Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyme turi dalyvauti vyras?

Argumentai už gimdymą kartu.

1)Baimė būti vienai.
Sutikite, pagimdyti vaiką – tai ne į parduotuvę nulėkti.Gimdančią moterį visą užvaldęs jaudulys ir nerimas ne tiek dėl savęs, kiek dėl mažylio, ateinančio į šį pasaulį.. Vienos bijo skausmo, kitos grubumo ir nekorektiško personalo elgesio, trečios paprasčiausiai nori būti įsistikinusios, kad visas tas ilgas valandas kartu bus artimas žmogus, „suinteresuotas“ laiminga baigtimi.

2)Solidarumo jausmas.
Yra ir tokių argumentų: „kartu pradėjome, dabar kartu ir gimdome“. Norisi, kad vyras matytų, kaip sunkiai pasaulį išvysta nauja gyvybė, kad pajaustų ir išgyventų viską kartu. Paimtų tą mažą kamuolėlį į rankas, išgirstų pirmąjį verksmą, pažvelgtų į vaiko akis...

3)Išsaugoti „istorinius“ įvykius.
Yra tokių šeimų, kurios visą procesą trokšta užfiksuoti video ir fotojuostoje. Perkirpti bambagyslę tvirta vyriška ranka, net paimti kūdikį iš akušerės rankų. Ką gi, negi tėvas neturi teisės?

4)“Ekstrymas“
Kartą aš tapau liudininke , kai vyras primygtinai reikalavo gimdyti kartu, aiškindamas „ padidėjusio adrenalino“troškuliu. Jis norėjo viską pamatyti savo akimis.Tai kaip šokimas su parašiutu ( tai irgi vienas iš jo argumentų).

5)Tradicijos.
Mūsų gyvenimo sąlygos labai įvairios. Pasaulyje pastebima bendro gimdymo tendencija ( kartais išauganti į madą). Daug susižavėjimo, teigiamų atsiliepimų. Taigi, kažkam norisi irgi taip pat pasielgti. Kodėl gi ne? Tai turi paklausą. Todėl šią paslaugą siūlo ir mūsų gimdymo namai.

Čia radau tokį straipsnelį-paskaitykite ax.gif Na bet kad ir kaip ten bebūtų-niekas neįrodė, kad vaikytis madų blogai bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes.

mano mama gimde mane pries 24 metus, na situaciaj buvo visiskai kitokia - galimybes buti gimdymo palatoje nebuvo, tuo metu vyrai turbut net negalvojo , kad kazkada (stai po 20 metu) tai yra imanoma, ir mano akimis ziurint, taj yra nuostabu. mano tetis mane pirma karta pamate po 10 dienu. kazkada radau laiskus, kuriais jie susirasinejo tas 10 dienu, mama ismesdavo laiskus per langa, o tete perduodavo sesutei. net ir dbr prisminus tai mane labai sujaudina, laiskai nuostabus, pilni meiles ir silumos. kai mano vyras paskojo apie tai, kaip buvo gimdyme, mano tetis verke .... net po 24 metu jis sako, taj buvo sunkiausios 10 dienu jo gyvenime, kai negalejau but salia manes ir mamos, sako jautesis bejegis... jis man pasakojo, kai mama rasydavo laiskuose kaip as atrodau, o jis naktim mane sapnuodavo - tokia mazyte, didelem melynom akim. blogiausia buvo taj, kad mano gyvybe kabojo ant plauko, o jam net nebuvo galima manes aplankyti.apsurdas !! kai pagalvoju, kad galejau niekada nesutikti savo tetes, o jis galbut niekada nebutu pamates tu melynu akiu...

