Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 14:57)
biggrin.gif cia Kirkilui skuskites o ne mums, visiems atlyginimai mazinami, zmones darbus praranda, krize, jai dar nepastebejot, todel 5 lt i val labai geras pasiulymas, ne karta kartojau, jai dirbate del pinigu, jus ir uz 2000 dekinga nebusite.....
Papildyta:

tai reiskia, kad aukle gauna pensija, ir aukle dirba pensinio amziaus....

tai ir jus Kirkilui skuskites, kad atlyginimai mazinami ir meta is darbo biggrin.gif (o Kirkilas savo padare, ir dabar neber kam skustis, nes Kubilius ne prie ko )
siaip as ir nesiskundziau,,,tiesiog uzstojau aukles, kurios metu metais dirba ir jom gi reikia gyventi, aukle uz tai kad jum alga pamazino, neturi maziau valgyti ar pan., as tiesiog abstrakciai, kad kiekvieno darbas gerbtinas, ir tiesiog man nepatiko, kaip cia issireiske kad (turi ir valgyt daryt, ir kamb tvarkyt, ir su vaiku uzsiimti, ir dar buti dekinga kad moku 1000lt)...krize ...ir dar- del pinigu nedirbu, jei dirbciau del ju tai prisiimciau pilnus namus vaiku, o as imu tiek, kiek manau sugebu priziureti ir t.t. man vaikas-ne budas pinigam uzsidirbti. o kad prisiduriu prie savo motinystes pinigeliu kartu su saviskiu, priziuredama dar viena leliuka, tai nematau nieko smerktina.jei uzpakali nuprausiu vienam, galiu ir kitam ta padaryti, taip pat su migdymu, maitinimu ir etc.
o del krizes, visiem reikia gyventi, ne tik jum bet ir tom auklytem.
2000lt niekas neims uz vaika, bet taip kategoriskai rasyti (gauna 1000 ir turi buti dekinga...na nezinau kazkaip ...)
del pensininkiu jus teisi, bet zinokit kai iseinu su savo mazium pavaikscioti ir pamatau KOKIOS pensininkes priziuri vaikus, KAIP jos juos priziuri, KA kalba, tai zinokit kai grisiu darban ir jei reikes vaikui ieskoti aukles, jau geriau daugiau pamokeciau nepensininkei (vel gi cia tik mano nuomone, prasom neskalpuoti 4u.gif
)...o siaip galvoju vaika vesiu i darzeli, ir tikiuosi viskas bus ok.
tai va, nesipykim, manau yra kaip yra, jei kazkas sau gali leisti aukle uz 3000lt tai atsirs ir tokia, jei kaskas tik 1000, tai manau irgi be aukles neliks...cia ne tame esme buvo, aisku pinigu visiem reikia, bet man tiesiog nepatiko, kad kazkaip apie aukles zeminancioj formoj buvo parasyta.
jus pameginkit isivaizduoti kad netenkat darbo ar siaip ir galit siuo metu dirbti tik aukle, ar jum malonu butu girdeti va tokius pasisakymus? manau, kad ne...as pati neesu profesionali aukle, esu vadybininke dekrete, labai myliu vaikus, ir nutariau kad uzmusiu du zuikius (kazkaip cia negraziai), vienu suviu- papildomai gausiu pinigeliu, o vaikai gales draugauti, zaisti, na ir mamai ramiai dirbti...pati sau tu posakiu netaikiau, nes "neaukliausiu" ilgiau kaip metus, bet kazkaip gaila man tu aukliu pasidare, tai nusprendziau uzstoti, o po to kai parasiau pagalvojau, kad dabar tai mamytes sukils.
as pyktis nenoriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2008 12 11, 14:18)
ka jus to norite pasakyti??? g.gif

