Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyme turi dalyvauti vyras?

QUOTE(Dovanele @ 2008 11 06, 19:01)
Sveikos smile.gif
Va va - ir as kazkaip susipainiojusi del temos buvau. Bet kai jau uzklydau, tai prisokdama "vargau" visa diena, kol iveikiau visa thumbup.gif .Ir jauciuosi nusipelniusi pasisakyti bigsmile.gif
Tai va. Pagimdziau tris bernus, visus - naturaliai, t.y. pati, su eiles tvarka vykstanciais visais ilgais saremiais ir stumimais. Visus tris kartus - kartu su vyru iki pat galo.
Prisipazinsiu, pirma karta vyras dalyvavo gimdyme gal daugiau ir del mados, o ne is nenumaldomo poreikio. Taciau man buvo malonu, kad jis kartu su manimi pasitiko savo ateinanti vaikeli, ji pamate ir, kaip veliau paaiskejo - tai buvo vienintelis kartas ir galimybe, kai jis galejo pamatyti savo vaika ne apraizgyta med aparatura ne reanimacijoje ir gyva, nes musu pirmasis sunus po savaites mire.  Sekancius du gimdymus kuriu as jau paniskai bijojau (manau, del visiskai suprantamu priezasciu) vyras dalyvavo jau ne del mados, o todel, kad jo reikejo man. Labai labai reikejo. Reikejo, kad apmalsintu mano baimes, kad priglaustu, kad leistu palauzyti rankos kaulus per ziaurius ir po 14val trunkancius saremius, kad ant kaktos uzdetu slapia ranksluosti, kad... Tai smulkmenos, bet gimdymo metu jos man sudare psichologini komforta.
O del ziauriu vaizdu gimdykloje g.gif. Nei labai saukiau, nei kazka siuntinejau, nei kakojau, nei vemiau. Stumimo metu vyras stovejo prie galvos ir lenke man galva, tai nemanau kad kazka labai nemalonaus mate, o jei ir mate, jo tai neisgasdino bigsmile.gif
Taigi - kiekvienam pagal poreikius, o kartais - ir siek tiek pagal mada mirksiukas.gif

Nuoširdžiai užjaučiu dėl pirmo vaikelio cray.gif tiesa sakant net neįsivaizduoju, kaip galima išgyventi tokį įvykį... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 11 06, 18:27)

Perskaičiau visą temą ir vis tiek nesuprantu, kodėl užsiciklinta dėl to stūmimo...tiesa, dėl grožio biggrin.gif  doh.gif

O dėl to pasirodymo visada gražia, tai man juokinga ir tiek. Kiek gyvenime gali būti situacijų, kada tikrai neatrodai princesiškai? Be galo daug. Galų gale miegodama moteris gali knarkti, išsižioti, vapsėti ne visai estetiškai ir pan., kaip tokiu atveju pasislėpti nuo vyro biggrin.gif (gal miegoti veidu į pagalvę). Po gimdymo irgi visko būna, kai negali sėdėti, stovėti, vaikas krūties pastoviai prašo, tarpvietę skauda, tuštintis normaliai negali, krūtys sprogsta, spenelius nežmoniškai skauda, apsirengti negali, nes trina drabužiai, pora parų nemiegojus normaliai, pastovus jaudulys dėl leliuko, dantis išsivalai tik per pietus ir t.t. kaip tokioj situacijoj atrodyt nuostabiai? wub.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
perskaičiau ir aš lotuliukas.gif niu nesuprantu žmonių nors tu ką, jaučiančių malonumą reitis, įžeidinėti. temos autorė aplamai net nesuviokia apie ką diskutuoja, tai apie vyrą, tai apie madas, tai apie "lendančią galvutę". doh.gif Niu koks jums skirtumas dėl ko tie vyrai eina į gimdymus, koks jūsų reikalas ką jie mato. Žiūrėkit savo vyro ir savo tarpkojo. Žmogaus branda matosi ne tame kaip sugebame įžeidinėti kitą, turintį kitokią nuomonę nei jūs, o tame, kad sugebi priimti žmogų ir jo nuomonę. man visiškai giliai dzin kad jūs gimdysite be vyro ir jums taip gerai, ko čia plyšauti, draskytis, kad kitoms blogai dėl to. Taip kaip ir jums visiškai giliai dzin, kad kitų moterų gimdimuose dalyvauja vyras.
linkiu jums sėkmino nėštumo pabaigos, bei gimdymo (be vėmimų, triedimų, rėkimų) doh.gif
nu juokignga skaityti žmogaus mintis ir argumentus, kai to net nėra patyręs, o filmukų pažiūrėjęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 11 06, 19:20)
Emilka, supermama toli grazu ne ta, kuri argumentuotai Jums atsake i posta (su visa pagarba Dovanelei notworthy.gif ). Kai jau turesit vaikeli, tada suprasit, kad iki supermamu dar toooks ilgas kelias..