stai as pati esu mama. vyras buvo salia per gimdyma, man buvo svarbu, nes gimdziau svetimoj saly, svetima kalba, svetimi zmones. labiau bijojau ne pacio gimdymo , o to svetimumo... nors sesele buvo visada salia, man dabar net keista, kad mb per 6 val.ne karto net i tualeta nebuvo isejes. islaukeme kartu visus saremius, kai budavo saremis jis man laike ranka, o kai praeidavo gloste mane, paduodavo atsigert, patepdavo vezelinu lupas..ir tai man reiske tiek daug... galvojome kad jis iseis kai prasides pats gimdymas, taciau likimas viska pasuko sava linkme... vieno saremio metu sustojo dukrytes sirdis. palatoje atsirado gal 6 gyd. nieko nesupratau kas vyksta, viskas vyko kosminiu greiciu, nesupratau ka man sako, taip dziaugiaus kad mb buvo salia ir viska man verte. pasake kad darys cezary. taciau is susijaudinimo lb stipriai susitrauke gimda ir isstumiau dukrytes galvyte, viskas atsitiko taip greitai. mb viska mate, nes nukrito anklode, tada jis man reke i ausy - matau galvyte, matau galvyte. mane tai paskatino dar labiau stengtis, ir dar po vieno stumimo dukryte jau buvo man ant pilvo. viskas vyko per daug greitai.ir siandien jis pilnas laimes, kad buvo salia ta akimirka.man net pasake - neisivaizduoji, mylejau tave taip stiprai, stipriai, ta akimirka,kai padovanojai man stebukla. ir dar labiau padejo tada, kai dukryte isveze i intensyvios slaugos skyriu, jis nuejo, paziurejo, atejes man viska papasakojo.po to pavakarienevom dviese, labai romantiskai, jauciaus lb nuostabiai, nes gyd.pasake kad dukrytei viskas bus gerai... taj nuostabiausia.ir tada, kai nezinojau kas gali nutikti, nepagalvojau net kaip as atrodau., apsikakosiu ar ne, tik meldziau mintyse Dieve padek, Dieve isgelbek dukryte...
kaip bebutu, manau tai nuostabu, kad vyras gali buti salia gimdyme, kad nuostabu, kad po to tevelis galejo gyevnti su mumis vienoje palatoje. kartu nuo pat pirmos akimirkos. zinoma gerbiu tu nuomone, kurie nenori to patirti.mes irgi planavom kitaip, bet db mb sake eis i kiekviena gimdyma su manim ax.gif
man tai buvo pirmas gimdymas, as visiskai neisivaizdavau kaip tai vyks, tik reikia gerai nusiteikti.tai tikari nera baisu!! taj nuostabu wub.gif

p.s. kai atvaziavau i ligonine man paaiskino, kad apsikakoti gimdymo metu yra neimanoma, nes vaikelio galvyte visiskai uzspaudzia iseinamaja anga, tai mane lb nuramino. gal jum atrodys kvailai, bet pirma kart girdziu, kad per gimdymus vemia, kak****ja ir pan.gerai kad anksciau to nezinojau ax.gif blush2.gif

Atsakyti
įdomi tema g.gif aš savo vyrui nesiūliau dalyvauti gimdyme , jis pts paklasuė ar gali . ir aš jam turėjau neleisti taip išeina , nes turėjau visada jo akyse išlikti graži ir stipri g.gif
nesutinku . nori - prašau dalyvauk . ir Mb liko laabai patenkintas . nekišo jis galvos kur nenorėjo ( nors vėlaiu pasakė , kad dirstelėjo į lendančią galvytę , jam pačiam tai buvo įdomu , o pats nenorėjo , kad pasijausčiau nepatogiai . )
kadangi važiavau ne gimdyti , o tik pasitikrinti ( beveik taip ... lotuliukas.gif ) tai buvau ir pasidažius ir susišukavus ir visa kita , kas pagal stereotipus priklauso moteriai . tokia ir pagimdžiau . į tualetą mane vyras lydėjo kelis kartus - ir iš to mes tik pasijuokėm . o juk kažkada , kai jis buvo juodai apsinuodijęs , tai visą naktį su juo vemiančiu tualete prasedėjau , atsigert nešiau ir sprandą masažvau . jam buvo geriau nuo to , kad esu šalia . man buvo geriau , kad jis šalia . ir nematau čia nieko blogo .

kai jo klausiau , kodėl jis nori dalyvauti su manimi gimdyme , jis sakė , kad vaiką darėm abu , laukėmės abu , auginsim abu , tai kodėl gimdyt kartu negalim ?

