Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių kampelis

O aš rausiuosi dėl charakteristikų. Kad techniniai duomenys tai aišku, o kaip su pačiu jų aprašymu? LKI konsultacijų banke rašo, kad tik žmonės turi charakterį, o terminų banke netikslinama, kad objektas tik gyvas g.gif Iš vlkk pateiktų atitikmenų irgi niekas netinka. Bet paprastam straipsnį man norėtųsi lietuviško žodžio, gal tiktų aprašas?
Ir dar gal žinot, kaip garsiuosius gamintojus Samsungus, Boshus, Philipsus ir t. t. pavadinti lietuviškiau nei firmos – įmonės ar bendrovės, ar dar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegelis: 27 lapkričio 2008 - 12:52
QUOTE(miegelis @ 2008 11 27, 12:23)
O aš rausiuosi dėl charakteristikų. Kad techniniai duomenys tai aišku, o kaip su pačiu jų aprašymu? LKI konsultacijų banke rašo, kad tik žmonės turi charakterį, o terminų banke netikslinama, kad objektas tik gyvas  g.gif Iš vlkk pateiktų atitikmenų irgi niekas netinka. Bet paprastam straipsnį man norėtųsi lietuviško žodžio, gal tiktų aprašas?

Charakteristikos irgi nėra labai blogai.
Ir dar visi gal žinot, kaip garsiuosius gamintojus Samsungus, Boshus, Philipsus ir t. t. pavadinti lietuviškiau nei firmos – įmonės ar bendrovės, ar dar kaip?

Gal bendrovės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 11 27, 12:34)
Charakteristikos irgi nėra labai blogai.

Gal bendrovės unsure.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2008 11 27, 12:01)
Labas  4u.gif

priklausomybės ligoms gydyti.

naudininką atmečiau iš karto, o tada pirma mintis irgi buvo tokia, kad naud. + bendr., bet kuo ilgiau skaičiau patarimų knygelę, tuo labiau abejot pradėjau, ar čia yra priemonės atspalvis, nes jei jo nėra, tada gal. + bendr. (o jau kaip neįprastai ausiai skamba doh.gif ) (p. 48) g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 11 27, 13:18)
naudininką atmečiau iš karto, o tada pirma mintis irgi buvo tokia, kad naud. + bendr., bet kuo ilgiau skaičiau patarimų knygelę, tuo labiau abejot pradėjau, ar čia yra priemonės atspalvis, nes jei jo nėra, tada gal. + bendr. (o jau kaip neįprastai ausiai skamba doh.gif ) (p. 48) g.gif

Čia paskirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 11 27, 13:24)
Čia paskirtis smile.gif

doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
sakinyje Greta juridinio asmens teisių, įstatymai suteikia <...> ir papildomų teisių reikia kablelio, ar ne?
Specialiosios misijos reikia didžiosios, ar ne?

Arkivyskupas X, monsinjoras Y ir pan. Jei pirmą kartą rašomas ir vardas, ir pavardė, ar toliau galima rašyti be vardo? Čia studento rašto darbas. Aš rašyčiau vardo inicialą, bet gal ir taip nėra didelis nusižengimas?
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 11 27, 14:35)
Sveikos,
sakinyje Greta juridinio asmens teisių, įstatymai suteikia <...> ir papildomų teisių reikia kablelio, ar ne?

Arkivyskupas X, monsinjoras Y ir pan. Jei pirmą kartą rašomas ir vardas, ir pavardė, ar toliau galima rašyti be vardo? Čia studento rašto darbas. Aš rašyčiau vardo inicialą, bet gal ir taip nėra didelis nusižengimas?

Pirmame sakinyje, manau, fakultatyvi skyryba
Antrame gal ne, specialioji misija ir tiek, ne pavadinimas, o tik terminas, todėl pakanka įvardžiuotinės formos
Dėl vardo g.gif aš tai rašyčiau, "rimčiau ir kultūringiau atrodo", bet studento darbe, o ypač kai yra pareigos, tai galima ir palikti kaip yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2008 11 27, 14:35)
Sveikos,

Man rodos, nereikia. Greta ko įterpiniu lyg ir nelaikomas unsure.gif

Kodėl g.gif
Arkivyskupas X, monsinjoras Y ir pan. Jei pirmą kartą rašomas ir vardas, ir pavardė, ar toliau galima rašyti be vardo? Čia studento rašto darbas. Aš rašyčiau

Dėl tvarkos siūlyčiau ir vardo inicialą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(auksegi @ 2008 11 26, 10:41)
sveikos lituanistės  smile.gif . Gal ir kvailokas klausimas, tačiau susidūriau su šiokia tokia problemėle: ištaisiau baigiamojo bakalaurinio darbo korektūros klaidas ir nežinau, kiek paimti pinigėlių. Tiesiog nežinau įkainių. Gal galite man padėti  blush2.gif

Sveiki, kaip tik vakar kalbejau su drauge, kuri dirba leidykloj, tai sake, jog kazkur 2-4Lt puslapis 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2008 11 27, 20:53)
Sveiki, kaip tik vakar kalbejau su drauge, kuri dirba leidykloj, tai sake, jog kazkur 2-4Lt puslapis 4u.gif

thumbup.gif jei čia TIK korektūra, nes jei ir redagavimas, tai kaina kita turėtų būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai ačiū, Sophi ir Aša 4u.gif
Atsakyti