QUOTE(SIVERIJA @ 2010 11 05, 16:20)
Mano vyresnioji nuo trijų metų pati kasdien tvarko savo žaislus, knygas ir stalčius. Aišku, kad to pasiekti daug darbo reikėjo įdėti, bet va jau geri trys metai dėl tvarkos neturiu jokios problemos. Ir mažė mūsų nors dar tik pusantrų metų, yra mokoma tvarkytis: paėmei žaisliukus, pažaidei, nori kitų- gerai, bet prieš tai sutvarkykime šitus. Ir abi kartu renkame, dėliojame.
Šaunuolė mamytė
Kartais pykstu ant savęs, kodėl man trūksta kantrybės.
Mano vyresnėlis 6 m. tik vat neseniai pradėjo tvarkytis, bet dažniausiai reikia primint, kad pelės apsigyvens. Kartais net nesuprantu kur kas mėtosi, kaip čia mamos rašė - rūbai, maistas, žaislai, knygos
Nuo mažens mokinu, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, jis teoriškai tą žino, bet kai grįžta iš lauko, tai kur stovi ten ir nusirengia, atbėga į virtuvę pagert ir ten ką nors palieka, tai jei antrą kartą einam į lauką, tai po visą namą ieškom, kad vėl apsirengt.
Kantrybės visoms mamytėm
P.S. O kaip čia rašė, kad mamos gąsdina, kad pasikarsiu ar išeisiu, tai manau žiauru nuo vaikystės vaikams kabint kaltės jausmą. Nesakau, kad aš tokia protinga irgi daug klaidų darau, bet net suaugusiems taip nepasakytume, o čia vaikui. Gal mes daug žinome apie vaikų auklėjimą, bet nepakenks, jei trupučiuką ir psichologoja pasidomėsime.