Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

Laba diena visom smile.gif norejau jusu paklausti kaip manot jei ideciau i sy puslapy skelbima del aukles darbo ar kas nors atsilieptu? unsure.gif
Atsakyti
cia kalbama apie algas aukliu, skelbimai yra kitoje vietoje cia
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 12 08, 15:07)
Įlindau į šą temą tik pasiskaityti, nes draugė auklės ieško ax.gif ...taigi, beskaitant pasisakymus, visą laiką galvoję kirbėjo klausimas "Tai kiekgi turi mama uždirbt, kad pagal auklės pageidavimus 1500-2000 Lt mokėt  doh.gif  Atleiskit atrodo gyvenu tarp išsilavinusių ir dirbančių ne juodą darbą žmonių, bet daugelio moterų atlyginimai yra tokie ar vos 100 ar 200 Lt didesni ax.gif Na gal viena kita pažįstama uždirba po 5-6 tūkst.  ax.gif  Atleiskit, bet man auklių reikalavimai kertasi su sveika logika. Aišku, kai neturi iš ko rinktis, tada moki bile kiek, bet pagal sveiką protą auklės atlyginimas turėtų būti max 1000 Lt. Čia tik mano nuomonė, bet kai pašneki su kuo, tai daugelio lygiai tokia pati nuomonė  ax.gif
Papildyta:
Ir dar pridursiu, kad už tą 1000 Lt turėtų dirbti be "išsikalinėjimų", tai yra 10 val. per diena, juk pačiom mamom reikia laiko ir į darbą nuvykti ir iš jo grįžti.  O paskaičiavus valandinis atlyginimas gaunasi 5 Lt, taip kad visai sočiai...aišku aš čia turiu galvoj tas aukles, kurioms auklės darbas yra tik papildomos pajamos  ax.gif

Atsiprasau, bet kaip jus isivaizduojat kaip papildoma darba, jei reikia aukle dirbti 10 val. tai jei cia papildomas, tai kada dirbti pagrindini? blink.gif
Atsakyti
oho, uzlenke moteriske biggrin.gif . mano broliui dabar 18metu, tai kai jis buvo darzelinukas, mama ieskojo aukles, tai tada mama dar mokejo 5lt uz valanda. o cia ir kad 10valandu vaika ziuretu, ir namus tvarkytu ir t.t. ir pan. tai aukles ne zmones? viskas brangsta, siluma, maistas, o aukle turi gyventi is 1000lt ir dar butu dekinga??? absurdas...
aisku sunku, bet jei kyla kainos, turi ir atlyginimas kilti...bukim zmonem. o jei neisgalit moketi auklei, tai yra, tevai, seneliai, gimines, vaiku darzeliai. as ziuriu kaimynes mergyte namie, su savo vaikeliu, tai ji man 5lt per valanda moka, nors sakiau man uzteks ir 3lt, juk kaimyne, pazystama. o siaip manau profesionalei auklei 1000lt per mazai, dabar ieskau vaiko visai darbo dienai, bet na valgyt gaminsiu ir pan., tikrai nesutikciau su 5lt, nebent pazystamu vaikuti ziureti, aisku 10lt uz valanda irgi neplesciau...
ir man idomiai nuskambejo- papildomas darbas uakle (jei zmogus dirba kaip saket 10val, tai pagrindinis darbas koks turetu buti?) nu...as negaliu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinatore @ 2008 12 11, 14:40)
oho, uzlenke moteriske biggrin.gif . mano broliui dabar 18metu, tai kai jis buvo darzelinukas, mama ieskojo aukles, tai tada mama dar mokejo 5lt uz valanda. o cia ir kad 10valandu vaika ziuretu, ir namus tvarkytu ir t.t. ir pan. tai aukles ne zmones? viskas brangsta, siluma, maistas, o aukle turi gyventi is 1000lt ir dar butu dekinga??? absurdas...
aisku sunku, bet jei kyla kainos, turi ir atlyginimas kilti...bukim zmonem. o jei neisgalit moketi auklei, tai yra, tevai, seneliai, gimines, vaiku darzeliai. as ziuriu kaimynes mergyte namie, su savo vaikeliu, tai ji man 5lt per valanda moka, nors sakiau man uzteks ir 3lt, juk kaimyne, pazystama. o siaip manau profesionalei auklei 1000lt per mazai, dabar ieskau vaiko visai darbo dienai, bet na valgyt gaminsiu ir pan., tikrai nesutikciau su 5lt, nebent pazystamu vaikuti ziureti, aisku 10lt uz valanda irgi neplesciau...
ir man idomiai nuskambejo- papildomas darbas uakle (jei zmogus dirba kaip saket 10val, tai pagrindinis darbas koks turetu buti?) nu...as negaliu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

biggrin.gif cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite.....
Papildyta:
QUOTE(jurgituke @ 2008 12 11, 10:07)
Atsiprasau, bet kaip jus isivaizduojat kaip papildoma darba, jei reikia aukle dirbti 10 val. tai jei cia papildomas, tai kada dirbti pagrindini? blink.gif

tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus....
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 12:52)
biggrin.gif cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite.....

