Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

Man tokios problemos nebėra, nes aš savo šešiamečiui sūnui esu sudariusi savaitinį planelį , kuriame surašiau kokius darbelius jis turi kiekvieną dieną padaryti t.y. išeinant į darželį ir einant vakare miegoti palikti savo kambarį tvarkingą, kiekvieną rytą ir vakarą išsiplauti dantukus, ryte nusiplauti rankytes, išeinant į darželį susišukuoti plaukučius, vakare nusiplauti kojytes, per dieną turi padaryti du kokius nors gerus darbus (pvz. išnešti šiukšles, išluoti laiptinę, plaistti gėles ir t.t)........ir daug kitų darbelių, kuriuos mano manymu, vaikas jau sugeba padaryti pats. Visi mano sugalvoti darbeliai yra surašyti popieriaus lape ir kiekvieną dieną po kiekvienu darbeliu, jei jis yra atliktas, yra dedamas pliusas arba, jei darbelis nepadarytas, yra dedamas minusas. Savaitės pabaigoje yra skaičiuojami pliusai ir minusai. Pasibaigus savaitei aš šį užpildytą planelį pasidedu į papkę ir pradedame pliusus ir minusus dėlioti naujame plane........Kadangi mano sūnaus svajonė yra nuvykti į Egiptą, jam yra pažadėta, kad jei pavasarį bus daug daugiau pliusų negu minusų, mes vyksime į Egiptą, o jei ne, teks palaukti tos kelionės........ Žinokit, kokia veiksminga auklėjimo priemonė. Nereikia ir sakyti, ką vaikas rytais ar vakarais turi padaryti............. bigsmile.gif Juk kiekviena vaikas turi svajonių, todėl ir jūs bandykite.......... tongue.gif
Atsakyti
Na pas mane su tvarka irgi problematiška... Dažniausiai tenka mamai neapsikentusiai sutvarkyti vaikų kambarį, nes ilgiau uždelsus ten imtų veistis krokodilai doh.gif Aš dar nesugalvojau sistemos kaip tvarką įvest...
Atsakyti
QUOTE(juva @ 2004 03 05, 16:27)
Nu nežinau. Pas mane bernas beveik 6 metų. Kambary tvarka ideali  biggrin.gif  Aš net susirūpinu kartais, kad kokio perdėto pedantas neužsiauginčiau  blink.gif  O jei dar vakare klodamas savo lovą randa mano kokias kelnes besimėtančias, tai atneša ir numeta sakydamas: JOMS TEN NE VIETA  blink.gif  Visi kareivėliai tik krepšy, tankai dėžėj, o mašinytės spintelėj. Tarp kitko, nėra nei vienos sulaužytos. Nebent išklerusios jau nuo naudojimo. Aš vis juokiuos, kad reik žaislus pramėtyt, bet kad nėr ką mest, nei vieno sulūžusio. Tai va kaip būna. Dėl rūbų, tai nesusilanksto, bet visada nusirengia ir padeda ant vieno fotelio, kad ryte, patamsiai atsikėlęs, rastų. Sesė miega, tai neleidžiu šviesos degti. Už karšenes ir į daržą  biggrin.gif Netgi sesės barškučiai išmetyti būna ant grindų, tai kai jau pamato, kad nebežaidžia, surenka į krepšį  unsure.gif  Aš tai rūpinuosi, kad gal ir nelabai gerai, kai taip  g.gif  Bet negi barsies, kad netvarkytų  cool.gif  Nors kartais ir aprėkiu - laukiu jau su batais, o tas kambary žaislus tvarko. Negali palikt  huh.gif

QUOTE(winner @ 2004 03 05, 17:02)
Mes su mazyle turim toki smagu ritualiuka vakarais pries miega: visus zaisliukus ir knygutes sunest i tam skirtas lentynas. Taip pradejom daryt pries pora menesiu, kai jai buvo 1,2 m., jai patiko, tai ir priprato biggrin.gif  Nezinau, kaip bus ateityje (sako, vaikai ta ankstyva tvarkinguma daznai isauga  unsure.gif ), bet dabar musu mergina labai tvarkinga, ko nepasakysi apie tevelius rolleyes.gif  Jeigu ka nors paima, nebutinai savo, visada atsimena is kur, ir pazaidusi padeda. Viena karta buvom sveciuose, ir ji nubego i virtuve. Netoli siuksliu kibiro pamate kazkoki popieriuka gulinti, tai paeme susirupinus ir imete i kibira biggrin.gif  Tai kolkas mes labai dziaugiames jos tokiu uoliu tvarkingumu ir is jos patys mokomes biggrin.gif  biggrin.gif

