Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

Žiūriu, temoje klausimų daugiau nei atsakymų ax.gif Man taip pat įdomu, ar, pvz., turint Sirijos vizą galima patekti į Izraelį, nes atvirkštinis variantas yra neįmanomas...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 03 12, 08:45)
Žiūriu, temoje klausimų daugiau nei atsakymų ax.gif Man taip pat įdomu, ar, pvz., turint Sirijos vizą galima patekti į Izraelį, nes atvirkštinis variantas yra neįmanomas...

Geriau pakeisti pasa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 03 12, 09:45)

Del Sirijos nieko nezinau.
Pilna ir teisinga informacija jums suteiks URM. Yra ne viena salis(tikrai zinau kad Iranas, Jungtiniai arabu emyratai ir dar eile),kurios neisileidzia i savo sali jeigu pase yra atzyma kad buvai Izraely. Izraelis taip pat neleidzia ivaziuoti,arba busit labai tikrinami, tardomi,noredami pas juos patekti su arabiska viza.

Todel jums reikalinga labai tiksli informacija,kad neturetumet dideliu nemalonumu ir sugadintu atostogu. Paskambinkit i Uzsienio reikalu ministerija, jums pasakys tiksliai.

Pasikeisite pasus, ir viskas. Rami galva 4u.gif

O keliauti is Izraelio i Jordanija tai tikrai buvo galima,ir paskui grizti vel Izraelin.
Daugybe zmoniu is Eilato vaziuoja i Petra. Ir visi sako,kad tikrai verta.
Bet jau tada busit kratomi oro uoste kaip didziausi nusikalteliai triniti.gif
Maciau tuos vaizdelius, nemalonu...
As jau rasiau apie tai,kad jie tikrina kazkaip pasirinktinai. Musu seimos Tel Avivo oro uoste netikrino is viso thumbup.gif Bet musu pasuose nebuvo jokiu atzymu, nes mes tuo metu buvom tik Izraeli.
Graziu kelioniu 4u.gif
Atsakyti
Kai kovo pabaigoj keliavome per siena i Izraeli,taip pat krate atsitiktine tvarka, as patekau tarp tu nelaiminguju biggrin.gif dabar juokinga, bet kai viska iskrausto,kazkaip nemalonu... ax.gif buvau viena pirmuju musu grupeje, o likau paskutine, ir uzkliuvo jiems mano fotoaparatas kazkodel, isarde kiek galejo, o paskuj jau visa kita krate ka turejau. paskuj is to susijaudinimo savo mergautine pavarde pasakiau kai paklause pavardes doh.gif gerai,kad labai panasios, tai jauciu nelabai ir surprato doh.gif
o gristi i Egipta jau buvo daug lengviau, per detektoriu praleidom daiktus ir pasus parode jau buvom Egipte smile.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į gyvenančius Izraelyje arba turinčius ten draugų/artimųjų, kokios nuotaikos dėl galimo karo su Iranu?? Ar dabar, po kelių mėnesių saugu ten važiuoti?
Atsakyti
Ten nuolatos ruošiamasi karui. Intensyviai. O kada jis prasidės, manau niekas negali pasakyt, nes tai jau būtų slaptos informacijos paskleidimas arba tiesiog pletkai.
Atsakyti
QUOTE(Ija Indmarija @ 2012 04 24, 19:46)
Kreipiuosi į gyvenančius Izraelyje arba turinčius ten draugų/artimųjų, kokios nuotaikos dėl galimo karo su Iranu?? Ar dabar, po kelių mėnesių saugu ten važiuoti?

