QUOTE(saule** @ 2008 11 21, 00:15)
*Taip užšaldyti produktai nepakeičia išvaizdos, ilgiau tinkami naudoti. -Čia kalbama apie šaldymą panardinant į šaldymo tirpalą.
Nepakinta taip užšaldytų produktai išvaizda, pailgėja jų tinkamumo naudoti laikas.
*Ar taisyti tą žodį kabutėse ,,Nefirminių, arba nepatentuotų, tirpalų naudojimas....
Ar tas "nefirminis" čia apskritai reiklaingas, juk čia šnekamosios kalbos žodis
*Dar noriu paklaust, kokią iš naujausių knygų pasiūlytumėt nusipirkti, kad galėčiau ,,pašviežinti" žinias?
Apie ką konkrečiau
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2008 11 21, 09:30)
Mielosios lituanistes, pagelbėkite. Situacija tokia: leidžiu poezijos knygą. Dėl eilėraščių nepergyvenu, bet dėl įžangos ir biografijos - bijau dėl stiliaus klaidų. Ten mažai teksto (bendrai gal 1 lapas). Gal kuri nors galėtumėt perskaityti? Parašykite į AŽ, jei kuri nors galėsite pagelbėti.
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2008 11 21, 15:04)
Likau nepastebėta
Čia ne skubių paslaugų biuras

Ir redagavimo paslaugos čia taip pat neteikiamos, konsultuojamės tik dėl konkrečių klausimų
Galie man atsiųsti, savo nuomonę pasakysiu, bet suredaguoti, jei ten bus daug klaidų, nepažadu
QUOTE(Vitalija @ 2008 11 21, 09:33)
O aš Statybos terminų žodyne randu
pjaustomąjį rąstą, o Glosarijuje
pjautinąjį
http://www3.lrs.lt/p...p...&p_result=1
Šiaip čia keblus klausimus. Pirmiausia ne visai aišku:
rąstų pjovimas ar
pjaustymas
Iš vienos pusės geriau tas, iš kitos - kitas.
Lentų pjovimas man nekliūva, bet
rąstų pjovimas keistokas, labiau linkstu prie
pjaustymo
QUOTE(miegelis @ 2008 11 21, 09:49)
O gal galima kur internete automobilų terminų rasti, nes Žitkutės žodyno neturiu. Kaip suprantu, reikia tikrintis visus terminus

, nes dar yra tiltai, ašys, pavaros, o kas ten kur ar už ko techniškai, neišmanau...
Deja, negalima nei internete, nei ne internete. Šitos srities žodyno tikrai labai trūksta, ir Žitkutės nesuperinis

Yra dar kažkoks penkiakalbis seniau už Žitkutės išleistas, bet aš jį tik bibliotekoj mačius
O dėl maksimumo, kalba eina, kad reikia viryklės ugnį padidinti iki maksimumo. man šiuo aveju aiškiau prielinksninė konstrukcija, tik suabejojau, kad kartais ji apskritai netaisyklinga nebūtų.
Netaisyčiau čia
maksimumo
Ir dar, ar galima sutaupyti laiko?
Galima.