Atsakyti
QUOTE(MILIJOSmama @ 2008 11 06, 22:33)

kadangi važiavau ne gimdyti , o tik pasitikrinti ( beveik taip ...  lotuliukas.gif  ) tai buvau ir pasidažius ir susišukavus ir visa kita , kas pagal stereotipus priklauso moteriai . tokia ir pagimdžiau

mes turejome sveciu, tiksliau bbq popiete su draugais, ir gimdykloj atsiduriau su pilnu makiazu biggrin.gif bet ir su saremiais buvau 6 val.namie, ir po dusu kelis kart issimaudziau, kojas nusiskutau.atrodo juokinga, bet duse atsipalaiduodavau.o ir paskutines dienas nieko neveikiau, nagucius tvarkiaus, antakius ir pan. tikrai gimdykloj jauciaus grazi biggrin.gif o ir kita ryta anksti issimaudziua duse ir pasidaziau ax.gif nereik kazkaip jau taip nusiteikti, kad busi bjauri, silpna, paluzus ir pan. as jauciaus stipresne nei bet kada gyvenime, gal todel, kai db kartais paluztu, sakau daugiau nebegaliu, mb tik juokiasi ir sako: jei toki gimdyma istverei tai ir tai pakelsi. gal vyrai tuo metu kaip tik pamato moteri visa jos galybe g.gif
Atsakyti
gal ir pamato moters galybę, aš tai tiesiai šviesiai išrėžiau "Daugiau nebegaliu". Ale kas iš to? Už mane nieks nepagimdė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 06, 23:17)
Argumentai už gimdymą kartu.
1)Baimė būti vienai.
Sutikite, pagimdyti vaiką – tai ne į parduotuvę nulėkti.Gimdančią moterį visą užvaldęs jaudulys ir nerimas ne tiek dėl savęs, kiek dėl mažylio, ateinančio į šį pasaulį.. Vienos bijo skausmo, kitos grubumo ir nekorektiško personalo elgesio, trečios paprasčiausiai nori būti įsistikinusios, kad visas tas ilgas valandas kartu bus artimas žmogus, „suinteresuotas“ laiminga baigtimi.
2)Solidarumo jausmas.
Yra ir tokių argumentų: „kartu pradėjome, dabar kartu ir gimdome“. Norisi, kad vyras matytų, kaip sunkiai pasaulį išvysta nauja gyvybė, kad pajaustų ir išgyventų viską kartu. Paimtų tą mažą kamuolėlį į rankas, išgirstų pirmąjį verksmą, pažvelgtų į vaiko akis... 
3)Išsaugoti „istorinius“ įvykius.
Yra tokių šeimų, kurios visą procesą trokšta užfiksuoti video ir fotojuostoje.  Perkirpti bambagyslę tvirta vyriška ranka, net paimti kūdikį iš akušerės rankų. Ką gi, negi tėvas neturi teisės?
4)“Ekstrymas“
Kartą aš  tapau liudininke , kai vyras primygtinai reikalavo gimdyti kartu, aiškindamas „  padidėjusio adrenalino“troškuliu. Jis norėjo viską pamatyti savo akimis.Tai kaip šokimas su parašiutu ( tai irgi vienas iš jo argumentų).
5)Tradicijos.
Mūsų gyvenimo sąlygos labai įvairios. Pasaulyje pastebima bendro gimdymo tendencija ( kartais išauganti į madą). Daug susižavėjimo, teigiamų atsiliepimų. Taigi, kažkam norisi irgi taip pat pasielgti.  Kodėl gi ne? Tai turi paklausą. Todėl šią paslaugą siūlo ir mūsų gimdymo namai.