kaip faina kad vaikai tvarkosi o maniskei toks noras budavo tik keleta kartu per metus kol kazkur cia forume radau toki pasiekimu plakata : smile.gif tai nusipiesem toki aitvara su ilga ilga uodega ir daug kaspineliu ant tos uodegos ( tiesa sakant neskaiciavau kiek bet pakankamai daug) tai kia buna gera ir tvarkinga kylam aukstyn kai ne keliaujam zemyn o kai pasieksim aitvara tai arba pirksim ka nors (nu tokio didesnio (is zaslu ka nors) arba vaziuosim kur (kad ir i zoologijos soda ar juru muzieju ar vandens parka nu ko labiausiai norės tuo metu ta ir darysim tai zinokit veiksminga priemone is pradziu nenorėjo sutikti bet pagalvojus sutiko smile.gif smile.gif smile.gif Na o seksi visai neblogainors buna kad kelias dienas is eiles krenta zemyn bet kai pasiziuri kad pradeda nutolti nuo aitvaro tai susiiima ... Labai liuks priemone
Atsakyti
Mano vaikas neturi savo kambario, gyvenam abu vienam, tai tenka pakovoti už savo laisvę vaikščioti doh.gif Jei žaidžia išmėtęs po visą kambarį, tai leidžiu, bet kai matau, kad jau užsiima kitais reikalais, o žaislai mėtosi po visą butą, tai mad.gif Kelis kart buvau pagrasinusi, jei nesurinks žaislu, reiškia nereikalingi, o jei nereiklaingi, atiduosiu kam nors. Vieną kartą surinkau jo išmėtytą konstruktorių į maišelį ir paslėpiau. Tai tik vakar jo pasigedo. Pasakiau, kad išnešiau į darbą ir galvoju kam atiduoti. Oj, kiek raudojo cray.gif Labai buvo jo gaila sad.gif Gal ir perlenkiau kiek.... Žadėjau šiandien "atnešti iš darbo", jei bus tvarkingas.
Reiks tikrai pameginti daugiau su paskatinimais, o ne bausmem.
Gugile, su tuo aitvaru nelabai supratau: kas ten ir kaip kyla aukštyn ax.gif Gal galetum dar kiek papasakoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darija: 02 spalio 2006 - 13:48
Aš, tai būna, kad kelias dienas nieko nesakau, kai jau matau, kad tik nosys kyšo iš po "jovalo", paprašau susitvarkyti (kartais ir užrėkiu blush2.gif ). O mergaitės prašo manęs joms padėti. lotuliukas.gif Bet dažniausiai tvarkosi pačios, kartais ir įkvėpimas pagauna, kad kambarys tvarkingas būtų. Nors sunkoka joms, nes viena mokyklinukė, kita darželinuke, gyvena vienam kambary, o ir interesai skiriasi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darija @ 2006 10 02, 14:39)

Gugile, su tuo aitvaru nelabai supratau: kas ten ir kaip kyla aukštyn ax.gif Gal galetum dar kiek papasakoti?