na nejaugi neaisku, ka as norejau pasakyti? doh.gif gerai, "sukramtysiu" tongue.gif
jei vienos aukles paslaugos per brangios, visada galima susirasti kita ir ner ko purkstauti ant aukles, kuri nori didesnes algos, o jei aukles paslaugos neikandamos, visada galima pradeti leisti vaika i darzeli, o jei vaikas serga, galima paimti biliuteni, o jei daznai serga, tai imti biliuteni pakaitom su vyru. tik nereikia galvoti, kad jei rasite tinkama aukle, ji tures Jums buti uz tai dekinga notworthy.gif
Atsakyti
na kas del pensininkiu, tai, aisku dauguma yra tingines ir nenori su vaiku uzsiimti, bet yra ir nuostabiu auklyciu, kurios lavina ir dirba su vaikais, tai tokiom mes esam dekingos, o tos kitos turi buti dekingos mamom, kad jas nemeta is darbo tongue.gif vienas dalykas aiskus, gincai tarp aukliu ir mamu nesibaigia, ypac siam forume....kiekviena zino savo tiesa ir kitos negirdi mirksiukas.gif
Atsakyti
Užsiima su vaiku ar ne juk ne nuo amžiaus priklauso- nuo žmogaus - ne visos ir jaunos auklės su vaiku užsiima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juta2007 @ 2008 12 13, 00:11)
Užsiima su vaiku ar ne juk ne nuo amžiaus priklauso- nuo žmogaus - ne visos ir jaunos auklės su vaiku užsiima blush2.gif

Pilnai pritariu drinks_cheers.gif

Viskas, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus !!!

Nuo chorakterio ir ambiciju !!!

Patikekit mamos mirksiukas.gif Patariu jieskotis aukle be dideliu ambiciju g.gif

Tos ambicingos ir nori gauti didele alga ir t.t

Kas liecia aukle amziu, tai manau geriausia tai ne per jauna ir aisku ne pensininke schmoll.gif Nenoriu izeisti, tesiog cia mano nuomone !

Pirma aukle kuria as pasamdziau, buvo labai tvarkinga, mokejo skaniai pagaminti valgyti, labai jau save gire !!! Na as ja ir pasamdziau. Paprase ji 2000lt uz 8 val.

Ispradziu buvau patenkinta, bet paskui kiekviena diena ji mane po biski pradejo erzinti. PVZ galejo kas antra diena vieloti, aiskino mums kokius produktus pirkti parduotuvei, mielodavo man nemirksiejus, tikrai jauciau kad gudrauja, vis mandrejo mandrejo, kol as nepratrukau doh.gif Tiesa dar mano vyras daznai ja su masina namo parvesdavo. Dar ji naudojosi viskom ko jai reikejo, eme mano vaistus pavizdziu , prase dazu. Man aisku buvo negaila, bet manau taip aukle neturi elgtis schmoll.gif Galu gale ji priaugino nagus blink.gif Issivaizduojat ??? Aukle su ilgais nagais. As jai pasakiau kad man tai nepatinka, kad po nagais renkasi mikrobai, kad jus galit plaudama vaika uzgauti ir panasiai. Tai ji man pareiske kad cia ne mano reikalas, ji taip nori ir viskas. Sakau kad as darbdavis ir man nepatinka toks pasakymas, kad jus turejote pasitarti su manim, tai ji man vos akiu neisdraske. Dar ko sako, as ir taip mazai gaunu 2000 lotuliukas.gif Dar ji laukia daug pletkavoju , kas mane tesiog siutino !!! Stovi ir pletkina, o ne vaika priziuri. Mes gyvenam prie miskelio, tai as daug cia prisiziurejau tokiu auklyciu!!!. Koroce supikau as ant jos rimtai.

O ji pradejo man aiskinti kad jus tokios kaip AS daugiau nesurasit, jau toks naglumas kad niera zodziu. As ispradziu kentejau del maziukes, nes baisu kaskaip buvo likt be aukles. Paskui mano vaikas susirgi zarnyno bakterija ir daktare man paaiskino kad greiciausiai nuo neplautu ranku verysad.gif Ir nuo tada as pati pradejau jieskoti naujos aukles po biski. Buvo tikrai sunku, bet as sakiau sau kad turiu but tvirta ir jauciu kad sis zmogus nedekingas ir ne nuosirdus, su tokiom ambicijom negali ji vaiku myleti, ismoko tesiog vaidmaniauti!!! Praejo gal 5-6 savaites kol as radau kita aukle!!!.