Čia radau tokį straipsnelį-paskaitykite ax.gif  Na bet kad ir kaip ten bebūtų-niekas neįrodė, kad vaikytis madų blogai bigsmile.gif

Valio thumbup.gif Kristinita muset su vyru visa vakara raset. Ale padirbejot is peties. thumbup.gif Ar tik ne koks mokytojas tamstos vyras biggrin.gif Kai kurie argumentai aisku "makabriski", ypac tas extreemas blink.gif Tiesa, isimesk parasiuta i kuprine kai vaziuosi gimdyt lotuliukas.gif . Jauciu tavo vyras is dziaugsmo gali ne tik kaip kulka tarpukojyje atsirasti paciu "Extremiausiu" momentu, bet jausdamas pakylejima kaip erelis pro langa issokti paskraidyt lotuliukas.gif
Papildyta:

kaip bebutu, manau tai nuostabu, kad vyras gali buti salia gimdyme, kad nuostabu, kad po to tevelis galejo gyevnti su mumis vienoje palatoje. kartu nuo pat pirmos akimirkos. zinoma gerbiu tu nuomone, kurie nenori to patirti.mes irgi planavom kitaip, bet db mb sake eis i kiekviena gimdyma su manim ax.gif
man tai buvo pirmas gimdymas, as visiskai neisivaizdavau kaip tai vyks, tik reikia gerai nusiteikti.tai tikari nera baisu!! taj nuostabu wub.gif

p.s. kai atvaziavau i ligonine man paaiskino, kad apsikakoti gimdymo metu yra neimanoma, nes vaikelio galvyte visiskai uzspaudzia iseinamaja anga, tai mane lb nuramino. gal jum atrodys kvailai, bet pirma kart girdziu, kad per gimdymus vemia, kak****ja ir pan.gerai kad anksciau to nezinojau ax.gif blush2.gif
[/quote]

Labai miela mama ir graudinanti istorija biggrin.gif Jau kazkada diskutavome apie tai, kad kai zmogus yra uzsienyje, kai aplinkui viskas buna kitaip... o salia nera tavo kalba kalbancio zmogau verysad.gif Isgirdau dar viena argumenta, labai svaru smile.gif Vyras buvo vertejas. Valio thumbup.gif Trecia diena jau turejome kiek? 3 argumentus:
1. Uzsienyje yra ligoniniu, kur buna nepakankamai personalo, tada vyras reikalingas.
2. Kai kurie zmones netoleruoja svetimu zmoniu prisilietimu, bet kokia intervencija i ju organizma sukelia baime, nemalonius pojucius, vyras reikalingas tam, kad pakeistu personala ten, kur nereikia kvalifikuotos pagalbos.
3. Vaikui arba (mamai cia nuo manes argumento dalis biggrin.gif ) gresia pavojus gyvybei.
Ir stai Jusu komentaras ir argumentas bus ketvirtas biggrin.gif
4. Vyras buvo kaip vertejas. biggrin.gif

Nekalbesiu apie kitus maziau svarius argumentus, masazas, su Cicinu kazkas turi atsiskaityti, uz tai, kad po langais dainavo, i "Pakruojo varpa" (Laikrastis toks prasmingas yra regioninis, jeigu kas dar nezino biggrin.gif) skelbima duoti irgi kazkas turi, o kas duos? lotuliukas.gif Vyras reportazui turi medziaga nufotografuot.. Kol kas sie argumentai manes neitikina lotuliukas.gif laukiame kitu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MILIJOSmama @ 2008 11 07, 01:33)
įdomi tema  g.gif  aš savo vyrui nesiūliau dalyvauti gimdyme , jis pts paklasuė ar
kai jo klausiau , kodėl jis nori dalyvauti su manimi gimdyme , jis sakė , kad vaiką darėm abu , laukėmės abu , auginsim abu , tai kodėl gimdyt kartu negalim ?

