Na dabar bus Tajų naujieji metai balandžio liktais 13-15 d. tai jie švenčia tą šventę?
QUOTE(ausytė @ 2009 03 26, 11:56)
Na dabar bus Tajų naujieji metai balandžio liktais 13-15 d. tai jie švenčia tą šventę?
Gigė pasakojo, dar ir kaip švenčia, keletą dienų. Visi išeina į gatves ginkluoti vandens šautuvais, ir nuo pat ryto prasideda linksmybės. Jų tradicijom, kuo daugiau žmonių apipila vandeniu, tuo sėkmingesni bus ateinantys metai. Ypatinai, sėkmingu dalyku laikoma apipilti kuo daugiau šviesiaodžių

QUOTE(ausytė @ 2009 03 23, 17:29)
Aš dar norėjau šiėk tiek info:
Ar saugu viešbučiuose pas adminitraciją seife laikyti pinigus?
Kokie jų nacionaliniai alkoholiniai gerimai?
Kokie nacionaliniai saldumynai, patiekalai?
IIr koks adresas ar kaip susirasti "Infoservis"- ekskursijų agenturą Patajoje?
Ar saugu viešbučiuose pas adminitraciją seife laikyti pinigus?
Kokie jų nacionaliniai alkoholiniai gerimai?
Kokie nacionaliniai saldumynai, patiekalai?
IIr koks adresas ar kaip susirasti "Infoservis"- ekskursijų agenturą Patajoje?
Mes gerem ju nacionaline degtine - kaip vynas, vyrui nepatiko, silpnas gerimas - tai nepirkom. Siaip alus visoks nacionalinis yra pas juos
Nacionaliniai saldumynai - ivairiu spalvu apvalus saldainiai, kuriu viduje skirtingu koncentraciju ... pipirai

Sokolado jie negamina - ji gamina uzsienyje, todel sokoladas gan brangus. Pvz., Bangkoko oro uoste mes pirkom tokiu labai skaniu sokoladu saldainiu Tuk-Tuk formos su dideliu riesutu viduje, saldainiai graziai supakuoti dezuteje, ant kurios nupiestos labiausiai lankomos Tailando vietos. Tokia maza dezute saldainiu kainavo virs 20 LT - brangpka, bet labai grazus valgomas suvenyras i darba, draugams ar sau

Dar pas juos yra visokiu "saldymynu" is moliugu ir kitokiu vaisiu ir darzoviu. Mes nusipirkom i rutuliukus susuktus moliugo "makaronus" - man asmeniskai neskanu

Papildyta:
QUOTE(ruteler @ 2009 03 24, 21:31)
Sveiki.
Ga ir nemandagus klausimas, bet man labai idomu kiek jus mokat uz kelione i Tailanda? Nes mes Kaledoms ten vaziuojam ir zmogui mokejom 2100. Ar cia normalu, ar cia mes tiek daug mokam nes kaledos (Mes skrendam is Dublino ir tuo paciu metu mokyklines atostogos, taigi pas mus per mokyklines atostogas kainos visada uzkeltos)
Ga ir nemandagus klausimas, bet man labai idomu kiek jus mokat uz kelione i Tailanda? Nes mes Kaledoms ten vaziuojam ir zmogui mokejom 2100. Ar cia normalu, ar cia mes tiek daug mokam nes kaledos (Mes skrendam is Dublino ir tuo paciu metu mokyklines atostogos, taigi pas mus per mokyklines atostogas kainos visada uzkeltos)
Mums zmogui su pirkiniais, viesbuciais, ekskursijom, tarptautiniais ir vietiniais skrydziais, maistu, masazais ir t.t. gavosi 6500 LT/zmogui. Kelione planavome patys, trukme - 22 dienos Tailande+Lambodzoj. Sausio galas-vasario vidurys
Siaip gan brangokai jus mokate, vienintele paguoda - vaziuojate per Kaledas, kai is tiesu visos keliones isbrangsta

O už kiek galima pavakarieniauti normaliai Patajoje?Gal kas buvo Sunbeam viešbutyje?
Ar yra skrendančių balandžio 2 d. su teztour?
Ar yra skrendančių balandžio 2 d. su teztour?
QUOTE(Kimberley @ 2009 03 27, 18:49)
As skrendu
As tai turiu irgi klausima. Kuriam mieste pigiausia apsipirkti siuvenyrais?