Galbut biggrin.gif , o dabar as sakau is tos patirties, kuria turiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Germante @ 2008 11 06, 19:22)
O jus apie toki stebuklinga dalyka klizma, girdejot?
Man net minties nebuvo dergt po savim. As tik atvykus i ligonine is karto pasakiau, kad tokiu pokstu nenoriu ir man pasiule klizma. Tik va, manes nepykino. 

Puolat i krastutinumus ziauriai (cia i tas, lauzo laukiancias, kreipiuosi). Nera velnias toks baisus, koki ji piesiate. Negasdinkite vargsiu nestukiu nestuke.gif  biggrin.gif

As gimdziau pati, be epiduro, vyras dalyvavo (ir aciu jam uz tai). Nors personalas ligonineje buvo tikrai malonus, bet vyras man tikrai bent jau psichologiskai daug padejo. Nerekiau nei ant jo, nei ant personalo, net ir skausmingiausiais momentais. Kad man tarp koju neis ir neziures, nei stumimo nei saremiu metu, buvom jau seniai susitare. Sedejo ir stovejo salia mano galvos ir laike man uz rankos. Jokiu filmavimu, fotografavimu, telefono skambuciu iki tol, kol dukryte graziai suvystyta gimdykloje gulejo.

Girdejau , kad toks stebuklas ne visada padeda biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Odry @ 2008 11 06, 21:47)
drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif
perskaičiau ir aš  lotuliukas.gif niu nesuprantu žmonių nors tu ką, jaučiančių malonumą reitis, įžeidinėti. temos autorė aplamai net nesuviokia apie ką diskutuoja, tai apie vyrą, tai apie madas, tai apie "lendančią galvutę". doh.gif Niu koks jums skirtumas dėl ko tie vyrai eina į gimdymus, koks jūsų reikalas ką jie mato. Žiūrėkit savo vyro ir savo tarpkojo. Žmogaus branda matosi ne tame kaip sugebame įžeidinėti kitą, turintį kitokią nuomonę nei jūs, o tame, kad sugebi priimti žmogų ir jo nuomonę. man visiškai giliai dzin kad jūs gimdysite be vyro ir jums taip gerai, ko čia plyšauti, draskytis, kad kitoms blogai dėl to. Taip kaip ir jums visiškai giliai dzin, kad kitų moterų gimdimuose dalyvauja vyras.
linkiu jums sėkmino nėštumo pabaigos, bei gimdymo (be vėmimų, triedimų, rėkimų)  doh.gif
nu juokignga skaityti žmogaus mintis ir argumentus, kai to net nėra patyręs, o filmukų pažiūrėjęs doh.gif

O ka cia tada veikiate? lotuliukas.gif Nesuprantate temos, nesuprantate zmoniu, bet atkakliai perkaitete ir gaisote savo brangu laika, bei kvarsinote be reikalo savo ismintinga galva. Koks mano reikalas? O toks koks ir Jusu, kai bandote manes to paklausti biggrin.gif Matau, kad reaguojate jautriai, bet nedarau jokiu isvadu, kaip ir nesmerkiu tu, kas tai daro su vyru, jeigu tai daro be pompos biggrin.gif
Gal nesu to patyrus, bet per prievarta to nedaryciau, jeigu mano isitikinimai nesutampa su Jusu. Ir jeigu mano vertybes neatitinka Jusu vertybiu. Ir jeigu vis labiau isitikinu, kad gimdymas su vyru daznai tampa mada. g.gif O dabar tai patvirtina ir kai kurios musu pasnekoves biggrin.gif Sekmes ir Jums linkiu. Nesivarginkite kritikuodama mane, geriau pabendraukite sioje temoje i tema. Apie madas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 06 lapkričio 2008 - 21:01
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:00)
Galbut  biggrin.gif , o dabar as sakau is tos patirties, kuria turiu  biggrin.gif
Papildyta:
Girdejau , kad toks stebuklas ne visada padeda  biggrin.gif
Papildyta:
O ka cia tada veikiate?  lotuliukas.gif Nesuprantate temos, nesuprantate zmoniu, bet atkakliai perkaitete ir gaisote savo brangu laika, bei kvarsinote be reikalo savo ismintinga galva. Koks mano reikalas? O toks koks ir Jusu, kai bandote manes to paklausti  biggrin.gif  Matau, kad reaguojate jautriai, bet nedarau jokiu isvadu, kaip ir nesmerkiu tu, kas tai daro su vyru, jeigu tai daro be pompos  biggrin.gif
Gal nesu to patyrus, bet per prievarta to nedaryciau, jeigu mano isitikinimai nesutampa su Jusu. Ir jeigu mano vertybes neatitinka Jusu vertybiu. Ir jeigu vis labiau isitikinu, kad gimdymas su vyru daznai tampa mada.  g.gif O dabar tai patvirtina ir kai kurios musu pasnekoves  biggrin.gif Sekmes ir Jums linkiu. Nesivarginkite kritikuodama mane, geriau pabendraukite sioje temoje i tema. Apie madas  biggrin.gif