keistas pasakymas....JEI DIRBATE DEL PINIGU...o jus is idejos?????..visi dirba,kad uzsidirbtu,tik vieni randa megstama,mylima darba,kiti dirba,tam kad dirbtu ir neatranda,nesuranda tikrojo pasaukimo.Del algos..tai kiekvienas turi tureti savo riba,ivertinti savo sugebejimus,darbo kokybe ir saves..per daug neidealizuoti,moketi i save paziureti ir kritiskai ir nusistatyti,kiek jo darbas vertas,neuzlenkti per daug,bet ir nenusipiginti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 12:57)
1. ir uz 2000 dekinga nebusite.....
Papildyta:

2.tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus....

1.dekingumo nereikia..zmogus dirbdamas,ir uzsidirbdamas pinigus..juos ir uzsidirba,o ne praso dekingumo,paramos,pasalpos 4u.gif
2.pensininkas pensija uzsidirbes per visa savo darbinga gyvenima,.,....jau cia jo pinigu neskaiciuokime biggrin.gif tik galva reikia lenkti,kad sugeba uz tokius menkus pinigus pragyventi...o jei dar darbingas ir dirba..tai tik dziaugtis reikia thumbup.gif ir tai bus jo pagrindinis darbas, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 14:58)
keistas pasakymas....JEI DIRBATE DEL PINIGU...o jus is idejos?????..visi dirba,kad uzsidirbtu,tik vieni randa megstama,mylima darba,kiti dirba,tam kad dirbtu ir neatranda,nesuranda tikrojo pasaukimo.Del algos..tai kiekvienas turi tureti savo riba,ivertinti savo sugebejimus,darbo kokybe ir saves..per daug neidealizuoti,moketi i save paziureti ir kritiskai ir nusistatyti,kiek jo darbas vertas,neuzlenkti per daug,bet ir nenusipiginti 4u.gif

sakau kaip galvoju smile.gif dauguma aukliu dirba DEL PINIGU bet pazystu kelias moteris, kurios dirba todel, kad jiem idomu, jos myli vaikus, jie su mielu noru praleidzia su jais visa diena, jos dazniausei niekad nesiskundzia, kad mazai gauna ir tt. Isivaizduokit pacios, moteriske, pensinio amziaus, gyvena viena, leidzia savo dienas viena, su kaimynkom, tai jai buvimas 10 val i diena igauna prasmes gyventi, ji kazkam reikalinga, kazkuo rupinasi, o dar ir pavalgo 3 k i diena, namo tik eina pailseti ir dar gauna i menesi 1000...

linkiu visom susirasti aukles, kuriom dirbti su vaikais yra idomu ir malonu, o ne tos kur tik laukia, kad tevai greiciau is darbo griztu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 15:04)
Papildyta:

1.dekingumo nereikia..zmogus dirbdamas,ir uzsidirbdamas pinigus..juos ir uzsidirba,o ne praso dekingumo,paramos,pasalpos 4u.gif
2.pensininkas pensija uzsidirbes per visa savo darbinga gyvenima,.,....jau  cia jo pinigu neskaiciuokime biggrin.gif tik galva reikia lenkti,kad sugeba uz tokius menkus pinigus pragyventi...o jei dar darbingas ir dirba..tai tik dziaugtis reikia thumbup.gif ir tai bus jo pagrindinis darbas, 4u.gif

na manau, kad moteriskem uz 50 gera darba surasti su geru uzmokesciu be sansu, visur reiklaingos jaunos, todel vienintelis darbas lieka - aukles...

jai rimtai nesuprantu ko cia mane uzsipuolet, as dirbu del to, kad man darbas patinka, pati uzdirbu nedaug, bet uztat i darba einu linksma, o jai jus dirbate del pinigu, tai galiu tik uzuojauta pareiksti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:57)
visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot,

