Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

QUOTE(stewie @ 2009 10 02, 13:37)
o gaunasi toks pats, kaip ir Izraelyje? o tahini iš kur gaunat? blush2.gif

Gaunasi, kaip Izraelyje. Lyginom viena kart su originalu is Izraelio atveztu.
Tahini aminu is sezamo seklu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2009 10 14, 20:00)
Lenkai, amerikieciai, net rumunai gali tureti dviguba pilietybe, bes jei imsi Izraelio pilietybe Lietuvos teks atsisakyti...

o as turiu ir Izraelio ir Lietuvos... ax.gif Lietuvos istatymai keiciasi vos ne kasmet ,matomai, nuo sildanciuju ten savo postu kedes priklauso - vieni iseina, kiti ateina - "savo" gudrybes atnesdami...Kazkada, istekejus, emiau Izraelio pilietybe, po kiek metu, pasikeitus istatymams, atgavau Lietuvos...

QUOTE(MajaLi @ 2009 10 16, 15:15)
Tureti dviguba pilietybe galima tik numastytom istatymo 7 grupem asmenu (galima ta informacija rasti internete).

tai katron grupen as "esu suskaiciuota"? lotuliukas.gif ...

Tel avivo jura pries menesi...

user posted image

user posted image

o cia praeita sabata vakarop atlekem "pasimirkyti" tongue.gif

user posted image

... keli kadrai is "Jom Kipur", pasninko dienos, visu "griechu" ispirkimo dienos, kuomet 24 valandas yra sustabdomas BET KOKS eismas, NIEKAS (isskyrus greit. pagalba, policija ir gaisrine) nedirba, o vaikai vazineja gatvemis dviracias thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo li13371: 23 spalio 2009 - 19:08
Taip,vakar irgi truputi lijo Natanijoj. Siandien ryte grizom is keliones.Ispudziai-nepakartojami thumbup.gif

Mes ten buvome 8 dienas. Aplankeme Bahaju sodus-tai nerealus parkas,su daugybe graziausiu augalu,zydinciu,egzotisku,viskas idealiai sutvarkyta,nuostabus vaizdas nuo kalno i Haifos miesta ir uosta. wub.gif Bilietu nera,iejimas nemokamas.
Dar aplankem Rotshildo parka,kuris irgi nuostabus,pilnas ivairiausiu zydinciu augalu,fontanu su egzotiskom zuvytem.
Tada isvykome i Eilata,kur dukrai buvo uzsakytas nardymas su delfinais. Irgi kazkas pasakisko thumbup.gif Ten duoda pilna apranga su lastais,deguonies baliona,apmoko truputi ir vaikas neria su instruktorium uz ranku susikibe i 6 metru gyli,o aplink juos vandeny nardo delfinai. wub.gif Kazkas nenusakomo.(Bet ir kaina baisi -295 sekeliai pusvalandziui). Puse dienos delfinu rife praleidom,o kita puse -karaliaus Salomono pily.Tai atrakcionu parkas su 5 atrakcionais : 4matis filmas,egiptieciu istorijos pasakojimai, iliuziju kambarys,siaubo kambarys ir vandemns atrakcionas,kai kiek pavezioje staiga nuleidzia is didziulio aukscio i vandeni thumbup.gif (ejom 2 kartus).Viskas Egipto istorijos tematika.Idomu.
Kita ryta isvykom atgal link Natanijos kur gyvenom. Uzvaziavom ir eskalatoriais pasikelem i Masada, o paskui draugai mus nusiveze prie Negyvos juros.Ispudziai irgi superiniai.Dugnas -druska,vanduo kaip aliejus,plaukti neimanoma nes tave varto visaip biggrin.gif Ir kazkokios jegos vis bando tave paniurkdyti veidu i ta druskos koncentrata doh.gif
Tada dar vykom i Jaruzale. Cia uzsisakem ekskursija,kuri vadinasi "Trys religijos".
Turejom puikia gide,su ja aplankem Raudu siena,Kristaus baznycia,arabu,zydu turgus,Siono kalna, Dovydo kapa, Sindlerio kapa,alyvu sodus...
Na ir paskutine diena liko suvenyrams bei pasimaudymui Visurzemio juroje. Is ryto kiek nulijo,bet neilgai.Vidurnakti-namo verysad.gif
Labai myliu savo tevyne,esu Lietuvos patriote,bet si karta taip nesinorejo grizti i depresine,krizine(nesaziningos valdzios nuniokota) gimtine,kad tel Avivo oro uoste vos nepradejau verkti. cry.gif
Zmones labai geranoriski,visi kalba angliskai ir beveik visi rusiskai. Taip kad del kalbos nera vargo. Jeigu kas abejojate del Izraelio,tai galiu pasakyti jog is visu aplankytu beveik 30 saliu-sita idomiausia.
Vienintelis dalykas nepatiko-nustebino kad visur pilna siuksliu...Bet tikrai nera taip kad butu nemalonu vaikscioti.Paskui ju net nepastebi,nes aplinkui zydi medziai,krumai,gyvatvores....na viskas zydi wub.gif
Sekmes 4u.gif
Jeigu yra klausimu,mielai atsakysiu.
Atsakyti
R&D - dekui uz pasakojima, skrendu kovo 27 i Izraeli jau turiu bilietus thumbup.gif Kol kas dar tik pavirsutiniskai ziuriu ka noreciau aplankyti, bet bijau, kad per 10 dienu nespesiu pamatyti visko ka noreciau doh.gif Gal galima pamatyti nuotraukas? 4u.gif
Atsakyti
Turiu apie 500 nuotrauku. Mielai keleta ikelciau,bet nemoku blush2.gif

