Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(fedoska @ 2008 12 17, 15:29)
Nu zinot, mamytes, cia kai kurios pasisake pries pensininkes. Zinau moteriske, jai 64 m., atrodo desimtmeciu jauniau. Is simto dvidesimtmeciu tik vieną (geriausiu atveju) rasit tokia judria, kaip ta motera  doh.gif  Kaip jinai varo  thumbup.gif  Aisku, gal daug reiskia 40 metu pedagoginio stazo, ji pradinuku mokytoja. Galvoja ieskotis aukles darbo. Su vaikais ko tik neisdarineja, sokius visokius soka, koja ant galvos uzsikelia  doh.gif  O kur dar skaitymai, lipdymai, piesimai, pasaku skaitymai, milijonai daineliu  doh.gif  Tikrai amzius nera svarbu  mirksiukas.gif  Na, nebent auklei 90  doh.gif

Daug cia rasoma apie aukles ir ju atlyginimus. As manau, kad jaunesne aukle tikrai ne blogesne, negu pensininke. Tos su stazu energingos bobutes tikrai gerai, taciau sveikata vis tiek ne ta, ir tu niekad nezinai kada jai gali sirdis sustreikoti, ar insultas atsitikti...o jei ji tuo metu vaikuti rankuose laikys ir dar viena namie bus????? Manau, kad dazniausiai mamytes jaunu nenori del vyru. Bijo jos, kad po vienu stogu su vyru jauna butu. O del atlyginimu. As pati pradejau galvoti apie aukles darba. Labai myliu vaikus, domiuosi ju prieziura. Draugei padedavau su maziumi. Turiu psichologo issilavinima. Isklausiau pedagogikos, specialiosios pedagogikos kursus. Taciau pasiziurejau kokie atlyginimai yra mokomi...Juk zmogus pas jus dirba neoficialiai, vadinasi nemoka mokesciu. As suprantu, kad nera musu zmonems galimybiu moketi auklei pinigu dideliu. Tai tada geriau jau leisti i darzeli...nes ten tikrai geriau pasirupins ir islavins jusu vaikuti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 17 gruodžio 2008 - 17:42
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 17, 18:40)
Daug cia rasoma apie aukles ir ju atlyginimus. As manau, kad jaunesne aukle tikrai ne blogesne, negu pensininke. Tos su stazu energingos bobutes tikrai gerai, taciau sveikata vis tiek ne ta, ir tu niekad nezinai kada jai gali sirdis sustreikoti, ar insultas atsitikti...o jei ji tuo metu  vaikuti rankuose laikys ir dar viena namie bus????? Manau, kad dazniausiai mamytes jaunu nenori del vyru. Bijo jos, kad po vienu stogu su vyru jauna butu. O del atlyginimu. As pati pradejau galvoti apie aukles darba. Labai myliu vaikus, domiuosi ju prieziura. Draugei padedavau su maziumi. Turiu psichologo issilavinima. Isklausiau pedagogikos, specialiosios pedagogikos kursus.  Taciau pasiziurejau kokie atlyginimai yra mokomi...Juk zmogus pas jus dirba neoficialiai, vadinasi nemoka mokesciu. As suprantu, kad nera musu zmonems galimybiu moketi auklei pinigu dideliu. Tai tada geriau jau leisti i darzeli...nes ten tikrai geriau pasirupins ir islavins jusu vaikuti.

taip. jūs visiškai teisi...
tačiau kol kas turime tokią situaciją, kad ne visi dvimetinukai patenka į darželį....ką kalbėti apie metų vaikutį, nes su darželiais situacija tikrai prasta, ypač naujuose rajonuose
o dėl algų....
jei sekate naujienas, jas mažina visiems, jei dar darbe palieka mirksiukas.gif
nes tikrai algos buvo užkeltos kai kur, ir auklių (ne visų aišku) atlyginimai taip pat, nes buvo galinčių mokėti, kadangi jų mažės, ir auklės turės prisiderinti....nes darbelio reikės...neieškosi gi mokios šeimos metus......

ką jau padarysi, kenčiam dabar visi mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes, Vilniuje, savo auklei mokame 1600 lt. Dirba 10-11 val. Moteris 60 metų. Labai energinga, rūpinasi vaikeliu, stengiasi skaniai valgyti pagaminti, visada į lauką išvesti, žaidžia su juo, skaito knygeles, moko eilėraštukų, dainelių. Be to, ji pati, net neprašyta, išvalo grindis, išlygina visus rūbus, nes vaikelis dieną miega 2-3 val. Ji kaip šeimos žmogus. Visada padės kai tik to reikės.
Atsakyti
Manau auklei turetu moketi,tiek,kiek yra minimumas 4u.gif juk tiek ir mokama auklem darzelyje...nes aukles darbas susiliginamas us aukletojos padejeja darzelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jozyk: 17 gruodžio 2008 - 20:52
QUOTE(Jozyk @ 2008 12 17, 21:51)
Manau auklei turetu moketi,tiek,kiek yra minimumas 4u.gif juk tiek ir mokama auklem darzelyje...nes aukles darbas susiliginamas us aukletojos padejeja darzelyje.

