Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) III

QUOTE(lucero @ 2008 12 12, 21:23)
Bet juk sergant tiroiditu koks skirtumas kokia doze  jei su laiku vistiek antikunai pribaigs skydliauke ?

o kodel taip sakai,kad pribaigs blink.gif
nieko nezinau, viena grazia diena as tikrai nutrauksiu tiroxino vartojima ir daugiau jo nebegersiu biggrin.gif
ne savavaliskai nutrauksiu, bet mano skydliauke pasveiks bigsmile.gif
Atsakyti
Tu tikra optimiste smile.gif Noreciau ir as taip galvot , bet kad...... deja daugiau pavyzdziu kur skydliauke isnyko ir gyvena moterys gerdamos 100-200 tiroksino ...... sad.gif bet svarbu gyvena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 12, 21:36)
Tu tikra optimiste smile.gif Noreciau ir as taip galvot , bet kad...... deja daugiau pavyzdziu kur skydliauke isnyko ir gyvena moterys gerdamos 100-200 tiroksino ...... sad.gif bet svarbu gyvena biggrin.gif

na jau neeee...sito sau neleisiu, gana, jau prisidirbau ir turiu gerti tiroxina, bet didint dozes tikrai nedidinsiu biggrin.gif
nebent nestumo metu, zinau,kad didina, o daugiau-TIK MAZINT mirksiukas.gif
to ir linkiu visoms bigsmile.gif
Atsakyti
Labas,
sorry, jei kur buvo šnekėta, knisau ankstesnėj temoj, nieko savu klausimu labai neradau...

Gal žinot, ar vaikui po gimimo reik padaryt kokius nors tyrimus ir kokius, jei mama sirgo skydliaukės hipofunkcija?

Man ją nustatė tik 8-ą mėnesį, L-tiroksino iš pradžių gėriau po 25 mg per dieną, niekas negerėjo, paskui po 50 mg per dieną, niekas, kiek dabar pasiėmiau tyrimus, irgi labai nepagerėjo, o kas bjauriausia, kad dabar porą savaičių išvis negeriu, kažkaip ne tas galvoj buvo, bet iš kitos pusės, matyt, turėjau tą dalyką visą nėštumą, tai jau vis viena "prisidirbau"...

FT3 pas mane normos ribose, tik visą laiką trūksta laisvo tiroksino, šiuo metu norma 12-22, pas mane 9,03 po L tiroksino vartojimo po 50 mg 4 savaites... Kiek suprantu, kai FT3 norma, tai dar nėra baisiausias variantas?

Tiesiog gal ką žinot iš praktikos apie tai, ar vaikui atsiliepia negydyta mamos hipofunkcija - kiek supratau, aš vartojau savo vaisiaus gaminamus hormonus - tai jam bus hiperfunkcija, nes turėjo gamint už du? Na, ir apie tuos tyrimus gal žinot, ką reik daryt, į ką atkreipt dėmesį, jei kas...

Gal žinos ir ginekologė, bet vis tiek gi ji ne endokrinologė, pagalvojus...
Atsakyti
Manau reik padaryt tth , tsh , kad paziuret ar vaikui nera hormonu trukumo jei tu emei nestumo metu is jo hormonus.... sekmes wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSTji @ 2008 12 12, 22:07)
tai jau jo, bet vienai panelei is musu,juk taip ir nutiko unsure.gif  tik nepamenu, dabar kuriai blush2.gif

Tai cia man taip buvo - nuo per didelio tiroksino kiekio ir atsirado ta hyperfunkcija, kurios niekada nebuvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 12 14, 12:22)
Tai cia man taip buvo - nuo per didelio tiroksino kiekio ir atsirado ta hyperfunkcija, kurios niekada nebuvo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na va, lucero, ir gyvas pavyzdys atsirado mirksiukas.gif
Atsakyti
Na taip , bet mum skirtingai smile.gif Dagiliui nebuvo hipotirozes .... wink.gif
As galvoju gal reik klausyt gydytojos visgi man , jei sako didint vadinas reikia , nes neduok Dieve Tsh pakils .... o pasitikrint liepe atvykt tik po pusmecio iki tada liepe gert 0,50 ...
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 14, 13:06)
Na taip , bet mum skirtingai smile.gif Dagiliui nebuvo hipotirozes  .... wink.gif
As galvoju gal reik klausyt gydytojos visgi man , jei sako didint vadinas reikia , nes neduok Dieve Tsh pakils .... o pasitikrint liepe atvykt tik po pusmecio iki tada liepe gert 0,50 ...

tai jau geriau padidink doze, bet po poros men nueik privaciai tyrimu pasitikrint mirksiukas.gif
Atsakyti
o kuo skirias tth tyrimas nuo tsh ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 14, 13:46)
o kuo skirias tth tyrimas nuo tsh ?

tai,kad cia vienas ir tas pats yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUSTji: 14 gruodžio 2008 - 13:52
o kaip jum su oda ? mano tai sausa ir pablyskusi , kai buvo ryskus tiroksino trukumas tai melynes didziules ant koju atsirasdavo nuo stipresnio prisilietimo kokio
Atsakyti