Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

Pasiskaičiusi įvairiuose forumuose, man susidarė įspūdis, kad mes norim būti tikros SUPERMAMOS. Jau norim būti visos tokios tokios... Gal kurios jaučiamės nerealizavusios savęs? Tai norim atsigriebti namų ruošoje ir vaikų auginime, būdamos super. Aš kažkada buvau tarp Freken Bok ir raganos ant šluotos, kas lietė namų tvarkymą. Su laiku supratau, kad kažkokia čia nesąmonė: kam visus ant ausų statyti, pyktis, gadinti sau ir kitiems nuotaiką. Dabar mano mažius vydury svetainės iš čiužinių ir pledų pastato namus ir žaidžia žaidžia. Stovi tie namai savaitę, visi aplink vaikšto. Ateina laikas , susitvarkom. Ir nieko. Ir nėra jokios betvrakės. Priklauso kaip į tą namą pažiūrėsi: kaip į betvarkę ar vaiko kūrybą. Tad ištikrųjų, ATSIPALAIDUOKIME ir būkime tiesiog mamomis, o ne supermamomis! biggrin.gif
Atsakyti
Čia jau pradedam į pievas grybauti, bet tiek to... blush2.gif

Dar dabar vis prisimenu psichoterapeutės pas kurią lankiau nėščiųjų "būrelį" posakį :Nereikia būti tobula mama, reikia būti pakankamai gera mama.

4u.gif
Atsakyti
Maniškei 5 metukai.
Tvarkosi nors ir nevisada, o kartais susitvarko atbėga ir pasko - man gražu, bet tau gal bus nelabai lotuliukas.gif
Nuėjusi vistiek pagiriu už pastangas 4u.gif
O tvarkyti pradėjo būtent nuo to, kad kambaryje pastatėme vaikišką šiukšlių dėžę ir viena kartą sudėjau išmėtitus žaisliukus į ją. ax.gif
Atsakyti
Mums irgi padėjo šiukšlių dėžė. Be to, daug įvairių dėžučių, į kurias galima susidėti smulkius daikčiukus. Dėžučių išorė pačios mergytės dekoruota. Dar kalbėjom, kad vieną žaidimą užbaigus, viską reikia sutvarkyti ir tik tada pradėti kitą (juk ir daržely taip būna)
Atsakyti
Mūsiškiui dabar ketveri. Tai jis, paprastai, tvarkosi žaislus tada, kai laukiame svečių. Man tai to maža, nes žaislus laikome tame kambary, kuriame ir svecius priimame, ir patys laiką leidžiame. Kitur nėra vietos. Tai kartais jau sunku būna praėjimui vietą rast. O kokia tragedija, kai ką nors sulaužom užlipę... Tai, deja, nepadeda, kad pradėtų tvarkyti.
Neseniai pati sutvarkiau visus žaislus, paaiškinau, kur ką padėjau ir pasakiau, kad jau greitai žiema, Kalėdos, tai Kalėdų Senis siunčia nykštukus, kurie tikrina, kaip gyvena vaikų žaisliukai, ar jie tvarkingai sudėti ir t.t. O paskui nykštukai viską papasakos Kalėdų Seniui. O šis dali pagalvoti, kad netvarkingam vaikui nauji žaislai nereikalingi, nes jau ir senųjų nesusitvarko. Tai dovanų neatneš...
Tai va. Savaitę namuose beveik tvarka. Viską stengiasi padėt į vietą, tik retkarčiais primenu. Kažin kaip bus toliau? Pagyvensim, pamatysim. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 07 22, 02:11)
Yra tokia tema Vaikas negirdi ką sakau...pasiskaitykit ten yra daug patarimų...
Permetu kelis iš jų (mano pačios pasiūlytų)  čia  mirksiukas.gif
Šitas būdas geriausiai pritaikytas žaislų tvarkymui...bet galima ir dar kam nors

