Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) III

QUOTE(JUSTji @ 2008 11 02, 20:06)
Skydliaukės hiperfunkcija – tai liga, kai skydliaukė gamina per didelį kiekį hormonų, pasireiškianti kūno masės mažėjimu, skydliaukės padidėjimu, aukštu kraujo spaudimu bei dirglumu. Pradėjus gydyti skydliaukės veiklą slopinančiais vaistais ar taikant radiojodoterapija, normali skydliaukės veikla atstatoma per 1-3 mėnesius.
mirksiukas.gif
cia siek tiek daugiau apie hiperfunkcija:
http://www.sveikas.l...I...d2=&linkID=

o cia apie hipofunkcija:
http://www.sveikas.l...I...d2=&linkID=

Ir aš manau, kad turit super aktyvią skydliaukę, bet nereikia labai jaudintis, vaistukais ją apslopins ir jos veikla pamažu normalizuosis, kartu išnyks ir jūsų minėti simptomai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(meskiniukas @ 2008 11 02, 12:47)
o jei man pradejus gert tiroksina tokie pykciai uzeina unsure.gif ar cia gal normalu

Normalu, kai hormonų kiekis normalizuosis viskas susitvarkys thumbup.gif
Atsakyti
stresas žiauriai kenkia šiai ligai .... aš išvis nebepakeliu streso , man tik ramybė ramybė ramybė....
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 10:47)
o kaip jūsų vyrai/vaikinai reaguoja i tai kad sergat tokia liga ? man tai baisu pasakyti , bijau , kad nesupras ar nebenores buti su manimi sad.gif

gal tu juokauji unsure.gif ko cia bijot,juk neuzkreciama.as tai manau jog maniskis labiau del tos mano skydliaukes pergywena nei as doh.gif kaip tik sakyciau,gal net supratingesnis pasidare bigsmile.gif na o jei jau wyras suzinojes jog jo antra puse serga tokia liga ir nebenoretu su ja but ,tai jau atsiprasau,koks gi cia wyras,ir kokia cia meile mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 12:19)
stresas žiauriai kenkia šiai ligai .... aš išvis nebepakeliu streso , man tik ramybė ramybė ramybė....

Ramybė žinoma gerai, tik , kad ji šiais laikais - deficitas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 03, 15:53)
Ramybė žinoma gerai, tik , kad ji šiais laikais - deficitas biggrin.gif

o kai pas mane du wakiukai tai ramybe pamirst doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 11 03, 14:56)
gal tu juokauji unsure.gif ko cia bijot,juk neuzkreciama.as tai manau jog maniskis labiau del tos mano skydliaukes pergywena nei as doh.gif kaip tik sakyciau,gal net supratingesnis pasidare bigsmile.gif na o jei jau wyras suzinojes jog jo antra puse serga tokia liga ir nebenoretu su ja but ,tai jau atsiprasau,koks gi cia wyras,ir kokia cia meile mastau.gif

Na tiesiog jis gali bijoti , kad neišnešiosiu ar kad vaikas paveldės .... o jis nori vaikų .
Teko skaityti, kad sergant šia liga reikėtų vengti nėštumo dėl galimų vaikelio apsigimimų. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 03 lapkričio 2008 - 15:33
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 15:28)
Na tiesiog jis gali bijoti , kad neišnešiosiu ar kad vaikas paveldės .... o jis nori vaikų .
Teko skaityti, kad sergant šia liga reikėtų vengti nėštumo dėl galimų vaikelio apsigimimų. verysad.gif

baik jau, mesk tokias mintis i sali doh.gif
as pati per ta perejau, prisimasciau, prisiskaiciau, o tada dar karta prisimasciau ir vel skaiciau..,ir galo nemaciau, tik nemiga ir daugiau baimiu isivariau blink.gif kazkokia nesamone save taip gasdint, jei pasveikt dar nori, nekankink saves tokiomis mintimis tongue.gif
zinai, kaip sako "ko tikiesi, tas nutinka" cia tarp kitko biggrin.gif
taip,kad geriau neskaitinek ir saves nenervuok mirksiukas.gif nuo likimo juk nepabegsi tongue.gif
o del vaikino/vyro....tai manau, jis nebutu vertas tavo meiles, jei nesuprastu ar netoleruotu tokiu dalyku doh.gif kazkoks absurdas smile.gif kaip tik nereikia slepti, ziurek,gal savo rupestingumu pades tau iveikti liga, greiciau pasveiksi ir vaikeli sveika turesi mirksiukas.gif

as pati savo vaikino klausiau, kiek ilgai mane tokia pakes ir ar nedes viena negrazia diena i padus g.gif
stai jo atsakymas- "visko gi buna... jei kas, teks pratintis prie tavo naujosios busenos" smile.gif