Manau per 10 dienu galima si ta pamatyti ir pailseti. I koki miesta vaziuoji,Maja?
Butina pamatyti Jaruzale, Bahaju sodus Haifoj, nuvykti iki Negyvos juros, o pakeliui Masada,visai salia. Mes i Eilata vaziavom autobusu is Natanijos. Bilietas kainavo 71 sekelis/zmogui. Negyva jura kazkur pusiaukelej. Siaip,is visur i visur yra organizuojamos ekskursijos. Tada nuveza ir parveza. Is Natanijos maciau vezioja irgi visur.Bet mes pirkom tik i Jaruzale,nes norejosi kad parodytu ir truputi papasakotu. Is vis, su ekskursijom vykti i Jaruzale geriau,nes ten visada minios zmoniu ir bent jau vykstant pirma syki-lengviau surasti ir susigaudyti. Bet ekskursijos-brangios. 175 sekeliai vienam. Yra geras psl. www.travellux.com,ziurekit kur keliones izraelieciams - ten rodo vienos dienos keliones. Jas uzsisakyti reikia is anksto. Nelabai buna vietu.Mes vaziavom su kompanija "Cookies" (Boris travel).
Del Eilato tai nezinau ar verta. Mes vaziavom del vaiko nardymo su delfinais. As del saves nevaziuociau. Toli ir labai brangu viskas. Jura Raudojoji,bet nieko nesiskiria nuo Vidurzemio. Kai buvom Egipte,tai ten pilna graziausiu spalvotu zuvyciu matem, o Eilate nemaciau ne vienos,nors ta pati jura.
Zmones ten labai geranoriski, kalba beveik visi angliskai ir rusiskai, mielai paaiskina,netgi siulosi palydeti jei mato kad zioplineji... good.gif
Atsakyti
gelbekit padekit skestam! help.gif

teisybe sako, gad vandens nuoteku sistema cia gerai veikia tik vasara ir kai nera lietaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2009 09 14, 20:51)
Kokiu autobusu ar kt transporto priemone geriausia atvykti is Tel Avivo  oro uosto i Natanija?

traukiniu geriausia, vienas persedimas aisku yra, Centrinej Tel Avivo stotelej arba universiteto, stoteles pranesa, tai kad viskas aisku smile.gif o Netanijos stotele vadinasi Beit Igoshua smile.gif)))
Papildyta:
pragyvenau salyje dvejus metus...ka galiu pasakyti smile.gif kaip turistams tai ideali vieta apsilankymams smile.gif bet gyvenimui...zinau, kad Lt baisu dabar del tos krizes...bet va kazkaip nepritampu cia ir tiek smile.gif ir darba jau vel turiu toki normalu ofisini nejuoda, kaip cia dauguma atvazeve dirba smile.gif bet bet bet...

meile kaip tau cia gyvenas? skaiciau temos pradzioj ruosies i LT sugrizti? beje, koki darba cia dirbi? 4u.gif