Sita man pasirode tokia kukli, neambicinga, surizikavau ir atleidau ta pakeitus i sita. Ir kaip ji buvo nustebusi kad ja TOKIA ir atleido, vis man aiskindavo kad uz toki darba turiu jai moketi 3000 lt blink.gif Issivaizduojat koks kuklumas ir apetitas lotuliukas.gif

Dabar esu labai patenkinta dabartyne aukle, ji tikrai atsakinga, labai rupinasi mano dukryte, paprase algo 1400 lt (tai buvo liepos menesi) sakau gal jums mazai, ji sako kad geri pinigai jai uztenka ir ji patenkinta savo darbu, nors dirba ne 8 val kaip ta, o 10 val thumbup.gif

Dar parasysiu, buna taip kad ji ir mums su vyru valgyti padaro, as neprasiau bet man malonu vistiek biggrin.gif Reziume tokia: skirtumas didziulis !!!
Patariu vis del to ziureti i ambicijas zmogaus, viskas priklauso nuo zmogaus !!!
Vakare vaziavo su taksi viena karta, tai daviau jai 10 lt, nes ji labai arti prie musu gyvena, tai atnese man 3 lt grazos blink.gif As sakau nereikia , ka jus, ji vistiek nepaime schmoll.gif O ta, uz valanda per iseigynes 20 lt skaiciavo, ir dar susiraukusi kad cia ji didziule mums paslauga padare mandrai aiskindavo kokia ji nuosirdi lotuliukas.gif Daug ka blogo ji mums pridaridavo, man dusei neramu budavo, o dabar as net nesinervuoju, matau kaip mano vaikas laukia aukles ryte ir moteriske ja labai jau priziuri, visko manes klauso kas neaisku, padekoja, as jai labai dekinga uz viska, tikrai nuosirdi ir miela. Svarbiausia kad dukryte lavina, is soka jos ir dainuoja ir knygas skaito ir slepynes zaidzia. Esu tikrai dabar patenkinta thumbup.gif

Parasiau viska tam, kad gal kam padesiu apsispresti del keitymo ar tesiog palaikau mamas kurios abejuoja del savo aukliu. Jai jauciat kad kaskas negerai, jusu sirdis tikrai niemeluoja 4u.gif O gudraujanciu aukliu as prisiziurejau jieskodama, tikrai ju nemazai yra drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alimis: 14 gruodžio 2008 - 01:17
ALIMIS..tikrai saunu,kad pakeitete tokia aukle..na nelabai as ja ir pavadinciau aukle,gal Frekenbok cool.gif
O ambicijos zmogui labai reikalingos,tik vienas zmogus ambicijas isreiskia...darbdaviui,o kitas savo ambicijas investuoja i darba mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

O man idomu kiek reiketu siulyti auklei kad priziuretu du vaikucius - vienam metukai, kitam du su puse? Aisku, vyresniji jau butu galima leisti ir i darzeli, bet noretusi dar namie palaikyti blush2.gif Galu gale juk vie tiek butu atveju, kai auklei paliekami abu vaikai (vakare ar vyresneliui susirgus). Gal kas turi patirties - galetu pasidalinti?

P.S. cia Vilniuje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mey: 14 gruodžio 2008 - 11:56
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 12 14, 09:06)
ALIMIS..tikrai saunu,kad pakeitete tokia aukle..na nelabai as ja ir pavadinciau aukle,gal Frekenbok cool.gif
O ambicijos zmogui  labai reikalingos,tik  vienas zmogus ambicijas isreiskia...darbdaviui,o kitas savo ambicijas investuoja i darba mirksiukas.gif

