Įkraunama...
Įkraunama...

sienų dangos

jus kalbat apie zoliniu, siaudinius ir pan. tapetus. O nepagalvojot kiek ant ju dulkiu nuses? Be to ir vaikai bet kada gali tapti alergiski...
Mano galva tapetai turi buti lengvai valomi (viniliniai, plaunami). Praeis kudykelis su sokoladinom, koshinom ar dar kokiom rankytem- ir neber sad.gif

Savo vaiko kambari esu isklijavus paprastais tapetais. Su juosta vidury ( virsuje paveiksliukai zydram fone, vidury-zaisminga juosta, o apacioj-zydra). Kai vaikui issipyle coca-cola ir lasai, atsimuse nuo grindu, aptaske siena-nebenusivale. Taip ir liko. Tik gerai, kad vieta tokia "nematoma" smile.gif .
Is kitos puses brangiu neapsimoka. Vaikutis ir pakrapstines juos, ir apipaisyt gali, apipilt netycia. Ir.... paaugs truputi ir vaikisku su kokiais nors meskuciais nebenores smile.gif)

Del spalvu: tapetai negali buti ryskus, permargi. Nes taip isklijuotam kambary vaikutis labai pavargs. Taps irzlus. Paskaus akytes.
Sakoma, kad labai judriam vaikui reiketu ramiu spalvu, o letesniam-intensyvesniu.
Atsakyti
zoliniu tapetus galima padengti matiniu laku, tada juos priziuret bus paprasciau ir valyti lengviau.o siaip kiekvienienuose statybinese medz. galima rasti savu + ir -. popieriniai tapetai nebutinai jau tokie ekologiski gali buti vien del to, kad is popieriaus padaryti.jie buna ismarginti irgi visokiausiais dazais ir chem. medziagom, kad ilgiau tarnautu ir nebluktu.va o del praktiskumo galima sakyti, kad kai kurie popieriniai tapetai greiciau nusizulina,praranda savo spalva ir pan. (ypac kur patenka tiesioginiai saules spinduliai). manau, kad patraukliausia vaiku kambary klijuoti popieriniais del to, kad tokiu spec. vaikisku tapetu yra didesnis pasirinkimas, be to jie pigesni.vaikai vis tiek greitai isauga, ir tenka pertvarkyti kambari.paauglys gi nenores gyventi roziniam ar melsvam kambary su visokiais piesinukais.
o del zoliniu, tai man jie labai patinka kaip organiska medziaga, turinti savita faktura. bet manau jie daugiau skirti, kai nori isgauti subtilesni interjera ar prisilaikyti kazkokio tais stiliaus pvz. rytu.
beje dar norejau pridurti, nes kiek suprantu, kad irenginejat vaiku kambari, norejau atkreipti demesi, kad vengtumete sintetiniu kiliminiu dangu, nes daugeliui vaiku jos sukelia elergija. na tai tiek
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 04 24, 20:47)
norge, dar Volando (?) gatvėj, netoli Bernardinų, nauja vyninė... Iš tos pat serijos, Pužausko(?) darbas smile.gif Kai rasi laiko, užeik. Paskui parašyk, ar patiko. Įdomu.

Vis dar "neradau" tos vynines, bet siandien pirkau "Nauja nama", o ten- sitas Puzausko darbas pristatytas.

Ar patiko? Aha. Vyno rusiui laaaabai tinkama atmosfera sukurta, mano galva. Bet tokio daikto copy-paste i savo namus tai nepadarysi gi... Nebent gyveni autentiskame sename name, pusrusyje. smile.gif Na rimtai- moderniame name tai butu kicas, ir tiek.

Siaip, man labai grazu tokios vat freskos, man jos siltos, savos kazkokios. Jaukiai atrodo. Ir jei koks gabaliukas protingai ikomponuotas i interjera, jeigu dera viskas, jei nesipyksta su bendru namo stilium, su rajono dvasia (na, Bendoreliuose kokiuose tokios freskos tai nini, arba kokiose Virsuliskese... ir pan. unsure.gif ). Praktiskai, jos ir pas mus gal prigytu. Bet as supasavau. Darau svarias sienas. Bo bijau, jog po metu-kitu man gali ta freska isipykti del savo menisko neapibreztumo (vaje, zargonas tai kokis... doh.gif ). O as - megstu svara, megstu tvarka... O nepavyksta taip. ax.gif Ta prasme- laikrascius, knygas, zaislus, puodukus, drabuzius metom po visa buta, tai jei dar seinos bus tokios neorganizuotos, gali atrodyti liudnai. unsure.gif