Kur butinybe dalyvauti? Ar tai buvo tik budas atsigriebti uz tai, kad kai vyras veme Jus irgi buvote? CIa taip saskaitas suvedete su juo? Kur argumentai kad buvo reikalingas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2008 11 07, 08:16)
Valio  thumbup.gif  Kristinita muset su vyru visa vakara raset.  Ale padirbejot is peties.  thumbup.gif Ar tik ne koks mokytojas tamstos vyras  biggrin.gif  Kai kurie argumentai aisku "makabriski", ypac tas extreemas  blink.gif Tiesa, isimesk parasiuta i kuprine kai vaziuosi gimdyt  lotuliukas.gif . Jauciu tavo vyras is dziaugsmo gali ne tik kaip kulka tarpukojyje atsirasti paciu "Extremiausiu" momentu, bet jausdamas pakylejima kaip erelis pro langa issokti paskraidyt  lotuliukas.gif

Zinot ka,Emilka,man atrodo,todel,kad esate nepatenkinta savimi,nepasitikinti savo vyru,kazko bijanti ir jaucianti dvasini(o gal ne tik dvasini) diskomforta,giliai kazkur sirdyje sutinkate su oponenciu nuomone,bet bijote prisipazinti,kadesate kaip daugelis,tik norite pateisinti savo nepagristas kalbas ir teiginius,kodel vyras neturetu dalyvauti gimdyme.
Ir labai negrazu tyciotis is tu nuomoniu,kurios nera tokios kai Jusu.Esat/dedates kazkokia be galo protinga,bet paskaicius kaikuriuos Jusu komentarus...toli grazu ............. g.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 11 07, 02:18)
mes turejome sveciu, tiksliau bbq popiete su draugais, ir gimdykloj atsiduriau su pilnu makiazu  biggrin.gif  bet ir su saremiais buvau 6 val.namie, ir po dusu kelis kart issimaudziau, kojas nusiskutau.atrodo juokinga, bet duse atsipalaiduodavau.o ir paskutines dienas nieko neveikiau, nagucius tvarkiaus, antakius ir pan. tikrai gimdykloj jauciaus grazi  biggrin.gif  o ir kita ryta anksti issimaudziua duse ir pasidaziau  ax.gif  nereik kazkaip jau taip nusiteikti, kad busi bjauri, silpna, paluzus ir pan. as jauciaus stipresne nei bet kada gyvenime, gal todel, kai db kartais paluztu, sakau daugiau nebegaliu, mb tik juokiasi ir sako: jei toki gimdyma istverei tai ir tai pakelsi. gal vyrai tuo metu kaip tik pamato moteri visa jos galybe  g.gif

Kur ten ta galybe pas jas taip ryskiai sviecia? blink.gif Gal is tarpvietes? g.gif

Papildyta:
QUOTE(FILITA @ 2008 11 07, 09:33)
Zinot ka,Emilka,man atrodo,todel,kad esate nepatenkinta savimi,nepasitikinti  savo vyru,kazko bijanti ir jaucianti dvasini(o gal ne tik dvasini) diskomforta,giliai kazkur sirdyje sutinkate su oponenciu nuomone,bet bijote prisipazinti,kadesate kaip daugelis,tik norite pateisinti savo nepagristas kalbas ir teiginius,kodel vyras neturetu dalyvauti gimdyme.
Ir labai negrazu tyciotis is tu nuomoniu,kurios nera tokios kai Jusu.Esat/dedates kazkokia  be galo protinga,bet paskaicius  kaikuriuos Jusu komentarus...toli grazu ............. g.gif

Taip, Jus teisi, o mes cia visos ir oponentes ir salininkes to dar nezinojome, kad tokia esu. blink.gif Stai kur musu menulis... ezero dugne. Apsvietete vargse nescia moteri..
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2008 11 07, 08:38)
gal ir pamato moters galybę, aš tai tiesiai šviesiai išrėžiau "Daugiau nebegaliu". Ale kas iš to? Už mane nieks nepagimdė  bigsmile.gif

