QUOTE(*Rita* @ 2009 01 27, 00:14)
Beje, labai norėčiau sulaukti komentarų, gal kažkas susidūrėte su tokiu reiškiniu: šiaip mano vaiko savijauta tokia "banguota" - būna ramūs, su nedaug isterijų periodai, o būna aršūs, kai isteriją iššaukia bet koks erzinantis vaiką dalykas (net gi "netoks" žvilgsnis ar atsidusimas ir pan.). Nors niekaip neperprantu, kas išaukia tokius paūmėjimus - jie kaip staiga užeina, taip netikėtai ir praeina. Tiesa, užtrunka ilgokai - apie mėnesį laiko. Kaip tik per Kalėdų šventes buvo ramusis laikotarpis. Tačiau su juo buvo ir kitas keistas, dar nematytas reiškinys - begalinė vaiko meilė man. Net gi kažkiek leidosi glostomas (ko niekada anksčiau nebuvo) ir leisdavo parodyti kažkokį mamišką švelnumą, bet niekur nepaleisdavo nė per žingsnį. Turėdavau slapstytis, norėdama išeiti būtiniausiais reikalais - į parduotuvę ar pan.
Na, o šiuo metu pas mus pykčio ir isterijų laikotarpis. Tačiau prie visko prisidėjo dar vienas, lygiai taip pat nematytas iki šiol reiškinys - didelė neapykanta man. Vos jis mane pamato, kaip mat puola žviegt, daužyt sau per veidelį, rėkt, isterikuot. Rytais privalau tyliai tupėti kamputy, kad jis nepamatytų manęs ir galėtų be isterijų susiruošt į darželį. Sunkoka, tačiau tai tikrai neturi nieko bendra su jo priešinimusi švelnumui. Autistai nemėgsta švelnumo. Bet čia visai kas kita. Kas tai? Kas iššaukia tokius radikalius jausmus man - nuo absoliutaus prisirišimo (netgi nenormaliai stipraus) iki neapykantos? Ir kaip man reaguoti?

Būtų įdomu sužinoti, ar esate kas susidurusios su šia problema?
Sveika Rita
Mano suneliui savijauta irgi taip banguotai tai geriau tai blogiau, taciau tu savijautu kaitos periodas nera toks ilgas. Kazkaip ramusis periodas tesiasi kelias dienas o po to vel isterijos. Bet siaip dazniausiai tos isterijos kekviena diena ir i pirmaja dienos puse, prasideda nuo valgymo. Nesuprantu mokinames savarankiskai valgyti nuo rugpjucio (anksciau kazkaip tai aukle sumaitintdavo tai pati kantrybes neturedama ir sumaitindavau). Dabar grieztai tuo reikalu uzsiemem, bet rezultatas per ta laika na ka sakyciau prastokas ir varo i nevilti. Ar jis piktnaudziau ja ar kaip taciau valgymo procesas pas mus toks: as pasemiu arba abu su jo ranka semiam jis tada sauksta i burna. Taciau as tik zingsni kur ar zvilgsni nussuku viskas saukstas skrenda per stala o dar ir bliudas verciamas buna. Toks ispudis kad bijotusu vienas kad kazkas nepavyks ir tada nervuojasi. Nezinau mamytes kokio amziaus jusu vaikuciai pradejo savarankiskai valgyti? Nezinau pas mus valgymas kazkas baisaus.
Na o del prisiglaudimu maniskis kazkaip keistai, matau kas liecia sensorika, tai kaip tik jam tu pojuciu truksta daznai pats prasosi kad glostyciau masazuociau, migdymo procesas be to neapseina tik taip ir uzmiega. Taciau uzeina ir tokie keisti isteriju priepuoliau dazniausiai nakti kai nei prisiliesti negali tik stumia, taciau tai visiems seimos nariams.
Na o del tokio resikinio kad neapykanta konkreciai man ar pernelyg didele meile tai nepastebejau. Jis pas mane toks kai jokios baimes svetimiems zmonems nera. Kai tik brolis mano uzeina tai jis ji uz rankos ir prie knygu lentynos, mano mama uz rankos ir veda prie supyniu, va masaziste pasikeviete i virtuve kad sauaisni paduotu. Tai vat kartais ir susimastau ir daznai nerimas kirba ar jis jaucia kazkokius jausmus butenet mums tevams ar jam visi suauge zmones tik kaip irankis kazkam pasiekti, kazka gauti.
Rita dar norejau paklausti jus tvarketes dokumentus kad uz darzeli nemoketi, kokiu ten popieriu reikia ar tik pakanka raidos centro isvadu?