as nesuprantu, kam zmogui pirkti tai, ko neiperka? jei prarado darba - kam samdyti aukle? juk pats gali su vaiku buti. jei sumazino alga, tai tegul tariasi su aukle del mazesnes algos, jei ji nesutinka, lai nepyksta, o pasiesko pigesnes.
aukle, kaip ir privatus darzelis ar privati mokykla, tikrai yra prabanga, nereikia nuvertinti aukles paslaugas iki "kasdienes duonos". juk su vaikuciu galima namie iki 2-ju metuku sedeti ir valstybe mokes (ne taip kaip anksciau iki 1 metu tik mokejo, o darzeliai tik nuo 1,5 priimdavo, bet juk tokio maziaus dar nevesi, tai ir samdydavo aukles), o nuo 2-ju jau ir i darzeli galima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 11 gruodžio 2008 - 14:15
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:06)
sakau kaip galvoju  smile.gif dauguma aukliu dirba DEL PINIGU bet pazystu kelias moteris, kurios dirba todel, kad jiem idomu, jos myli vaikus, jie su mielu noru praleidzia su jais visa diena, jos dazniausei niekad nesiskundzia, kad mazai gauna ir tt. Isivaizduokit pacios, moteriske, pensinio amziaus, gyvena viena, leidzia savo dienas viena, su kaimynkom, tai jai buvimas 10 val i diena igauna prasmes gyventi, ji kazkam reikalinga, kazkuo rupinasi, o dar ir pavalgo 3 k i diena, namo tik eina pailseti ir dar gauna i menesi 1000...

linkiu visom susirasti aukles, kuriom dirbti su vaikais yra idomu ir malonu, o ne tos kur tik laukia, kad tevai greiciau is darbo griztu doh.gif

visi zmones dirba DEL PINIGU biggrin.gif tik,kaip sakiau,vieni randa sirdziai miela darba,kiti deja ne 4u.gif ir tai nepriklauso nuo profesijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 11 gruodžio 2008 - 14:10
QUOTE(Viktute @ 2008 12 11, 15:10)
as nesuprantu, kam zmogui pirkti tai, ko neiperka? jei prarado darba - kam samdyti aukle? juk pats gali su vaiku buti. jei sumazino alga, tai tegul tariasi su aukle del mazesnes algos, jei ji nesutinka, lai nepyksta, o pasiesko pigesnes.
aukle, kaip ir privatus darzelis ar privati mokykla, tikrai yra prabanga, nereikia nuvertinti aukles paslaugas iki "kasdienes duonos". juk su vaikuciu galima namie iki 2-ju metuku sedeti ir valstybe mokes (ne taip kaip anksciau iki 1 metu tik mokejo, o darzeliai tik nuo 1,5 priimdavo, bet juk tokio maziaus dar nevesi, tai ir samdydavo aukles).

ka jus to norite pasakyti??? g.gif esme tame, kad pasiula dideja, todel paslaugos kaina mazeja, ir tai normalu, kodel nepasinaudoti siom galimybem, juk praeis metai du ir aukles vel prades kelti algas....visokiu atveju yra, iki 2 metuku visos ir sedi, tos kuriom neapsimoka tai moka auklem, bet yra vaikuciu nuo 2 metuku, kurie eina i darzeli ir daznai serga, tokiais atvejais irgi aukle reikalinga rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 13:09)

jai rimtai nesuprantu ko cia mane uzsipuolet, as dirbu del to, kad man darbas patinka, pati uzdirbu nedaug, bet uztat i darba einu linksma, o jai jus dirbate del pinigu, tai galiu tik uzuojauta pareiksti  doh.gif

diskusijos nevertinu,kaip puolimo bigsmile.gif jeigu nuomones skirtingos,nereiskia,kad kazkas,kazka uzsipuola mirksiukas.gif
As dirbu visu pirma del pinigu,nes turiu 2 vaikus,kuriuos man reikia islaikyti,aprengti,pamaitinti ir dar pramogu suteikti,neskaitant mokesciu,bet.......iki siol nedirbau nemielo,ne pagal savo pasaukima darbo mirksiukas.gif Tokio nedirbciau,bet niekada neatmetu galimybes,kad galbut toki darba teks dirbti,nes visko deja per zmogaus gyvenima nutinka, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 11, 15:54)
diskusijos nevertinu,kaip puolimo bigsmile.gif jeigu nuomones skirtingos,nereiskia,kad kazkas,kazka uzsipuola mirksiukas.gif
As dirbu visu pirma del pinigu,nes turiu 2 vaikus,kuriuos man reikia islaikyti,aprengti,pamaitinti ir dar pramogu suteikti,neskaitant mokesciu,bet.......iki siol nedirbau nemielo,ne pagal savo pasaukima darbo mirksiukas.gif Tokio nedirbciau,bet niekada neatmetu galimybes,kad galbut  toki darba teks dirbti,nes visko deja per zmogaus gyvenima nutinka, doh.gif

teisingai, jus visgi neatidziai skaitote mano pasakymus, Jus esate jauna moteris, turite mazus vaikus, o as kalbejau apie pensinio amziaus zmones, kurie jau gyvena del saves 4u.gif
Atsakyti