Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

QUOTE(meile0409 @ 2009 12 09, 10:09)
Merginos, mano sesuo atvaziuoja,dabar suku galva kur ja nuvesti?
g.gif

Mano nuomone:
1.Jaruzale 2. Negyvoji jura(Masada,nes salia) 3. Haifa-Bahaju sodai ,Akko
....
Gyvenate Natanijoj kiek pamenu,tai cia arciausi ir idomiausi lankytini objektai mano nuomone. Jau Izraely tai tikrai yra ka rodyt,ten galima ziuret ir ziuret.... wub.gif
Siaip idomu Golano aukstumos, galima pavaziuot i pietus, iki Eilato-juru muziejus,karaliaus Solomono atrakcionu parkas,delfinu rifas (galima nardyt su jais bet labai brangu) doh.gif .
As daugiau Eilatan nevaziuociau,ir prie Negyvos juros nevaziuociau (nei ten maudymasis nei ka,bet viena karta papluduriuoti labai idomu) bigsmile.gif . Grazus kelias i pietus per Negevo dykuma iki Eilato. Jeigu sesuo didele kelioniu megeja,manau verta net ir i Petra uzsukti. Kas buvo-sako nerealiai ispudinga.As nebuvau.
Izraelin vaziuociau ir vaziuociau ,ir vis rasciau ka aplankyti. Vien Jeruzalei reikia keliu menesiu kad apvaiksciotum drinks_cheers.gif
Cia daug nuo ko priklauso: kokie jos interesai,kiek laiko bus ir t.t
Atsakyti
Iki mano keliones lieka vis maziau laiko, na 3 menesiai ir 15 dienu biggrin.gif Bet del mokslu nelabai turiu laiko ka ir planuoti tai nuo vasario pradesiu. Kaip sakiau norejau i Petra,bet draugas sako, kad bus ka atseit ka Izraelyje paziureti, gal namuka siaureje issinuomosime keletai dienu...Bet dar yra laiko pagalvoti tai po truputi renku info biggrin.gif
Atsakyti
Dar uzmirsau pasigirti del svarbiausio dalyko-musu niekas niekur Izraelyje netikrino. Musu daiktu visai netikrino net Ben Guriono oro uoste isskrendant!!! Maciau kaip visus krate: lagaminai atsegti,daiktai iskiloti,ten apsauga i lagaminus kaiso kokius tai aparatus (lyg tai metalo detektoriai,ar kokiu cheminiu medziagu...)Zmones iraude -ar tai nuo nervu,ar itampos ir sukaite...Vaizdelis nekoks. O mus mandagiai paprase praeiti ir net nepaziurejo i lagaminus. reiskia ne visai visus krato,nors kiek klausiau tai mes tokie vieninteliai is ten buvusiu pazistamu,kuriu VISISKAI netikrino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&D: 02 sausio 2010 - 23:11
QUOTE(R&D @ 2010 01 02, 22:33)
Turiu daugybe nuostabiu Izraelio nuotrauku.Nemoku ideti verysad.gif
Papildyta:
Beje, ar buvo atvykusi sesuo? Ka pamatet? Ar jai patiko?

Uzsiregistruokite kokiame nors tinklalapyje pvz. photobucket.com ir galesite kelti nuotraukas. Forume "Pagalba' yra aiskios instrukcijos surasytos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(R&D @ 2010 01 02, 23:10)
Dar uzmirsau pasigirti del svarbiausio dalyko-musu niekas niekur Izraelyje netikrino. Musu daiktu visai netikrino net Ben Guriono oro uoste isskrendant!!! Maciau kaip visus krate: lagaminai atsegti,daiktai iskiloti,ten apsauga  i lagaminus kaiso kokius tai aparatus (lyg tai metalo detektoriai,ar kokiu cheminiu medziagu...)Zmones iraude -ar tai nuo nervu,ar itampos ir sukaite...Vaizdelis nekoks. O mus mandagiai paprase praeiti ir net nepaziurejo i lagaminus. reiskia ne visai visus krato,nors kiek klausiau tai mes tokie vieninteliai is ten buvusiu pazistamu,kuriu VISISKAI netikrino.

Tikrai keistai skamba, reiskia atrodet neitartinai visai biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai keistai skamba, reiskia atrodet neitartinai visai biggrin.gif
[/quote]

Na, net sunku pasakyti kas leme toki sprendima. Europietiskais veidais ir su vaikais seimu, tokiu kaip mes,ten buvo daugybe. Bet mus,zinoma, labai nudziugino toks ju sprendimas. Kol kiti parinosi su oro uosto kontrolieriais,mes sau ramiai nuejome isgerti kavutes ir gaiviuju gerimu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kelios nuotraukos is musu kelioniu po Izraeli
Jeruzale :

user posted image

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Netanya :
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ir man teko vienu akies krašteliu pamatyti šią šalį, tai pasidalinsiu keliomis foto su jumis...
Šiaip buvom pailsėti Kalėdiniu laikotarpiu Egipte ir sugalvojom pasiimti ekskursiją dienai į Jeruzalę. Labai patiko šalis, ta prasme labai patiko gamtovaizdžiai ir oras pasitaikė neblogas...Tikiuos dar kada nors ją aplankyti rimčiau blush2.gif