Įdomus mūsų žmonių požiūris į auklės darbą. Aš visą laiką maniau, kad auklė turėtų ne tik prižiūrėti, bet ir auklėti, lavinti vaikelį. Aišku dauguma tėvų pasakys, kad patys išauklės savo vaiką...bet kol kas matau būrį neišauklėtų vaikų...siūlyčiau tėvams paskaityti apie Japonų kultūrą. Aišku ji mums ne visai tinka ir yra svetima, tačiau kai kurie dalykai tikrai naudingi. Nes labai dažnai pastebiu, kad Lietuvoje vaikas yra laikomas vos ne pasaulio bamba, o nemokamas gerbti suaugusiuosius ir aplinką. Jei mes ir toliau patys stengsimes auklėti vaikus pagal savo pačių sukurta filosofiją, tai greitai susidūrsime su tokio auklėjimo karčiomis pasekmėmis...
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 18, 11:35)
Įdomus mūsų žmonių požiūris į auklės darbą. Aš visą laiką maniau, kad auklė turėtų ne tik prižiūrėti, bet ir auklėti, lavinti vaikelį. Aišku dauguma tėvų pasakys, kad patys išauklės savo vaiką...bet kol kas matau būrį  neišauklėtų vaikų...siūlyčiau tėvams paskaityti apie Japonų kultūrą. Aišku ji mums ne visai tinka ir yra svetima, tačiau kai kurie dalykai tikrai naudingi. Nes labai dažnai pastebiu, kad Lietuvoje vaikas yra laikomas vos ne pasaulio bamba, o nemokamas gerbti suaugusiuosius ir aplinką. Jei mes ir toliau patys stengsimes auklėti vaikus pagal savo pačių sukurta filosofiją, tai greitai susidūrsime su tokio auklėjimo karčiomis pasekmėmis...

ogo biggrin.gif man jau idomu pasidare kaip Jus vaikus auklejat, ar tik ne su dirzu? vaikai yra tevu atspindis, jie yra visi skirtingi, ir visus pagal viena dudele tikrai neisauklesite, yra moralines normos, prie kuriu turi visi taikytis, ir kiekvienas tevas pasitelkdamas savo sugebejimus bando vaikui tai isaiskinti, o kadangi pries vaika smurtauti negalima, telieka pritaikyti ta pacia filosofija mirksiukas.gif jai ji jums atrodo netinkama, tai dar nereiskia, kad ji bloga, jau ir dabartinis jaunimas ziaurus pasidare, vis del to, kad zino, kad ju nubausti niekas negali....tik tevai dar nelabai moka atrasti kita bausmes pavidala, kuris pakeistu dirza, todel ir lieka vaikai nebausti...
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2008 12 18, 12:13)
ogo  biggrin.gif  man jau idomu pasidare kaip Jus vaikus auklejat, ar tik ne su dirzu? vaikai yra tevu atspindis, jie yra visi skirtingi, ir visus pagal viena dudele tikrai neisauklesite, yra moralines normos, prie kuriu turi visi taikytis, ir kiekvienas tevas pasitelkdamas savo sugebejimus bando vaikui tai isaiskinti, o kadangi pries vaika smurtauti negalima, telieka pritaikyti ta pacia filosofija  mirksiukas.gif jai ji jums atrodo netinkama, tai dar nereiskia, kad ji bloga, jau ir dabartinis jaunimas ziaurus pasidare, vis del to, kad zino, kad ju nubausti niekas negali....tik tevai dar nelabai moka atrasti kita bausmes pavidala, kuris pakeistu dirza, todel ir lieka vaikai nebausti...

