tas pats doh.gif
Atsakyti
Turim ir mes ka veikt tuo klausimu, o vaizdeliu prisiziurim, o zodeliu isgirstam...ot laki fantazija vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rciukas @ 2009 12 07, 01:01)
Turim ir mes ka veikt tuo klausimu, o vaizdeliu prisiziurim, o zodeliu isgirstam...ot laki fantazija vaiku  mirksiukas.gif

Mano dukrytei keturi metukai, tai naujas bajeris: pavargau tvarkytis biggrin.gif Tai stengiuosi pastebėti, kada jau darosi nuobodu žaisti ir perspėti, kada laikas krautis žaisliukus smile.gif
Atsakyti
Pastoviai netvarka pas mano 5 m. vaiką doh.gif Sakyk, nesakęs. Didziausias malonumas, jam sedet apverstam kambarį ir jame kuistis. Nemoka zaist tvakingai. Atsimenu, kai buvo jis keliu metuku. Sustaciau graziai zverelius lentynoje, jis priejo prie ju perbrauke ranka ir visi nugriuvo. Ir atsisukes man sako, zvereliai nori miegoti ... doh.gif Reikia man turbut greiciausiai keisti poziuri i netvarka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DievoUola @ 2009 12 07, 17:30)
Pastoviai netvarka pas mano 5 m. vaiką doh.gif  Sakyk, nesakęs. Didziausias malonumas, jam sedet apverstam kambarį ir jame kuistis. Nemoka zaist tvakingai. Atsimenu, kai buvo jis  keliu metuku. Sustaciau graziai zverelius lentynoje, jis priejo prie ju perbrauke ranka ir visi nugriuvo. Ir  atsisukes man sako, zvereliai nori miegoti ... doh.gif  Reikia man  turbut greiciausiai keisti poziuri i netvarka.  4u.gif

thumbup.gif Gal vaikas šiuo metu taip suvokia tvarką ax.gif Su laiku ateis noras turėti tvarkingą kambarį mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nuobodi @ 2004 03 05, 07:10)
pamaciau ismetytus dukros rubus (eilini karta) ir sakau:
-einu pasikarsiu ,-ir uzdariau jos kambario duris. sad.gif

Čia kelių metų vaikui taip pasakyta? ph34r.gif

Aš apie tvarką esu tokio supratimo, kad vaiką reikia mokyti, o ne jam liepti. Manoji (3m) nesusitvarko paskui save, bet mes visad 6val vakare puolam abi tvarkytis ir kadangi tai vyksta kiekvieną dieną, tai jau taip įpratus. Kartais visiškai viena susirenka, kartais reikia, kad mama padėtų. Būna dienų, kai visiškai tingi ax.gif
"nes kol žaislai išmėtyti, negalėsim pasakų skaityti". Rūbus dažniausiai visus tą dieną plaunam ir tiesiog nunešusi įmeta į skalbinių dėžęsmile.gif

Ir dar neduodu jai jokių papildomų žaidimų, kol iki šiol žaisti nesutvarkyti. Pvz., jei nori kitos puzlės, senoji turi būti surinka ir padėta. Arba negaus plastelino, kol kaladėlės mėtos.

Tai va taip po truputį tos tvarkos ir prisilaikom. Jei aš šūkaučiau po porą kartų per dieną, kad pati susitvarkytų, garantuoju - niekas tvarkoj nepasikeis rolleyes.gif
Atsakyti
Maniske visai netvarko,o jeigu priverciu,tai buna daug verkimo
Atsakyti
Mano suneliui treji, darzelyje aukletojos giria, kad vienintelis tvarko zaisliukus noriai. Namuose buna visko- ir pats tvarko, ir teveliu padet papraso. Kai zaidzia, tai visuose kambariuose zaislus isnesioja, bet kai jau laikas gultis -visuomet susitariam. Kartais, tiesa, reikia kantrybes, bet tuomet pagudrauju, sakau " kas pirmas sudes zaislus, man atrodo, jog as", o sunus priestarauja, kad pirmas bus jis. Si gudrybe visuomet suveikia biggrin.gif
Atsakyti
sveiki smile.gif , pas mus su tvarka irgi ne kas doh.gif .viską reikia pirštu baksnoti.o kamabarys.... unsure.gif jeigu nekisčiau nosies, tai praeiti būtų neįmanoma per visus daiktus.drabužiai iki spintos nedaeina, o ir šiaip visokių gėrybių atkeliauja iš visų namų, taip ir lieka dukros kambaryje verysad.gif .padeda tiktai grasinimai, kad jeigu nesusitvarkys, tai negalės sėsti prie kompo ir žiūrėto teliko .tokie grasinimai padeda thumbup.gif beje, dukrai 10 metų.
Atsakyti
Paskaitinėjus mamų postus, pasidaro aiški tendencija, kada vaikai noriai ar nenoriai tvarkosi rolleyes.gif

Aš pati irgi nesitvarkydavau, nebent mama priversdavo. Ir man asmeniškai nieko keisto, nes tas tvarkymasis vien dėl paties reikalavimo savaime tampa nemaloniu darbu. Nes kad jį padarytum, reikia prisiversti.. arba kad mama priverstų. O kai priversdavo, kartais pykdavau ant jos, nes jaučiausi kaip kokia tarnaitė.. aišku, čia tokie vaikiški išmąstymai būdavo, kodėl aš čia staiga turiu visą butą išsiurbti, dulkes nušluostyti, indus suplauti.. rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus labai skiriasi požiūris su vaikais į tvarką smile.gif Bet, kai labi nori eit kažkur, kur labai nori ir mato, kad mama jau rengiasi... tada nepatikėsit, jie per 10 minučių idealiai viską susitvarko unsure.gif blink.gif O jei sakau, eikit tvarkytis, tada būna"kur eisim?" arba "aš nemoku irnesakyk.gif " . Bet pasirodo moka jie, dar ir kaip. Tik aišku, reik, kad vaikai turėtų, kur daiktus sudėt ir kad tų daiktų nebūtų per daug. cool.gif
Atsakyti