Del dizaineres Paskeviciutes- jos meniniams sprendimams neturiu absoliuciai jokiu priekaistu. Tiesiog tie menininkai kartais tokie neapibrezti... rolleyes.gif Bet tai nieko- su uosviais menininkais as tos druskos jau devynis pudus suvirskinau. biggrin.gif Tiesiog gal man teks isijungti i nekuriu praktiniu elementu sprendima daug aktyviau, nei tikejausi. Pagyvensim- pamatsim. smile.gif
Atsakyti
Man taip pat labai patinka žoliniai tapetai, atrodo labai jaukiai ir originaliai. O gal galite kas daugiau papasakoti apie vinilinius tapetus, kokie jo minusai, nes jie man ir gi prie širdies
Atsakyti
as rinkausi is cia: http://www.sirpi-wallcoverings.it/
viniliniu trukumo nematau, reikia kad tik kokybe butu gera. Lietuvoj kokybisku nelabai ir yra, bet tikiu,kad galima rasti.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 05 19, 19:09)
Darau svarias sienas.

drinks_cheers.gif . Man menas ir "menas" patinka, bet namai turi būt švarūs ir ramūs. Aplinkinis pasaulis perdaug neramus. O "pameninimui" tinka kuo puikiausiai visi tradicinės ir avangardinės dailės objektai bei kasdieninės buities daiktai, jei jie skoningai parinkti ir taip pat skoningai išmėtomi. Kasdienybės mandalos mirksiukas.gif
Atsakyti
viniliniai tapetai yra praktiskesni ir ilgaamziskesni negu popieriniai.
viniliniai tapetai yra atsparūs šviesai (nesikeičia spalva) ir sunkiai užsidega.Tokius tapetus patogu ir lengva valyti ir jie nenusidėvi.
Dėl to tokie tapetai labai tinka virtuvėse, vonių kambariuose ir laiptinėse. Viniliniai tapetai yra porėti ir praleidžia vandens garus, t.y. leidžia sienai "kvėpuoti". Tačiau kuo tapetai atsparesni vandeniui, tuo vinilo plėvelė tvirtesnė ir siena mažiau "kvėpuoja". Todėl storus plaunamus tapetus rekomenduotina klijuoti tik ten, kur būtina dažnai plauti, o kitur, jei sienos sausos, drąsiai galima klijuoti valomus ar vidutiniškai plaunamus vinilinius tapetus. siaip salonuose galima pprasyti tepetu charakteristiku ir pažymėjimu, kad sie tapetai nekenksmingi sveikatai.
kiek teko susidurti grazius vinilinius tapetus daugiausia galima rasti specializuotuose salonuose ir uzsakius gerokai palaukti, kartais iki menesio ar net ir ilgiau.

Atsakyti
koridoriuj labai tinka mozaikinis tinkas.
yra tokia viena firma. anksciau dirbo kaune, dabar i vln persikele. jie vieninteliai ta tinka imortuoja, bei darbus irgi gali pasiulyti . ale blyn uzkrito pavadinimas.
zinau kads direktoriaus vardas vytautas. pabandysiu atrast savo visas vizitkes, tada parasysiu.

o tuo slizdiu tinku (is nuorodos) uzsiimineja san marco dazai. kazkada man i darba jie buvo atveze pvz, tai atrodo labai graziai. bet siaip statybose dar neteko su juom susidurt smile.gif

QUOTE(adirgni7 @ 2005 05 24, 20:16)
koridoriuj labai tinka mozaikinis tinkas.
yra tokia viena firma. anksciau dirbo kaune, dabar i vln persikele. jie vieninteliai ta tinka imortuoja, bei darbus irgi gali pasiulyti . ale blyn uzkrito pavadinimas.
zinau kads direktoriaus vardas vytautas. pabandysiu atrast savo visas vizitkes, tada parasysiu.

prisiminiau smile.gif)) Resera wink.gif
Atsakyti
gal kas dejot kambaryje kokia siena is plyteliu skaldytu,kaip akmenys jos atrodo
va tokios:
http://stegu.pl/04al1.html
apziurejau as jas Kaune "mole", bet pabai jau jos nagu vos vos pagramdzius nusilupa dazas nuo gipso.
kaip manot, kas butu, jei jas padengtume matinio lako sluoksneliu?kad nesiluptu.
o gal kas kur zinot,kur yra tokio stiliaus plytu pirkti dar?ispaniskos geresnes,bet ju spalvu maziau...
gal kas nors ka nors patarsit?smile.gif
Atsakyti
Aš kažką panašaus mačiau Vilniuje Senukuose ir Domus galerijoje (atrodo) ax.gif
Atsakyti
As irgi maciau Senukuose. Bet manau paieskok geresniuose plyteliu salonuose, gal kaina ir isaugs, bet geriau nupirkti kokybiskesni gamini.
del lako tai nemanau, kad cia gera ideja, jos nenaturaliai atrodys.
Atsakyti
As irgi noriu viena siena namuose panasiu akmeniu klijuoti, bet galvoju apie naturalu skaldyta dolomita. Bijau gipsa deti, nes siena viduri kambario apsidauzys paskui niekaip neuztaisysi.
Atsakyti