Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

[quote=zirziliaZ,2011 06 14, 12:26]
[quote=ADREV,2010 02 22, 17:33]
stintu ezere nebuna lotuliukas.gif , ju yra tik juroje biggrin.gif
Papildyta:

stintu ezere buna (ne visuose ezeruose). Nera jos tokios kvapnios kaip juros stintos, bet tai vis tiek stintos smile.gif
MB bent jau prigaudo, tikiuos ne is parduotuves biggrin.gif
[/quote]
tai yra stinteles, kiek man zinoma
Atsakyti
Labutis, keliu temą į viršų, kaip sekasi, ką naujo gaminat?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 11:02)
Labutis, keliu temą į viršų, kaip sekasi, ką naujo gaminat?
Nusipirkau vaisių džiovykl, ir bandysiu stirnieną džiovinti joje, nežinau kas gausis. Gal jau daugiau kas esate išbandę?

mes išbandę ir labai skaniai gaunasi 4u.gif prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę 4u.gif
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 11:26)
mes išbandę ir labai skaniai gaunasi  4u.gif prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę  4u.gif
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu  4u.gif

O kokio storio jusotelėm pjaustai irkiek laiko džiovini maždaug ir kokioj tempertūroj?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 12:35)
O kokio storio jusotelėm pjaustai irkiek laiko džiovini maždaug ir kokioj tempertūroj?

pjaustau nestorom juostelėm, apie 1cm. taip jos greičiau išdžiūna. temperatūra maksimali (pas mane 3 lygis), ir dar džiovinimo eigoj tuos sietelius pakeičiu vietomis 4u.gif o laikas, tai žinok, žiūriu pagal pačią mėsytę, ploniau supjaustyti gabalėliai greičiau išsivytina, anksčiau išimu, storesnius dar palieku ilgėliau, taip, kad gaunasi nuo 12 val iki 16 val, bet tą laiką žiūrėk pati, pagal mėsytę ir puodo galingumą ir svarbu neperdžiovint, tada bus neįkandama 4u.gif .
beje, ne į temą, šią vasarą išsivytinau ir pomidorus, tik dar neteko paragaut, kol kas nepradariau dar nė vieno stiklainiuko, atrodo tai labai gražiai, tikiuosi , kad ir skonis bus neprastesnis už vaizdą.
Atsakyti
Prie žvėrienos juk tinka ir pomidorai, tai gali parašyti kaip gaminai viską mirksiukas.gif Jei skanu reiks ir man kitamet pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 10 17, 13:25)
Prie žvėrienos juk tinka ir pomidorai, tai gali parašyti kaip gaminai viską  mirksiukas.gif Jei skanu reiks ir man kitamet pabandyti.

skonį parašysiu kai paragausim, ir man labai smalsu kaip gavosi blush2.gif Pomidorus džiovinau su sėklom, supjauscius smulkesnius į 4 dalis, stambesnius smulkiau. Sudėjau į džiovyklę, pabarsčiau druska, pipirais, Italiskom žolelėm ir džiovinau. laiko irgi neparašysiu, nes skirtingai gabaliukai džiuvo. vienus išėmiau anksčiau, kitus dar gan ilgai džiovinau. iš esmės pomidorai gan sunkiai džiuvo. Jau išdžiuvusius mirkiau (vos keletai sekundžių) virintame baltąjame acte, kad gautų rūgštumo. tiesiog į puodą su vyno actu įmečiau pomidorų skilteles ir su kiaurasamčiu po kelių sekundžių ištraukus dėdavau į stiklainius. tada į stiklainiukus įmečiau česnako skiltelių, užpyliau viską alyvuogių aliejum ir sterilizavau apie 20 min. Dabar laikau šaldytuve ir laukiu progos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 12:26)
mes išbandę ir labai skaniai gaunasi  4u.gif prieš tai šiek tiek pamarinuoju mesytę supjaustytą šiaudeliais, o tada į džiovyklę  4u.gif
Iš šernieną džiovinom, irgi labai skanu  4u.gif