Labai patiko tavo idėja thumbup.gif
Mano dukra irgi netvarkydavo savo išmėtytų žaislų. Nesvarbu, ar jos gražiuoju prašydavau, ar piktuoju. Bet pradėjo lankyti darželį ir ten mato, kaip visi vaikai tvarkosi, tai ir ji ir namie pradėjo tvarkytis thumbup.gif Ir dar mes su MB pasakom , kad senis šaltis viską mato ir jei ji nesitvarkys, tai pas ją per kalėdas dovanų neatneš. Tai irgi padeda, nes labai jau senio laukia
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2006 11 08, 14:37)
Ir dar mes su MB pasakom , kad senis šaltis viską mato ir jei ji nesitvarkys, tai pas ją per kalėdas dovanų neatneš. Tai irgi padeda, nes labai jau senio laukia

lotuliukas.gif
Pas mus taip pat su tuo Kalėdų seniu biggrin.gif
Bet sūnus sumastė, kad jei jis visada tvarkysis, o kiti vaikai ne, tai Kalėdų senis jam turės atnešti ir tų negerų vaikų dovanas.... doh.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
jau antras vakaras kai dukra pati sutvarko ne tik savo kambarį, bet ir iš saliono susineša žaislus. kažin ar ilgam tas noras bus?
Atsakyti
Mes turim katina, kuris irgi megsta su zaisliukais pazaisti... tai jei maniskei praeina noras tvarkytis, pasakau, kad katinas isnesios zaisliukus ir paskui ju neberasim, tai ji labai greit viska susirenka. biggrin.gif Nors ta katina baisiai myli, vakarais net "lovele" jam pakloja, o tas, kas juokingiausia, patenkintas ten ir miega... blink.gif O iki 2.5 metu kol neturejom katino kaskaip isvis nekreipiau demesio i zaislu tvarkyma, kai neapsikesdavau, sumesdavau visa gera i pintas dezes ir tiek to tvarkymo... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaT: 17 lapkričio 2006 - 23:00
Siuo momentu ir pas mus Senelis Shaltis labai padeda biggrin.gif Gaila, kad tos Kaledos netrukus.. Po ju, manau, efektas ishbles..

Bandziau pagasdinti - nesitvarkysi, ishmesiu visus zaislus. Arba atiduosim kitiems vaikuciams. Tai dar padeda sukrauti viska i maishus doh.gif Ir vis kartoja - taip, mes negeri buvom, tai nebeturesim zaisluku.. Ir kelias dienas ateina i zaislu kambari, apziuri pustuscias lentynas, ir vel isheina.. Neveike mums shitas variantas schmoll.gif

Mano drauge savo dukrytei duoda po 1centa i taupykle uz kiekviena atlikta darba - galu gale viskas daejo iki to, kad pradejo mergina deretis kaina ir uz dyka visai nieko nebedaro blink.gif As net bijau ir pagalvoti apie toki varianta unsure.gif

Gal bandysim su tuo paveikslu/plakatu... Skamba visai neblogai ax.gif Va ir shiandien pykomes, kol susitvarke viska patys - paprashyti susirinkti zaislus, tik atsako - palauk minute.. arba veliau.. Sakau, mama nori grindis ishplauti, susirinktis zaislus, po to vel galesit neshioti delioti.. O jie vis ieskojo priedangu, kad nea.. Teko pyktis... verysad.gif
Atsakyti
Prieš miegą skaitome pasakas. Tai vienoje iš knygelių buvo pasaka apie nykštuką, kuris lanko vaikučius ir susirenka netvarkingai sudėtus žaisliukus. Pradžioj pasiima vieną, po to sugrįžta kito. ax.gif Tai taip suveikė pasakėlė, kad didysis ėmė manęs vis klausinėt: „aš pasidėjau ten ir ten ar neateis nykštukas neišsines?“
Atsakyti
QUOTE(renolda @ 2006 12 06, 14:21)
Tai vienoje iš knygelių buvo pasaka apie nykštuką, kuris lanko vaikučius ir susirenka netvarkingai sudėtus žaisliukus. Pradžioj pasiima vieną, po to sugrįžta kito.  ax.gif Tai taip suveikė pasakėlė, kad didysis ėmė manęs vis klausinėt: „aš pasidėjau ten ir ten ar neateis nykštukas neišsines?“

o kokia čia pasakėlė? Manau kad maniškei ir suveiktų, nes pasakas mėgsta biggrin.gif
Atsakyti