O aš giliai įsitikinusi, kad tos, kurios sakosi norinčios ilgų plaukų, bet atseit jie joms neauga, pačios jų nelabai nori- kalbu taip, nes kiek pažįstu tokių svajojančių apie ilgus plaukus, ir jų neturinčių- mano požiūriu, jos jų neturi ne dėl to, kad negali, o dė to, kad nelabai nori arba neturi kantrybės laukti
Mano patirtis irgi tą liudija. Nes irgi, vaikystėje, kol mano plaukų ilgį vis tik nulemdavo tėvų nuomonė, patiko man tai ar ne- neturėjau ilgų plaukų- ilgiausi būdavo vos žemiau pečių. Nes mano šeima didelių sentimentų ilgakasėms nejautė- jie buvo tokie skoningai-elegantiško sukirpimo žmonės, o dideli bantai, vaikų kasos iki subinės bet kokia kaina, ar visa kita, kas taip žavėjo bobutes ir romantikus jiems neatrodė taip patrauklu, ir apskritai jie buvo iš tų žmonių, kur nesicackina su plaukų grožiu ir nežino bei nesidomi kaip tai daryti- pamatė , kad plaukai triūšta- šna, nukirpo iki pečių, ir psio - "tau taip labai tinka"- ir plaukų priežiūra baigta. Tokia buvo jų filosofija.
Todėl iki šiol neišsigydau noro turėti ilgus plaukus, ir tebeauginu "kasas", (nors metukų seniai ne niolika) nors prie veido tiktų pasipūtę trumpesni, o ir nėra madingi tokie ilgi šiais laikais, iš jų nekaži ką madingo padarysi- ale va ką reiškia vaikystės frustracijos, kai kitos maskatavo kasom iki subinės, o aš turėjau tenkintis beveik suaugėliška "elegancija" iki pečių
Tai vat- paauglystėje užsiauginau plaukus iki juosmens ir žemiau- ir iki šiol jie pas mane nebūna trumpesni nei iki pusės nugaros
Plaukai man nustojo tupėti vietoje, ir ėmė sparčiai ilgėti tada, kai:
1. užuot klausiusi tėvų mito, kad plaukus kas mėnesį reikia karpyti (o jie karpydavo man tikai ne po centimetrą, nes kitaip nemokėjo lygiai nukirpti- todėl atrodė, kad plaukai tupi vietoje , neauga, nors užsimušk)- ir užuot karpiusi galus, ėmiau naudoti stiprius serumus plaukų galiukams, o pakirpti galus minimaliai, ir ne kas mėnesį, o kartą per metus, ir po vieną- tris centimetrus, o ne nurėžti penkis ar daugiau.
2. kai pradėjau naudoti įvarias plaukų priežiūros priemones, neapsiribodavau šampūnu, kaip kad darydavo mano mama, kuri, aišku, ir manęs nemokė nieko daugiau apie plaukų priežiūrą

, ir neapsiribodavau kondicionieriumi , o pradėjau naudoti aliejus, kaukes, efektyviausi buvo aliejiniai serumai:oh
3. kai nustojau gundytis madingų šukuosenų ir kirpyklų pagundomis- nes plaukai niekad neužaugs ilgi, jei neatsispirsi pagundoms keistis ir keistis, lankytis ir lankytis kirpyklose, prisisvajosi apie visokius iškarpymus ir madingas šukuosenas. Jei nemėgsti paprastų, vienodo ilgio ilgų plaukų, tai manau, kad reikia vis tiek kantrybės ir laiko pirma juos tokius užsiauginti iki norimo ilgio, o tik tada imtis kaip nors formuot ar keisti, jei nori ilgų, bet nevisai paprastos šukuosenos, nes tie visi karpymai ir keitimai kartais nepastebimai nutrumpina plaukus taip, kad vis neišeina jų užsiauginti.
4. Kai ėmiau rečiau plauti galvą, nes mano plaukai buvo be proto sausi, ir dažnas plovimas juos taip nusausindavo, kad iki kito plovimo jie likdavo tokie pat sausi, o plaudavau tik iš idėjos, kad reikia plauti, nors plaukai buvo visiškai neriebaluoti, ir ėmiau plauti tada, kai bent vos vos pasiriebaluodavo, o ne dėl to, kad reikia užsidėti pliusiuką ir pavaidinti atseit labai švarią mergaitę- net jei tie plaukai net gurgždėdavo ir traškėdavo nuo sausumo ir švarumo aš juos plaudavau, ir tai buvo klaida. Tikrai plaukų būklė pagerėjo tada kai mečiau tą praktiką plauti reikia-nereikia, ir tik po to visiškai dingo pleiskanos, ir plaukai nustojo taip veltis, galai taip lūžinėti, kad juos reikėtų karpyti pernelyg dažnai.
Taigi, aš pastebėjau, kad tos merginos, kurios neturi ilgų plaukų, nors sako, kad nori- pirmiausia neturi kantrybės ir valios kurį laiką ištverti nekeitusios plaukų išvaizdos, jų nekarpiusios, nori visą laiką labai gerai atrodyti, o plaukų auginimas kartais pareikalauja ir surištus panešioti kurį laiką, nes palaidi greičiau nušiūra, ir nieko jiems nedaryti kurį laiką- nekirpti, negadinti cheminiais, peroksidais, karštomis žnyplėmis ir fenais. Tai dažniausiai būna merginos, kurios negali gyventi be šių dalykų, ir pasiduoda pagundoms. O paskui sako, kad joms neauga plaukai

