Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, II tema

QUOTE(AŠA @ 2009 01 27, 18:04)
o kaip su saugumu (žmonių ir daiktų)?

Nespeju forumo skaityti..
Pries pora dienu gryzau is Tailando.
Kas liecia sauguma.. Buvau sventai isitikinus, kad visur saugu, isskyrus Lietuva. O pasirodo.. Musu Patajoj vos neapiplese motociklininkas. Tiesiog vaziavo gatve ir plese rankine nuo peties. Nuo tos dienos ta gatve nebevaiksciojom. Ir siaip ji didelio pasitikejimo nekele, bet kad kitaip iki viesbucio vos ne ratais tekdavo eiti..

Manau, kad iterpsiu maza trigrasi i sita puiku pasakojima:)
Kadangi mums pasitaike Bankoke buti savaitgali, o savaitgaliais tie marsrutiniai laiveliai buna su kitom veliavom (ju, kiek supratau, yra 3 tipai: express, pusiau express ir tas, kuris stoja kiekvienam sustojime), tai mums teko plaukti tik vieno tipo. Paciam sustojime, kur pardavinejo bilietus is musu kazkodel paprase 18 B. O paciam laive pardavinejo po 13 B. Nesupratau, kodel, bet nuo to laiko nusprendem pirkti juos tik laive. Dienos bilietas, man rodos, 120 B.
Kas liecia taxi meter, tai supratau tai, kad kai ijungia meter, tai vaziuoja ratais. Aisku, ten daug gatviu vienos krypties eismo ir galbut reikia dalinai vaziuot ratu, bet vistiek.. Mums su tuk-tukais gavaosi pigiau. Vaziuodavom neribotus atstumus uz 20-40 B. Tik tiek, kad dulkes, smogas, kvapai, masinu ismetamos dujos.. Bet egzotika drinks_cheers.gif
Beje, del motobaiku. Veza ne tik po viena biggrin.gif Bent jau Patajoj, tai gali kruva susisodinti. abai daug ir po du veza. Mums irgi teko. Tik patogumo tikrai nedaug. Gal ir saugumo trukumas jauciamas.. rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2009 01 27, 23:34)
oi, labai domina viskas: kur buvot apsistoję, su kuo važiavot, ką aplankėt ir t. t. na, ir, žinoma, kokios gatvės saugotis biggrin.gif

Man rodos, svarbiausia, kaip ir visur - saugotis neapsviestu, neturistiniu ir panasiu gatviu. Musu viesbutis Patajoj buvo prie juros kokius 300 m, bet kokius 700 m nuo pagrindines gatves, tai vaiksciot teko visais atvejais (nors, tiesa sakant, prie juros ten buvom tik viena diena - kitom dienom plaukem i Koh Larn sala). Gatve, vedanti iki viesbucio buvo pusiau laukyme, pusiau statybos ir pusiau vietine - vietiniai ten linksmindavosi (5dieni buvo ju kazkokia lauko diskoteka), gyveno kazkokiuose vos ne angaruose. Po to incidento eidavom kita gatve - kur daugiau kabakeliu ir viesbuciu.

QUOTE(Robinzonas @ 2009 01 20, 15:39)
Maistas : prieš vykdamas į šalį buvau prisiskaitęs begales aikčiojimų apie neišpasakytai skanų tajų maistą ir jūros gėrybes.  

Man asmeniskai juros gerybes ir ju galbut vienodas paruosimas beveik nusibodo per keleta dienu, po to pasiilgau mesos blink.gif Nors gatves mobiliose virtuvelese tie mesgaliukai ant iesmu buvo pasakiski - tokie pusiau saldziarugsciai. Beje, Bankoke jie buvo pigesni. Ju firmine sriuba man asmeniskai isvis buvo pasislykstetina. Kaip ir beveik visos ju sriubos, nes man tas kokosu pienas kazkaip ten nesiderino.
Beje, kas mums laaaaaaaaaabai patiko gatves virtuvelese, tai blyneliai su bananais. Iskepa prie tavo akiu lietini, ideda banano su plaktu kiausiniu, suvynioja viska ir galiausiai apslaksto turbut kondensuotu pienu (nesuabejociau, kad kokosu cool.gif ). Paprasta, bet sotu, skanu ir pigu. 30 B.
Kas liecia svediskus stalus. Yra tu bufetu sen bei ten, kur sumoki ir valgai, kiek ir ka nori. Net ir Robinzono 245 B kaina maciau smile.gif Dar kitas variantas butu toks: Jomtien yra toks viesbutis Pataya Park Hotel, kurio 52-55 aukstuose yra besisukantys restoranai. Trukumas toks, kad dirba tik iki 22 h.. g.gif Pietus kainuoja 550 B, vakariene 600 B (prasideda nuo 17 h). Cia i ta kaina iskaiciuotas ir vaizdas is 52 auksto tongue.gif Sutemus viskas atrodo puikiai. Apribojimu del aprangos nera (sakau, nes Bankoke i Sky Tower viesbucio bara 55 aukste manes neileido, nes devejau plesytus dzinsus). Maisto pasirinkimas gal kiek kuklokas, bet valgyti ir sio bei to paragauti yra ka smile.gif

