Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kartų atleidote neištikimybę

Apklausa: man idomu kiek kartų moterys gali atleisti (287 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:13)
Visa tai, ką jūs vardinate, yra priemonės kažkam pasiekti, išlaikyti, užtikrinti. Ne tikslas, o tik priemonės. Todėl visada užduodu sau klausimą - ar tebėra tikslas? Ar jis nepasikeitė? Ar vis dar reikia šių priemonių...

Gerai, koks tikslas? Materialinis?

Aš manau kad tikslas-ištikimybė - tai ką aukščiau rašiau "kad mane mylėtų..." (t.y. čia parašiau supaprastintai bet esmę supratot?).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 14 lapkričio 2008 - 12:18
QUOTE(alter ego @ 2008 11 14, 12:17)
Gerai, koks tikslas? Materialinis?

Aš manau kad tikslas-ištikimybė - tai ką aukščiau rašiau "kad mane mylėtų..." (t.y. čia parašiau supaprastintai bet esmę supratot?).

Na jau pati tikriausiai matote, kad ištikimybė nėra tikslas. "Kad mane mylėtų" - taip pat. Tikslas visada yra asmeninis - saugumas, fiziologiniai poreikiai ir tt. Ar vis dar reikia ištikimybės saugumui, fiziologiniams poreikiams, net tam pačiam poreikiui "būti svarbiam"? Ne. Jau nebereikia. Ir tai akivaizdžiai atsispindi visuomenės pokyčiuose. Anksčiau neištikimas moteris užmušdavo akmenimis. O kas dabar? O gi nieko. Visiškai nieko. Tai dar yra priežastis skyryboms. Bet kam bus reikalingos skyrybos, jei nebelieka santuokų? Tai kokios neištikimybės pasekmės? Kad nebegyvent su kažkuo? Bet gi tai juokinga...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 11:36)

Duosiu vieną pavyzdį. Jei iš pat karto jo neatmesite, o pamąstysite - būsiu dėkingas.
Taigi  - "aš jūsų niekada nemylėjau. Jūs man visiškai nesvarbi ir jei daugiau niekada su jumis nebendrausiu man nuo to nebus nei šilta nei šalta. Aš nieko iš jūsų negavau ir nieko nenorėjau jums duoti šiame gyvenime".

Kaip jaučiatės? Ar aš jus įskaudinau? Labai tikiuosi, kad ne. O dabar svarbiausia... Jei šiuos žodžius jums pasakytų jūsų vyras? Ar jūsų reakcija būtų tokia pati? Manau, kad ne...
Tai kokią išvadą galime iš to padaryti? Vienodu veiksmu vienas žmogus jus "įskaudina", kitas - ne. Gal esmė yra ne veiksmas, o tai, kaip jūs į jį reaguojate. Jūs. Žmogus tiesiog atlieka veiksmą, o vat ar tas veiksmas jus skaudina ar ne jau priklauso nuo jūsų... Tik nuo jūsų... Ir tai jūsų problema, kad jūs "įsiskaudinote". Tik jūsų.

tai tik įrodo, kad skauda ar ne, priklauso ne tik nuo veiksmo, bet ir nuo žmogaus, kuris jį atlieka. šiuo atveju, man neskauda, nes Tu man ir nežadėjai nieko, ko aš galiu tikėtis. toks yra elementarus logikos uždavinukas:
1.tai ko nepametei, tu tai turi.
2. tu nepametei ragų.
išvada (jei vertinsim tik šiuos du teiginius) - tu turi ragus.
bet išvada juk klaidinga, nes neatkreipei dėmesio į tai, kad tu ragų ir neturėjai (tiesiogine prasme ax.gif ), tai kaip juos galėjai pameasti? kaip tu gali įskaudinti mane savo nemeile, jei aš to niekada nesitikėjau ir niekada man to nežadėjai, nesakei ir t.t.
nors tam tikrais atvejais skaudės ar ne, priklauso ne tik nuo žmogaus, bet ir nuo paties veiksmo. pvz.: jei kas nors žmogų išvadina negražiais žodžiais, skauda ir tuo atveju, jei tai pasako artimas žmogus, ir tuo atveju, jei svetimas (gal šituo atveju mažiau, bet vis tiek skauda). Taigi, manau, kad kuo labiau žmogum tiki, tuo labiau jo veiksmai gali įskaudinti.
Kita vertus, toks Tavo įsitikinimas (tuo "tipo" neskaudinimu) juk gali būti ir tas atvejis, kada Tu save apgaudinėji (kad laimingas būtum).
Atsakyti
QUOTE(afera @ 2008 11 14, 12:22)
Taigi, manau, kad kuo labiau žmogum tiki, tuo labiau jo veiksmai gali įskaudinti.

Tai nuo ko priklauso ar žmogaus veiksmai jus "skaudina" ar ne? Vat perskaitykite šį savo sakinį ir atsakykite. Beje, užtenka tik pirmos sakinio dalies biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:22)
Tikslas visada yra asmeninis - saugumas, fiziologiniai poreikiai ir tt. Ar vis dar reikia ištikimybės saugumui, fiziologiniams poreikiams, net tam pačiam poreikiui "būti svarbiam"? Ne. Jau nebereikia.