Na smurtauti pries vaikus tikrai negalima. Ir vaikus dirzu tikrai neaukleciau...Surasiau kitoje vietoje, kad kiekviena seima turetu sukurti taisykles. Esu psichologė, todėl suprantu, kad svarbiausia vis gi, kad abu tėvai turėtų vienodą supratimą apie vaikų auklėjimą. Nes paskui gaunasi, kad vaikas nesupranta kaip jam elgtis, kai mama už vienus dalykus bara, o tėvas ne. Taip pat suprantu, kad kiekvienas vaikas yra išskirtinis ir ne kiekvienam pritaikysi vienodą auklėjimo modelį. Bet visuomenės normos, moralė ir etikėtas yra vienodas visiems. Aš būtent tai ir turiu omeny. Manau, kad vaikas turėtų gerbti suaugusiuosius, nešiukšlinti, nelaužinėti nieko. Jei nuo mažens pratinsime vaiko prie kultūringo elgesio, o ne sakysime "Jis dar mažas, nesupranta", tai kitokia bus visuomenė. O dabar pamatau, kaip vaikas grėbia ir mėto daiktus, kavinėse pastoviai vaikų riksmai ir pan. Aš atėjau į kavinę pailsėti, o ne vaikų riksmų klausytis. Jei nemokate savo vaikui paaiškinti kaip elgtis visuomenėje, tai ir neveskite jo į visuomenę smile.gif nenoriu nieko įskaudinti, tiesiog pasidalinau savo nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 18, 12:42)
Na smurtauti pries vaikus tikrai negalima. Ir vaikus dirzu tikrai neaukleciau...Surasiau kitoje vietoje, kad kiekviena seima turetu sukurti taisykles. Esu psichologė, todėl suprantu, kad svarbiausia vis gi, kad abu tėvai turėtų vienodą supratimą apie vaikų auklėjimą. Nes paskui gaunasi, kad vaikas nesupranta kaip jam elgtis, kai mama už vienus dalykus bara, o tėvas ne. Taip pat suprantu, kad kiekvienas vaikas yra išskirtinis ir ne kiekvienam pritaikysi vienodą auklėjimo modelį. Bet visuomenės normos, moralė ir etikėtas yra vienodas visiems. Aš būtent tai ir turiu omeny. Manau, kad vaikas turėtų gerbti suaugusiuosius, nešiukšlinti, nelaužinėti nieko. Jei nuo mažens pratinsime vaiko prie kultūringo elgesio, o ne sakysime "Jis dar mažas, nesupranta", tai kitokia bus visuomenė. O dabar pamatau, kaip vaikas grėbia ir mėto daiktus, kavinėse pastoviai vaikų riksmai ir pan. Aš atėjau į kavinę pailsėti, o ne vaikų riksmų klausytis. Jei nemokate savo vaikui paaiškinti kaip elgtis visuomenėje, tai ir neveskite jo į visuomenę smile.gif  nenoriu nieko įskaudinti, tiesiog pasidalinau savo nuomone.

drinks_cheers.gif nu dabar sutinku su Jusu nuomone, gaila tik, kad dazniausei issiskyria tevo ir mamos poziuriai ir jie tarpusavyje negali susitarti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gabute @ 2008 12 18, 13:52)
Brangiosios, o kur musu tolerancija? schmoll.gif nes mane irgi daug kas nepatinka, pvz.: prie kito staliuko sedintis ikause vyrukai ir nevaldantys balso garsumo ar merginos spygaujancios, bet gi ju niekas neuzdaro, jiems niekas neliepia sedeti namie.Viesajame transporte visi is eiles kalbantys telefonu, lyg man idomu butu ka ten kas pasake ar padare, ju vakaro planai ir pan. doh.gif Taigi deja taikomes, nes gyvename visuomeneje.
P.S. i viesas vietas kaip kavine su vaiku neiname, nes turbut esame is tu tevu kurie nesugeba susitvarkyti su savo vaiku  blink.gif

drinks_cheers.gif irgi sutinku, teisybe ir cia yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliana: 18 gruodžio 2008 - 13:02
QUOTE(gabute @ 2008 12 18, 13:52)
Brangiosios, o kur musu tolerancija? schmoll.gif nes mane irgi daug kas nepatinka, pvz.: prie kito staliuko sedintis ikause vyrukai ir nevaldantys balso garsumo ar merginos spygaujancios, bet gi ju niekas neuzdaro, jiems niekas neliepia sedeti namie.Viesajame transporte visi is eiles kalbantys telefonu, lyg man idomu butu ka ten kas pasake ar padare, ju vakaro planai ir pan. doh.gif Taigi deja taikomes, nes gyvename visuomeneje.
P.S. i viesas vietas kaip kavine su vaiku neiname, nes turbut esame is tu tevu kurie nesugeba susitvarkyti su savo vaiku  blink.gif

