Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

QUOTE(Brainwave @ 2009 07 15, 08:59)
vezem is Izraelio humusa lauktuvem...Ir nepasakyciau, kad buvo tokia jau super lauktuve - to gerio Maximoje yra doh.gif  Pati dabar is Maximos perku.
Keliavom po visa Izraeli balandzio men,  lietuvisko maisto neaptikom, bet lietuviskos degtines - tai jau tikrai yra. Ir kainos bent jau "Lietuviskos Auksines" degtines koki 30proc mazesnes nei LT.
TelAvive - eiliniam supermarkete.

idomu kodel pas mus ji brangesne g.gif

o as pgalvojau kad humusas tai arklio pienas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lelija3 @ 2009 07 17, 17:49)

jo tikrai skanios bet kai pamaciau kad neisgertas sultis pardavėjas supylė atgal i ąsotį ....jooooooooooooo doh.gif  galvoju sutiksiu gerti tik ant mano akių išspaustų, kad kokio suskio nepaisgaučiau doh.gif  doh.gif  buvo šlykštu
Mergaitės patarkit prašau kaip nusigauti iš Ben guriono oro uosto iki Tel Avivo gatvės , kurioje yra papludimys reikia važiuoti iki autosų stoties ar lipti anksčiau viešbutis kurio man reikia yra Trumpeldor gatveje( vienas kvartelas nuo viduržemio jūros) žinau kad į Telavivą važiuoja mikriukai tik iki kokios vietos man reikia  su juo važiuot ir dar klausimas ar yra oro uoste lagaminų saugojimo kamera ir kiek gali kainuoti lagaminą palikti  vienai parai g.gif parai ir kokios dar yra taksi firmos be Sechyr?

Is Ben gurion orouosto labai patogu yra ir traukiniu iki Tel avivo vaziuoti. Jei neklystu, (bent jau pries kelis metus) ,kainavo apie 17-18 sekeliu i viena gala. Islipti "Azriel" stoteleje(antra po ilipimo), o nuo ten eina autobusai. Kadangi autobusais nesinaudoju ,tai ju marsrutu nelabai pazystu, bet jei svarbu, galesiu pasidometi ir parasyti.
Berods yra ir mikriukai nuo orouosto...ir apie tai galeciau tikslaiu issiaikinti...bet ryt jau... blush2.gif
QUOTE(R&D @ 2009 07 17, 22:48)
LI,ir kt vietines merginos! Ar galit patarti kur galima butu apsistoti nebrangiai Natanijoj ir Eilate?  2 suauge ir 11 metu dukra.

ar bandet ziuretis kainu lygio sitam saite? Ten rusiskai, bet yra informacijos, kur viesbutis randasi, o nukopijavus viesbucio varda per google galima rasti nuotrauku...viesbuciai ir kt Izraelyje
As ,asmeniskai rinkciaus Tel aviva,nors kainos didesnes...
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 07 18, 05:08)

o as pgalvojau kad humusas tai arklio pienas blush2.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[
ar bandet ziuretis kainu lygio sitam saite? Ten rusiskai, bet yra informacijos, kur viesbutis randasi, o nukopijavus viesbucio varda per google galima rasti nuotrauku...viesbuciai ir kt Izraelyje
As ,asmeniskai rinkciaus Tel aviva,nors kainos didesnes...

Labai aciu,bandysim rinktis. Man angliskai ar rusiskai ar lietuviskai nera skirtumo,bet kartais vietiniai zmones zino geresniu viecikiu nei internete reklamuojama, uz tai ir klausiu. Mus labai kviecia draugai apsistoti pas juos Natanijoj, tai greiciausiai taip ir padarysim. Aisku,viesbuty butu geriausia,nors pas draugus ir nereiketu moketi,bet kaip faina kai niekam ant galvos nesedi thumbup.gif
Tarp kitko,ar daug izraelieciai moka uz vandeni butuose? Girdejau kad yra problemu...
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2009 07 18, 21:35)
[
As ,asmeniskai rinkciaus Tel aviva,nors kainos  didesnes...
Labai aciu,bandysim rinktis. Man angliskai ar rusiskai ar lietuviskai nera skirtumo,bet kartais vietiniai zmones zino geresniu viecikiu nei internete reklamuojama, uz tai ir klausiu. Mus labai kviecia draugai apsistoti pas juos Natanijoj, tai greiciausiai taip ir padarysim. Aisku,viesbuty butu geriausia,nors pas draugus ir nereiketu moketi,bet kaip faina kai niekam ant galvos nesedi thumbup.gif
Tarp kitko,ar daug izraelieciai moka uz vandeni butuose? Girdejau kad yra problemu...