yra keletas ryskiu pliusu salyje: tai klimatas, nors ir karsta, bet saule visgi savo duoda, daug maziau depresyviu nuotaiku ir siaip smagiau gyventi smile.gif
ir dar man cia patinka medicinos lygis, ne kaip pas mus, kad tik daugiau pinigeliu ismelzti mokamose o apie valstybines istaigas is vis patyliu smile.gif
dar patinka, kad zmones nekompleksuoja ir niekas gatvej nebado pirstais i "kitokius" nei visi smile.gif noreciau, kad ir Lt taip butu... rolleyes.gif
Papildyta:
drauge neseniai buvo atvaziavus i svecius, imetu keleta potkiu, prie negyvosios ir Masados smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija: 02 lapkričio 2009 - 11:41
Aciu,Euforija,bet mes jau grizom is Izraelio. Draugai mus sutiko oro uoste ir pokeliones nuveze vel i Ben Guriona,taip kad nebereikia info.Bet gal kam kitam pravers.
O kodel tau norisi is ten begti? Kodel neipranti? Butu labai idomu.Man pasirode visai priimtina ten butu gyventi,tik karsciai nuvargintu.
Bet,zinoma,mes tikrai nesiruosiame niekur vaziuoti.Visur gerai-namie geriausia. thumbup.gif
Papildyta:
PS.kalbejau vakar su draugais,tai tikrai sake kad Natanijoj istisai lyja. jau kelinta para. Paciu laiku issinesdinome is ten 4u.gif
Atsakyti
Kai lankiausi ten sveciuosna, ne viena karta, man irgi atrode, kad visai priimtina ten gyventi smile.gif
salyje labai daug biurokratizmo, norint gauti kazka, kas tau priklauso kartais tenka tikrus kryziaus zygius pereiti smile.gif plius esu ne zydu tautybes, todel teko sunkokai stotis ant koju, nes nepriklause jokios socialines garantijos, viskas is savo kisenes, jokiu lengvatu, draudimai cia nepigus, uz kalbos mokslus taip pat reikejo moketi smile.gif
palyginimui atvyke cia zydai tuoj pat gauna pilietybe plius: nemokamas mokslas, paskui juos siuncia dar i visokius kursus nemokamai, gauna puse metu pinigus uz buta, na ir kitos soc garantijos smile.gif dar teko susidurti mano draugei cia besikreipiant i idarbinimo agentura, kad niekas nenori dabar darbinti zmoniu neturinciu pilietybes, mane tai ziauriai papiktino smile.gif kam gali patikti tokia diskriminacija smile.gif as asmenisiai darbinausi be problemu, tik ne per agenturas, nuskilo smile.gif
na cia tiesiog detales, nebuvo tai esmine problema, esmine problema man asmeniskai tai sociumas, skiriasi musu mentalitetas...zmoniu visokiu yra, kaip ir visur, bet bet bet...rytai lieka rytais smile.gif cia labai tinka patarle "naglumas antra laime" smile.gif stebina dar vienas niuansas, cia zmons is ties sunkiai dirba, kad uzsidirbtu pinigeliu, pagarba jiems, bet tai kazkaip isvirsta i nesiliaujancius pokalbius bei mintis apie pinigus, niekur neteko tiek girdeti, viskas apie pinigus smile.gif ir dar cia tikrai siukslina smile.gif po Vilniaus man Natanija tai koks kaimelis, apsiures, nepriziuretas, o jau miesto papuosimai tai kazkas baisaus vizualiai smile.gif))
Tai cia tiek akmenuku i salies darzeli smile.gif tai mano asmenine nuomone, dar teko susidurti su zmonem, kurie mano, kad jeigu esi atvykes plius dar ne zydas tai esi koks antrarusis, bet tai cia visur matyt tokiu yra, kiekvienoj salyje smile.gif daug cia ir geranorisku zmoniu, pasiruosusiu tau visame kame padeti smile.gif
tik va pasiekti cia ko nors realiai...atvykusiems be jau uzdirbto kapitalo labai mazai sansu kaip ir uzsidirbti normaliai smile.gif aisku Lt mastais uzdarbis cia visai neblogas..bet nepamirskim, kad ir kainos cia nuo Lt skiriasi, yra pigesniu prekiu, bet paslaugos mokesciai visokie, masinos islaikymas cia daug brangesni smile.gif dar ir maistas pagrinde, esminis dalykas smile.gif
kaip sakoma yra savi pliusai, savi minusai smile.gif Europa man kazkaip priimtinesne, zmones suprantamesni smile.gif
Atsakyti
Ar kas nors is Izraelio vaziavo i Jordanija i eksursija?Randu, kad turizmo agenturos siulo 2-3 dienu ekskursijas, lietuviams reikalinga viza, bet kiek supratau is komentaru internete nesunku ja gauti, tik kazin kaip realybeje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2009 11 06, 20:15)
Ar kas nors is Izraelio vaziavo i Jordanija i eksursija?Randu, kad turizmo agenturos siulo 2-3 dienu ekskursijas, lietuviams reikalinga viza, bet kiek supratau is komentaru internete nesunku ja gauti, tik kazin kaip realybeje biggrin.gif

Mano sunenas vaziavo.Nuvaziavo i Eilata, is ten ryte ir isvyko autobusu i Petra.Ten jo jau lauke arabai ,kas su taxais kas su kupranugariais.... thumbup.gif
Kainos is karto krenta labai stipriai palyginus su izraeliu. O siaip,sake zmones normalus,paslaugus,visur nuveza,parodo,tik reikia labai deretis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2009 11 06, 21:39)
Mano sunenas vaziavo.Nuvaziavo i Eilata, is ten ryte ir isvyko autobusu i Petra.Ten jo jau lauke arabai ,kas su taxais kas su kupranugariais.... thumbup.gif
Kainos is karto krenta labai stipriai palyginus su izraeliu. O siaip,sake zmones normalus,paslaugus,visur nuveza,parodo,tik reikia labai deretis mirksiukas.gif

kaip ir su arabais, visada reikia deretis. Kaina krenta kas penkias sekundes mirksiukas.gif
pas mus penktadieniais buna arabu turgus,tai su mama vis nulekiam pasiziureti, visada surandam ka nors gero uz kapeikas, vien tik kad arabai greitai numeta kainas smile.gif
Atsakyti