NU GAILA DABA FOTIKO NETURIU O KUR PAVYZDI RADAU IR GI NENEPAMENU, BET PADARAI AITVARA SU ILGA UODEGA ANT TOS UODEGOSDAUG KASPINELIU FIGURELIU, IR NUSIPIESI ANT ATSKIRO LAPO KOKIA VAIKO MEGSTAMA FIGURELE SU KURIA KILSI (mes turimnusipiesedrugeli vietoj jo galvytes priklijavome dukrytes nuotraukyte) ISSIKERPI KITOJ PUSEJ PRISITAISAI TO DAUGKARTINIO PLASTILINO IR SU TA FIGURELE KYLI AUKSTYN. (va radau, tas plastilinas vadinasi FIXY gum) o pavyzdy tai buvo kelias su automobiliu nupiestas....
Atsakyti
Dėkoju 4u.gif dabar supratau.
Ieškodama visokių variantų, aš pamėginau nupiešti ant lapo jam kokios yra taisyklės, t.y. vienoj lapo pusėj kaip negalima daryti, kitoj - kaip reikia. Ant kito lapo eglutę, kur už kiekvieną gerą darbą ir taisyklės laikymąsi jam galima nupiešti po žaisliuką papuošti eglutei. Prieš Kalėdas žiūrėsim, kaip papuošta eglutė ir pagal tai Kalėdų senis rinks dovaną. Jam pradžioj labai patiko ta mintis, bet kai pamatė, kad nedaug per dieną išeina nupiešti, tai jis pats, be jokio leidimo ir skaičiavimų pripiešė žaisliukų, kiek atrodė vertas tongue.gif . O paskui dar ir taisykles užbrokavo, atseit negražiai aš ten jį vaizduoju schmoll.gif . Na, dailininkė iš manęs tikrai nekokia.... smile.gif
Tai va, taip mes kovojam už tvarką . Reiks keisti taktiką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nuobodi @ 2004 03 05, 09:10)
pamaciau ismetytus dukros rubus (eilini karta) ir sakau:
-einu pasikarsiu ,-ir uzdariau jos kambario duris. sad.gif
Po kiek laiko ji ateina i virtuve mane pamato ir sako:
- mama, tu mane apgavai - nepasikorei..
- blink.gif  blink.gif
as su ja nesusikalbu del tvarkos unsure.gif

Kol nesusitvarkysi kambario ten neisi, to nedarysi ir t.t. 4u.gif
Dažnai ateina ir sako vaikas: "Mama eik patikrinti, kaipsusitvarkiau..." thumbup.gif
Aš tai kaip kokia mama inspektorė blush2.gif ax.gif
Atsakyti
4u.gif Maniske kai reikia tvarkytis sako tu man padek arba brolis turi padet g.gif O padejimas baigiasi tuo kad uz ja ir sutvarkom blush2.gif
Atsakyti
pas mane dvi mergaites, tvarkytis yra didele problema. Siaip kai as pati pradedu tvarkyti tai retkarciais ir jos puola padeti ypac vyresnioji 4,5 m. Bet labai noretusi kad grizus is darbo nereiktu pult tvarkyt zaislu kalno. be to didzioji mano labai megsta imti is spintos savo rubus, kurie zinoma islyginti ir graziai susdeti, ir rengia savo leles. Gali sakyt ka nori, neima i galva. Po to vel viska skalbt ir lygint. taip ir nusileidzia rankos. Zaislus seniai jau ismeciau. Pirma karta tik paslepiau kai paprase atiduot grazinau, o antra karta ismeciau tiesiai i siuksline. Liko keli zaislai ir galiu pasakyt kad daugiau ir nereikia. Net kazkur skaiciau kad daug zaislu vaiko kambaryje blasko vaiko demesi ir jis neismoksta susikaupti ties vienu dalyku. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantajuskiene @ 2006 10 12, 12:58)
pas mane dvi mergaites, tvarkytis yra didele problema. Siaip kai as pati pradedu tvarkyti tai retkarciais ir jos puola padeti ypac vyresnioji 4,5 m.  Bet labai noretusi kad grizus is darbo nereiktu pult tvarkyt zaislu kalno. be to didzioji mano labai megsta imti is spintos savo rubus, kurie zinoma islyginti ir graziai susdeti, ir rengia savo leles. Gali sakyt ka nori, neima i galva. Po to vel viska skalbt ir lygint. taip ir nusileidzia rankos. Zaislus seniai jau ismeciau. Pirma karta tik paslepiau kai paprase atiduot grazinau, o antra karta ismeciau tiesiai i siuksline. Liko keli zaislai ir galiu pasakyt kad daugiau ir nereikia. Net kazkur skaiciau kad daug zaislu vaiko kambaryje blasko vaiko demesi ir jis neismoksta susikaupti ties vienu dalyku. ax.gif

tai gi ziuriu,kad ne tik pas mane vyksta karas su dukra del kambario tvarkymo. Galvoju gal reikia tartis del kokio tai atlygio, kad ji susitvarkytu g.gif , bet man tik apie tai pagalvojus nesamoningai skamba :"dukrele, susitvarkyk, as tau duosiu lita..." blink.gif
Atsakyti
Zadejau ir as ismest lauk zaislus nieko nepadeda net nesuprato kad dingo puse zaislu schmoll.gif matyt per daug buvo. bet gerai kad nors rubu nevercia nusisaut kaip nemegstu lygint blush2.gif Turi kelis savo isaugtus rubelius jais ir rengia savo vaikus tongue.gif
Atsakyti