QUOTE(marrgo @ 2009 01 20, 16:37)
o kur keiteties pinigelius?oro uoste?ar banke mieste?ir ar keistis visus iskart? (kuriuos planuoji isleisti)ar keliones eigoje?
Papildyta:
ir dar klausimelis,visur atsiskaitineji ju pinigais?ar galima kaip kuriose vietose ir kita valiuta?

Mes pinigus keitem ir oro uoste, ir Patajoj. Tai pats palankiausias kursas, kas liecia Pataja, pasirode Walking Street. Ten tu keityklu nemazai ir kursas svyruoja po kelias tuo ju centus (ta prasme bato sudedamasias dalis).
Mums prisake, kad jie priima tik savo valiuta, nors kai kur galima moket doleriais, pvz. juvelyriniu dirbiniu parduotuvese. Uz smulkius pirkinius doleriu gal ir nelabai nores imti, nes ten pas juos buna 3 skirtingi dolerio kursai priklausomai nuo valiutos stambumo: geriausaias kursas, jei duodi po 100 ar po 50 doleriu kupiuras, mazenis - jei 20 ir 10, o tuos smulkius prasciausiai keiciasi. As nelabai atkreipiau demesi i tu svyravimu dydziu, nes mes visad po 100 keisdavom.

QUOTE(Noja @ 2009 01 21, 16:16)
marrgo, aisku cia ne mano reikalas... tongue.gif  bet kam jums zieminiai rubai? nebent ne su masina iki oro uosto keliausit... o siaip, oro uostuose silta, lektuve irgi mirksiukas.gif

nu man asmeniskai tai lektuve nebuvo baisiai silta. Kazkaip protarpiais - tai atsyla, tai atsala. Aisku, nebuvo taip salta, kad reiktu striukes. Mno striukyte kadangi maza, nors ir pukine, tai ir i kuprine tilpo su kitais daiktais, o viesbuty kabejo spintoj. Be to, lektuve pasitarnavo kaip pagalve thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(marrgo @ 2009 01 22, 14:18)
o kokia min. kaina skambinant mobiliuju is tailando i LT?

is omnitelio tai apie 7 lt. gal ir daugiau. bet vietoj yra tokiu punkteliu, kur galimi international calls. i lenkija, zinau, kainavo 15 batu/min (i paprasta telefona), i mobilu kazkur apie 20 batu (1,50 lt). lietuvos tame sarase nebuvo, tai mes nusprendem, kad mes butumem prie lenkijos smile.gif
Atsakyti
Pinigų oro uostuose siūlau nesikeisti, ten pats prasčiausias kursas. Geriau banke, o geriausia keityklose.

Toliau, kažkas klausė, kiek kainuoja minutė pokalbio iš Tailando. Man su Bite apie 7,5 lito. Todėl siūlau nusipirkti vietinio operatoriaus kortelę (pvz 123), jos ten kainuoja tikrai ne daugiau negu pas mus kokia Labas, ar Pildyk. Galima rasti tiesiog oro uoste. Gaunasi ir tarptautiniai pokalbiai pigesni, o jei tarpusavy vietoj kalbėtis - išvis kapeikos. Papildymus galima pirktis po 100, 200 arba 300 batų kiekvienoje 7eleven parduotuvėlėje (ten jų pilna).

Taksi - nulups dvigubai brangiau, jei neišsireikalausit įjungti skaitiklio (meter). Kai kas nesutinka ir nuvažiuoja, nenusiminkit, atvažiuos kitas taksi. Jų ten marios biggrin.gif

Dėl saugumo. Mane įspėjo, kad jei nerūpestingai mojuosiu rankinuku, tai koks pravažiuojantis motociklistas gali susigundyti. Todėl paprasčiausiai vaikščiokit rankinuką persimetę per petį. Aš ten jaučiuosi kur kas saugiau negu čia, Lietuvoje. Jie supranta, kad gyvena iš turistų.

