QUOTE(CervusDama @ 2011 10 17, 16:24)
Aciu, bandysiu

tik kol kas mesytes nera, valgom saldyta

o saldytos turbut neverta dziovint, jau ne tas skonis bus...
ar yra kazkokie specialus prieskoniai dziovinimui, ar viskas standartiskai?
tiesa, kazkada rode per telika laida apie kazkoki vyruka, kuris ant virbalu susmaigia tokias iiilgas stirnienos lazdeles, tada tuos virbalus sudeda i deze (pakabina mesyte), ta deze uzdenga merliuku (nuo musiu) ir dziovina paprastai kambario temperaturoj. Bet neteko bandyt paciai
šaldytos nedžiovinau , nebandžiau, bet manau, kad pavyktų, pasimaruotų mėsytė ir viskas
Prieskonius aš naudoju tradicinius, plius džiovinimui dar žolelių dedu: Itališkų, bazilikų, mairūnų, dar nesenai nusipirkau bajorišką stirnienos marinatą (visai patiko).
kambario temperatūroj nebandžiau, jaučiu turi būt geras vėdinimas, nu nerizikuočiau mėsos gadint. bet girdėjau, kad daug kas prie radijatorių, šildymo sezonu džiovina, bet irgi nebandžiau