manau, to neprireiks, nes viskas tik gereja biggrin.gif pats net sake, kad pastebi pokycius, nes tiek daug jo supykus jau nebemusu doh.gif lotuliukas.gif aisku, cia juokais buvo pasakyta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUSTji: 03 lapkričio 2008 - 19:10
Koks šaunus tavo vaikinas smile.gif Tu teisi .
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 16:28)

laba vakara,visoms 4u.gif

Noriu pasidalint ir savo patyrimais..
Viskas prasidėjo gana seniai,jau paauglystėj atsirado mažgelis skydliaukėj,maždaug kas pusę metų eidavau tikrintis hormonus,visada jie buvo normalūs..Taip truko iki 21m.,tada pastojau,buvau 5mėn.neščia, kai sugalvojau,jog reiktų pakartot tyrimus,(nes buvau dariusis prieš pat nėštumą-buvo geri)Kadangi enduose dirba mano mama,tai viskas labai greit pavyko ir ką jūs manot,baisi hipotirozė,žinoma aš iškart nesupratau kuo tai gresia,o mama jau panikoj buvo,daktarė iškart paguldė ligononėn,pakartojo tyrimus dar blogesni,tada pasidėjo tiroksino dozės taikymas,pradėjau nuo 25mg.,baigiau 75mg. Buvau prig1sdinta baisiausiai,kad vaikutis nesveikas, bus,kretinas,nesivystys,persileidimas bus,kiek aašarų išliejau,kiek pergyvenau,jei būtų ankstesnis nėstumas, greičiausiai būtų išvalymą rekomendavę daryt..na o visko gale,turiu nuostabų berniuką,sveiką kaip ridikiuką,žinoma vos tik gimusiam jam darė tyrimus,bet daktarė iškart pasakė jog vaikutis sveikas..Taigi,nereikia pergyvent be reikalo,kartais sveikiausių ir jauniausių tevų vaikučiai gimsta su šiomis ligomis,o jei sirgdama,būdama neščia nuolat tikrinsiesi,gersi atsakingai vaistukus,viskas bus gerai thumbup.gif Kai pagalvoju kiek prikankinau savo mažiuką,o jis jaučiu pilvelyje galvojo "mama,as sveikas,gana verkt mirksiukas.gif biggrin.gif "

Po gimdymo hormolai vėl buvo normalūs,bet va dabar,praėjus daugiau kaip metams laiko, man vėl išsivystė hipotirozė,vėl vaistukus geriu..baisiausia kad priaugau labai daug svorio,na bet tikiuosi kad geriant vaistus,pavyks kažką numesti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sweetness* @ 2008 11 03, 19:27)
laba vakara,visoms 4u.gif

na o visko gale,turiu nuostabų berniuką,sveiką kaip ridikiuką,žinoma vos tik gimusiam jam darė tyrimus,bet daktarė iškart pasakė jog vaikutis sveikas..Taigi,nereikia pergyvent be reikalo,kartais sveikiausių ir jauniausių tevų vaikučiai gimsta su šiomis ligomis,o jei sirgdama,būdama neščia nuolat tikrinsiesi,gersi atsakingai vaistukus,viskas bus gerai thumbup.gif Kai pagalvoju kiek prikankinau savo mažiuką,o jis jaučiu pilvelyje galvojo "mama,as sveikas,gana verkt mirksiukas.gif  biggrin.gif "

vat,matai, Lucero, po mano zodziu, gyvas irodymas parase,kad nereikia prisimastyt pirma laiko tongue.gif mirksiukas.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 10:47)
o kaip jūsų vyrai/vaikinai reaguoja i tai kad sergat tokia liga ? man tai baisu pasakyti , bijau , kad nesupras ar nebenores buti su manimi sad.gif

Gal tu isprotejai blink.gif Visu pirma tai kokia cia jau ypatinga liga. O visu antra tai tokiam, kuris nebenores su tavim but, pats laikas palinket laimingo kelio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 03, 16:28)

niu tu nusiramink friends.gif juk va pati rasai jog "reiketu vengt" o tai juk ne draudimas, bei "del galimu" o tai tik spejimas. juk gywenime wisko buna,patys sweikiausi teweliai susilaukia vaikiuko su apsigimimais,niekas nera nuo to apsaugotas,o grust sau tokias negatywias mintis i galwa,irgi neprotinga schmoll.gif juk geri waistukus,sawe priziuri,tai ir lauk sweikuoliuko mirksiukas.gif as pati kaip daba pagalwojau tai kodel nesusigriebiau skydliaukes widury nestumo pasitikryt doh.gif juk jauciau kad man su kaklu kazkas netaip,nes labai smaugdawo wien bliuske aukstu kaklu uzsidejus,o sworis augo ne dienom o walandom blink.gif ir ka,turiu sweika mergycka bigsmile.gif o jau kaip pasitikrinau tai pagal atsakyma tas mano tiroiditas jau seniai isisiautejes doh.gif taip kad tu nusiramink,wiska sawo antrajai puse paaiskink,ir manau busi suprasta,o ir paciai ant dusios bus ramiau mirksiukas.gif
Atsakyti