Kaip tai nebereikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:24)
Tai nuo ko priklauso ar žmogaus veiksmai jus "skaudina" ar ne? Vat perskaitykite šį savo sakinį ir atsakykite. Beje, užtenka tik pirmos sakinio dalies biggrin.gif

taip. pagaliau supratom vienas kitą. negaliu reikalauti, kad Tu būtum ištikimas savo žmonai (man juk neskaudės nė vienu atveju).
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 11 14, 12:27)
Kaip tai nebereikia?  g.gif

Paprastai. Visa tai galima gauti iš kitur, iš kito, kitaip.

QUOTE(afera @ 2008 11 14, 12:27)
taip. pagaliau supratom vienas kitą. negaliu reikalauti, kad Tu būtum ištikimas savo žmonai (man juk neskaudės nė vienu atveju).

Jūs manęs vis dar nesupratote... Mano cituotame sakinyje yra parašyta "kuo labiau žmogum tiki...". Ir esmė ne tame, tiki ar netiki, myli, nemyli, ir panašiai. Esmė tame, kad tai priklauso nuo jūsų. Ne nuo kito žmogaus, bet nuo jūsų. O save valdyti - jūsų reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:33)

O ne, nemanau, vis dar išlieka problema - asmeninės vidinės priežastys. biggrin.gif biggrin.gif Kitaip, tiesiog metrikacijos biure randomu kompas parinktų vyrą (žmoną) ir problemų neliktų?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:33)
Jūs manęs vis dar nesupratote... Mano cituotame sakinyje yra parašyta "kuo labiau žmogum tiki...". Ir esmė ne tame, tiki ar netiki, myli, nemyli, ir panašiai. Esmė tame, kad tai priklauso nuo jūsų. Ne nuo kito žmogaus, bet nuo jūsų. O save valdyti - jūsų reikalas.

o kodėl aš juo tikėjau? todėl kad tiap buvom sutarę. viskam yra pagrindas. aš juk netikiu Tavim (nors, tiesą pasakius, tai irgi nebe pagrindo smile.gif ). bet kokį jausmą, pojūtį ar emociją sukelia kokia nors priežastis. o save aš valdau. mano vyras norėtų, kad nevaldyčiau (kaip anksčiau: mylėjau ir tai rodžiau). dabar valdau. elgiuosi su juo gerai, bet ne taip, kaip jis norėtų. ir kitaip jau nebebus, deja. ir tai priklauso tik nuo jo veiksmų, kurių nebepakeis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo afera: 14 lapkričio 2008 - 12:41
QUOTE(alter ego @ 2008 11 14, 12:37)
Kitaip, tiesiog metrikacijos biure randomu kompas parinktų vyrą (žmoną) ir problemų neliktų?

O koks tikslas? Beje anksčiau parinkdavo tėvai. Visam gyvenimui. Taigi kompas - nieko naujo.

QUOTE(afera @ 2008 11 14, 12:38)
o kodėl aš juo tikėjau? todėl kad tiap buvom sutarę.

Jūs tikėjote, nes to norėjote. Žinojote, kad daugiau nei pusė šeimų skiriasi, kad daugiau nei pusė vyrų ir moterų būna neitikimi. Buvote girdėjusi, kad žmonės ilgai gyvendami kartu pasineria į rutiną, susvetimėja... Visa tai jūs žinojote. Tačiau norėjote tikėti. Na ir kas iš to? Dabar jūs nebetikite ir dėl to kaltinate kitą žmogų. Čia panašiai kaip su Kalėdų Seneliu, tik vaikai dar nežino, jog reikia pykti ant tėvų, kad Kalėdų Senelio nėra.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 14, 12:59)
Jūs tikėjote, nes to norėjote. Žinojote, kad daugiau nei pusė šeimų skiriasi, kad daugiau nei pusė vyrų ir moterų būna neitikimi. Buvote girdėjusi, kad žmonės ilgai gyvendami kartu pasineria į rutiną, susvetimėja... Visa tai jūs žinojote. Tačiau norėjote tikėti. Na ir kas iš to? Dabar jūs nebetikite ir dėl to kaltinate kitą žmogų. Čia panašiai kaip su Kalėdų Seneliu, tik vaikai dar nežino, jog reikia pykti ant tėvų, kad Kalėdų Senelio nėra.

jo jo, vaikai kalčiausi, dėl to, kad tiki Kalėdų seneliu, čia tik jų tikėjimo problema. nebūtų tikėję, nebūtų skaudu sužinoti, kad tokis senis neegzistuoja lotuliukas.gif . Buvau girdėjus, kad maždaug pusė šeimų nugyvena ilgą gyvenimą kartu, jiems pavyksta išvengti rutinos ir susvetimėjimo. kas ką nori, tas tą "yra girdėję".
Atsakyti
QUOTE(afera @ 2008 11 14, 13:06)
Buvau girdėjus, kad maždaug pusė šeimų nugyvena ilgą gyvenimą kartu, jiems pavyksta išvengti rutinos ir susvetimėjimo. kas ką nori, tas tą "yra girdėję".

Tą jums ir bandau pasakyti. Bet juk negalite kaltinti kito žmogaus dėl to, kad jūs norite žvelgti į pasaulį būtent taip, kaip nėra...
Atsakyti