Įkraunama...
Įkraunama...

Vyrai silpni?

QUOTE(Medinis @ 2009 04 09, 15:39)
Bet tai, kad tikriausiai 90 proc moterų dirba, taigi vyrai šeimos neišlaiko. Ar tai reiškia, kad vyrai nejaučia atsakomybės?

Pagrindiniai šeimos maitintojai kol kas lieka vyrai. Gal aš kiek ir užsilikęs iš senų laikų, bet manau kad pats žodis vyras jau siejasi su atsakomybe.
Atsakyti
QUOTE(JaunasTetis @ 2009 04 09, 15:50)
Pagrindiniai šeimos maitintojai kol kas lieka vyrai.

Tai, kad vyrai uždirba 10 proc daugiau dar nereiškia, kad jie yra pagrindiniai maitintojai. Kadangi 50 proc šeimų skiriasi, o jose yra vaikų iki 18 metų, kurie pistoletu paliekami motinai, tai reiškia, kad vidutiniškai moterys daugiau išlaiko šeimą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 09, 15:57)
Tai, kad vyrai uždirba 10 proc daugiau dar nereiškia, kad jie yra pagrindiniai maitintojai. Kadangi 50 proc šeimų skiriasi, o jose yra vaikų iki 18 metų, kurie pistoletu paliekami motinai, tai reiškia, kad vidutiniškai moterys daugiau išlaiko šeimą.

Anaiptol ne 10. Lietuvoje bent 30. Tai viena. Antra, šeimas paliekantys individai, kurie po to nesirūpina atžalų išlaikymu, vargiai priskirtini prie vyrų.
Atsakyti
QUOTE(JaunasTetis @ 2009 04 09, 16:14)
Anaiptol ne 10. Lietuvoje bent 30. Tai viena. Antra, šeimas paliekantys individai, kurie po to nesirūpina atžalų išlaikymu, vargiai priskirtini prie vyrų.

Moterų atlyginimas pramonės ir rinkos paslaugų sektoriuje, proc. nuo vyro atlyginimo

Austrija 66
Kipras 67
Vengrija 71
Čekija 72
Didžioji Britanija 72
Latvija 79
Vokietija 79
Lietuva 81
Švedija 81
Prancūzija 82
Lenkija 83
Belgija 86
Slovakija 99

Šaltinis: "Eurostat"

Praėjusiais metais 44 proc. visų dirbančiųjų buvo moterys. Mažiausias moterų užimtumo procentas buvo Maltoje (32 proc.), didžiausias – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje (po 50 proc.).

Jūsų vyrų priskyrimas arba nepriskyrimas vyrams tikriausiai kyla iš to paties atsakomybės suvokimo, kuris, kaip sutarėme, kiekvienam yra skirtingas?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2009 04 09, 13:58)
Nebent tai, kad aš sau patinku tokia, kokia esu, nepaisant to, ką apie mane mano aplinkiniai, laikote feminizmu g.gif Bet šiaip. Ne, aš nesu feministė. Man vyrai patinka ir aš juos gerbiu, saugau ir tausoju biggrin.gif

pagarba suprantu, bet vat saugojima ir tausojima sunkiai ax.gif

QUOTE(JaunasTetis @ 2009 04 09, 14:24)
Aš nekalbu apie savo bėdas.Nors manau galėčiau ir neklysčiau.
Kalbu apskritai. Ir imu kaip pavyzdį šeimą, kurioje išties paprastai žmona atsako už vaikus, na dar tvarką namie, o vyras dažniausiai yra pagrindinis maitintojas, tad ne tik už vaikų bet ir žmonos gerovę atsako.

thumbup.gif Sutinku. Bet tai buna anaiptol ne kiekvienoje seimoje. O ir buti siais laikais islaikomai vyro... oi pavojinga, labai pavojinga smile.gif

