QUOTE(Rasma @ 2010 12 12, 11:30)
Jeigu tai būtų aukščiausios rūšies, o ne I rūšies dešrelės (kokių dauguma lentynose, vien dėl kainos ir geresnės paklausos), tai aukščiausios rūšies dešrelės, dešros turi būti gaminamos tik iš mėsos, nenaudojant jokių mėsos pakaitalų (nei augalinių, nei gyvulinių), jokių užpildų ir mechaniškai atskirtos mėsos.
Todėl žiūrint visokius maisto priedus etiketėje, pirmiausia būtų gerai atkreipti dėmesį į gaminio rūšį. Visu pirma pažiūrėti, kad etiketėje būtų bent jau 'a.r.' ("aukščiausia rūšis"), o po to tik imtis tolesnio etiketės studijavimo. Jei renkamasi pagal kaina, kuo pigiau, tai aišku aukščiausios rūšies bus iš brangių produktų...
Kažin ar pavyks pagaminti namuose virtą dešrą, kuri būtų kaip atitikmuo..tam tiesiog nėra sąlygų namie. O ir kam to reikia? Gal geriau tada iširinkti kažkokį gaminį (kuo įmanomą geriausią) vaikui ir juo nepiktnaudžiauti, nupirkti retsykiais, o kasdien vaikui duoti maisto gaminto namuose.
Aš pati savo vaikams dešreles perku, bet tai ne kasdienis maistas, o pvz. šeštadienio pusryčiams, kai darau karštus sumuštinius.
Todėl žiūrint visokius maisto priedus etiketėje, pirmiausia būtų gerai atkreipti dėmesį į gaminio rūšį. Visu pirma pažiūrėti, kad etiketėje būtų bent jau 'a.r.' ("aukščiausia rūšis"), o po to tik imtis tolesnio etiketės studijavimo. Jei renkamasi pagal kaina, kuo pigiau, tai aišku aukščiausios rūšies bus iš brangių produktų...
Kažin ar pavyks pagaminti namuose virtą dešrą, kuri būtų kaip atitikmuo..tam tiesiog nėra sąlygų namie. O ir kam to reikia? Gal geriau tada iširinkti kažkokį gaminį (kuo įmanomą geriausią) vaikui ir juo nepiktnaudžiauti, nupirkti retsykiais, o kasdien vaikui duoti maisto gaminto namuose.
Aš pati savo vaikams dešreles perku, bet tai ne kasdienis maistas, o pvz. šeštadienio pusryčiams, kai darau karštus sumuštinius.
Deja, bet aukščiausia rūšis nuo pirmos rūšies neretai visiškai neisikiria. Su Maximos pardavėja mėsos skyriuje nepatingėjom paieškoti kiaulienos filė karšto rūkymo be jokių priedų. Spekit? Nė vienos natūralios neradom. Bijau sumaišyti firmas


Įdomu kaip paaiškintų gamintojai kaip jie sugeba į kiaulienos file 100 proc. pridėti priedų, kad mėsos ten lieka 48 proc.


http://www.delfi.lt/...php?id=15839798
Taigi, viska apibendrinant, apsimoka pirkti aukščiausios rušies pieniškas dešreles, ar virtą "daktarišką" dešrą be E



Dėl ghee sviesto gamybos... Mano pastebėjimai kaip neperkaitinti ir išvengti nedavirimo: niekada negraibau putu ir is vis nemaišau, nesilaikau jokių valandų ar minučių terminų. Kaitinu tik ant mažos ugnies. Kol matau kad skystyje šokinėja tokie balti lyg lašeliai (t.y. baltymai) tol ir verdu. Kai juos matau vos kelis, nukaičiu puodą. Vis dar verda sviestas puode, ir matau kaip jie dingsta sėsdami i dugna. Iš kart perkošiu per marlę į dubenėlį. Esu pastebėjusi jog sviesto kvapas skiriasi nuo sviesto rušies ir matyt kokybės. Netgi pirktas iš parduotuvės skirtingų gamintojų 82 proc. sviestas skiriasi.
Ant duonos tepti jis nėra tinkamas, nors tiksliau tai skonio reikalas, bet šiaip tai yra gryni pieno riebalai kuriems sustingus būdingas grūdėtumas. Kai kam ir gryni kiaulės taukai ant duonos užtepti yra skanu. Ghee sviestas