Jeruzales rytinė panorama, kai kilo saulė...
user posted image
Jeruzalė
user posted image
kažkatrie iš vartų, nebepamenu pavadinimo
user posted image
Gatvelės
user posted image
user posted image
user posted image
(buvo šeštadienis, tai visur tuščia)
Čia šventykla kur Jėzus buvo nukryžiuotas ir palaidotas
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

Papildyta:
Dar vaizdelių
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Iš Palestinos, kur aplankėm Beatliejų:

user posted image
Čia jau šventykla, pastatyta toj vietoj, kur Jėzus gimė
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Siaip dar vaizdeliu
user posted image
user posted image
Siena Palestinos
user posted image

Papildyta:
Galiausiai Negyvoji jūra
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
korrne, galiu pora klausimėlių?
Ar pakankamai šiltas vanduo Negyvojoje jūroje? Nes, matau, Jeruzalėje prireikė striukės. Sprantu, kad ankstyvas rytas, o ir miestas kalnuose. Bet ar tikrai prie jūros nešalta išsirengti?
Planuoju kovo mėn. tokią pat kelionę.
Atsakyti
QUOTE(Tiramiska @ 2010 01 16, 12:40)
Ar pakankamai šiltas vanduo Negyvojoje jūroje? Nes, matau, Jeruzalėje prireikė striukės. Sprantu, kad ankstyvas rytas, o  ir miestas kalnuose. Bet ar tikrai prie jūros nešalta išsirengti?

Na aš šiaip esu labai lepi tuo klausimu, į baltiją paprastai nesiryžtu lipti... per šalta... O čia buvo vanduo šiltesnis, gal ne toks šiltas, bet galima maudytis, o dar vienas pliusas, kad ten jokio vėjo nėra, nes dauboje... Žodžiu manau, kad turėtų būti normaliai... labai įdomu kai keli metrai nuo kranto prasideda druskos gabaliukai po kojom... kaip masažas thumbup.gif beje ten ilgiau 15 min nerekomenduoja maudytis...
Atsakyti
QUOTE(Tiramiska @ 2010 01 16, 14:40)
Ar pakankamai šiltas vanduo Negyvojoje jūroje? Nes, matau, Jeruzalėje prireikė striukės. Sprantu, kad ankstyvas rytas, o  ir miestas kalnuose. Bet ar tikrai prie jūros nešalta išsirengti?

mano sesuo pries savaiciuke isvaziavo,tai ji ejo kas diena prie juros ir sake,kad Lietuvoje salta baltijos jura ir iki tiek neissyla,kai vidurzemio pacia ziema
Atsakyti
QUOTE(korrne @ 2010 01 15, 22:10)
Sveikos  4u.gif

Ir man teko vienu akies krašteliu pamatyti šią šalį, tai pasidalinsiu keliomis foto su jumis...

Labai ačiū už nuotraukas. Visos vietos matytos, tai smagu buvo prisiminti. Mes pernai kovo mėnesį buvome Izraelyje. Kas klausė ar galima maudymuko? Būtina...pasakyčiau mirksiukas.gif

Pirmomis dienomis, kai atvykome buvo +/- 18 šilumos, pusė vietinių su paltais ir ilgaauliais vaikščiojo ir nustebę žiūrėjo į mus, kad išsirengėme ir maudėmės. Pas mus jūra tikrai taip neįšyla kaip pas juos žiemą mirksiukas.gif

Smagu. Pavydžiu kas keliausit vėl.
Atsakyti
Laba diena,
noreciau ir as pora klausimu uzduoti jau pabuvojusioms Izraelyje. 4u.gif Mano mama su teta skrenda balandzio men. i Izraeli. Vaziuoja pas zydus draugus. Gal galite man paaiskinti apie ta tikrinimo/tardymo procedura orouoste. Abi su teta jos nemoka angliskai, tik rusiskai ir lietuviskai. Kaip jos ten susikalbes? Kokia kalba vyksta "tardymas"? ax.gif Jos bijo, kad ju is viso neileis i Izraeli, kai jos nieko nesupras ko ten ju klausia. smile.gif Ir siaip is kazkur jos cia prisiklause, kad nelabai noriai is buvusiu sovietiniu saliu isileidzia turistus zydai. Ar esate ka nors girdejusios, kad neisileistu lietuviu ir parsiustu juos namo?
Ir dar klausimas del Jordanijos. Skaiciau, kad kai kurios is Jusu vaziavote is Izraelio i Jordanija ir atgal. Mano teta yra buvusi Jordanijoje ir dabar noredama vaziuoti i Izraeli turi pasikeisti pasa, kad nesimatytu Jordanijos viza, nes zydai neisileidzia pabuvojusiu Jordanijoje. Tai idomu kaip Jus atgal ileido i Izraeli? Ar cia irgi eilinis gandas del tu vizu? ax.gif
Atsakyti