Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tiesa, kad plaukų ilgis užprogramuotas?

kazkaip visiskai nesitiki dry.gif
Atsakyti
Anksciau tikejau, kad plauku ilgis genetiskai uzprogramuotas, nes iki 6 metu man plaukai uzaugo, tik iki peciu blink.gif mama kirpo tik galiukus vos vos, o kitos mergaites tokio amziaus jau dziaugiausi ilgais plaukais... Bet db jie auga bigsmile.gif ir labai puikai, niekada tokiu da bigsmile.gif neturejau, dar 10 cm ir pasieks liemeni bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
O aš skaičiau, kad plaukų ilgis priklauso nuo tam tikrų hormonų, todėl kai tų hormonų kiekis svyruoja pas žmogų, nuo to keičiasi ir galimybės užsiauginti plaukus. Jei, sakykime, paauglystėje ar nėštumo metu tų hormonų kiekis buvo kažkuriuo metu labai pakilęs, tai plaukai augdavo greitai ir atrodė stori, užaugdavo ilgi ir blizgantys, o hormonų sumažėjus, dėl ir plaukai imdavo lėčiau augti. Girdėjau, kad kiaušidės taiogi išskiria tam tikrus hormonus nuo kurių priklauso plaukų augimas, ir jei jos nesveikos- plaukai ima slinkti, nes sutrinka hormonų pusiausvyra, tai ir augimas jų sulėtėti gali. O hormonai kiek žinau gali svyruoti dėl įvairių priežasčių- dėl sveikatos sutrikimų (skydliaukės, kiaušidžių ir kt.), dėl staiga pasikeitusio svorio (sakoma, ad riebaluose gaminasi tam tikri hormonai, todėl praradus riebalinio sluoksnio gali keistis ir jų pusiausvyra, kas įtakoja plauko augimo greitį), dėl stresų, kai įsijungia streso hormonai ir sutrikdo kitų hormonų veiklą, ir kai tai trunka ilgą laiką, su amžiumi irgi kinta hormonų pusiausvyra.

Todėl ir atrodo, kad paauglystėje turėjome vienokius plaukus, dabar kitokius- nėštumo metu- dar kitokius. Kartais nuo hormonų, kaip girdėjau, keičiasi net plauko struktūra- pvz. tiesūs lengvai susibanguoja, banguoti išsitiesina, ir vėl kitaip.

Nu čia iš to ką girdėjau ir skaičiau.

Bet aš šventai tikiu, kad plaukus iki juosmens gali užsiauginti bet kuri daugmaž sveika moteris, kuri to nori. O vat norint žemiau juosmens- tikiu, kad jau reikia turėti genus. O tos, kur sako, kad joms žemiau pečių neužauga- kaip taisyklė neturi kantrybės neeksperimentuoti su jais, todėl nesusilaikę, nusikerpa, atseit, kad nenutriuštų- bet realiai tai , mano akimis žiūrint, tai paprasčiausiai toks asmenybės tipas, kuris neturi kantrybės, nenustygstantis, impulsyvus, tai joms sunku laukti paprasčiausiai, ir norisi pokyčių, tai ir nusikerpa ax.gif
Atsakyti
sutinku su tuom pilnai kad el hormonu gali pasikeisti plaukai, as patyriau ta pati, gimiau tiesiai , ir iki kokios 2 klases buvau tiesut tiesuteliaios , net nesibangavo, po to pradejo banguotis, o per brednima visai smulkiai susigarbanojo, tokie ir liko, nors ne visi, dalis plauku vel tiesiasi, nebesusigarbanoja, tik pasibanguoja.gal pasikeis hormonai, ir liksiu tiesiais . bigsmile.gif
Atsakyti
AS MANAU,KAD KIEK LEMPA TIEK IR UZAUGS.MANO PATIRTIS TAI RODO schmoll.gif PRADEJO PASKUI SLINKTI.KIRPEJA PATARE NUSIKIRPT. schmoll.gif
Atsakyti
skaiciau straipsni, kad vis tik sveiku plauku igis uzprogramuotas ir nulemtas genu unsure.gif esme tame, kad plaukai nuo tam tikro ilgio nenustos augti, ne, jie augs, tik jau nebebus sveiki, trupes ir sakosis galai g.gif
Atsakyti
QUOTE(charisma @ 2009 03 02, 19:53)
skaiciau straipsni, kad vis tik sveiku plauku igis uzprogramuotas ir nulemtas genu unsure.gif esme tame, kad plaukai nuo tam  tikro ilgio nenustos augti, ne, jie augs, tik jau nebebus sveiki, trupes ir sakosis galai g.gif

na nenorėčiau sutikti... plaukų sveikumas jau labai priklauso nuo priežiūros, juk kai plaukas ilgas, tai natūralu, kad jis daug daugiau kenčia nuo aplinkos. va plaukų apimtį tai tikrai sunku padidinti, tikrai plaukų žymiai daugiau nepriauga, nors kažkiek ir padaugėja.
Atsakyti
Geri patarimai kaip užauginti ilgus plaukus. 4u.gif
Mano auga kaip ant mielių (tfu, tfu, tfu)

http://beautydar.ru/...php?topic=444.0
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 22, 00:50)
Geri patarimai kaip užauginti ilgus plaukus. 4u.gif
Mano auga kaip ant mielių (tfu, tfu, tfu)

http://beautydar.ru/...php?topic=444.0

O kad as rusiskai mokeciau..... blush2.gif
Atsakyti
as pritariu kad hormonai turi itakos nes kaip man buvo 14 metu na pats brendimas plaukai pradejo augti kosminiu greiciu.pvz nueidavau i kirpykla plaukus issikarpydavau ar pasidarydavau siaip koki kirpima po menesio plaukai jau budavo atauge nebesimatydavo kad isvis buvau kirpus doh.gif . i menesi po kokius 7-10 cm paaugdavo. biggrin.gif
Atsakyti
Na, kad į mėnesį po 10 cm ataugdavo, tai man atrodo bobutės pasakos irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikiausioji @ 2009 08 23, 16:15)
Na, kad į mėnesį po 10 cm ataugdavo, tai man atrodo bobutės pasakos irnesakyk.gif

jokios pasakos nu sakau iki 10 cm paugdavo tongue.gif beto as nuo 14 metu ir seip emiau lb greit augt per pusantru metu nuo 171cm paugau iki 180cm. ir viskas nuo tada ne cm daugiau neaugau taigi del tokio greito augimo nuejau pas daktare ir pasake kad man trumpam yra sutrikusi hormonu veikla israse vaistu ir pasake kad savaime susitvarkys. sake kad tai buna vienam is 10 000 tukst. zmoniu kad taip greit pauga ir daugiau ne cm ir yra kalti tik hormonai doh.gif
db plaukai auga normaliu greiciu ,o ugis nekinta nuo to karto kaip sustojo taip sustojo biggrin.gif
Atsakyti