Sveiki,
vakar grįžau iš ten. Tikrai niekas gatvėse nestato barikadų smile.gif , žmonės atsipalaidavę, mėgaujasi gyvenimu, daug turistų. Keliavom trise su mažu vaiku, be mašinos, paprastais autobusais ar mikriukais ir tikrai jokio nerimo nejutom. Tiesiog reikia pasidomėti, kur keliauti saugu, o kur nosies geriau nekišti (geriau vengti kirsti Palestinos autonomijos sieną, bei žydų ultra-ortodoksų gyvenamųjų rajonų). O visur kitur tikrai jokio nerimo nėra, tiek žydai, tiek Jeruzalės arabai nusiteikę draugiškai, į jokias nemalonias situacijas patekę nebuvom.
Dėl patikrų atvykus čia jau kaip pasiseks. Daugiau jie tardo atvykus didesne grupe. Mes trise atvykę sulaukėm tik vieno klausimo - koks kelionės tikslas. Ilgesnė procedūra išvykstant, bet vėlgi užkliūva didesnės grupės. Mes praėjom greitai - tik paklausė, ar iš nieko negavom dovanų, ir pamokė, kad viešint Izraelyje iš nepažįstamų žmonių dovanų imti nevalia. O va bobučių grupė su kunigėliu priešakyje buvo ištardyta ir ištikrinta labai nuosekliai.
Ir dar, keliavom per Kijevą su Aerosvit. Priešingai nei atsiliepimai internete, man jie labai patiko. Skrydžio kaina buvo pati geriausia, laikai patogūs. Visi skrydžiai praėjo sklandžiai ir laiku, lėktuvai nauji, maitinimas geras, ir dar vaikui dovanėlių davė. Smulkmena, bet malonu. Žodžiu, Aerosvit paliko labai gerą įspūdį ypač kai palygini su Small Planet.
Atsakyti
QUOTE(mario @ 2012 05 05, 19:33)
Sveiki,
vakar grįžau iš ten. Tikrai niekas gatvėse nestato barikadų  smile.gif , žmonės atsipalaidavę, mėgaujasi gyvenimu, daug turistų.
Dėl patikrų atvykus čia jau kaip pasiseks. Daugiau jie tardo atvykus didesne grupe. Mes trise atvykę sulaukėm tik vieno klausimo - koks kelionės tikslas. Ilgesnė procedūra išvykstant,  bet vėlgi užkliūva didesnės grupės. Mes praėjom greitai - tik paklausė, ar iš nieko negavom dovanų, ir pamokė, kad viešint Izraelyje iš nepažįstamų žmonių dovanų imti nevalia. O va bobučių grupė su kunigėliu priešakyje buvo ištardyta ir ištikrinta labai nuosekliai.
Ir dar, keliavom per Kijevą su Aerosvit. Priešingai nei atsiliepimai internete, man jie labai patiko. Skrydžio kaina buvo pati geriausia, laikai patogūs. Visi skrydžiai praėjo sklandžiai ir laiku, lėktuvai nauji, maitinimas geras, ir dar vaikui dovanėlių davė. Smulkmena, bet malonu. Žodžiu, Aerosvit paliko labai gerą įspūdį ypač kai palygini su Small Planet.

kaip tik su šiom linijom planuoju skristi. girdėjau irgi gerų atsiliepimų. smile.gif sakė taip pat, kad negalima sakyti oro uoste, jog gavai dovanų, tik aš vis nesuprantu, kodėl, nes dovanų tai gausiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
O nesigauna Aerosvit daug val. tarpas Kijeve? Ir kiek žinau, Kijevo oro uoste internetas mokamas sad.gif
Dėl dovanų, man rodos, ten klausia, ar negavot dovanų iš nepažįstamų žmonių. Kažin ar oro uosto darbuotojams įdomu, ką gavai iš seno patikimo draugo ar pan. smile.gif
Per visas patikras svarbiausia būti ramiam, nenervingam, neklausinėti ir nekalbėti ne į temą ir apsirengus būt normaliai (girdėjau, kad įtarimą kelia ilgi platūs sijonai, po kuriuo neaišku ką gali paslėpt ir pan.). Manau, kad principą supratot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2012 05 06, 14:52)
O nesigauna Aerosvit daug val. tarpas Kijeve? Ir kiek žinau, Kijevo oro uoste internetas mokamas sad.gif
Dėl dovanų, man rodos, ten klausia, ar negavot dovanų iš nepažįstamų žmonių. Kažin ar oro uosto darbuotojams įdomu, ką gavai iš seno patikimo draugo ar pan. smile.gif
Per visas patikras svarbiausia būti ramiam, nenervingam, neklausinėti ir nekalbėti ne į temą ir apsirengus būt normaliai (girdėjau, kad įtarimą kelia ilgi platūs sijonai, po kuriuo neaišku ką gali paslėpt ir pan.). Manau, kad principą supratot  mirksiukas.gif

