ko gero tai visu mamu rupesciai su netvarka kovoti
pas irgi ivairiai buna kartias tokie oziukai uzeina ne pro kur nesitvarko
buna ir geru dienu kad ramiai viska sudeda

QUOTE(olivija1981 @ 2010 10 28, 13:19)
ko gero tai visu mamu rupesciai su netvarka kovoti
pas irgi ivairiai buna kartias tokie oziukai uzeina ne pro kur nesitvarko
buna ir geru dienu kad ramiai viska sudeda 

Pas mus tas pats

Mano vyresnioji nuo trijų metų pati kasdien tvarko savo žaislus, knygas ir stalčius. Aišku, kad to pasiekti daug darbo reikėjo įdėti, bet va jau geri trys metai dėl tvarkos neturiu jokios problemos. Ir mažė mūsų nors dar tik pusantrų metų, yra mokoma tvarkytis: paėmei žaisliukus, pažaidei, nori kitų- gerai, bet prieš tai sutvarkykime šitus. Ir abi kartu renkame, dėliojame.
Ištiesų su maža pavydo gaidele skaitau mamyčių postus kurių mažieji tvarkingi... maniškė labai netvarkinga, žaislai visuose kambariuose... visur kur tik įmanoma... rūbai lygiai taip pat, aš jau nebežinau kaip su ja kalbėti ir tartis, dar ankščiau padėdavo pagąsdinimai kad keliaus viskas kas ne vietoj į šiukšliadėžę, bet dabar tai jau nebeveikia.. kai pasakau kad išmesiu, ji man atšauna, jog teks daug pinigėlių išleisti kol naujus nupirksi..... kas belieka.....

Mano tai pats tvarkosi, darželyje išmokino, kad viską reikia pasidėti į vietas.
Mano mazoji ir nemegsta nei zaislu,nei rubu tvarkytis,ji tik pradeda zaist ,kai viska aplink issimeto
.Taciau,kai nori,kad ka nors nupirktume tai tada puola tavrkyt,bet dar derisi kad kuris nors is musu padetu

Mažylis kartais sutvarko,bet dažniausia atsako-nesugebu,arba neturiu laiko...

QUOTE(Olinda @ 2010 09 14, 23:29)
Pas mus irgi problema su žaisliuku tvarkymu, bandom kovoti. Vieną kartą mamaytei trūko kantrybė ir visi išmetyti po kambarį žaislai nukeliavo į šiukšlių dėžę
užtat vaikui buvo labai gera pamoka, dabar jei nesitvarko pagrąsinu, kad išmesiu žaislus susitvarko akimirksniu, su rūbais bėdų neturim, sudeda gražiai pati ir dar padeda į savo komodą 

Mes irgi tik sitaip pasiekiam tvarkos jo kambaryje

Matau ne viena kovoju su vėjo malūnais
.
Dičkis mažas buvo labai tvarkingas. Kai nuvedžiau į darželį, tai auklėtoja sakė: Pirmą kartą matau tokį vaiką, kuris taip pedantiškai drabužėlius prieš miegą ant kėdutės susidėtų
. Pareidavo iš darželio, tai persirengia, drabužėlius susilanksto, išglosto, susideda, su žaislais irgi problemų nebūdavo. Bet dabar to nė kvapo neliko, būna šventė (labai retai
), kai po ilgų prašymų ir barimų susitvarko, bet... Spinta, lentynos, stalčiai...
Mažius netvarkingas. Numeta - nueina, nukrenta - "nemato", piešia flomasteriais, tai atidaro, dangtelių neuždengia. Žaislų sutvarkymas jam baisulinis darbas. Sekmadienį išmečiau akvarelę ir plastiliną, nes atėjus radau ir stalą, ir lovą išdažytą, popierių sukarpytą, po visą kambarį išmėtytą, o gražuolis bimbinėja
. Tai užsiutus išmečiau. Vakar atsikvošėjo, kad nėra - ašarų pakalnė - kam išmetei. Paaiškinau, pakalbėjom, tipo suprato, vakar viską gražiai susidėjo
. Nežinau, kiek ilgam.

Dičkis mažas buvo labai tvarkingas. Kai nuvedžiau į darželį, tai auklėtoja sakė: Pirmą kartą matau tokį vaiką, kuris taip pedantiškai drabužėlius prieš miegą ant kėdutės susidėtų

Mažius netvarkingas. Numeta - nueina, nukrenta - "nemato", piešia flomasteriais, tai atidaro, dangtelių neuždengia. Žaislų sutvarkymas jam baisulinis darbas. Sekmadienį išmečiau akvarelę ir plastiliną, nes atėjus radau ir stalą, ir lovą išdažytą, popierių sukarpytą, po visą kambarį išmėtytą, o gražuolis bimbinėja