niu jau jai apie madas, tada pasakykite, kuri nors viena iš jūsų priešininkių tempėsi vyrą per prievartą?
Atsakyti
QUOTE(Odry @ 2008 11 06, 22:06)
niu jau jai apie madas, tada pasakykite, kuri nors viena iš jūsų priešininkių tempėsi vyrą per prievartą?

Norite paloti? Palokite ant menulio. As su Jumis neturiu noro gincytis, nes nesuprantu ka norejote siuo savo klausimu paklausti. Norite suristi mada su prievarta, darykite tai be mano pagalbos. As savo pozicija issakiau del tempimo per prievarta ir seniai priejome isvadu, kad siuo atveju madas ne visada lydi prievarta. Jau minejau anksciau, atsakysiu tik i ryslius ir pagristus klausimus ax.gif
Mano pagarba Jums
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 06 lapkričio 2008 - 21:15
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:14)
Norite paloti? Palokite ant menulio. As su Jumis neturiu noro gincytis, nes nesuprantu ka norejote siuo savo klausimu paklausti. Norite suristi mada su prievarta, darykite tai be mano pagalbos. As savo pozicija issakiau del tempimo per prievarta ir seniai priejome isvadu, kad siuo atveju madas ne visada lydi prievarta.  Jau minejau anksciau, atsakysiu tik i ryslius ir pagristus klausimus  ax.gif
Mano pagarba Jums

Cituoju jusų postą, jei pamiršote atsiverskite pirmą puslapį.
Paaiskinsiu. Mazdaug pries 15 metu Lietuvoje liberalizavosi asmenu, galinciu buti gimdykloje gimdymo metu tvarka. Na ir prasidejo , moterys prisiziurejusios amerikoniniu serialu pradejo masiskai varyti savo vyrus i gimdyklas.
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:00)
  Matau, kad reaguojate jautriai, bet nedarau jokiu isvadu, kaip ir nesmerkiu tu, kas tai daro su vyru, jeigu tai daro be pompos  biggrin.gif
Gal nesu to patyrus, bet per prievarta to nedaryciau, jeigu mano isitikinimai nesutampa su Jusu. Ir jeigu mano vertybes neatitinka Jusu vertybiu. Ir jeigu vis labiau isitikinu, kad gimdymas su vyru daznai tampa mada.  g.gif O dabar tai patvirtina ir kai kurios musu pasnekoves  biggrin.gif Sekmes ir Jums linkiu. Nesivarginkite kritikuodama mane, geriau pabendraukite sioje temoje i tema. Apie madas  biggrin.gif

O kaip atrodo darymas "su pompa" g.gif
Iš ko patiriate prievartą ar spaudimą gimdyti su vyru?
Matot, emilka, šioje temoje išgirsti nuoširdžiai papasakotas istorijas ir argumentus, kodėl buvo gimdoma su vyru, bus sudėtinga.Dažnai tie argumentai ir istorijos būna pakankamai jautrūs ir asmeniški mirksiukas.gif , o nuo pat pirmos žinutės "užduotas"diskusijos tonas labiau sukviečia norinčias pagaląsti liežuvius, nei norinčias išsipasakoti.
Atsakyti
QUOTE(Odry @ 2008 11 06, 22:23)
Cituoju jusų postą, jei pamiršote atsiverskite pirmą puslapį.
Paaiskinsiu. Mazdaug pries 15 metu Lietuvoje liberalizavosi asmenu, galinciu buti gimdykloje gimdymo metu tvarka. Na ir prasidejo  , moterys prisiziurejusios amerikoniniu serialu pradejo masiskai varyti savo vyrus i gimdyklas.

