Įkraunama...
Įkraunama...

Balta oda?

Vasara Malena negarbina soliariumu,tiesa pasakius ir saulutes ne per didele megeja,man fainiau pasimaudyt.Tai ir bunu sviesiaode,na vos vos paskuskrudus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2007 06 05, 21:58)
Nepamenu,seniai buvo mirksiukas.gif  Nu tipo esme,kad pries lendant i saule saugiau po truputi ipratint soliariume,o ne po ziemos nest savo balta pilva i papludimi ir kaitint nuo 8 iki 18val smile.gif

Zmogaus odoje yra tokio pigmento melanino , ju siek tiek yra naturaliai, bet nedidelis kiekis. Kuomet patenka saules spinduliai, jei veikia kaip sensibilizatoriai - pradeda vykti reakcijos, gamintis melaninas. Melanino gamyba - naturalus procesas, kuri lydi daugybe daliu iskaitant ir lasteliu dalinimasi.
Dabar isivaizduokit kai bunam sauleje 5 minutes - kiek mes irundame - tai santykinai tiek lasteliu ir pasidalina. Ir palyginimui pabunam 5 minutes soliariume - taigi milziniskas kiekis lasteliu yra aktyvuojamas, o be to aktyvuojama labai stipriai ir greitai. Staigiai pradeda vykti daugybe labai greitu dalinimosi reakciju.. Visada yra tikimybe, kad lasteles pasidalins ne taip, kaip reikia, bet kada dalinimasis vyksta greitai, dideliu mastu - tokia tikimybe milziniskai padideja, nes organizmas prie to nera prates, jis nera pajegus ta sukontroliuoti.. Del to ir apgamu daugeja, ir veziu susergama nuo soliariumu, ir oda sensta - nes organizmui per sunku suderinti visas funkcijas...

Cia jau apie soliariumu sveikuma tai nezinau zmones turbut del kazkokios savimotivacijos kalba, noredami save pateisinti ar paguosti...
Jau virsune buvo tas komentaras kad va net tiems kas zvyneline serga rekomenduojama tai tipo gerai ..tie kas zvyneline serga dar ne tokius dalykus daro, dar ne tokie kenksmingi dalykai jiems rekomenduojami..tai gal jei "kaip jie" i soliariuma , tai kaip jie ir kokia salicilo rugstimi nakciai issitept gal galima...gal irgi oda grazesne bus doh.gif Jesus christ, kvailesnio argumento tai turbut neimanoma sugalvoti lotuliukas.gif Tie zmones turi is 2 blogybiu 1 rinktis, nera ne pro kuri gala lyginti situ situaciju schmoll.gif

Cia pasake kad zmogui reikalingas vitaminas D tai ir uzsikabino kad va nuo soliariumo vitaminas D gaminasi.To vitamino D mums ir nuo musu saules uztenka, cia tureta omeny kad nesveika istisai namuose sedeti, reikia iseiti net ir ziema grynu oru pakvepuoti, o ne apie soliariumus cia kalba eina... doh.gif

Jau kaip kazkurioj temoj sakiau - o po to tokie ateina ir dar skundziasi kad mat lietuvoj medicinos sistema jiems bloga, niekas ligoniais nesirupina . Savimi pirmiausia paciam reik pasirupinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moodring: 06 birželio 2007 - 14:54
QUOTE(Violeta* @ 2007 04 24, 12:53)

Taigi, mano pastangos kovot su tuo "baltumu" tokios: visus metus geriu vitaminus, plius visokius papildus stiprinančius kapiliarus ir t.t.

jeigu ne paslaptis kokie tai vitaminai? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Na,man anksčiau tai balta oda atrodė negražu.O dabar pažiūriu į savo rudas rankas ir norėčiau būti balta ;D
Na ne visiem,bet kaikam tai labai dailiai atrodo ta oda.Na,pvz kad ir Dita Von Teese tai man gražiai atrodo smile.gif
Atsakyti
O as nuo pat gimimo esu labai sviesios odos, bandziau ir sauluteje kepintis, ir i soliariumus ejau, ir savaiminio idegio kremais tepliojausi, bet dabar numojau ranka, nebekompleksuoju ir lakstau balta, kaip suris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledine325 @ 2007 06 12, 20:41)
O as nuo pat gimimo esu labai sviesios odos, bandziau ir sauluteje kepintis, ir i soliariumus ejau, ir savaiminio idegio kremais tepliojausi, bet dabar numojau ranka, nebekompleksuoju ir lakstau balta, kaip suris  thumbup.gif

drinks_cheers.gif pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir šaunu-balta oda labai aristokratiška ir gražu tongue.gif
Atsakyti
Na prasideginau sode biggrin.gif db rudesnė, bet ir to bendradarbė klausė ko nelendu į saulutę biggrin.gif baltaode gimusi, rudaode tebetapsiu ax.gif unsure.gif
Atsakyti
Na pasisakysiu ir as. Anksciau irgi labai kompleksuodavau, kad esu sviesiaode, sunkiai idegu, ir dar tas stereotipas, kad ideges - tai sveikas. Nesamone kazkokia.

Ir ka gi - del beprotisko deginimosi vaikysteje ir jaunysteje dabar turiu daugybe apgamu ir panasiu odos demeliu, jau vienas supiktybejo, kitas gresia. Vienu zodziu, anot onkologu, mano odos pigmentacija kaip 40metes ( o man 30), reikia apgamus tikrintis kas 3-6 men ir stebeti stebeti iki gyvenimo galo.

Taip kad dabar eidama i saule visada tepliojuose kremais ir propaguoju balta porcelianine oda smile.gif Ir jums merginos patariu nepasiduoti stereotipams ir su saule elgtis atsargiai. Visgi musu per visa gyvenima gauti saules spinduliai organizme kaupiasi.
Atsakyti
QUOTE(kriste77 @ 2007 06 18, 17:46)
Ir ka gi - del beprotisko deginimosi vaikysteje ir jaunysteje dabar turiu daugybe apgamu ir panasiu odos demeliu, jau vienas supiktybejo, kitas gresia. Vienu zodziu, anot onkologu, mano odos pigmentacija kaip 40metes ( o man 30), reikia apgamus tikrintis kas 3-6 men ir stebeti stebeti iki gyvenimo galo.

joo.. pamenu, kaip mane vaikystėj močiutė prie jūros vertė degintis... o man nuo tos saulės bloga darydavosi, bet ji nesuprasdavo, kad taip gali būti biggrin.gif apgamų tai ir pas mane milijonas, ir vis atsiranda, nors nesideginu. net ant delno vienas yra. kažkada vieną kartą tik esu tikrinusis apgamus. pagalvoju, kad vėl gal reiktų...
Atsakyti
Man balta oda labai gražu wub.gif ypač kai tas baltumas tinka žmogui ax.gif
Atsakyti
o mano oda balta iš prigimties,ir man tai pavyzdžiui labai gražu...toks porcelianinės lėlytės įvaizdis: tamsus plaukai,balta oda ir ryškios lupos smile.gif ...aišku ne visiem gal tinka...bet labai erzina tai kad tai mados reikalas; dabar jau privaloma būti kiek idegusiai,o ankščiau gi balta oda buvo aristokratiškumo požymis, o idegę buvo darbininkai...beto mano vyrui tai labai gražu smile.gif tačiau baltos odos priežiura sukelia daugiau problemu, ir oda turi but nepriekaištinga, ir dar manau jei moteris apkūnoka tai gražiau kiek idegusi...
Atsakyti