Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

QUOTE(Darija @ 2006 10 02, 13:39)
Mano vaikas neturi savo kambario, gyvenam abu vienam, tai tenka pakovoti už savo laisvę vaikščioti doh.gif 

As irgi kovoju uz teise vaikscioti biggrin.gif , karta vakare pasakiau, kad jei negalesiu prieiti iki lovos ant nieko neuzlipus nakti nenesiu gerti. Tai maziuke taip ir padare: prastumde zaislus, kad atsirastu takas lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mus yra tvarkos diena sestadienis dazniausiai, ta diena jau vyresnieji zino, kad kol "neblizges" kambariai nieko nebus. Valosi dulkes savo kambariuose, siurbliuoja. Zaislus sutvarko. Siek tiek rubus, nors keturmetei dar reik padet su rubais.
Bet va savaites vidury ko tik negalima rasti... Nors pries miega bendra vaizda visada sutvarko, bet spintose galima rasti visko...
Manau, svarbu taisykles siuo klausimu, ir zinoma, tevu pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 10 12, 19:47)
As irgi kovoju uz teise vaikscioti  biggrin.gif  , karta vakare pasakiau, kad jei negalesiu prieiti iki lovos ant nieko neuzlipus nakti nenesiu gerti. Tai maziuke taip ir padare: prastumde zaislus, kad atsirastu takas lotuliukas.gif

Su savo vyrais as ir kovoju,kad kambari susitvarkytu.. niekaip negaliu nieko padaryt... g.gif tai kas vakara ateinu su sluota,tada jie suskumba patys viska susideti i vietas biggrin.gif taip,kad manau reikia juos pratinti prie tvarkos...
Atsakyti
QUOTE(rasike @ 2006 10 14, 16:58)
Su savo vyrais as ir kovoju,kad kambari susitvarkytu.. niekaip negaliu nieko padaryt... g.gif tai kas vakara ateinu su sluota,tada jie suskumba patys viska susideti i vietas biggrin.gif  taip,kad manau reikia juos pratinti prie tvarkos...

Man tas padejo... pirmus 5 kartus, o paskui doh.gif . Susideda zaislus, kuriu gaila, o kitus galiu mesti. Tai dabar bandau drausti TVziureti, tai antra savaite tvarka, bet maziuke jau pradeda skaiciuoti, kad sekmadieni gali nesitvarkyti, nes primnadieni vis tiek nespes paziureti...ir panasiai mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Darija @ 2006 10 02, 14:39)

Gugile, su tuo aitvaru nelabai supratau: kas ten ir kaip kyla aukštyn ax.gif Gal galetum dar kiek papasakoti?

va aitvarasuser posted image
Atsakyti
maniskiui jau 6, o zaislus rinkti nenori, niekas nepadeda, nors kazkur skaiciau, kad vaiko kambari turi buti nedidelis "bardakas", bet mane tai erzina. Kariaujam kas diena, bet.... g.gif
gal ateis ta diena ir taip, kad nebereikes sakyti, BUK GERUTIS, SUSITVARKYK ZAISLIUKUS
Atsakyti
mano mergytei 3 su puse metuku ir atrodo visokeis budais mokinu tvarkytis zaisliukus ir visai nenori ir viskas,ir sakau kad zaisliukai verke,ir pati mokinu kaip reike tvarkytis atrodo kur ta paslaptis kaip cia uzvest kad noretu tvarkytis
Atsakyti
QUOTE(maargarita @ 2006 10 25, 17:40)
mano mergytei 3 su puse metuku ir atrodo visokeis budais mokinu tvarkytis zaisliukus ir visai nenori ir viskas,ir sakau kad zaisliukai verke,ir pati mokinu kaip reike tvarkytis atrodo kur ta paslaptis kaip cia uzvest kad noretu tvarkytis

