Kai lankiausi ten sveciuosna, ne viena karta, man irgi atrode, kad visai priimtina ten gyventi
salyje labai daug biurokratizmo, norint gauti kazka, kas tau priklauso kartais tenka tikrus kryziaus zygius pereiti

plius esu ne zydu tautybes, todel teko sunkokai stotis ant koju, nes nepriklause jokios socialines garantijos, viskas is savo kisenes, jokiu lengvatu, draudimai cia nepigus, uz kalbos mokslus taip pat reikejo moketi

palyginimui atvyke cia zydai tuoj pat gauna pilietybe plius: nemokamas mokslas, paskui juos siuncia dar i visokius kursus nemokamai, gauna puse metu pinigus uz buta, na ir kitos soc garantijos

dar teko susidurti mano draugei cia besikreipiant i idarbinimo agentura, kad niekas nenori dabar darbinti zmoniu neturinciu pilietybes, mane tai ziauriai papiktino

kam gali patikti tokia diskriminacija

as asmenisiai darbinausi be problemu, tik ne per agenturas, nuskilo

na cia tiesiog detales, nebuvo tai esmine problema, esmine problema man asmeniskai tai sociumas, skiriasi musu mentalitetas...zmoniu visokiu yra, kaip ir visur, bet bet bet...rytai lieka rytais

cia labai tinka patarle "naglumas antra laime"

stebina dar vienas niuansas, cia zmons is ties sunkiai dirba, kad uzsidirbtu pinigeliu, pagarba jiems, bet tai kazkaip isvirsta i nesiliaujancius pokalbius bei mintis apie pinigus, niekur neteko tiek girdeti, viskas apie pinigus

ir dar cia tikrai siukslina

po Vilniaus man Natanija tai koks kaimelis, apsiures, nepriziuretas, o jau miesto papuosimai tai kazkas baisaus vizualiai

))
Tai cia tiek akmenuku i salies darzeli

tai mano asmenine nuomone, dar teko susidurti su zmonem, kurie mano, kad jeigu esi atvykes plius dar ne zydas tai esi koks antrarusis, bet tai cia visur matyt tokiu yra, kiekvienoj salyje

daug cia ir geranorisku zmoniu, pasiruosusiu tau visame kame padeti

tik va pasiekti cia ko nors realiai...atvykusiems be jau uzdirbto kapitalo labai mazai sansu kaip ir uzsidirbti normaliai

aisku Lt mastais uzdarbis cia visai neblogas..bet nepamirskim, kad ir kainos cia nuo Lt skiriasi, yra pigesniu prekiu, bet paslaugos mokesciai visokie, masinos islaikymas cia daug brangesni

dar ir maistas pagrinde, esminis dalykas

kaip sakoma yra savi pliusai, savi minusai

Europa man kazkaip priimtinesne, zmones suprantamesni