na ir man neaugo, kol taip dariau.
Tokios merginos neturi kantrybės nesusižavėti naujomis šukuosenomis ir neišbandyti naujų plaukų priežiūros produktų, kurie skirti trumpesniems plaukams, bet jos ir neturėdavo kantrybės domėtis tomisplaukų priežiūros priemonėmis, kurios kardinaliai nekeičia išvaizdos, betmaksimaliai puoselėja plaukų galiukus, kad juos reiktų kuo rečiau kirpti.
dar tokios merginos kartais būna pernelyg pedantiškos ir joms vis atrodo, kad plaukai nušiurę, ir juos reikia žūt būt kirpti, ir nemažai, kad atrodytų tvarkingai- tačiau realiai esu mačiusi merginų, kurioms tai tiesiog neurozė būdavo tas karpymas, atrodydavo tvarkingai, o jos norėjo dar tvarkingiau, ir be gailesčio nurėždavo nemažai, o paskui verkdavo, kad neužauga. Kurgi užaugs- užtenka pasidomėti kiek plaukas užauga per mėnesį, ir kiek jos nurėždavo

Be to, yra tokis tipas plaukų, kuris niekada neatrodys tvarkingai, net jei plaukai sveiki ir prižiūrėti- nes tokia plauko struktūra- jis nei tiesus nei garbanotas, o toks linkęs šiauštis, ir visad atrodo kaip nesveikas- tai tokį plaukų tipą turinčioms irgi sunku desperatiškai jų nekarpyti, nors ir karpymas tokiems mažai ir trumpai tepadeda tvarkingai atrodyti.
Iš tikro, aišku, turėti ilgus ir idealius plaukus yra sudėtinga, ir kas nori idealo, irgi neužsiaugina ilgų, nes idealą ant ilgų tikrai išgauti sunku, ir nevisad pavyksta net prižiūrint , bet nesant perfekcionistei ir nenorint plaukų kaip iš reklamos, užsiauginti pusėtinai tvarkingai atrodančius, bent iki menčių plaukus, gali dauguma.
Šiaip, aš manau, kad apie nulemtą ar nenulemtą plaukų ilgį galima diskutuoti tada, kai moteris nori turėti plaukus iki pusės subinės ir ilgesnius- tokius, tikiu, nekiekviena gali turėti, ir aš manau, kad tokiems ir galioja ta teorija apie kurią tema. O šiaip aš nuoširdžiai tikiu, kad labai norėdama, kiekviena moteris gali turėti plaukus iki juosmens, ar bent iki pusės nugaros- ir ganėtinai tvarkingus

Tam tik reikia truputį noro ir kantrybės, kurios pastebimai trūksta visoms mano pažįstamoms svajotojoms apie ilgus plaukus
Bet dabar jau noriu pasikarpyti, ir truputį pasitrumpinti, nes mano siauras ir ilgas veidas, ir norisi kad į šonus pasipūtę būtų, o su ilgais tai sunku išgauti, kad padoriai atrodytų- ale vis tiek noriu bent iki liemenuko apačios ilgio, nors tu ką

tai mąstau kokį kompromisą padaryti, kad ilgis iki liemenuko apačios būtų, ir kad pakarpius plaukus galvos šonuose, bendra šukuosenos apimtis nesumažėtų, neatrodytų išplonėję kai pasiriebaluos truputį