Galbūt, reikėtų leisti vaikui paūgėti, o mamytėms truputį atsipalaiduoti...
Su saviškiu(dabar 8) tvarkiausi kartu ilgai. Būdavo, kad paliepus, susitvarkydavo pats, kaip sugebėdavo. Svarbiausia įvertinti vaiko pastangas. Galbūt, vaikas kažkada susitvarkė pagal savo išgales, o mamytė ,pažiūrėjus, nutarė, kad ne taip ir pertvarkė. Vaikas tai pamatęs, nutarė daugiau nesitvarkyti, nes vistiek mama pertvarkys. Tai taip pat ugdo vaiko nepasitikėjimą savimi (mamos pertvarkymai). Dabar maniškis tvarkosi pats, bet priminti dar reikia. Kartais padaro siurprizą ir sutvarko savo kambarį nelieptas, net akmenėlius ratuku sudeda... Gražu...
Tad , mielosios mamytės, truputį atsipalaiduokite...
Atsakyti
QUOTE(Meškius @ 2006 10 25, 20:54)
Galbūt, reikėtų leisti vaikui paūgėti, o mamytėms truputį atsipalaiduoti...
Su saviškiu(dabar 8) tvarkiausi kartu ilgai.  Būdavo, kad paliepus, susitvarkydavo pats, kaip sugebėdavo. Svarbiausia įvertinti vaiko pastangas. Galbūt, vaikas kažkada susitvarkė pagal savo išgales, o mamytė ,pažiūrėjus, nutarė, kad ne taip ir pertvarkė. Vaikas tai pamatęs, nutarė daugiau nesitvarkyti, nes vistiek mama pertvarkys. Tai taip pat ugdo vaiko nepasitikėjimą savimi (mamos pertvarkymai). Dabar maniškis tvarkosi pats, bet priminti dar reikia. Kartais padaro siurprizą ir sutvarko savo kambarį nelieptas, net akmenėlius ratuku sudeda... Gražu...
Tad , mielosios mamytės, truputį atsipalaiduokite...

thumbup.gif 4u.gif

Mes turim dar tokį išgalvotą žaisliukų nykštuką mirksiukas.gif
Kartais jis ateina naktį pažiūrėti kaip žaisliukai gyvena, jei juos randa gražiai sudėtus, nesulaužytus - palieka saldainiuką smile.gif
Vieną kartą paliko smile.gif Vaikas iš vakaro labai gražiai pats susitvarkė visą kambarį , oryte rado saldainiuką įviniotą į gražų popierių su kaspinėliu biggrin.gif
Oj kaip spindėjo jo akutės.... wub.gif
Atsakyti
mums truksta keliu menesiu iki 4 metu,o su tvarkymu niekaip nerandam iseities.Bandziau gasdinti,kad ismesiu i siuksline,o svarbiausia,kad tik pasakau,kad reikia susitvarkyti zaislus,iskart i asaras.Tas juodai uzknisa aggressive.gif ,negaliu pakest kai taip be priezasties pradeda asarot,aisku susirenka ji tuos zaislus,bet isklausom visa koncerta,kokia ji pavargus,kokie blogi tevai,kad ji nenori tu zaislu ir t.t.
Atsakyti
Mano šešiametei kažkas atsitiko. unsure.gif Pradėjo tvarkytis blink.gif Ne dažnai ir ne visur, gaila, bet be jokio išorinio stimulo. Visus pieštukus penale tvarkingai surikiuoja. Ryte pižamą dažnai sulanksto ir į lentynėlę vonioj pasideda. Negaliu atsidžiaugti ax.gif Baisu net kažką sakyti - kaip čia tų gražių įpročių "nepagadinus"?

Beje, kambary tebekaraliauja anarchija. Bet tą kambarį ji dalinasi su keturmete sese. Gal čia ir paslaptis?
Matyt, vaikai tiesiog kažkuriam amžiuje subręsta tam tvarkymuisi, pradeda jaustis savo daiktų šeimininkais ir ima jais rūpintis.
Atsakyti
Tai vat ir aš manau, kad iki to reikia "pribręsti"... Aš pati maža buvau laaabai netvarkinga... blush2.gif O palaipsniui pasikeičiau, dabar vyrą net erzina mano pedantiškumas ir chirurginė švara... lotuliukas.gif

Teisingai Meškius parašė - GAL ATSIPALAIDUOKIME ? smile.gif ir leiskime pasidžiaugti nerūpestinga vaikyste ? 4u.gif
Atsakyti