QUOTE(Vitalija @ 2009 03 02, 09:28)
Pasižiūrėjau, darbe elektroninis V. Vaitkevičiūtės žodynas.
monasticizmas (pranc. monasticisme < gr. monastērion vienuolynas) rel. gyvensena, kuriai būdinga siekimas idealiai realizuoti savos tikybos principus; kitaip vienuolystė.
V. Vaitkevičiūtės žodynas nėra labai patikimas.
KBK randu vienuolinį gyvenimą.
Kas tas KBK?
VLKK atsakymas: Vartotinas priesagos -iškas vedinys vienuoliškas gyvenimas (plg. studentiškas gyvenimas, jaunuoliškas idealizmas, angeliškas balsas ir pan.).
Iš principo
vienuoliškas gyvenimas gali būti, bet pvz., aš nebūdama vienuolė galiu gyventi vienuolišką gyvenimą, o tikra vienuolė jau gyvena vienuolės gyvenimą
QUOTE(pieva_geleta @ 2009 03 02, 09:47)
Lenkti sienų ir lubų paviršiai suteikia nepakartojamą charakterį pastato vidui.
Kaip Jums šitas sakinys? Laužiau laužiau galvą, bet nepaverčiau jo taip, kad gražiai skambėtų... Gal padėsite

? Kažkaip nedera man pastato vidus ir charakteris...
Pirmiausia man įtartinas
lenktas paviršius

Gal
gaubtas
O tas charakteris - gal
išvaizda, vaizdas
Papildyta:
Ir dabar reklama - atnešu kvietimą-pasiūlymą
SM forume veikia
gyvūnų globos tarnybos PIFAS organizuojamas
labdaros aukcionas, kuriame surinktos lėšos skiriamos namų ieškantiems beglobiams gyvūnams (gydymui, maistui ir t. t.).
Visus, neabejingus benamiams gyvūnams, palaikančius globos idėją ir norinčius prisidėtie prie jos realizavimo, kviečiame prisijungti prie aukciono dalyvių: galite siūlyti savo darbelius, paslaugas, šiaip daiktus, kurie jums jau nebereikalingi, tai pat galite įsigyti parduodamų paslaugų, daiktų: knygų, rankdarbių, suvenyrų it kt. Visas šiuo metu siūomas prekes galite pamatyti
ČIA
AČIŪ