kaip jau rasiau, izraelieciams kainos viesbuciuose skirtingos, nei turistams. Kiekvienas viesbutis turi savo kainiarasti. Si firma dirba su turistais dauguma is Rusijos ir kitu buvusiu Sajungos saliu, taip pat su Lietuva. Kaip didele firma ,jie gauna spec. kainas viesbuciuose. Galbut ir galima ieskoti ,skambinti per visus paciam, be firmos, taciau vasaros metu, kuomet ne tik turistai ,bet ir patys izraelieciai atostogauja, zemu kainu nera ko tiketis...tad manau, jei jau norit imt viesbuti, geriau per firma, tvarkingai, kad reikalui esant, butu pas ka kreiptis.
Galima ieskotis ir apartamentu.Pazystu viena pora, kuri nuomoja buta Tel avive,pilnai apstatyta, geroj vietoj, centre, netoli juros. Berods praso 100$ uz nakti...
del vandens, tai cia paskutiniais menesiais berods isigaliojo naujas "paskaiciavimas" vandens mokescio ir atrodo, kad uz kiekviena "virs normos" isnaudota kuba reiks moketi papildomus 20 sekeliu...Kadangi vasara- karsta, vaikai namie ir t.t. zmones naudojasi vandeniu daug daugiau nei ziema, eina kalbos, kad saskaitos gali isaugti keleriais simtais sekeliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo li13371: 19 liepos 2009 - 08:00
Labai aciu uz info.Mes atvaziuosim spalio gale,jau turim bilietus ir labai laukiam. Nors busim pilnai tik 8 dienas,bet manau kad uzteks laiko pralekti pro zymiausias Izraelio vietas.Noretusi pamatyti Petra,is Eilato ten visai salia, bet ziuresim...Kai su vaiku vaziuoji viskas labai keiciasi,viena tai aplekciau puse svieto biggrin.gif
Tikiuosi,kad spalio antroj pusej nebebus to baisaus karscio,kuris mane tiesiog sekina...
Atsakyti
[quote=li13371,2009 07 19, 08:57]
li13371 ačiū už info jis man labai vertingas nes už transferį paprašė 200 lt tai košmaras galvoju gal pati savo jėgom nusigausiu mano viešbutis vadinasi Mertopolitan, gatve TRUMPELDOR ačiū 4u.gif labai lauksiu informacijos blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelija3: 19 liepos 2009 - 17:44
[quote=lelija3,2009 07 17, 16:49]
[O aš prisimenu dieviško skonio ką tik išspaustas granatų sultis, kurias pirkom gatvėje iš prekeivio. Mhhmmm...
[/quote]
jo tikrai skanios bet kai pamaciau kad neisgertas sultis pardavėjas supylė atgal i ąsotį ....jooooooooooooo doh.gif galvoju sutiksiu gerti tik ant mano akių išspaustų, kad kokio suskio nepaisgaučiau doh.gif doh.gif buvo šlykštu
vienai parai g.gif parai ir kokios dar yra taksi firmos be Sechyr?
[/quote]

As, tai maciau filmuka kaip padavejas spjaudo i pica ir nosi ant jos nusisnypscia cool.gif
-----
Bandziau prisimint kaip mes gerem tas sultis, spaude prie akiu i plastmasines stiklines (tai buvo Kana miestelyje).

Gal visai noreciau sugrizt...nors dar tiek pasaulyje vietu nepamatytu mirksiukas.gif
Atsakyti

[quote=lelija3,2009 07 17, 17:49]

[/quote]

Mergaitės patarkit prašau kaip nusigauti iš Ben guriono oro uosto iki Tel Avivo gatvės , kurioje yra papludimys reikia važiuoti iki autosų stoties ar lipti anksčiau viešbutis kurio man reikia yra Trumpeldor gatveje( vienas kvartelas nuo viduržemio jūros) žinau kad į Telavivą važiuoja mikriukai tik iki kokios vietos man reikia su juo važiuot ir dar klausimas ar yra oro uoste lagaminų saugojimo kamera ir kiek gali kainuoti lagaminą palikti vienai parai g.gif parai ir kokios dar yra taksi firmos be Sechyr?
[/quote]

[quote=lelija3,2009 07 19, 18:42]
li13371 ačiū už info jis man labai vertingas nes už transferį paprašė 200 lt tai košmaras galvoju gal pati savo jėgom nusigausiu mano viešbutis vadinasi Mertopolitan, gatve TRUMPELDOR ačiū 4u.gif labai lauksiu informacijos blink.gif g.gif
[/quote]

...siek tiek informacijos>>>

su taksi vaziuoti iki Tel avivo, is izraelieciu ima apie 100 sek...su turistais ko gero kita kalba doh.gif NEPATARIU...nebent nera kitos iseities...