As tai turiu irgi klausima. Kuriam mieste pigiausia apsipirkti siuvenyrais?

Vienareikšmiškai - Bankoke

QUOTE(ausytė @ 2009 03 27, 16:59)
O už kiek galima pavakarieniauti normaliai Patajoje?
mes Patajoje pietums/vakarienei isleisdavom kazkur apie 300-500 Batu dviems zmonems( dazniausiai imdavom viena sriuba,kuria pasidalindavom, nes labai didelis kiekis, kepsni su darzovem, salotas, 2 butelius alaus ). porcijos ziauriai dideles, valgydavom visa laika viesbucio restorane, budavo labai skanu ( as valgydavau tik is European menu, tai man uztai skanu ir budavo, tailandietiskas maistas man netiko). labai keistai man atrode ju patiekiamo maisto tvarka, jei uzsisakydavau kepsni su darzovemis, tai pirmiausia atnesdavo darzoves su bandele, tada laukdavo kada as jas suvalgysiu ir tik po to atnesdavo kepsni su troskintomis darzovemis. kai kita karta paprasiau kad atnestu viska kartu tai jie labai nustebo

QUOTE(Yasmin @ 2009 03 25, 19:38)
Vajei, gal del laikotarpio tokia auksta kaina.
Mes buvome kovo pradzioje 2 naktys Bankoke 3* viezbutyje, Patajoje 12 naktu Grand jomtien palace (lyg 4*), dviem zmonem 7700 Lt.
Mes buvome kovo pradzioje 2 naktys Bankoke 3* viezbutyje, Patajoje 12 naktu Grand jomtien palace (lyg 4*), dviem zmonem 7700 Lt.
QUOTE(Dai'na @ 2009 03 25, 19:39)
QUOTE(AŠA @ 2009 03 25, 19:50)
O man kaip tik atrode kad nelabai jau mes cia brangiai gavom ta kelione. Nes Kaledos, visiems atostodos, visi vaziuoja i saulute pasisildyti (na bent jau cia, nes kai ieskojom keliones per praejusiais Kaledas i Egipta tai vos gavom).
Mes skrendame is Dublino per Amsterdama su KLM avialinijom. Dviem savaitem daug pigiau, nei vienai. Nes viezbuciai nera brangus, tik pats skrydis jei gerai pamenu beveik 1400 euru vienam zmogui i abi puses. O mes dviem savaitem negalime, nes mums po nauju is kart egzai baigiamieji univere prasideda.
Zinot turiu klausima. Kiek ziuriu pragyvenimas Tailande nebrangus. Galima ir pavalgyt ir apsipirkt. Bet man uzkliuvo lb dideles ekskursiju kainos. Aisku ekskursiju nemokamai nieks nedaro, bet turiu omeny tas skirtumas tarp pragyvenimo ir ekskursiju kainu tikrai didelis. niekam nebuvo atejus tokia mintis?

QUOTE(Kimberley @ 2009 03 28, 14:03)
Zinot turiu klausima. Kiek ziuriu pragyvenimas Tailande nebrangus. Galima ir pavalgyt ir apsipirkt. Bet man uzkliuvo lb dideles ekskursiju kainos. Aisku ekskursiju nemokamai nieks nedaro, bet turiu omeny tas skirtumas tarp pragyvenimo ir ekskursiju kainu tikrai didelis. niekam nebuvo atejus tokia mintis? 

