Na siuo metu patyliukais ir dairausi kito darbo, bet siuo metu tai nera lengva.
Papildyta:
Tas bandos jausmas sakyciau, toks pseudo. Atsiradus progai pradedami "valgyti" ir gaujos nariai. Siaip pastebejau tokia tendencija - ""kad nepradetu valgyti manes, man reikia imtis veiksmu, paskleisti gandus ar pan.
QUOTE(Darida27 @ 2008 11 07, 18:54)
Teoriski patarimai (keisk darba, kovok uz save) - man nenaudingi.
Suprantu tavo būseną ir nepasitenkinimą, bet suprask, kad gyvenime yra situacijų, iš kurių yra tik pora išeičių. Tavo atveju, taip ir yra. Jau pati supratai, kad kolegų nepakeisi, jų požiūrio į tave - taip pat. Taigi, kadangi nenori keisti darbo, o į šikną lindimas (atsiprašau už išsireiškimą, kartais ir tai suveikia) santykių negerina, tuomet lieki darbe ir toliau gyveni, paprasčiausiai juos ignoruodama.
Pati savo darbe tvirtai laikiausi, dideliam kolektyve neturėjau nė vieno žmogus, apie kurį galėčiau pasakyt "taip, va šitas žmogus galėtų būti mano draugas". Viskas buvo dėl pavydo (galbūt tavo situacija kita). Bet laikiausi įsikibus, savo taip mylimo darbo, už kurį dar ir labai gerus pinigus moka, net nežadėjau keisti. Situacija pasikeitė tik tada, kai pradėjo keistis senbuviai ir atėjo naujų žmonių.
Bet kokiu atveju, sėkmės ir stiprybės. Tau tereikia išlikti tokiai pačiai iš profesinės pusės, tobulėti ir atlikti gerai savo darbą. O su kolektyvu, žinai, kaip kam pasiseka...

QUOTE(Darida27 @ 2008 11 07, 19:54)
Nereikia man aiskinti, kad isdraskius aplinkiniams viena karta akis - situacija pasikeis. Paziureciau, kaip Jus isdraskytumet akis kokiam vyr. ....., kuris uz jus 30 metu vyresnis, ir kuriam Jusu sokinejimai tik juoka kelia. As bandziau ir po viena patyliukais kalbetis, klausiau, kas ne taip. Jei darbo rezultatai netenkina - sakykit. Atrodo, kad kai kalbi asmeniskai, viskas tvarkoj, galva linksi, sypsosi. Apsisuka - ir vel tas pats. Siaip noreciau, kad atsakymus rasytu isgyvenusios panasia situacija. Teoriski patarimai (keisk darba, kovok uz save) - man nenaudingi.
Papildyta:
Dar, tarkim bandziau gerintis, normalizuoti santykius. Viena diena prikepiau sausainiu ir atnesiau prie kavos. Prie ju praktiskai niekas neprisiliete, o viena kolega pareiske,"nevalgysiu, nes nezinau, gal tu cia mus nunuodyti nori".
Papildyta:
Dar, tarkim bandziau gerintis, normalizuoti santykius. Viena diena prikepiau sausainiu ir atnesiau prie kavos. Prie ju praktiskai niekas neprisiliete, o viena kolega pareiske,"nevalgysiu, nes nezinau, gal tu cia mus nunuodyti nori".
negi tau asmeniškai sakys kas kaip.

Na ir pasakei. Jeigu žmogus vyresnis, net ir 30 metų, tai jam galima tau draskyti ir žeminti už save jaunesnį žmogų?

Sausainių prikepimas ir padlaižiavimas ne vietoje. Jie mato, kad gali šaipytis iš tavęs ir tyčiotis. Jie tą ir daro. O kas pasikeistų, kad tu kai tave įžeidžia ir sako netinkamus žodžius, atsakytum taip pat?
Man atrodo, tu užsileidai sau ant galvos juos.
Yra kita medalio pusė, jie bando tave tiesiog išėsti iš šio darbo. Jeigu tai daroma taip su visais. Tuomet,MOKĖK UŽ SAVE PASTOVĖTI.
Tai mano pirmas darbas, atejau is karto po studiju. Zalia, nieko nemokejau, darbas ziauriai prastai sekesi. Tuo ir tapau issiskirianti. Tada nusprendziau, kad reikia tobulintis. Savo lesomis vaziavau i kursus, papildomai mokinausi. Tai kolegoms dar labiau nepatiko, nes iniciatyva pas mus yra baudziama. Dabar lyg ir padarau savo darba normaliai, bet prie kitu taip ir nepritapau.
QUOTE(Darida27 @ 2008 11 07, 21:09)
Vastybinej istaigoj zmones suzvereja, jeigu ka.
Ką jūs sakote

tikriausiai tai taisyklė?
Papildyta:
QUOTE(Darida27 @ 2008 11 07, 20:21)
Tai mano pirmas darbas
gaila, kad nėra su kuo palyginti...
įdomu, antrame darbe irgi jus guitų?

Papildyta:
QUOTE(Darida27 @ 2008 11 07, 14:51)
Konkurencija darbe didele, nes nuo jo kieko priklauso atlyginimas.

Nesupratau, valstybinėj įstaigoj dirbi, kur didelis atlyginimas?
QUOTE(Jomato @ 2008 11 08, 10:03)
Nesupratau, valstybinėj įstaigoj dirbi, kur didelis atlyginimas?
yra ten didelių atlyginimų, priklauso nuo kategorijos, pareigybės etc
va čia įdomus straipsnis apie mobingą
o kaip vadovas vertina tavo darba ir reaguoja i tokia susidariusia situacija?
Nu yra ir pas mus ( aciu dievui tik viena) kuri labai megsta ussiimti pletkais ir vis vadovui stengiasi parodyti kito asmens klaidas. Bet kadangi vadovo nuomonei tai dideles itakos nedaro, tai niekas per daug i tokius sokinejimus nekreipia demesio - paprasciausiai dirba savo darba ir tiek, nes zino, kad vadovo nuomone apie tave kaip darbuotojo priklauso nuo to kaip tu atlieki savo darba ir jeigu jisai tavo darbo rezultatais yra patenkintas, tai ir nekreipia demesio i ivairias paskalas.
Nu yra ir pas mus ( aciu dievui tik viena) kuri labai megsta ussiimti pletkais ir vis vadovui stengiasi parodyti kito asmens klaidas. Bet kadangi vadovo nuomonei tai dideles itakos nedaro, tai niekas per daug i tokius sokinejimus nekreipia demesio - paprasciausiai dirba savo darba ir tiek, nes zino, kad vadovo nuomone apie tave kaip darbuotojo priklauso nuo to kaip tu atlieki savo darba ir jeigu jisai tavo darbo rezultatais yra patenkintas, tai ir nekreipia demesio i ivairias paskalas.