Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

as savo merginos neissireikalauju tvarkos kol nepradedu spiegti is nervu doh.gif galiu gazdinti kiek noriu nieko nebijo,ne karta daiktus ismeciau i siuksline nuejo issitrauke kartais pazliumbia bet niekas nepasikeicia,palepej sukroviau 3 dezes jos ivairiu zaislu,net leles megstamas kurias tycia laide ad mane sunervot,tai isnesiau o ji ir sako,, tai tegu ir babauziai pazaidzia". jei pasakau kad ko neduosiu atsistos ir zirs valanda,dvi,tris kol gaus ko nori. pas ja kambaryje ir velnias koja nusilauztu,nors ir uzeina tvarkymosi minuteles tada tai gryna pedante,dar man etejus aiskina kad kazkas pas mene ne vietoj guli,bet tai buna karta i menesi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2010 11 05, 16:20)
Mano vyresnioji nuo trijų metų pati kasdien tvarko savo žaislus, knygas ir stalčius. Aišku, kad to pasiekti daug darbo reikėjo įdėti, bet va jau geri trys metai dėl tvarkos neturiu jokios problemos. Ir mažė mūsų nors dar tik pusantrų metų, yra mokoma tvarkytis: paėmei žaisliukus, pažaidei, nori kitų- gerai, bet prieš tai sutvarkykime šitus. Ir abi kartu renkame, dėliojame.

Šaunuolė mamytė thumbup.gif
Kartais pykstu ant savęs, kodėl man trūksta kantrybės.

Mano vyresnėlis 6 m. tik vat neseniai pradėjo tvarkytis, bet dažniausiai reikia primint, kad pelės apsigyvens. Kartais net nesuprantu kur kas mėtosi, kaip čia mamos rašė - rūbai, maistas, žaislai, knygos lotuliukas.gif
Nuo mažens mokinu, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, jis teoriškai tą žino, bet kai grįžta iš lauko, tai kur stovi ten ir nusirengia, atbėga į virtuvę pagert ir ten ką nors palieka, tai jei antrą kartą einam į lauką, tai po visą namą ieškom, kad vėl apsirengt.

Kantrybės visoms mamytėm 4u.gif

P.S. O kaip čia rašė, kad mamos gąsdina, kad pasikarsiu ar išeisiu, tai manau žiauru nuo vaikystės vaikams kabint kaltės jausmą. Nesakau, kad aš tokia protinga irgi daug klaidų darau, bet net suaugusiems taip nepasakytume, o čia vaikui. Gal mes daug žinome apie vaikų auklėjimą, bet nepakenks, jei trupučiuką ir psichologoja pasidomėsime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eaglute: 23 lapkričio 2010 - 23:53
QUOTE(Eaglute @ 2010 11 24, 01:51)
Šaunuolė mamytė  thumbup.gif
Kartais pykstu ant savęs, kodėl man trūksta kantrybės.

Mano vyresnėlis  6 m. tik vat neseniai pradėjo tvarkytis, bet dažniausiai reikia primint, kad pelės apsigyvens. Kartais net nesuprantu kur kas mėtosi, kaip čia mamos rašė - rūbai, maistas, žaislai, knygos  lotuliukas.gif 
Nuo mažens mokinu, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, jis teoriškai tą žino, bet kai grįžta iš lauko, tai kur stovi ten ir nusirengia, atbėga į virtuvę pagert ir ten ką nors palieka, tai jei antrą kartą einam į lauką, tai po visą namą ieškom, kad vėl apsirengt.

mums irgi jau 6m mūsų bernužėlis gali pasidžiaugti kad tvarkingas, kiekvienas žaislas turi savo vietą, mažos mašnytės vienoje dėžutėje , didesnės kitose ir t.t. knygutes labai myli, tao jos irgi labai gražiai sudėtos stalčiuje. kas liečia rūbus susideda, bet aišku reikia pertaisyti, vieninteliu atveju numeta kur papuola jei labai kur nors skubam 4u.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryt @ 2010 11 20, 17:17)
Mažylis kartais sutvarko,bet dažniausia atsako-nesugebu,arba neturiu laiko... doh.gif