Apie kokia mes toleranciją šnekame? Aš galiu toleruoti kitų tautybių, kultūrų žmonės, galiu suprasti ribotų galimybių žmonės, pagyvenusių žmonių lėtumą....bet ne kultūringumo stoką. Gerai pastebėjote, kad suaugusieji patys nemoka elgtis viešosiose vietose. Tai ko mes galime iš vaikų reikalauti, kai mato tos vyrus ir mergas...tiesiog vaikui nuo mažens reikia aiškinti, kad taip elgtis nedera. O tokius žmonės ne toleruoti reikia, o išprašyti. Kodėl mes leidžiame savo vaikams tuo klausytis???? Aš visą laiką pasakau, kad gal Jus galėtumėte tyliau šnekėti. Aišku išgirstu daug dalykų, kurių nenorėčiau girdėti. Bet jei mes visi sedėsime ir toleruosime blogą elgesį, tai niekas ir nepasikeis smile.gif Siūlyčiau toleruoti tinkamus dalykus! Bjaurus elgesys neturi būti toleruojamas, nes mūsų vaikai perims tokio elgesio modelį! Ir ko paskui stebėtis, kad mūsų vaikai tokie užauga...reikėtų nuo savęs pradėti.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 18, 13:42)
Aš būtent tai ir turiu omeny. Manau, kad vaikas turėtų gerbti suaugusiuosius, nešiukšlinti, nelaužinėti nieko. Jei nuo mažens pratinsime vaiko prie kultūringo elgesio, o ne sakysime "Jis dar mažas, nesupranta", tai kitokia bus visuomenė. O dabar pamatau, kaip vaikas grėbia ir mėto daiktus, kavinėse pastoviai vaikų riksmai ir pan. Aš atėjau į kavinę pailsėti, o ne vaikų riksmų klausytis. Jei nemokate savo vaikui paaiškinti kaip elgtis visuomenėje, tai ir neveskite jo į visuomenę smile.gif  nenoriu nieko įskaudinti, tiesiog pasidalinau savo nuomone.

Na del pagarbos suaugusiems, kaip negincijamo principo - tai drisciau abejoti. Suauges irgi turi uzsitarnauti ta pagarba (protu tai as tai suvokiu). Situo klausimu dar nesu isgryninus pozicijos, kad galeciau tiksliai ja suformuluoti ir argumentuoti, bet mano asmeninis pavyzdys (buvau aukleta gerbti suaugusiuosius) rodo, kad kartais tai gali ir kenkti, net iki siol man sunku argumentuotai diskutuoti, irodineti savo (kliento) tiesa (is esmes tai mano darbas) jei man oponuoja vyresnis, jau nekalbant apie karjeros daryma jei tai kertasi su vyresniojo (pagal amziu) interesais. Trumpai: negaliu ziureti i versnyji kaip i sau lygu (net kaip i drauga) ar zemesni (turiu omeni karjeros poziuriu), kas lyginant su per galvas (tame tarpe ir geraja prasme) einanciais kolegomis stato mane i prastesne, kartais ir finaniskai, pozicija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2008 12 18, 10:42)
Manau, kad vaikas turėtų gerbti suaugusiuosius, nešiukšlinti, nelaužinėti nieko. Jei nuo mažens pratinsime vaiko prie kultūringo elgesio, o ne sakysime "Jis dar mažas, nesupranta", tai kitokia bus visuomenė. O dabar pamatau, kaip vaikas grėbia ir mėto daiktus, kavinėse pastoviai vaikų riksmai ir pan. Aš atėjau į kavinę pailsėti, o ne vaikų riksmų klausytis. Jei nemokate savo vaikui paaiškinti kaip elgtis visuomenėje, tai ir neveskite jo į visuomenę smile.gif  nenoriu nieko įskaudinti, tiesiog pasidalinau savo nuomone.

Turbut dar neturite savo vaiku ax.gif todel knygine patirtis ir yra tik knygine.Jei esate,kaip rasete psichologe,tai prasau man atsakyti,i pavyzdi,kodel vienas vaikas,ramus,tvarkingas,neisdykes...anot jusu i kavine butu su tokiu ne geda,neisterikuoja,niekada nebuna oziuku,nemeto daiktu ir t.t....o vat stai kitas vaikas turi savu oziu,buna,buna gerumo ir oziu priepuoliai biggrin.gif jusu zodziais,su tokiu tureciau sedeti namie ir niekur neiti,nes.,..gali sukelti isterija,kazka numesti..kodel taip skiriasi 2 vaikai vienoje seimoje,aukleti,auginti taip pat vienodai 4u.gif cia tevu klaida,ar vaiku temperamentas,charakterio ypatumai???
P.S.siulyciau labai neisilinguoti i ta tema,nes kalbame tikrai ne visai i tema...diskusijas vertetu perkelti i tema apie auklejima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2008 - 13:40