Blogai Isila, blogai. Reikia kazka galvot, vyrams sita funkcija perduot galutinai ir visam laikui. Tegul kankinasi sabakos! O mes pabudesim prie ju tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 07 lapkričio 2008 - 08:37
QUOTE(emilka @ 2008 11 07, 08:16)
Valio  thumbup.gif  Kristinita muset su vyru visa vakara raset.  Ale padirbejot is peties.  thumbup.gif Ar tik ne koks mokytojas tamstos vyras  biggrin.gif  Kai kurie argumentai aisku "makabriski", ypac tas extreemas  blink.gif Tiesa, isimesk parasiuta i kuprine kai vaziuosi gimdyt  lotuliukas.gif . Jauciu tavo vyras is dziaugsmo gali ne tik kaip kulka tarpukojyje atsirasti paciu "Extremiausiu" momentu, bet jausdamas pakylejima kaip erelis pro langa issokti paskraidyt  lotuliukas.gif

Emilka doh.gif Moteriškė juk nepuolė, o tiesiog išdėstė jai svarbius argumetus, o jūs vėl atsišaudot. Beje, visi išvardinti argumentai(galbūt išskyrus tą "ekstrymą" ir poreikį turėti video/foto medžiagą) yra iš jausmų ir emocijų srities, taigi racionalumo ieškoti juose nereikėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 11 07, 09:41)
Emilka  doh.gif Moteriškė juk nepuolė, o tiesiog išdėstė jai svarbius argumetus, o jūs vėl atsišaudot. Beje, visi išvardinti argumentai(galbūt išskyrus tą "ekstrymą" ir poreikį turėti video/foto medžiagą) yra iš jausmų ir emocijų srities, taigi racionalumo ieškoti juose nereikėtų  mirksiukas.gif

Zinot Dange ka as pas Kristinita dar tik dabar pastebejau. Ji prasitare, kad yra prielaidu, kad стумимас (aut. komentaras) yra mada thumbup.gif
Atsisaudau biggrin.gif , Jus turbut nezinote, kad gyvenime esu amazone ir nerealiai megstu saudyti (sportiniais tikslais). lotuliukas.gif

Tiesa, cia visosm mamoms. PO KARALIAIS! kada pagaliau ismokysite mane kaip cituoti teisingai teksta, kad jo gabalai butu balti, o mano tekstas geltonas blink.gif As tingiu listi i taisykles ir mokytis. Kur vyr. Kamane, antra diena netvarko mano darzelio? Maciau "dugnas svytejime" buvo uzsukus paskaityti, gal ir komentara raso, kaip visada 3 a3 formato lapai. O as komentuot nemoku, tai suvanosiu visa jos traktata teksta vel cia doh.gif protest.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 07 lapkričio 2008 - 08:48
QUOTE(emilka @ 2008 11 06, 21:36)
Tai todel ir klausiu, ar tai buvo mada? O Jus toliau aisku neskaitete mano ir kitu mamu postu, ka jos mano apie tai, ir dabar visa ta sharmanka vel uzvedat..
Papildyta:

Na jūs pati šį reikalą vadinate mada, o jums oponentės rašo jog vyrai patys norėjo. dėja kaip suprantu to nenorite suprasti. jums patogu galvoti, kad visos vyrus tempia prieš jų valią.
Atsakyti
QUOTE(Odry @ 2008 11 07, 10:02)
Na jūs pati šį reikalą vadinate mada, o jums oponentės rašo jog vyrai patys norėjo. dėja kaip suprantu to nenorite suprasti. jums patogu galvoti, kad visos vyrus tempia prieš jų valią.

Cia JUms taip atrodo, ir blogai suprantate, nes visko neskaitete, ir ne velnio nesuprantate , tingejote galvoti ir skaityti, tai tik kai ka paskaitete, pirmus du puslapius ir sita paskutini, kur Jums atsoviau tongue.gif Skaitykite dar karta viska, o paskui susiimkite ir rasykite su logika. Kaip Isila, arba bombonke. biggrin.gif
Atsakyti