Jei papuolėte į konfliktinę situaciją - šypsokitės. Su šypsena visos problemos žymiai lengviau išsisprendžia. Tajai - geranoriška tauta, bet nereikai jų erzinti. rolleyes.gif

Ir pabaigai čia: http://bangkok-hotel...php?hotelID=14# galite susirasti viešbutį arba pasitikrinti(foto, atsiliepimai, žemėlapiai), kokį užsisakėte.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 01 23, 08:47)
Skrydis Vilnius - Bankokas - Vilnius (su tarpiniu nusileidimu Dubajuje), kažkaip susimąsčiau: o kodėl per Dubajų? ar čia ne skrydis "per aplinkui"? Ir ką per tą valandą nusileidus galima "nuveikti" biggrin.gif

Ha.. Ka veikti Dubajuj galiu iskart atsakyti - sedeti lektuve biggrin.gif Jei rimtai, tai niekas nieko neisleidzia is lektuvo, tai galit ten, kaip sakant, uzsiknist besededami ta valanda. Dar gerai, jei valanda.. Mums i prieki skrendant buvo 2 h..
Dubajus, aisku, ne visiskai pakeliui, bet turbut daugiau gal nelabai, kur yra leistis tu degalu pildyt. Nes flylal lektuvyciai tai ne KLM, kur gali turbut aplink pasauli be nusileidimo apskrist g.gif
Atsakyti

gabazzz,kiek supratau buvote aukso parduotuveje,kokios ten kainos?
Atsakyti
kuri, jūsų manymu, sala verta dėmesio ir mūsų apsilankymo (iš Patajos) ax.gif ten siūlo plaukti ne į vieną, bet visas aplankyti būtų per brangu (ir laiko, ir pinigų prasme): Ko Kud (koksų lagūna), Ko čang, Ko Mak (lobių sala), Samet, Sičang... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 28 sausio 2009 - 11:25
QUOTE(marrgo @ 2009 01 28, 10:38)
gabazzz,kiek supratau buvote aukso parduotuveje,kokios ten kainos?

Poroj parduotuviu buvom, nes per ekskursijas privalomai nuveze. O i kita siaip uzejom, tai kainas nukabino is dangaus pastarojoj. Siaip as nesu ekprete aukso kainu, bet tose, kur nuveze privalomai kainos dar buvo su protu. Dar ir deretis galima, bet kazkur max 10 proc nuolaida duoda.
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2009 01 28, 09:04)
nu man asmeniskai tai lektuve nebuvo baisiai silta. Kazkaip protarpiais - tai atsyla, tai atsala. Aisku, nebuvo taip salta, kad reiktu striukes. Mno striukyte kadangi maza, nors ir pukine, tai ir i kuprine tilpo su kitais daiktais, o viesbuty kabejo spintoj. Be to, lektuve pasitarnavo kaip pagalve  thumbup.gif

Tai kad lektuve duoda ir kuo uzsikloti ir ant ko galva padeti mirksiukas.gif
Man kai reikes ant kupros paciai viska nest (savo ir dar vieno is vaiku) ir visos seimos daiktus sutalpinsim i dvi mazas kuprinytes, tai net apie papildomus sortus kalbos negali but, o jau apie striuke tai tikrai doh.gif Jei keliautume i poilsine kelione, kur lektuvas-viesbutis-lektuvas, tada aisku galima ir lagamina pasiimt mirksiukas.gif
Cia man didziausias galvos skausmas dabar - ka pasiimti doh.gif

AŠA, as buvus tik Ko Chang ir man labai patiko thumbup.gif Deja negaliu su jokia kita sala palyginti g.gif Ir aisku agituociau aplankyti Koh Phangan ir mus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noja @ 2009 01 28, 11:41)
Man kai reikes ant kupros paciai viska nest (savo ir dar vieno is vaiku) ir visos seimos daiktus sutalpinsim i dvi mazas kuprinytes, tai net apie papildomus sortus kalbos negali but, o jau apie striuke tai tikrai doh.gif Jei keliautume i poilsine kelione, kur lektuvas-viesbutis-lektuvas, tada aisku galima ir lagamina pasiimt mirksiukas.gif

