Įkraunama...
Įkraunama...

Atsisveikinimas su iškritusiu dantuku

ups doh.gif
gal pasirodysiu visiska neismanele, bet kas yra tie silantai? Ir kam ju reikia?
Ir kas tai per procedura padengti jais dantukus?
Atsakyti
Kris, silantai tai toks panasiai kaip lakas dantukams, kad negestu, dengia gydytojai -stomatologai. Reikia dengti kruminius, kai isdygsta, nes tos vageles buna dar nepilnai mineralizuotos ( nera tokos kokios turetu buti), jas sunku isvalyti, ir gali sugesti dantukas sad.gif nors sako kad ir suaugusiems kai profesionalia profilaktika daro irgi visus dantis dengia.
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 04 14, 11:50)
mes dar neturime, bet uosviene sake kad reik dengti is karto kai isdygsta, nes tada jie buna pazeidziamiausi, nemineralizuoti, taip ir darysime kai turesime wink.gif

nu va, o maniske sake, kad reikia po puses metu rolleyes.gif tai ka daba daryti, rasau vaika pas stomatologa smile.gif
Atsakyti
Springlet, tu logiskai pagalvok, jeigu silantai reikalingi tada kada dantis pazeidziamiausias ir nemineralizuotas, tai kokio velnio laukti puses metu blink.gif gi jis kuo ilgiau buna burnoj tuo atsparesnis darosi, ta prasme mineralizuojasi.
Nors nesuprantu pas mus kazkaip nesimato jokiu kruminiu nauju
Atsakyti
Aciu, dabar jau aisku clap.gif

Tik va dar klausimu iskilo g.gif . Kiek laiko tie silantai laikosi? Ir ar reikia procedura kada nors kartoti? Ar vistik ju pagrindine funkcija ir yra kai dantukai patys pazeidziamiausi pradzioje?
Atsakyti
nezinau kiek laikosi, reikes uosvienes paklausti, atrodo sake puse metu, po to kartoti reikia. o funkcija apsaugoti yra pagrindine, siaip silantais galima bet koki danti dengt, ypac, kai buna paveldeti neatsparus kariesui dantis, tada suaugusiems net dengia. ( cia man jau isisaikino wink.gif ) Nieko ten blatno, paima toki buteliuka , panasu i nagu laka permatoma ir nulakuoja dantuka :rolleyes
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 04 16, 05:56)
nezinau kiek laikosi, reikes uosvienes paklausti, atrodo sake puse metu, po to kartoti reikia. o funkcija apsaugoti yra pagrindine, siaip silantais galima bet koki danti dengt, ypac, kai buna paveldeti neatsparus kariesui dantis, tada suaugusiems net dengia. ( cia man jau isisaikino wink.gif ) Nieko ten blatno, paima toki buteliuka , panasu i nagu laka permatoma ir nulakuoja dantuka :rolleyes

Stomatologe minejo, kad kas puse metu. Taciau tai nera 100% apsauga, tai greiciau, kad ant dusios ramu butu, todel ir dengia.
Atsakyti
įlindau čia , nes jau ir maniškei dantukas kliba clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Gosh @ 2004 03 21, 14:10)
Na va,as pries kelias dienas valydama dantukus merginai,patebejau islindusio kruminio(21 dantukas) karunele biggrin.gif

aš krūminio nė nepažiūrėjau g.gif gal jau visi protiniai išdygę?
Atsakyti
Miedita zinoma ne 100%, valyti vistiek reikes wink.gif

Tuja thumbup.gif i bedanciu gretas tuojau istosit
Atsakyti
Taikomės įstot rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,

Noriu ir aš prisijungti prie jūsų šaunios mamyčių kompanijos. Labai visoms ačiū už originalias mintis dantukų klausimu - būtinai pasinaudosiu jūsų išradingumu, nes vakar mano vyrukas bevalgant neteko savo apatinio dantuko. Aišku, mūsų didvyris labai didžiavosi, kad jis -jau didelis vyras ir t.t. - stengėmės palaikyti puikią nuotaiką, vaikinas gavo šokoladinį medalį ( kaip tyčia atradau spintelėje ) jei ne vienas BET.....
Mano didvyriui -4m.8 mėn. Pirmieji dantukai išdygo besibaigiant 6 mėn.
Gal galit man, moterytės, pasakyt - ar tai normalu? Iš jūsų atsiliepimų supratau, kad jūsų pumpurėliai pirmųjų dantukų neteko gerokai vyresni.

Balanda
Atsakyti