Kazi, o orkaitej pavyktu isdziovinti? g.gif

Pomidorus tai dziovinau orkaitej irgi su prieskoninem zolelem, paskui i alieju. Super thumbup.gif Tai sakau gal ir su mesa pavyktu, nes dziovykles neturiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 17, 15:04)
Kazi, o orkaitej pavyktu isdziovinti?  g.gif

Pomidorus tai dziovinau orkaitej irgi su prieskoninem zolelem, paskui i alieju. Super thumbup.gif Tai sakau gal ir su mesa pavyktu, nes dziovykles neturiu...  g.gif

džiovina džiovina, paskaitinėk nete. aš ir kai neturėdavau džiovyklės ir grybus ir obuolius džiovindavau orkaitėje, tai manau ir su mėsa turėtų pavykt 4u.gif Pati neišbandžiau. o dar geriau, paprašyk Kalėdų senio dovanų džiovyklės, tai galėsi nuo iki , net ir prieskonines žoleles pati džiovint mirksiukas.gif
Papildyta:
Va pažiūrėk:
http://kitokiafeja.b...e-foto-492.html

pavertus gabaliukus džiovina. pabandyk, parašysi kaip sekėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeta: 17 spalio 2011 - 14:17
QUOTE(Jeta @ 2011 10 17, 16:24)
džiovina džiovina, paskaitinėk nete. aš ir kai neturėdavau džiovyklės ir grybus ir obuolius džiovindavau orkaitėje, tai manau ir su mėsa turėtų pavykt  4u.gif Pati neišbandžiau. o dar geriau, paprašyk Kalėdų senio dovanų džiovyklės, tai galėsi nuo iki , net ir prieskonines žoleles pati džiovint  mirksiukas.gif
Papildyta:
Va pažiūrėk:
http://kitokiafeja.b...e-foto-492.html

pavertus gabaliukus džiovina. pabandyk, parašysi kaip sekėsi  mirksiukas.gif

Aciu, bandysiu drinks_cheers.gif tik kol kas mesytes nera, valgom saldyta smile.gif o saldytos turbut neverta dziovint, jau ne tas skonis bus...

ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?

tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai g.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 17, 16:24)
Aciu, bandysiu  drinks_cheers.gif tik kol kas mesytes nera, valgom saldyta smile.gif o saldytos turbut neverta dziovint, jau ne tas skonis bus...

ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?

tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai  g.gif

šaldytos nedžiovinau , nebandžiau, bet manau, kad pavyktų, pasimaruotų mėsytė ir viskas g.gif
Prieskonius aš naudoju tradicinius, plius džiovinimui dar žolelių dedu: Itališkų, bazilikų, mairūnų, dar nesenai nusipirkau bajorišką stirnienos marinatą (visai patiko).
kambario temperatūroj nebandžiau, jaučiu turi būt geras vėdinimas, nu nerizikuočiau mėsos gadint. bet girdėjau, kad daug kas prie radijatorių, šildymo sezonu džiovina, bet irgi nebandžiau ax.gif
Atsakyti
Na dėl orakitėje mėsos džiovinimo nežinau nebadžiau ir negirdėjau, kad kas taip džiovintų g.gif g.gif ten obuolius, grybus tai taip.

mes kartais ir iš kameros išėmę mėsą vytinam ir nieko, skirtumo nejaučiam. O mes tik ir vytinom lig šiol virtuvėje pakabintą mėsą. Pamarinuojam šaldytuve, ir į mano suplyšusias pėdklenes sudedam ir džiaunam. Dabar jau seniai savo paėjusisų pėdklenių nemetu, išskalbiu ir į mašelį sudėjus virtuvėj pasidedu, kad jau turėt mėsai sukt lotuliukas.gif
Atsakyti