AŠA, as buvus tik Ko Chang ir man labai patiko thumbup.gif  Deja negaliu su jokia kita sala palyginti g.gif  Ir aisku agituociau aplankyti Koh Phangan ir mus biggrin.gif

kai mes skrisdavom (aišku, trumpesnius atstumus...), tai lėktuve duodavo tik vaikams cool.gif
o Koh Phangan įtariu toli nuo Patajos doh.gif nes iš Patajos siūlo tik Остров Самет ir Остров Кочанг
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 28 sausio 2009 - 12:10
QUOTE(Noja @ 2009 01 28, 11:41)

AŠA, as buvus tik Ko Chang ir man labai patiko thumbup.gif  Deja negaliu su jokia kita sala palyginti g.gif  Ir aisku agituociau aplankyti Koh Phangan ir mus biggrin.gif

Flylal lektuve pagalves ir dekuciai pasibaige mazdaug ties skaiciumi 10, is kuriu kokie 7 buvo atiduoti lektuve buvusiems vaikams. Liko 3 ant 200 zmoniu..
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2009 01 28, 12:52)
Flylal lektuve pagalves ir dekuciai pasibaige mazdaug ties skaiciumi 10, is kuriu kokie 7 buvo atiduoti lektuve buvusiems vaikams. Liko 3 ant 200 zmoniu..

mes kai skridom i Tailanda su turku avialinijom dave visiems ir dekucius ir pagalveles, nebuvo jokio trukumo, paprasius man ir antra pagalvele atnese. taip kad cia priklauso nuo avialiniju turbut...
Atsakyti
Idomus atsiliepimai, apie rankinuko bandyma pagrobti,
girdejau kad tai nutinka, bet realiai neteko patirti jokio apiplesimo,
o del skrydziu su tez tour tai juk patys renkates kelione su kuo skristi tai ir gaunate tai ka issirenkate,
jei lankesi deimantu parduotuvese ekskursiju metu - tai ir ekskursijos su tezais.
Tezai gerai neismananciai ir vykstanciam pirma karta, bet tuo paciu ir blogai- palieka nekoki ispudi apie sali nes patys neturi profesonaliu gidu.
Jei kam idomu mano keliones nuotraukos.
http://picasaweb.goo...ey=f7JYaBQmQE8#

Stalaktitai randasi siauriniame Tailande, o zvejyba yra beveik visur , bet labiausia patiko Patajoje, paprastesne ir daugiau zuvies, o Pukete profesonali, kaip sakant ir zuvies maziau(nuotraukoje Tunas)

Labai daug pagirimu gaunu is jusu del foto tongue.gif Aciu
Taip tai tigru sodas prie Patajos, nelabai dideli ispudi palikes,
Atkreipkit demesii baltaja sventykla tikrai viena is nuostabiu vietu.
Ziurkiena kiek kainuoja nezinau , gyvatiena ir krokodiliena lyg po 200 bat. o gal daugiau si karta nevalgiau,, tai kainos nebeprisimenu,
beje Patajoje wallk street pardavimejair kirmeles, ziogus,vabalus keptus, tik perka turistai, galit pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edzcka @ 2009 01 28, 21:08)
Labai daug pagirimu gaunu is jusu del foto tongue.gif  Aciu
Taip tai tigru sodas prie Patajos, nelabai dideli ispudi palikes,
Atkreipkit demesii baltaja sventykla tikrai viena is nuostabiu vietu.
Ziurkiena kiek kainuoja nezinau , gyvatiena ir krokodiliena lyg po 200 bat. o gal daugiau si karta nevalgiau,, tai kainos nebeprisimenu,
beje Patajoje wallk street pardavimejair kirmeles, ziogus,vabalus keptus, tik perka turistai, galit pabandyti smile.gif

baltoji šventykla tai nereali (yra aliuzijų su Pamukale, tik čia žmonių rankų darbas, o Pamukalė - gamtos tvarinys), tačiau ji juk toli nuo Patajos sad.gif
dėl gyvatienų/krokodilienų, tai visai padorios dar būtų kainos, nes kai skaičiau atsiliepimus, kad perka keliese susidėję, tai galvojau bus koks 100 Lt doh.gif

dar iš nuotraukų... kur tie gražūs akmenukai/uolos vandeny?
ar verta laiko, jei jo ne marios ir jau būta Bankoke, Ajutaja?
Atsakyti