QUOTE(JaunasTetis @ 2009 04 09, 16:14)

drinks_cheers.gif Bet ir tokiu reikia hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 09 balandžio 2009 - 15:40
O kartais nepagalvojate, kad yra klaidingos "stiprumo" - "silpnumo" vyro ar moters reikšmės? Dažnai vyro stiprumo reikšmei priskiriama, fizinė jėga, rūkymas, alkoholio vartojimas (jei tai daro - yra kietas, vyriškas), viršumo virš moters demonstravimas, didelis uždarbis, nesaugus vairavimas, kreipimasis į gydytoją, kai jau negali kentėti skausmo... Yra daug ir kitų savybių, kurios nebūtinai veda į gerbuvį, optimalią sprendimo galimybę, kurios lemia kad ir į čia išsakytą ankstyvą vyrų mirtį, atsiribojimą nuo šeimos skirybų metu ir t.t. Kartais klaidingi vyryškumo steriotipai, pavyzdžiai provokuoja jų siekti, būti tokiais.
O iš tiesų tokios savybės kaip atsargumas, lankstumas priimant sprendimus, optimalaus gerbūvio paieška, mokėjimas atleisti, neteisti, adaptacija... priskiriama prie silpnumo arba moteriškumo savybių. Nors jos iš tikrūjų leidžia lengviau integruotis aplinkoje, ilgiau išgyventi, išlaikyti stiprų ryšį su artimais žmonėmis, išsaugoti vertybes... Nėžinau kas iš tikrųjų tuomet yra stipru, o kas silpna, nes savęs sunaikinimo kelią vargu ar galima pavadinti stipriu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2009 04 09, 17:34)
Nėžinau kas iš tikrųjų tuomet yra stipru, o kas silpna, nes savęs sunaikinimo kelią vargu ar galima pavadinti stipriu.  g.gif

Manyčiau tas kelias yra naudingas visuomenei. Jai nereikia išlaikyti nebegalinčio dirbti žmogaus. Kuo visuomenė senesnė, tuo jai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2009 04 09, 17:34)
Nėžinau kas iš tikrųjų tuomet yra stipru, o kas silpna, nes savęs sunaikinimo kelią vargu ar galima pavadinti stipriu.  g.gif

Manyčiau tas kelias yra naudingas visuomenei. Jai nereikia išlaikyti nebegalinčio dirbti žmogaus. Kuo visuomenė senesnė, tuo jai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(JaunasTetis @ 2009 04 09, 14:24)
Aš nekalbu apie savo bėdas.Nors manau galėčiau ir neklysčiau.

Kalbu apskritai. Ir imu kaip pavyzdį šeimą, kurioje išties paprastai žmona atsako už vaikus, na dar tvarką namie, o vyras dažniausiai yra pagrindinis maitintojas, tad ne tik už vaikų bet ir žmonos gerovę atsako.

Žodis "bėdos" ne veltui kabutėse... Kiekvienas savo atsakomybes gali laikyti "didesnėmis". Tai labai subjektyvu.

T.y. žmona atsako už vaikų, vyro gerovę (nebent nesutinkate, kad gerovė yra ne tik materialinė), o vyras už materialinį išlaikymą. Ir tai daro jo atsakomybę didesne? O jei žmona dirba ir dalį materialinės atsakomybės dalinasi su vyru, tuo pačiu likdama atsakinga už likusias sritis?
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2009 04 09, 16:39)
pagarba suprantu, bet vat saugojima ir tausojima sunkiai  ax.gif

Nieko čia sunkaus irnesakyk.gif biggrin.gif Saugau ir tausoju jų nervinę sistemą, vyriškąjį ego, kad tik vargšiukai nebūtų priversti nusigerti ir/ar prarasti savo vietą gyvenime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2009 04 10, 08:57)
Žodis "bėdos" ne veltui kabutėse... Kiekvienas savo atsakomybes gali laikyti "didesnėmis". Tai labai subjektyvu.

T.y. žmona atsako už vaikų, vyro gerovę (nebent nesutinkate, kad gerovė yra ne tik materialinė), o vyras už materialinį išlaikymą. Ir tai daro jo atsakomybę didesne? O jei žmona dirba ir dalį materialinės atsakomybės dalinasi su vyru, tuo pačiu likdama atsakinga už likusias sritis?

Sutarkim taip - as nemoku paaiskinti, jus nesuprantat.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 04 09, 13:52)
Kiekvienas turi galvoti tik apie save.
Turėjote omenyje suaugusius , pilnamečius asmenis ?
Atsakyti
QUOTE(indrealex @ 2009 04 15, 17:07)
Turėjote omenyje suaugusius , pilnamečius asmenis ?

Jie tai turi daryti sąmoningai. O "kiekvienas" yra kiekvienas.
Atsakyti