Tai todel ir klausiu, ar tai buvo mada? O Jus toliau aisku neskaitete mano ir kitu mamu postu, ka jos mano apie tai, ir dabar visa ta sharmanka vel uzvedat..
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 11 06, 22:32)
O kaip atrodo darymas "su pompa"  g.gif
Iš ko patiriate prievartą ar spaudimą gimdyti su vyru?
Matot, emilka, šioje temoje išgirsti nuoširdžiai papasakotas istorijas ir argumentus, kodėl buvo gimdoma su vyru, bus sudėtinga.Dažnai tie argumentai ir istorijos būna pakankamai jautrūs ir asmeniški  mirksiukas.gif , o nuo pat pirmos žinutės "užduotas"diskusijos tonas labiau sukviečia norinčias pagaląsti liežuvius, nei norinčias išsipasakoti.

Is dalies sutinku. Ka siulote?
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:36)

Is dalies sutinku. Ka siulote?

Tęsti ir pabaigti šią temą toje pačioje temperatūroje: tokios temos su "pipirais" kartais visai smagios ir naudingos emocijoms nukrauti biggrin.gif O jei temai pasibaigus visdar bus įdomu sužinoti svetimus argumentus, užveskite naują, tik pasisitenkite daugiau klausti ir klausyti, nei "atmušinėti" ir neigti mirksiukas.gif Nereikia perimti svetimų vertybių ar idėjų, jei jos jums nepriimtinos mirksiukas.gif Pradžiai užtenka pripažinti jų teisę į egzistavimą.
Atsakyti
As cia savo nuomonike,pirma kai gimdziau vyras dalyvavo gimdyme,nes pats to norejo,ir nei kiek nesigailiu,12val isbut vienai belaukiant stebuklo tikrai ne kas ,be to ir personalas visa laika salia taves nesedi iseina kad ir pusvalandziui.ir jai kas negerai vyras nueina pakviecia,nuramina paglosto,O per pati stumima jis stovejo prie galvos ,ir kai jis salia tikrai drasiau jauciausi,Po gimdymo niekas nepasikeite nei lovos reikaluose nei seimyniniame gyvenime,tik labiau suartejom,ir dabar net nebuvo kalbos dalyvaus ar ne is kart buvo aisku,PAGALVOKIT juk dviese visada lengviau,as be savo vyro kaip be ranku schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 06, 22:44)
Tęsti ir pabaigti šią temą toje pačioje temperatūroje: tokios temos su "pipirais" kartais visai smagios ir naudingos emocijoms nukrauti  biggrin.gif O jei temai pasibaigus visdar bus įdomu sužinoti svetimus argumentus, užveskite naują, tik pasisitenkite daugiau klausti ir klausyti, nei "atmušinėti" ir neigti  mirksiukas.gif Nereikia perimti svetimų vertybių ar idėjų, jei jos jums nepriimtinos  mirksiukas.gif Pradžiai užtenka pripažinti jų teisę į egzistavimą.

As ja pripazistu nuo pirmo puslapio, mielai kvieciu diskutuoti, bet saves nuskriausti neduodu biggrin.gif Ar sioje temoje kndziotis turi teise tik mano oponentes. Manau, kad visas pipiras tame, kad vis dar cia esu, iseisiu, niekas nesikandzios ir baigsis pipirai. Bus kaip su tema Ar vyrai dalyvavo vaiko gimdyme? Jojo, buvo smagu, nenen buvo nesmagu ax.gif
Gal vis tik man dar pabuti cia mirksiukas.gif ? Nepradeti naujos temos? Daug klausti ir klausyti.. As jeigu pastebejote esu amzinas klaustukas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 06 lapkričio 2008 - 21:52
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:50)
As ja pripazistu nuo pirmo puslapio, mielai kvieciu diskutuoti, bet saves nuskriausti neduodu  biggrin.gif  Ar sioje temoje kndziotis turi teise tik mano oponentes. Manau, kad visas pipiras tame, kad vis dar cia esu, iseisiu, niekas nesikandzios ir baigsis pipirai. Bus kaip su tema Ar vyrai dalyvavo vaiko gimdyme? Jojo, buvo smagu, nenen buvo nesmagu  ax.gif
Gal vis tik man dar pabuti cia  mirksiukas.gif ? Nepradeti naujos temos? Daug klausti ir klausyti.. As jeigu pastebejote esu amzinas klaustukas  biggrin.gif

Aha, šioje temoje būtent jūs- prieskonių karalienė biggrin.gif Taigi, pabūkit ax.gif
Kelintąkart suprantu, kad kažko nesuprantu g.gif Kas ir kaip jus bando nuskriaust g.gif Ar čia kažkokie buvusios temos atgarsiai ?
Jūs klausiate, bet atsakymai jums nereikalingi.Ar aš klystu?
Atsakyti