Bent jau tarp mano skrydžių nuo 1 iki 1,5 val tarpas, tai, manau, toks labai pats tas. smile.gif
Atsakyti
O musu grupe ivaziuojan i Izraeli pakrate kai reikiant, bet uztad isvaziuojant nieko, isskyrus lagaminu perleidima per metalo detektorius ir stampo uzdejima pase, daugiau netikrino,neklausinejo, praejom labai greitai 4u.gif Salyje taip pat jokiu neramumu nepastebejom, visi ramus ir atsipalaidave.
Atsakyti
Prieš savaitę grįžome iš šios nuostabios šalies. Keliavome savarankiškai - 10 dienų.

Pirmiausia dėl neramumų - jokių. Kaip kažkas minėjo, žmonės atsipalaidavę, tikrai niekas nekariauja ir nesiruošia to daryti. Taip, policijos, kariuomenės gatvėse nemažai, bet nuo to tik saugiau jautiesi.

Palestinos teritorija - nuostabi. Kažkas minėjo, kad nerekomenduoja į ją važiuoti... Būtina važiuoti. Juk net vienas svarbiausių krikščionims miestų Betliejus yra Palestinos autonomijos teritorijoje. Taip, ten jie apsitvėrę aukštomis tvoromis ir spygliuotomis vielomis, bet tik tiek. Patikrino ir praleido.

Žydų ortodoksų rajonai nėra pavojingi, jei gerbi jų tradicijas ir esi apsirengęs taip, kad reikia - jokių trumpų sijonų ar šortų, jokių iškirpčių ir pan.

Aerosvit, mano nuomone, labai geros avialinijos. Mums teko "išbandyti" naujos kartos lėktuvą Boing 737-800 New Generation, kurį bendrovė tik prieš mėnesį gavo iš gamyklos. Įspūdinga wink.gif Aptarnavimas puikus, maistas geras (beje, prieš kelionę galima nemokamai pasirinkti maistą - pvz.: low fat, kosher, vegetarian ir pan.).

Daugiau galėčiau papasakoti, jei paklaustumėte konkrečiai, nes panašu, kad galėčiau prirašyti čia visą talmudą smile.gif)
Papildyta:
Papildymas dėl oro uostų:

Kijevo oro uoste internetas yra nemokamas, tačiau labai lėtas ir dažnai stringa. Tačiau vis geriau nei jokio.
Ben Gurion oro uoste internetas taip pat nemokamas, bet irgi ne stebuklas su greičiu ir patikimumu.

Dėl oro uostų patikrinimų. Oro uoste būtina būti prieš 3 valandas iki skrydžio (Izraelyje). Didžiulės eilės prie patikrinimo postų. Keliaujantys savarankiškai kelia mažiau įtarimų, todėl praleidžiami po trumpo pokalbio ir gana greitai. Tačiau eilė bendra - jei prieš tai ką nors užlaikė, tenka laukti ir pačiam. Be to patikrinimai vyksta mažiausiai 4 vietose. Ilgiausiai trunkantis pirmasis, dar iki check-in. Vėliau viskas vyksta greičiau, kai kur tik pasus patikrina, kai kur pateikia kelis trumpus klausimus. Žodžiu, reikia pasiruošti sugaišti laiko šioms procedūroms ir nepavėluoti į lėktuvą.

Turbūt nereikia sakyti, kad reikalingas pasas, o ne tapatybės kortelė.
Atsakyti