Man tai Tailande viskas brangu pasirode,na nebent isskyrus vaisius super markete,gal todel kad mes ir Bankoke ir Pukete gyvenome 5* viesbuciuose(Banyan Tree ir Evason Phuket Resort),Pukete tas viesbutis buvo labai toli nuo miesto tai su viesbucio masina i abi puses uzmokejom 40 euru,paskui susiradom taksista ir jam paskambindavom tai zymiai pigiau iseidavo,o restoranuose europos kainos,suvenyrai irgi nepasakyciau kad buvo pigus,kai atnese gidas ekskursiju brosiuras tai pastebejau kad kaina keista jau ne viena karta.
QUOTE(Kimberley @ 2009 03 28, 13:03)

Tai klaidinga nuomone, kad tailande viskas pigu. tai priklauso nuo to, kokiam mieste busi, ka valgysi, kur valgysi ir apsipirkinesi ir t.t.
Mums brangiausias Tailando miestas pasirode bangkokas - cia maisto (isskyrus maista, pirkta gatvej), taxi, viesbuciu, restoranu, parduotuviu kainos neatsilieka nuo Europos issivysciusiu saliu, net kai kuriais atvejais lenkia. Is visos keliones pinigu mes kazkur 1/3 palikom butent Bangkoke

Pagal branguma nuo Bangkoko nedaug atsilieka Phuket, nors iki siol nesuprantu kodel

I trecia vieta pagal branguma rikiuociau Phi Phi sala (cia labai brangus viesbuciai ir viesbuciu barai ir restoranai, aisku, miestelyje galima ir pigiau pavalgyt, be to plaukimas i pacia sala kainuoja palyginus nemazai). Po Phi Phi butu Pattaya - cia palyginus nera brangu
Pigiausia, aisku, Tailando siaureje - Chiang Mai, Chiang Rai ir t.t. Cia kainos nuo Bangkoko skiriasi 2, 2.5 net 3 kartus

Del kainu, jus esat teisios, daiktu kainos didziausios Bankoke, Pukete
Patajoje kainos galima sakyti vidutines- o siaureja taip pacios maziausios.
pvz- salikelis is silko Bankoke 200-300 batu, Pukete 300, Patajoje 200,
Ciang Mai 100.
Vaisiai -Pukete radome didmenini turgu, tai kainos mazesnes nei Patajoje pardavinejami po viena vaisiai.
Salyginai Tailande nera brangu, mes pavalgydavome pietus uz 50 batu.
Taip ekskursijos pas juos yra brangios.
Kainu sulyginimas
Zvejyba Pukete 2500 batu
Patajoje 1200 batu
Del Phi phi salu. grazu, idomios salos, romantiskai atrodo, grazus pliazai, svari jura.
taciau tokios ispudzio kaip James Bond sala nepaliko.
Patajoje kainos galima sakyti vidutines- o siaureja taip pacios maziausios.
pvz- salikelis is silko Bankoke 200-300 batu, Pukete 300, Patajoje 200,
Ciang Mai 100.
Vaisiai -Pukete radome didmenini turgu, tai kainos mazesnes nei Patajoje pardavinejami po viena vaisiai.
Salyginai Tailande nera brangu, mes pavalgydavome pietus uz 50 batu.
Taip ekskursijos pas juos yra brangios.
Kainu sulyginimas
Zvejyba Pukete 2500 batu
Patajoje 1200 batu
Del Phi phi salu. grazu, idomios salos, romantiskai atrodo, grazus pliazai, svari jura.
taciau tokios ispudzio kaip James Bond sala nepaliko.
Dar del tu pasakisku salu.. Taip jos labai grazios, nera ka ir sakyti, o jeigu dar patraukus visus katerius ir kruva turistu, tai isviso butu rojaus kampelis
As vaziuodama suvokiau, kad bus daug turistu, bet kad sitiek, tai tikrai nesitikejau.
Ju ten tirsta, praeiti neina, del to siek tiek nusivyliau.
Bandysiu kita karta nuvaziuoti ten kur ramiau ir maziau turistu

As vaziuodama suvokiau, kad bus daug turistu, bet kad sitiek, tai tikrai nesitikejau.

Bandysiu kita karta nuvaziuoti ten kur ramiau ir maziau turistu