Pas mūsiškę dažnas pasiteisinimas-nemoku, bet aš nepasiduodu, tėtis, tai puola padėt, jis mažosios ožiukams imuniteto neturi, o aš atspari, tvarkosi pana pati biggrin.gif Žinoma, rūbų spintą aš turiu pertvarkyt, bet esmė ta, kad vaiko tvarkymosi suvokimas ir poreikis tiesiogiai priklauso nuo tėvų įpročių ir kantrybės.
Atsakyti
Mano vyrai nesitvarko. Tik vercia ir kuicia viska sad.gif Kai reikia tvarkytis, tai dickis sako, kad yra labai pavarges. Praso padeti, bet paskui deda i krumus, kai padedi ir palieka viena tvarkytis. Mazgis irgi megsta ignoruoti kalbas apie tvarka.
Atsakyti
O kam is viso reikia list ir tvarkyt mokyklinuku kambarius? Tegu ir nusilauzia ten velnias koja, mat ji galas. Jei vaikui gerai, kodel mamom blogai? Uzdarei duris ir psio-balagano ner biggrin.gif
Atsakyti
Merginos mano tvarkosi jei: biggrin.gif
1.mama jom padeda
2.pažada "prizą", pva kai susitvarko 5 kartus
3.prieš miegelį visada tvarkosi biggrin.gif
Atsakyti
Bandžiau viska, nuo barniu iki zaislu pabegimo nuo netvarkingos mergaites. isbandau ir kaledu senis viska zino viska mato, zaislu visur primetita reiskias tau nieko nereikia, ir velykinius zuikucius. nepadeda.....
Darzelyje uzkliuvo man "geru darbu maiselis", kiekvienam vaikui uz gera darba po lipduka. Na namuose nebus konkurencijos del ju, bet pasigirti pries drauges gal nores. bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(vitatom @ 2011 01 05, 16:58)
Bandžiau viska, nuo barniu iki zaislu pabegimo nuo netvarkingos mergaites.  isbandau ir kaledu senis viska zino viska mato, zaislu visur primetita reiskias tau nieko nereikia,  ir velykinius zuikucius. nepadeda.....
Darzelyje uzkliuvo man "geru darbu maiselis", kiekvienam vaikui uz gera darba po lipduka. Na namuose nebus konkurencijos del ju, bet pasigirti pries drauges gal nores. bandysiu.

Kad žaislai išmėtyti-tai gi čia natūralu, čia yra gerai, nes vaikai domisi, žaidžia, tobulėja...nieko čia baisaus, jei ir mama vieną kitą kaart pasistengs surinkti.
O gerų darbų maišelis- mintis gera. Pradžiai, nes žinau, kad vėliau jau norės po vieną, po du, po tris lipdukus. Vaikai juk auga ir protingėja.
Mums kolkas efektyviausiai, tai prizai po 5 ar 10 tvarkymosi, kai skaičiuoja kiek kartų tvarkosi, stengiasi, o vėliau gauna ar knygelę, ar lipdukų, niu žodžiu prizą. Labai efektyvu smile.gif
Atsakyti
Mums labai padeda tvarkymasis kartu su tėvais. išeina tarsi bendras smagus žaidimas. Dar apie žaisliukus pasišnekam. visada žinau, ko iš tikro trūksta žaidimams. būna, kad tvarkosi ir vieni. Tada kartoja bendros veiklos įgūdžius. Liūdniau, bet pakenčiama, bartis nereikia.
Atsakyti
pavydžiu visoms baltai, kurių vaikai tvarkosi. mes tai labai sunkiai su tuo susitvarkom. visi čia rašyti metodai bandyti, bet vaikai dabar kitokie, protingi, visko turi ir paskatinimai jų nebeveikia, bent maniškių. padeda tik gražiuoju susitarimas, prašymas. būna stebuklų, bet tada reikia man padėt. tai jis surenka žaislus, aš siurbliuoju 4u.gif
matau problemą tik pas save, aš nesu labai tvarkinga blush2.gif , mano mama irgi nebuvo, tvarkomės kai reikia, bet esant smagesniam užsiėmimui tikrai tvarkymui pirmenybės neatiduodam. mano moto-buities darbai niekur nepabėgs, ir tikrai nepabėga lotuliukas.gif vaikai mokosi ne iš mūsų žodžių ir moralizavimų, o iš mūsų veiksmų ir elgesio. senai tai supratau ir stengiuosi daryti tvarkos dienas, susiimam visi, ir tetukas. o kitas dienas kaip papuola, tik pagrindinius darbus atliekam ax.gif
Atsakyti