
Moteyrys jus man atsakykit ka reiskia "pilu saldu piena" ar cia i piena cukraus reik det jei taip tai kiek.Nezinau ar rasiu cia gyvo jogurto.Ar paprastas jogurtas netinka??

QUOTE(Eule @ 2009 02 08, 23:01)
Tinkamiausia temperatura jogurtinems bakterijoms daugintis yra +37 C
Zemesnej temperaturoj procesas pailgeja, per didelej dalis bakteriju zuna
O kaip jus iskepsite sviesia duona (cia buvo kalbama apie ciabata) be mieliu?


O kaip jus iskepsite sviesia duona (cia buvo kalbama apie ciabata) be mieliu?

Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu

QUOTE(Magira @ 2009 02 08, 22:20)
Moteyrys jus man atsakykit ka reiskia "pilu saldu piena" ar cia i piena cukraus reik det jei taip tai kiek.Nezinau ar rgyvasiu cia gyvo jogurto.Ar paprastas jogurtas netinka?? 

Manau, kad turima omeny, normalu, paprasta piena


QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 08, 21:29)
Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu

Raso uzkaitinti piena ir greitai atvvesinti iki 37' -tai kaip tu ji greitai atvesinsi???a turbut perpilt ir kist bliuda i puoda su vandeniu???
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 08, 22:29)
Ideali temperatura jogurto bakterijoms daugintis +43-45 C(mano saltiniais)
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu
Niekada nesinaudoju termometru.Tiesiog leidziu atausti pienui tiek,kad jame nenusideginus islaikyciau pirsta keleta sekundziu

Idomu butu kokie tie saltiniai?



QUOTE(Eule @ 2009 02 08, 23:35)
Idomu butu kokie tie saltiniai?
Is ties idomu, nes mano darbas buvo susijes su tuo
Ir daugumai jogurtiniu bakteriju - +45 C yra kritine temperatura prie kurios jos isgyvena, optimali +37 su keliu laipsniu nuokrypiu, na kai kurioms bakterijoms optimali yra apie + 42 C, bet kitos tokioj temperaturoj tiesiog neisgyvena 



Jogurtas (Dahi). Trukmė gaminimo 15 min., rūgimo 4-8 val.
3 litrai šviežio nenugriebto natūralaus pieno
100 ml jogurto (be konservantų, be cukraus, natūralų)
Puode užvirkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Po to pieną aušinkite iki 45°C - 50°C.
Įpilkite jogurtą į puodą su pienu, išmaišykite ir uždengę, bei apkloję šiltoje vietoje (arba orkaitėje) nejudindami laikykite 4-5 valandas.
Praėjus šiam laikui, patikrinkite ar jogurtas sutirštėjo, jei taip, tai siekdami sustabdyti bakterijų dauginimąsi puodą įdėkite į šaldytuvą, jei ne tai dar laikykite valandą ir vėl tikrinkite. Taip iki 12 valandų.
Jogurtas paruoštas. Jogurto galiojimo laikas 3-4 dienos.
Sime recepte temperatura dar didesne

Manau,gincytis kokia temperatura tinkamiausia,nera toks jau kertinis dalykas.As piena uzverdu ir leidziu keliolika minuciu savaime atvesti.Jogurtas visuomet gaunasi kuo puikiausiai ir skaniausiai

Sveikos siandien prisipirksiu pieno varske darysiu bus rytojui ,kad tik iseitu
Aciu uz receptus...Noriu saldzios varskytes

Aciu uz receptus...Noriu saldzios varskytes

laba diena .pabandziau as varske padaryt ir turbut neisejo.....
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta.
dabar ja perplaunu
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta.


QUOTE(Magira @ 2009 02 10, 13:27)
laba diena .pabandziau as varske padaryt ir turbut neisejo.....
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta.
dabar ja perplaunu 
Uzviriau piena idejai citrinos sulciu ir man gavosi pienas su labai mazais gabaliukais varskes bet vanduo atsiskyre.As manau ,kad didesni gabaliukai turetu gautis???
Net nezinau kaip perkosti,gal laukti kol atsals???nezinau tiesiog pirma karta darau,gerai kad tik litra pieno ipyliau.
Rasau po 5 min oi ne viskas puikiai gavos.aciu uz recepta.


Nebandžiau daryt varškės su citrina, bet darant su kefyru, varškytė tikrai saldi ir perplaut nereikia

Na o aš pasigaminau varškės sūrį ne kaip kaime močiutės iš rūgpienio, bet su kefyru:
3 litrai kaimiško nenugriebto pieno pakaitinau, bet neužviriau, supyliau apie 0,5 l kefyro ir išjungiau kaitinimą.
Kai sutraukė varškę, nukošiau ir supyliau į sūrmaišį.Nuvarvėjus paslėgiau ir po 4-6 val turiu nuostabaus skonio (saldoką) šviežią sūrį

Vaikai sukirto vienu prisėdimu!
Išeiga: 3 ltr pieno +0,5 l kefyro = 400 g. sūrio.
KLAUSIMAS: kur dėti išrūgas, išmesti jau labai neekologiška... Jos skanios gerti kol šiltos, bet tiek daug nesuvartosi

QUOTE(beer @ 2009 02 10, 15:27)
KLAUSIMAS: kur dėti išrūgas, išmesti jau labai neekologiška... Jos skanios gerti kol šiltos, bet tiek daug nesuvartosi 

Su išrūgomis gerai plauti veidą, rankas, kojas.
Taip pat esu dariusi muilą - vietoj vandens pyliau išrūgas.
Kepiau rugine duona su naturaliu raugu
. Pasigyriau
. Rezultatu esu labai payenkinta.


QUOTE(Llaume @ 2009 02 10, 17:16)
Kepiau rugine duona su naturaliu raugu
. Pasigyriau
. Rezultatu esu labai payenkinta.


Prašom pasidalinti receptu