Is Ben guriono aerouosto vykti i Tel aviva autobusu butu kiek keblu, nes tektu keisti autobusus, be to ir stotele ne visai prie terminalo, tad nepatariu...Yra traukiniai ,kurie ,isskyrus sabata (liet-nuo penktadienio vakaro iki sestadienio vakaro)vaziuoja apskrita para. Bilietas tekainuoja 13 sek i viena puse.
traukiniai Izraelyje (yra anglu,rusu kalbomis)

Tel Avive traukinys stoja 3 kart: Hagana, Hashalom ir Arlozorov. Nuo Hashalom stoties eina autobusas nr 63. Taciau geriausia butu islipti Arlozorov stoteleje ir tik isejus is stoties yra autobusu stotele, kur galima sesti i aut. nr 18 (kas 6-8min vaziuoja)arba nr10 (kas 20 min vaziuoja). Yra dar autobusas nr 20, bet jo stotele randasi ant pagrindinio kelio, tad toleliau... Visi trys autobusai vaziuoja i Tel aviva link juros. Islipti, kad nusigauti i Trumpeldor 11-15(Metropolitan hotel), reikia Ben jehuda gatveje, ties nr11-13 Galima laikytis arciau vairuotojo ir paprasyti, kad jis duotu zenkla ,reikiamoj stotelej. Nuo ten kelios minutes peskomis iki viesbucio 4u.gif

Del saugojimo kameros aerouoste: lagaminai saugojami UZ DYKA , bet tik iki 24 valandu (saugumo sumetimais). Zodziu, jei paliksi lagamina 9 ryto ,kita ryta 9-10 privalai pasiimti...Problema tik ta, kad jie dirba tik nuo 8:00 iki 20:00, tad jei atskrendi nakti, tuomet tektu laukti iki 8 ryto. Tas pats ir su atsiemimu- po 8 vakaro nera su kuo kalbeti ax.gif Be to savaitgaliais tai is vis neimanoma, nes sabata viskas uzdaryta...

Tikiuosi, kad padejau...SEKMES! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo li13371: 24 liepos 2009 - 09:33
O kaip geriausia is Ben Gurion patekti i Natanyja? Atskrisim su vaiku,naktiniu reisu noresis greiciau kokia lova pasiekti... vacation4.gif
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2009 07 24, 23:09)
O kaip geriausia is Ben Gurion patekti i  Natanyja? Atskrisim su vaiku,naktiniu reisu noresis greiciau kokia  lova pasiekti... vacation4.gif

tai kogero, kad irgi traukiniu labiausiai apsimokes iki Netanijos nusigauti (zinoma, jei atvykstat ne sabata!), o ten jau teks taksi imti...traukiniai Galbut Meile0408 galetu del autobusu Netanijoj daugiau informacijos duoti...ji is Netanijos... 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu.Atvyksim ketvirtadieni ryte,zinojau kad per sabata niekas nedirba,todel nerizikavau atykti ir blaskytis ten. Planuojam ketvirtadieni atvykti o penktadienei mirksiukas.gif vaziuoti i Eilata iseiginem ir sabatui kad pailset keliom dienom(3-4) ir po to grisim i Natanija ir dar turesim 4-5 dienas pavazineti ten arciau-Jaruzale,Haifa,Akko...
kaip manot,geras planas?
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2009 07 25, 20:18)
Labai aciu.Atvyksim ketvirtadieni ryte,zinojau kad per sabata niekas nedirba,todel nerizikavau atykti ir blaskytis ten. Planuojam ketvirtadieni atvykti o penktadienei mirksiukas.gif  vaziuoti i Eilata iseiginem ir sabatui kad pailset keliom dienom(3-4) ir  po to grisim i Natanija ir dar turesim 4-5 dienas pavazineti ten arciau-Jaruzale,Haifa,Akko...
kaip manot,geras planas?

na nezinau, kaip i Eilata vaziuojat- per firma, ar patys...siaip jau ,jei patys autobusu, tai galetumete gryzinedami is Eilato, pro Mirusia jura (apie 200km nuo Eilato) prasukt,nes tai visaipakeliui butu ;diena praleisti (Ein Gedi kibutzo SPA - 60 sek zmogui arba 100sek.kartu su pietumis, kur yra ir baseinas lauko ir baseinai su mineraliniais vandenimis, "traktoriukas" priveza iki juros pasimaudyti, purvo kubilai - purvinkis i valias lotuliukas.gif ) Toliau vaziuojant i Jeruzale uzsuktumet...Ir toliau - i Netanija. Jei liks laiko, galima aplankyti siaurini Izraeli - Ako, Haifa, Kinereto ezera...
4u.gif
Atsakyti