Labai teisingai parasiai !!! As ata ir norejau pasakyti mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
vilniaus mamytes 4u.gif
kiek mokat savo auklytem, kuriom vedat vaikus i ju namus ir kurios dar augina namie saviski? mane domintu visai darbo dienai,kiek uz valanda? o jei vakare keliom valandom?
dekinga
Atsakyti
Alimis, nu ir istorija doh.gif kokių žmonių yra doh.gif
Papildyta:
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 12 08, 15:07)
Įlindau į šą temą tik pasiskaityti, nes draugė auklės ieško ax.gif ...taigi, beskaitant pasisakymus, visą laiką galvoję kirbėjo klausimas "Tai kiekgi turi mama uždirbt, kad pagal auklės pageidavimus 1500-2000 Lt mokėt  doh.gif  Atleiskit atrodo gyvenu tarp išsilavinusių ir dirbančių ne juodą darbą žmonių, bet daugelio moterų atlyginimai yra tokie ar vos 100 ar 200 Lt didesni ax.gif Na gal viena kita pažįstama uždirba po 5-6 tūkst.  ax.gif  Atleiskit, bet man auklių reikalavimai kertasi su sveika logika. Aišku, kai neturi iš ko rinktis, tada moki bile kiek, bet pagal sveiką protą auklės atlyginimas turėtų būti max 1000 Lt. Čia tik mano nuomonė, bet kai pašneki su kuo, tai daugelio lygiai tokia pati nuomonė  ax.gif
Papildyta:
Ir dar pridursiu, kad už tą 1000 Lt turėtų dirbti be "išsikalinėjimų", tai yra 10 val. per diena, juk pačiom mamom reikia laiko ir į darbą nuvykti ir iš jo grįžti.  O paskaičiavus valandinis atlyginimas gaunasi 5 Lt, taip kad visai sočiai...aišku aš čia turiu galvoj tas aukles, kurioms auklės darbas yra tik papildomos pajamos  ax.gif

visai pritariu...

beje, kas šiom dienom pasisamdė auklę, kiek suderat už 9 val. per dieną
domina Vilnius
nes....kai įdarbino anksčiau, tai buvo viena alga
dabar labai keičiasi situacija, algos mažinamos dirbantiems, tai ir auklės alga logiškai, turėtų mažėti....ar ne taip?
Papildyta:
QUOTE(Alimis @ 2008 12 14, 01:48)

Viskas, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus !!!

Nuo chorakterio ir ambiciju !!! 

Patikekit mamos  mirksiukas.gif  Patariu jieskotis aukle be dideliu ambiciju  g.gif

Tos ambicingos ir nori gauti didele alga ir t.t
......

dar kartą perskaičiau šią istoriją
iš tikro kaip žmogus gali apsigauti....
...kaip ir į bet kurį darbą renkantis darbuotoją......

Atsakyti
Nu žinokit pasiskaičiau aš čia komentarus ir likau apstulbus blink.gif Auklei už valandą duodu 5 lt, ir ji man dar rupkė biedavojas, kad mažai g.gif Į dieną aš jai atiduodu po bemaž 50-60 lt.Bele tik džiaugtūs, kad nei kambarių tvarkyt, nei valgyt gamint , nei po namus brazdėt, tvarkytios nereikia...Svarbu kad tik su vaiku užsiimtų....O jai matai maža gun_bandana.gif Niu žinokit imsiu aš ir atspausdinsiu viską ką čia paskaitinėjau, tegul pasidomi, kokios kainos didmiestyje, ir ar priedu kai auklytės namų ruošos darbus lengvus atlieka(kaikurios).Gal akys jai prašvis unsure.gif O šiaip veiksmas pas mus vyksta Žemaitijos mažame miestelyje, provincijoje ax.gif
Atsakyti
Nu zinot, mamytes, cia kai kurios pasisake pries pensininkes. Zinau moteriske, jai 64 m., atrodo desimtmeciu jauniau. Is simto dvidesimtmeciu tik vieną (geriausiu atveju) rasit tokia judria, kaip ta motera doh.gif Kaip jinai varo thumbup.gif Aisku, gal daug reiskia 40 metu pedagoginio stazo, ji pradinuku mokytoja. Galvoja ieskotis aukles darbo. Su vaikais ko tik neisdarineja, sokius visokius soka, koja ant galvos uzsikelia doh.gif O kur dar skaitymai, lipdymai, piesimai, pasaku skaitymai, milijonai daineliu doh.gif Tikrai amzius nera svarbu mirksiukas.gif Na, nebent auklei 90 doh.gif
Atsakyti