Jogurtas: kartais skystesnis, kartais tirstesnis iseina. Darau su Danones jogurtu. 1,5 litrai kaimisko pieno, 1 mazas indelis jogurto. Uzverdu ir iki 40 laipsniu atsaldau. tuomet suverciu jogurta ir pasatau siltai (as palieku tiesiog kambaryje) iki kito ryto, nes gaminu vakare. Svarbiausia kokias bent 4 valandas jo nemaisyti ir leisti bakterijoms daugintis. jei sujudinat, sustabdot procesa. kuo ilgiau nejudinamas, tuo tirstesnis.
VARSKE: uzverdu piena, supilu 1 citrinos sultis arba 1 arbat. sauksteli citrinos rugsties. piena sutraukia, tuomet perkosiu. isrugas pasilieku, o tirscius, t.y. varske perplaunu vandeniu nuo rugstumo (kokia 1 min po tekanciu) ir atskirai pasidedu.
Suris: Jei varske per marle nusiunkiu, tai gaunu saldu suri (panyra kitaip). man patinka butent saldus, o ne surus is parduotuves.
va taip, be jokiu parduotuviniu priedu. O jei varske sumalu blenderiu, gaunasi tipo varskyte 'Miau'. pridedu smulkintu razinu, uogienes. Mazasis gali didziausia inda sutarsyti vienu prisedimu.
Dar gaminames viena produkta is pieno - Barfi (cia indiskas receptas). Kaip saldus sutirstintas pienas skardinese, kai paverdi ir gauni kose, bet skanumas neapsakomas. bent jau musu seimai ir sveciams
